Joan Laporta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Hányasra értékelnéd az első évét?

5
21
28%
4
30
40%
3
14
19%
2
4
5%
1
6
8%
 
Szavazatok száma: 75
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.23. 10:11:24

brazilfan írta:
2024.04.23. 07:46:58
Megnézném a németek arcát, amikor Laporta azt mondja nekik, „Ez itt a keret, meg itt van még három srác az U19-ből, májusra legyetek BL-győztesek, és a Madridot oda-vissza verni kell, de rotáljatok rendesen, mert a sérülteket nem tudjuk pótolni.”
Ezt senki nem várja szerintem. Jövőképet szeretnénk, Xavival nekem az eddigiek alapján rémképeim vannak. Újabb legyilkolt tinik és ezzel jelenért eladott jövő, újabb banánhéjak, újabb idegösszeomlások. Meg azt, hogy ne folytatódjon az a 7-8 meccses sorminta, amikor folyamat kizúgunk mindenhonnan, amikor éles a meccs, mert ennél sokkal jobb a keretünk, nem amiatt kaptunk ki. Jó az a keret. Az U19-es kiegészítők meg extra szintek, velük együtt igazából annyira még csak nem is szűk. Az Xavi sara, hogy a 19-es felnőtt keretből nem használható 5-6. De ha hozzáveszed kiegészőtő embernek a már eléggé bizonyított Fortot, Cubarsit, Yamalt, és esetleg még 1-2 olyan ifi nevet, mint a mai napig legnagyobb német tehetségnek tartott Darvich, vagy Fayé, akkor az a keret már nem is olyan szűk, ha Romeu helyett hozunk 1 kp-st, akit játszatni is lehet, meg mondjuk SR helyett is egyet, akit szintén, mert ezen játékosok keretben való létezéséről Xavi tehet.

Megnézném azt az edzőt, aki nem dolgozna szívesen
- Barcelonában
- 6-7 klasszis játékossal és a világ legnagyobb ígéretei közül alsó hangon hárommal

Elismerem, a nyomás tényleg brutális. De jöjjön olyan végre, aki ezt bírja. Ne egy spanyol középedző, ne pályakezdő, egy BL-győztes, stabil karakter, és valaki, aki nem rombol a klubnál.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
superman
Jugador del Barça
Hozzászólások: 165
Csatlakozott: 2023.02.24. 17:08:04

2024.04.23. 10:06:56

Javier Tebas nem akarta vállalni a gólvonal-technológia 3 millió eurós árának megfizetését, mert úgy gondolta túl drága. Viszont úgy gondolta, remek munkát végez, ezért megérdemli honoráriuma megemelését. a 42 első- és másodosztályú csapat közül 40 az emelés mellett voksolt, köztük Laportával, a két ellenkező klub a Real Madrid és az Athletic Bilbao volt.

Tebas 3 milliót spórolt a gólvonal-technológia bevezetésének megakadályozásával, majd megjutalmazta magát 2 millióval. Laporta is a javára szavazott, mivel szorult a nyakán a hurok a gazdasági karokkal való trükközések, és a bírók befolyásolásának ügyében való nyomozás miatt. Majd mindezek után szembejön a valóság, és komolytalan indoklással, populista hergelés részeként átkozza a ligát, amiért nem használják a rendelkezésre álló eszközöket, és a meccs újrajátszását követeli.

Bohóc elnök, bohóc edző, bohóc klub, teljesen indokoltan röhög rajtunk a globális futball közösség, nekem meg ég a pofám. Mes que un club.

De azért kitartást nekünk, és visca továbbra is!
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.23. 09:39:21

ElBartimaeus írta:
2024.04.23. 01:19:17
Troym írta:
2024.04.22. 23:33:53
...
Legyen a stílusunk, hogy nyerünk.
Ó banyek, hogy erre senki sem gondolt! Írhatnál személyes levelet Laportának, van Barcás múltad is, hiszen évek óta nézed a meccseiket, tuti megkapod a pozit. Azt hallottam jól fizet. Ez a nincs stílusunk, vagy taktikánk duma a világ legnagyobb baromsága. Mindig van profi szinten. Sőt, ezek rendre változnak csapatok ellen, minden edző változtat a csapaton, finomítja, még akár ugyanazokkal a játékosokkal is. Anno az ominózus 2-6-nál egy ponton Pep odaszólt Messinek és Eto'o-nak ,hogy mehet a helycsere. Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, ez volt az első, hogy Messi középen játszott, mind emlékszünk, mi lett a vége. Ugyanilyenek itt is vannak, meccs közben is.

Nem emlékszem, melyik edző - a neve felmerült itt, lehet pont Flick - került a Bayernhez, akinek filozófiája volt, hogy a játékosoknak több szabadságot adott abban, ahogy játszanak. Ez az előző klubjában működött, a Bayernben viszont csúfosan megbukott, holott sokkal erősebb játékoskerete volt. És ott se 0 taktika volt, csak lazább taktika.

Azt látom, hogy itt sokan azt akarják, hogy "bármi legyen, ami nem az, ami épp van", mindenféle realitás nélkül, aminél az egyetlen érv az, hogy az elmúlt években nem nyertünk semmit (amúgy de), ezért biztosan sokkal jobb lesz a más. Annyiszor leírtuk már, hogy teljes újraépülés kezdődött a csapatnál, nem lehet ennyi idő alatt rendes pénzügyi kerettel rendelkező csapatok ellen elvárni, hogy nyerünk. De hozzunk egy Flicket, aki kezdi elölről az egészet és rájövünk, hogy a kp-n egyedül Gavi képes az ő stílusában játszani...
Gúnyolódhatsz, nem engem, önmagad minősíted.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1146
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.04.23. 07:46:58

bence0330 írta:
2024.04.22. 22:08:18
brazilfan írta:
2024.04.22. 22:02:58
Gyorstalpaló a BL-győzelemért? Semmi sem indokolja a kapkodást, ami miatt Laportának bele kellene mennie egy ilyen elhamarkodott szerződtetésbe.
A legtöbb klub ilyen érvrendszerrel hoz edzőt, ha tud. BL-győztesek, és nem kell nekik 3 év, csak fél-1. Vagy miért lenne elhamarkodott egy Flick vagy Tuchel leigazolása mondjuk Marquezzel szemben? Jelenleg szerintem sürgősen magabiztosság kéne a csapatnak, azt egy ilyen edzővel van a legtöbb esély összehozni, szerintem.
Megnézném a németek arcát, amikor Laporta azt mondja nekik, „Ez itt a keret, meg itt van még három srác az U19-ből, májusra legyetek BL-győztesek, és a Madridot oda-vissza verni kell, de rotáljatok rendesen, mert a sérülteket nem tudjuk pótolni.”
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.23. 01:36:17

Tippre Troym arra gondolt, hogy nem muszáj minden áron ahhoz a játékhoz ragaszkodni, amivel volt egy nagyon durva sikerszériánk. Kicsit olyan ez, hogy várjuk, várjuk, várjuk sok-sok évig, hogy összeálljon egy 15 évvel ezelőtti penge játék, és közben mennek az évek. Szerintem lehetne vele még mindig dominálni, de ahhoz komoly keret kell, és jó csillagállás, mindez egy penge edzővel. Ott a City, penge az edző, a keret 10/10-es, mégis 1 BL címük van nem is tudom hány év alatt, és rendre van csapat, amelyik megveri őket. Jellemzően olyan csapatok, akik nem ezt a stílust képviselik, gyengébb a játékoskeretük, de pragmatikusabb a játékuk.
Szerintem a mi keretünkkel a büdös életben nem fogunk Pep-szinten dominálni, vagy ha igen, sok-sok év múlva. Viszont a keretünk nem rosszabb, mint a Reálé, az Interé, stb. Imádnám, ha klasszik Barca-játékkal hengerelnénk, de szerintem erre nincs esély.

Plusz szerintem a játékstílus jelenleg sokkal, de sokkal kisebb gond a fejeknél. Voltak esetek, mikor tök jól játszottunk (ez jellemzően akkor volt, mikor nem toltunk Barca-DNS-t, és úgy játszottunk, mint bármelyik másik csapat), de mindig bepánikolunk, mikor igazán számít. Ha nem vigyázunk, ez öngerjesztő lesz, és a mostani fiatalok is remegő térdekkel fognak kimenni minden BL-meccsre. És akkor kotta mindegy, milyen keretünk van, milyen stílusban focizunk. Nekünk most egy profi, higgadt edző kéne, aki helyre tudja rakni a fejeket egy kieséses meccsre, meg tudunk nyerni vele ilyen ide-oda billegő meccseket, amiből Xavival tán még egyet sem nyertünk meg. Erre ő teljesen alkalmatlan, saját magát nem tudja helyretenni. A Reál sem úgy kezdett ebbe a szériájába, hogy mivagyunkamadridmindentmegnyerünk. Először nyerni kellett egyet valahogy. Aztán hozta az magával a többit.
Szóval nekem az első szempont, hogy győztes legyen, lehetőleg BL-győztes. Utána jöhet minden más szempont.

Tőlem jöhetne Cruyuffista is, aki igazi top edző, de ilyen nincs a piacon. Van viszont Flick, aki az utolsó klubjánál az elmúlt 10 év egyik legjobb csapatát tette össze egy rahedli címmel. Nem mellesleg Flick olyan marha messze nem áll tőlünk, mint egy Mou vagy Inzaghi, magas presszing, technikás foci jellemzi, simán el tudnák fogadni a szurkolók stílusügyileg is. Jelenleg én csak Mout nem lennék hajlandó itt látni.

Hozzátenném, a keretünk nem is annyira élesen Barca-DNS-es. Gavira, Cubarsira, Yamalra, esetleg Felixre mondanám, akik abszolút, Pedri meg Raphinha so-so. A többiek nem. De szerintem a fentiek is alkalmasak a szintjüknél fogva bármi más játékra. Nem véletlen, hogy a PSG-t is kontrával tartottuk meg a bepánikolásig. Xavi nagyobb húzásai rendre azok voltak, mikor visszahúzódtunk, hosszú labdákkal operáltunk, ilyesmi. Kivéve még valami 1,5 évvel ezelőtti szuperkupa meccset, amit máig emlegetünk, és ahol szétaláztuk a Madridot prime Barca-játékkal, csak azóta meg nem is tudom hány meccse ők aláznak rongyosra minket, miközben feltolt védelemmel gurigázunk, mindenáron Barca-stílusra törekedve.

Mellesleg amellett, hogy a választási időszakban Laporta kampányolt a Masia bővebb használata mellett, úgy rémlik, hogy abszolút a német vonalat tolta, csak aztán ugye szembesült a helyzettel, hogy még egy Xavinak is magát kell kivásárolnia. Flick szerintem tökéletes lenne, ingyen van, jönni akar, vannak elemei a játékának, ami miatt nem ég és föld a különbség, utolsó klubjával 5 kupás szezont zárt BL-el, nem tudom, ennél több mi kéne, konkrétan hirtelen nem tudnék összegyúrni ideálisabb jelöltet, akárhogy töprengek.

Meg nem azért, de Xavi szelekciói sem annyira a klasszik Barca-DNS-esek felé húzott. Annak a 100%-os megtestesítője Puig volt, őt elpasszolta, Nico is eléggé ilyen volt őt is, és akkor Romeuval meg Fermínnel meg DJ-al akarunk gyorspasszos játékot játszani? Egyetlen klasszikus masiás gyereket nem hozott fel közben középre a Masiából, akiknek ez a kisujjukban van. Egy nem túl fiatal Lopezt, aki meg kb a leginkább anti-Barca saját nevelés, akit láttam mostanság, mondjuk Moriba óta. A középpályán, ami igazából meghatározná a játékukat, teljesen ellenkező irányba ment azzal, mint amit játszatni akart, és szerintem ezért is döcög a dolog. Gündogant kivéve, de egy fecske nem csinál nyarat. És ha túlmegyünk a középpályán, a csapatjátékban, letámadásban 0, de amúgy szélsebes Dembélé volt az abszolút kedvence, aki kb csak a kontrásabb meccseken élt, egy bójacentert alkalmaz 2 éve lecserélhetetlenül, aki csak tovább akasztja azt, amit akarna, stb. Vagy eleve egyre direktebb focit akar játszatni, mert a tettei ezt mutatják, vagy nem tudja átadni, amit akar. Ha előbbi, akkor már lehet enyhén stílust váltani, ha utóbbi, az meg ugye bajos.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
ElBartimaeus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2260
Csatlakozott: 2009.03.25. 00:11:43
Tartózkodási hely: Budapest

2024.04.23. 01:19:17

Troym írta:
2024.04.22. 23:33:53
...
Legyen a stílusunk, hogy nyerünk.
Ó banyek, hogy erre senki sem gondolt! Írhatnál személyes levelet Laportának, van Barcás múltad is, hiszen évek óta nézed a meccseiket, tuti megkapod a pozit. Azt hallottam jól fizet. Ez a nincs stílusunk, vagy taktikánk duma a világ legnagyobb baromsága. Mindig van profi szinten. Sőt, ezek rendre változnak csapatok ellen, minden edző változtat a csapaton, finomítja, még akár ugyanazokkal a játékosokkal is. Anno az ominózus 2-6-nál egy ponton Pep odaszólt Messinek és Eto'o-nak ,hogy mehet a helycsere. Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, ez volt az első, hogy Messi középen játszott, mind emlékszünk, mi lett a vége. Ugyanilyenek itt is vannak, meccs közben is.

Nem emlékszem, melyik edző - a neve felmerült itt, lehet pont Flick - került a Bayernhez, akinek filozófiája volt, hogy a játékosoknak több szabadságot adott abban, ahogy játszanak. Ez az előző klubjában működött, a Bayernben viszont csúfosan megbukott, holott sokkal erősebb játékoskerete volt. És ott se 0 taktika volt, csak lazább taktika.

Azt látom, hogy itt sokan azt akarják, hogy "bármi legyen, ami nem az, ami épp van", mindenféle realitás nélkül, aminél az egyetlen érv az, hogy az elmúlt években nem nyertünk semmit (amúgy de), ezért biztosan sokkal jobb lesz a más. Annyiszor leírtuk már, hogy teljes újraépülés kezdődött a csapatnál, nem lehet ennyi idő alatt rendes pénzügyi kerettel rendelkező csapatok ellen elvárni, hogy nyerünk. De hozzunk egy Flicket, aki kezdi elölről az egészet és rájövünk, hogy a kp-n egyedül Gavi képes az ő stílusában játszani...
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 23:33:53

Bob_Marley írta:
2024.04.22. 23:16:19
Simeone Inzaghi,édes Istenem. Annyira távol áll a stílusa Barcelonatol mint Makó Jeruzsálemtol.
Nincs stílusunk. El kell fogadni. Vagy védekezünk Xavi alatt és a csodában bízunk elöl, vagy kapjuk a 3-4-5 gólt komolyabb csapatoktól.
Az nem stílus, hogy nálunk a labda nem tudunk mit kezdeni vele, ha nincs nálunk akkor meg nem tudunk védekezni.
Kb annyi a felállásunk, hogy van 4 védő, ebből 1 félig meddig középpályás és meccsenként 1-2 gólt kapunk róla, középpályán meg nem tudunk leütközni, megnyerni párharcokat.
De Jong és Pedri simán nem idevaló, Gavi meg ki tudja hogy tér vissza.
Legyen a stílusunk, hogy nyerünk.
dingdong
Jugador del Barça
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2023.09.01. 13:34:04

2024.04.22. 23:29:54

brazilfan írta:
2024.04.22. 21:11:28
Valverdével meg az volt a baj, hogy egész meccsen meg se szólal.
Az viszont nem igaz szerintem, hogy Xavi és a stáb ne figyelnének a meccsre és a játékosokra, és a bírókkal lennének elfoglalva.
Roma és az anfield egy rémálom volt ami abszolut valverde neurotikus stílusa miatt következett be. Viszont az örjöngő xavi-val is kiestünk 2 EL-ből verhető csapatok ellen, 2 kupából mentális problémák miatt (főleg az idei), idén az arab bohóckodásból is csunyán jöttünk ki és hiába Araujo hibája nagyon megégtünk a psg ellen is a héten.

Nem akarom ezzel Xavit szétoltani mert szerintem neki a kanyarban sincs a csapata Valverdével szemben de a lényegen nem sikerült neki sem változtatni. Igenis el volt foglalva bírókkal ha már csak azt nézzük hányszor szórták ki. A meccset meg úgy olvassák, hogy későn és sokszor rosszul cserélnek. Gondolok itt lewandowski orrvérzésig játszatására.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19613
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.04.22. 23:16:19

Nyilván ilyenkor van egy dac,méreg mindenkiben. Egyetértek hogy diplomatikusan kellene kezelnie,főleg egy elnöknek. Ezt mindig is Laporta hibájának tartottam,hogy túlságosan impulzív,nem dönt hideg fejjel.

Hozzáteszem két meccsen nem volt szerintem 5 perc hogy hátrányban voltunk és kétszer kikaptunk,tényleg rohadt nehéz megemészteni. Tegnapit pláne,mert kétszer vezettünk és nem tudtuk megtartani.

Simeone Inzaghi,édes Istenem. Annyira távol áll a stílusa Barcelonatol mint Makó Jeruzsálemtol. Kezdve hogy 3 védővel játszik. Próbálkoztunk vele,nem is jött be. Alapesetben 3 saját nevelésű hátvédünk alkotja a vedosort,akik végig 4-3-3at tanulnak. Kp-n Fdj aki holland iskola, szintén ilyen felállás. Gavi-Pedri akik spanyolok és szintén ezt tanultak. Néha tényleg azt érzem páran nem értik ennek a klubnak a felépítését, modelljét. Bejöhet,mert bármi bejöhet,de azért nem véletlen hogy szokoevente van külső edző aki nem Barcas vagy Holland. Tényleg csak Anticot tudom mondani aki tuzoltonak több mint jó volt (hozzáteszem O is masszív spanyolorszagi múlttal). Robson is úgy becsült mint annak a rendje.
Sokkal inkább elszomoritana ha atternenk egy olyan útra ami véleményem szerint tuti zsákutca,és sokkal inkább megrekedunk. Xavival vagy Marquezzel,vagy Mottaval de olyannal aki nem akarja felforgatni azt a rendszert ami segít beepulni a fiataloknake,spanyoloknak. Van Gall anno idehozta a hollandokat,akik legalább stílusban közel állnak és nem jött be. Egy Inzaghi,vagy Flick hozná a sajátjait,remek lenne.
Kép
Kép
Kép
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6749
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2024.04.22. 22:41:40

brazilfan írta:
2024.04.22. 22:17:24
davi10 írta:
2024.04.22. 22:07:54
Nem is azt mondtam, hogy ne figyelne. Csak ami időt és energiát eléget azzal hogy felcseszi magát a bírók miatt, azt belerakná a meccsbe, és akkor talán nem 20 perccel azután cserélne, hogy már mindenki látja a nem működő elemeket.
Ilyen bosszankodásokat másoktól is látni, Klopp, Simeone, még Ancelotti is a saját tempójában, rendszeresen reklamálnak a bíróknál. Pedig már kinőttek a pályakezdő korukból. És a klubjaiknak nem ellenszélben kell haladniuk.
Valóban, a többi edző is szokott reklamálni, csak szerintem az általad felsorolt edzőknek összesen nincs annyi pirosa, mint Xavi-nak. Illetve a mérkőzések után se foglalkoznak annyit a bírókkal, mint Xavi.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
NewNagyatyesz
Barça B
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2024.01.14. 23:53:37

2024.04.22. 22:32:14

Valami nagyon komoly gond van a fejekben Barcelonában. Komolyan egyre szánalmasabb klub leszünk. Rajtunk kuncog a fel világ, nekem még pirul az arcon egy-egy Xavi, Laporta nyilatkozatot olvasva.
Egyrészt minden meccs előtt megy az üres fogadkozás, aztán az esetek többségében egy fizikálsan gyenge, tötyi-mötyi csapatot látunk a pályán. Ha már fogadkozunk, akkor azt ne csak szavakkal tegyük.
Másrészt a nagyobb baj, hogy lövésünk sincs hogy kell méltósággal veszíteni! Az edző szerint a bíró, a szerencse, a nem jó pálya... a hibás. Persze nem kell a csapatot vagy egyes játékosokat kritizálni a sajtóban, de azért ne keressünk már mindig felelőst. Nem mondom hogy nincs igaza egy-egy esetben, de totál elhiteti a játékosokkal, hogy minden ok, csak a bíró, a szerencse, a fű...hát így nem lehet javulni.
Aztán jön az elnök...VAR hibák, meccs újrajátszás, és tulajdonképpen azért ekkora a hátrányuk, mert mindig ellenünk tévednek. De komolyan...ezek ennyire bolondok. Gyengék vagyunk! Fizikálisan nagyon gyengék. Persze voltak tévedések korábban, a tegnapi meccsen is, de előfordul, hogy a mi javunkra tévednek vagy tévedtek. Akkor meg csendben vagyunk, meg a bírónak nehéz dolga van...
Ha mi szurkolók elfogultak vagyunk az rendben van. De hogy az edző, a klubelnök is ennyire kretén, arra nehéz szavakat találni.
Ott volt Ter Stegen nyilatkozata. Profi volt. Odaszúrt a bajnokságnak, kritizált. De mindezt diplomatikusan, nem arra terelve hogy megloptak minket az ítéletekkel. Szerintem az ő nyilatkozata még az ellenfél szurkolóinál is rendben van, mert szánalmas, hogy nincs gólvonal-technologia. Ezzel mindenki egyetért.
Egy edző, de főleg egy klubelnök ennél lehetne higattabb. Lehetett volna azt nyilatkozni, hogy mi bent láttuk, de kellene gólvonal-technologia, hogy segítse a bírókat. Szoros, küzdelmes meccs volt,voltak időszakok mikor jobbak voltunk. De a Madrid lőtt több gólt. Gratulálunk nekik, jövőre igyekszünk visszavágni a bajnokságban.
Lehet én tolom túl, de mást sem olvasok egyes vereségek után, csak azt hogy ki a hibás, meg amúgy jobbak voltunk, győzelmet érdemeltünk volna. Igen voltak és remélhetőleg lesznek olyan meccsek, amikor egykapuzunk, de nem akar a labda bemenni, az ellenfél kapusa ihletett formában véd, aztán egyszer elfutnak és kikapunk. Na akkor elfogadom ezt a nyilatkozatot. De könyörgöm ne égessük már magunkat
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 22:25:38

bence0330 írta:
2024.04.22. 22:20:29
Inzaghi szerintem csak akkor mozdítható, ha csődbe megy az Inter, vagy legalábbis már nagyon ott lebeg a rémkép (amire van esély). Ezért nem is említettem, amúgy nagyon komoly edző. Sajnos épp nézem. :D Viszont nem tudom, mennyire kéne újratervezni az egész csapatot a stílusához.
Szerintem ő lenne az egyik legjobb. Neki hagynám, hogy újraépítsen és újraértékeljen mindenkit, hátha jelentősen változna egyesek státusza és Cancelo féle szenvedés helyett esetleg rávenné Dumfriest, hogy jöjjön vele. (plusz Dzekot Lewa helyére cserecsatárnak) A baj, hogy Laporta ennél sokkal betojibb, nem fog ilyet meglépni.
Amúgy azt a lövést nem lövöd be tutira, amit meg se próbálsz. Kb 4 év a Lazionál és most 4 az Internél. Ha most sem, akkor soha...
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.22. 22:20:29

Troym írta:
2024.04.22. 22:15:55
Miért mondod, csak 10 éve volt az utolsó nemzetközi kupadöntő, azóta 2 év alatt egy EL sem sikerült. :D

Nálam a favorit jelenleg Simone Inzaghi lenne. Tud építkezni is (bajnokságok), tud underdogként eljutni nemzetközi szinten sokáig, idén a bajnokságot gyakorlatilag letarolja és mellette SEMMI múltja nincs velünk.
A bére elvileg kb fele Xaviénak.
Inzaghi szerintem csak akkor mozdítható, ha csődbe megy az Inter, vagy legalábbis már nagyon ott lebeg a rémkép (amire van esély). Ezért nem is említettem, amúgy nagyon komoly edző. Sajnos épp nézem. :D Viszont nem tudom, mennyire kéne újratervezni az egész csapatot a stílusához.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1146
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.04.22. 22:17:24

davi10 írta:
2024.04.22. 22:07:54
Nem is azt mondtam, hogy ne figyelne. Csak ami időt és energiát eléget azzal hogy felcseszi magát a bírók miatt, azt belerakná a meccsbe, és akkor talán nem 20 perccel azután cserélne, hogy már mindenki látja a nem működő elemeket.
Ilyen bosszankodásokat másoktól is látni, Klopp, Simeone, még Ancelotti is a saját tempójában, rendszeresen reklamálnak a bíróknál. Pedig már kinőttek a pályakezdő korukból. És a klubjaiknak nem ellenszélben kell haladniuk.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 22:15:55

bence0330 írta:
2024.04.22. 22:08:18
Mit értesz kapkodás alatt? A legtöbb klub ilyen érvrendszerrel hoz edzőt, ha tud. BL-győztesek, és nem kell nekik 3 év, csak fél-1. Vagy miért lenne elhamarkodott egy Flick vagy Tuchel leigazolása mondjuk Marquezzel szemben? Jelenleg szerintem sürgősen magabiztosság kéne a csapatnak, azt egy ilyen edzővel van a legtöbb esély összehozni, szerintem.
Miért mondod, csak 10 éve volt az utolsó nemzetközi kupadöntő, azóta 2 év alatt egy EL sem sikerült. :D

Nálam a favorit jelenleg Simone Inzaghi lenne. Tud építkezni is (bajnokságok), tud underdogként eljutni nemzetközi szinten sokáig, idén a bajnokságot gyakorlatilag letarolja és mellette SEMMI múltja nincs velünk.
A bére elvileg kb fele Xaviénak.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.22. 22:08:18

brazilfan írta:
2024.04.22. 22:02:58
bence0330 írta:
2024.04.22. 21:40:43
nálam most Tuchel-Flick lenne az igazi, akik már nyertek 1 éven belül BL-t, és az egyik tuti elérhető, a másik meg talán. Ők olyanok, akik lehet nem válnak be, de ez fél-1 év alatt ki fog derülni, mert annyi idő alatt ők képesek nyerni.
Gyorstalpaló a BL-győzelemért? Semmi sem indokolja a kapkodást, ami miatt Laportának bele kellene mennie egy ilyen elhamarkodott szerződtetésbe.
Mit értesz kapkodás alatt? A legtöbb klub ilyen érvrendszerrel hoz edzőt, ha tud. BL-győztesek, és nem kell nekik 3 év, csak fél-1. Vagy miért lenne elhamarkodott egy Flick vagy Tuchel leigazolása mondjuk Marquezzel szemben? Jelenleg szerintem sürgősen magabiztosság kéne a csapatnak, azt egy ilyen edzővel van a legtöbb esély összehozni, szerintem.

Amúgy ha ez lehetetlen a kis edzők közül nekem lenne egy személyed favoritom, Ranieri. Kegyetlen jó pedagógus, és most lehet, hogy ez fontos lenne. Kb az a mestersége, hogy a szétesett csapatokat összetákolja. Nem mindig sikerül, de legtöbbször igen, a 21. század legmesebelibb eredménye is alighanem az övé.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6749
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2024.04.22. 22:07:54

brazilfan írta:
2024.04.22. 21:11:28
davi10 írta:
2024.04.22. 19:26:27
Szerintem azzal már előrébb lennénk, ha valaki olyan jönne, aki nem állíttatja folyamatosan ki magát és aki a bírók helyett a meccsel és a játékosaival van elfoglalva. Senkinek nem jó ez a folyamatos bírókra mutogatás
Valverdével meg az volt a baj, hogy egész meccsen meg se szólal.
Az viszont nem igaz szerintem, hogy Xavi és a stáb ne figyelnének a meccsre és a játékosokra, és a bírókkal lennének elfoglalva.
Nem is azt mondtam, hogy ne figyelne. Csak ami időt és energiát eléget azzal hogy felcseszi magát a bírók miatt, azt belerakná a meccsbe, és akkor talán nem 20 perccel azután cserélne, hogy már mindenki látja a nem működő elemeket.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1146
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.04.22. 22:02:58

bence0330 írta:
2024.04.22. 21:40:43
nálam most Tuchel-Flick lenne az igazi, akik már nyertek 1 éven belül BL-t, és az egyik tuti elérhető, a másik meg talán. Ők olyanok, akik lehet nem válnak be, de ez fél-1 év alatt ki fog derülni, mert annyi idő alatt ők képesek nyerni.
Gyorstalpaló a BL-győzelemért? Semmi sem indokolja a kapkodást, ami miatt Laportának bele kellene mennie egy ilyen elhamarkodott szerződtetésbe.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 21:45:06

bence0330 írta:
2024.04.22. 21:40:43
Ja, itt nem is a bérére gondoltam, hanem hogy jönni akarjon (mert talán sportszakmailag tényleg nem a világ legvonzóbb hely jelenleg, de név alapján mégiscsak...).
A világ top10-20 egyik klubja edzőt keres, ahol mellesleg a csomag része nem egy ronda angol iparváros ködös, esős idővel, hanem Európa és a világ egyik legszebb városa. A bajnokság kb 3 szereplős, tehát BL kb megvan és mégiscsak 5 BL győzelem csücsül a vitrinben.
Röhögnék bármelyik edzőn, akinek nem kell. (nyilván egykori Real legendáknak adok felmentést :) )

Ki a bánatos hóhért érdekel, hogy 5-20 vagy 100 millióért veszel valakit? Elvileg szuperklasszis kölykök sora áll rendelkezésre. Megkapod kb a világ jelenlegi két legjobb 18 év alatti játékosát is. (akinek a neve már ismert, nyilván nem biztos, hogy 5 év múlva is azok)
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.22. 21:40:43

Troym írta:
2024.04.22. 21:34:35
bence0330 írta:
2024.04.22. 21:29:54
Én azért nem vágom a dolgot, mert kizárt dolognak tartom, hogy ne lenne legalább 3 top (mondjuk Conceicao szinttől felfelé) edző, aki ne jönne ide csapot-papot otthagyva, megtiszteltetésből. Nem fillérekért, de nem csúcs sztárgázsiért. Ezt kéne Laportának kiaknáznia. Mint ahogy még mindig vannak igazi elit játékosok, akik ide szeretnének jönni. Erős még mindig a húzóerőnk. Azt meg elhiszem Xavinak, hogy kölcsönös lenne a szerződésbontás.
Minimum 20-30 komolyabb edző simán belefér Xavi bérkeretébe. Jelenleg a cikkek szerint 8.5 millió Xavi bére + 4.5 a stábé. Kizárt, hogy ennyiért ne lehetne találni edzőt. Megnéztem kb 10-15. legmagasabb fizetés edzők közt.
Ja, itt nem is a bérére gondoltam, hanem hogy jönni akarjon (mert talán sportszakmailag tényleg nem a világ legvonzóbb hely jelenleg, de név alapján mégiscsak...).
Amúgy én odáig megyek, hogy jelen pillanatban nem egy építkezős edzőt hoznék. Építkeztünk eleget. Nekünk most kéne egy siker, amiből aztán építkezhetnénk, mert szerintem sokkal nagyobb gond van a mentális gátakkal, mint bármi mással, a PSG ellen ott ment el, még ha aztán ki is kaptunk volna a döntőben. Ezért nálam most Tuchel-Flick lenne az igazi, akik már nyertek 1 éven belül BL-t, és az egyik tuti elérhető, a másik meg talán. Ők olyanok, akik lehet nem válnak be, de ez fél-1 év alatt ki fog derülni, mert annyi idő alatt ők képesek nyerni.

Brazilfan: szerintem a bírókkal szemben már paranoiás. A fent leírtak miatt, bebeszél magának/felidegesíti magát már olyan dolgokkal meccs közben, amiért még kiállíttatni is hajlandó magát úgy, hogy még csak igaza sincs. Pedig ez akkor sem lenne korrekt, ha amúgy igaza lenne. A saját idegessége elé kéne helyeznie a csapat érdekeit, ahol azért játékosonként tuti, hogy hasznosabb lenne egy magabiztos edző a pálya szélén, mint egy tajtékzó edző, akit ki is küldenek sokszor, így ott sincs, mikor kéne. Persze ez már off.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1146
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.04.22. 21:36:02

bence0330 írta:
2024.04.22. 21:16:33
Az, hogy odaszól a bírónak, és meccs után miket nyilatkozik, szerintem indifferens abból a szempontból, hogy meccs közben figyel-e a játékosokra.
Én nem tudom megállapítani, hogy Xavi paranoiás vagy idegbeteg-e (ez utóbbit nem te írtad), meccs közben azt látom, hogy együtt él a játékkal, de ez az összes edzőre igaz.

Az is lehet, hogy marad, de azt sem nem lehet kizárni, hogy Laporta már rég megegyezett az új edzővel.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 21:34:35

bence0330 írta:
2024.04.22. 21:29:54
Én azért nem vágom a dolgot, mert kizárt dolognak tartom, hogy ne lenne legalább 3 top (mondjuk Conceicao szinttől felfelé) edző, aki ne jönne ide csapot-papot otthagyva, megtiszteltetésből. Nem fillérekért, de nem csúcs sztárgázsiért. Ezt kéne Laportának kiaknáznia. Mint ahogy még mindig vannak igazi elit játékosok, akik ide szeretnének jönni. Erős még mindig a húzóerőnk. Azt meg elhiszem Xavinak, hogy kölcsönös lenne a szerződésbontás.
Minimum 20-30 komolyabb edző simán belefér Xavi bérkeretébe. Jelenleg a cikkek szerint 8.5 millió Xavi bére + 4.5 a stábé. Kizárt, hogy ennyiért ne lehetne találni edzőt. Megnéztem kb 10-15. legmagasabb fizetés edzők közt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.04.22. 21:36:18-kor.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.22. 21:29:54

Én azért nem vágom a dolgot, mert kizárt dolognak tartom, hogy ne lenne legalább 3 top (mondjuk Conceicao szinttől felfelé) edző, aki ne jönne ide csapot-papot otthagyva, megtiszteltetésből. Nem fillérekért, de nem csúcs sztárgázsiért. Ezt kéne Laportának kiaknáznia. Mint ahogy még mindig vannak igazi elit játékosok, akik ide szeretnének jönni. Erős még mindig a húzóerőnk. Azt meg elhiszem Xavinak, hogy kölcsönös lenne a szerződésbontás.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2761
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.22. 21:26:42

grgly50 írta:
2024.04.22. 20:43:53
Nos, nemrégen volt itt külsős: "Tata" Martino. Nagy bukás volt.
S van a mondás: "Kíbicnek semmi sem drága"
Rijkaard meg BL-t nyert, Antic meg megmentette a csapatot, Setien meg megbukott.

Mi a kimutatás célja? Vannak jó és béna edzők, akárcsak a saját alomban.

Hozzunk jót.
Flick BL és Bundesliga győztes, 2020ban a legjobb edzőnek választották, nem a Betisben tűnt fel egy 5. hellyel 58 évesen és nem Argentínában volt edző.

De számomra jelenleg vállalhatóbb lenne sok régi játékosunk, ha csak innen lehet válogatni, mert nekem a "több, mint egy klub" szlogen nem illik össze egy edzővel, akit 3 meccsenként kiszórnak és állandóan kifogásokat keres, meg bírózik. Kérem vissza Valverdet inkább.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.04.22. 21:31:34-kor.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7553
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.22. 21:16:33

brazilfan írta:
2024.04.22. 21:11:28
Valverdével meg az volt a baj, hogy egész meccsen meg se szólal.
Az viszont nem igaz szerintem, hogy Xavi és a stáb ne figyelnének a meccsre és a játékosokra, és a bírókkal lennének elfoglalva.
Létezik a két véglet közt is világ. :) Nem csak némán lehet ücsörögni vagy folyamat pirosakat összeszedni, sőt, az edzők 95+%-a szerintem a kettő közötti skálára esik.
Persze, hogy figyelnek, de meccs közben és utána is túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a dolognak. Xavi már annyira paranoiás lett, hogy a PSG ellen is egy tök jogos bírói ítélet után állíttatta ki magát, és most a Madrid ellen is az utolsó pillanatban fogta vissza magát a jogos tizinél, aztán szégyenteljesnek nevezte a működésuket a sajtóban, aztán jött Laporta ezzel a nyilatkozattal, amiben kb 83 alkalommal említette a VAR-t, ahol egy nyamvadt hibát nem követtek el.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Válasz küldése