Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
10
11%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
28%
Más
34
38%
Nem hoznék senkit
16
18%
 
Szavazatok száma: 90
Mascherano14
Capitá del Barça
Hozzászólások: 685
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2024.04.17. 10:37:33

A legnagyobb igazolás de Jong értékesítése lenne, sajnos nem illik a képbe. Hiába fut rengeteget, nem jó védekezésben, es támadásepitesben sem erre, hosszu labdacipelesek van szükségünk.
Plusz az irgalmatlan magas bére.
Avatar
ocsike83
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2022.01.05. 21:10:37
Tartózkodási hely: Győr

2024.04.17. 10:06:43

Én a jövőbeni vázat a TS - Kounde/Fort, Araujo, Cubarsi, Balde/Cancelo - Christensen, Gavi, Gündogan - Raphinha, Roque / Guiu, Yamal tengelyre építeném fel.

Mehetne Pedri, FDJ, Lewa, Romeu, Felix vissza. Illetve mehetne az összes kölcsönjátékos is. Egyben sem látom azt, hogy itt húzóember lenne. (Talán egy 50 millió összejönne belőlük).

Minden lehetőséget és anyagi forrást egy minőségi edzőre, egy minőségi védekező középpályásra és egy minőségi, megfelelően rotált középcsatárra költenék. Szerintem az alapvető váz megvan, csak megfelelően kell rajta finomítani.
Valdes - Puyol, Touré, Pique, Sylvinho - Iniesta, Busquets, Xavi - Henry, Eto'o, Messi
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7583
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.04.17. 01:36:37

Mivel gyakorlatilag a szezonunk érdemi részének vége, bennem kialakult, személy szerint mit tennék a játékosainkkal nyáron:

Érinthetetlenek: TS, Gündogan, Araujo, Yamal, Cubarsí, Christensen, Raphinha. Az első három überklassszis, a következő kettő a jövő, félig a jelen is, az utolsó kettő meg ilyen Jolly Joker, akik jók is, és több helyen is. Christensen romboló kp-sként igazán erős, Raphinha tizesben meg gyakorlatilag ostromolja a klasszis szintet, de mindkettő remek a másik posztján, Raphinha meg nagy meccseken vezér is. Szűk keretben ez a többposztosság aranyat ér, márpedig tuti, hogy szűk keretünk lesz, még ha a 19-ről emelünk is valahogy.

Akiket minden áron megpróbálnék eladni, még akár olcsón is, mert gátnak érzem őket a csapat játékában, fejlődés szempontjából, akkor is, ha egyénileg jók: Romeu, DJ, Lewy. Romeut nem kell magyarázni, Lewy cserének maradhatna, vagy 50-60 perces játékosnak, de ezt nem sokan mernék meghúzni. Én inkább szenvednék a gyerekekkel és Ferránnal, de szebb lenne a támadójátékunk. Lewyvel nem nagyon genyóznék, DJ-al szemben viszont ha csak a felét keresi a hírek szerintinek, akkor már kb bármit megtennék, a klub mindig nagyobb lesz, mint a játékos.
Pena idetartozik még, róla semmit nem tudok szerződésügyben, de apróért valaki biztos vinné, egy próbát megért, de idén kiderült, hogy nem elég ide. Alonso szerződése asszem lejár, de ha rosszul tudom ő is ebben a kategóriában van, ingyen is mehet.

Akiket megtartanék jó deal esetén, az a két portugál. Cancelo esetében a jó deal magasabb ár, mint Felixnél. Ha Baldé visszatér, Canceloval ugyanannyira számolnék jobb-balszélső rotációként, sőt, akár középpályásként is, mint bal-jobb bekként. Klasszis játékos, de azért főleg előrefelé.

Akiket megtartanék, de jó pénzért eladnék, ha lenne rá tényleg jó ajánlat, az Koundé, Pedri, és amúgy soha, de az előzmények tudatában a karrierje miatti félelemből Gavi és Baldé, de náluk tényleg giga ajánlatért. Ferrán is, mondjuk úgy 35-40-től, amíg nem volt sérült, megért ennyit háromposztosként rotációban. Fermín is, kedvelem, apróért nem adnám el, de ha valaki látna benne mittudomén 30 misit, mehet. Inigo hasonló, 5. számúnak nekem jó, de ha kétjegyűt kínálnak érte, mehet.
SR-el valami gagyi fizetésért hosszabbítanék, többért nem, nem a szintje miatt, kp-n az tök okés, hanem mert nem bízom abban, hogy 1-2 hónapnál többet lenne bevethető.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2771
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.15. 10:35:48

FcBarcelona1 írta:
2024.04.15. 10:12:53
Nyáron is lehetettt volna pl. Alonso helyére Grimaldot hozni ingyen, Romeut biztosan nem hoztam volna Kessie helyett. Nyáron is lesz lehetőség ha mást nem, lejáró szerződésű játékosokat szerződtetni, akik akár minőségileg vagy posztjukból kifolyólag erősítést jelenthetnek a megnevezett úriemberek helyett.
Áthozom.

Nem lehetett volna Grimaldot hozni, még Inigot is csak 1 évre tudtuk regisztrálni, Gavit csak bíróság engedte. (elnöki letéttel, szeptember elején is szórkoztunk a regisztrálásokkal)
Itt győzködtek sokan, hogy "illett" Alonsoval szerződést hosszabbítani egy évvel, mert anno 2 évet ígértünk neki, de elsőre csak egy éves szerződést tudtunk kötni, ezért lett neki még egy éves szerződés felkínálva, gondolom fel sem merült Alonsoban, hogy nyáron lelépjen.
Gündoganon kívül kb. egyik érkezőnket sem hoztam volna, de ha Kessie marad, Gündo se lenne már itt.

Nyáron szerintem akkor tudunk erősíteni, ha eladunk valakit 50+ millióért, de nem látom kit kéne a maradék hajszálvékony keretből eladni, aki rá is vehető, hogy távozzon, mert valahogy sikerül olyan játkosokat megszerezni, hogy mindenki kivétel nélkül innen menne nyugdíjba.
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5727
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2024.04.14. 17:21:04

gránit írta:
2024.04.14. 14:05:21
MichaaBee írta:
2024.04.14. 11:20:21
Védőt miért?

Koundé, Araújo, Cubarsí, Christensen, Riad, Faye, Iñigo, Baldé, Fort, Cancelo
Cancelo, Balde nem védők, sokkal előrébb játszanak. Christensen vkp, és sokszor sérült, sokszor kellene majd másnak fellépnie a helyére. Riad jelenleg nem a csapat tagja, ha vele töltjük fel a csapatrészt, azért is fizetnünk kell. Ő lehet egy kézenfekvő megoldás, mert opciónk van rá, és olcsó. Rendszeresen játszik a Betis-ben, de hibázgat sajnos, nem biztos, hogy őt választanám, ha egy megbízható veterán ingyen elhozható. Ha Fort hátul marad, akkor nem ártana egy kétlábas támadószélső. Destet meg lehetett volna tartani, de annak már annyi, a PSV-nek opciója van, ez Xavi egyik öröksége. Pedig ő egy kétlábas jolly joker volt.
Cancelo és Baldé balhátvédek a rendszerünkben, szóval ha nem akarjuk őket hátvédnek tekinteni, akkor tulajdonképpen 3 védős rendszerben játszunk. :) Arra a 3 posztra van akkor 8 játékos Riaddal együtt, ez sok. Ha veteránt akarunk, akkor az Iñigo lesz, mivel a jelen helyzetben kizárt dolog, hogy elengedjünk egy veterán védőt azért, hogy egy másik veterán védőt hozzunk, még akkor is, ha olcsó. Ha nem jön Riad, akkor is megvagyunk, ha jön, akkor pedig sokan vagyunk. Ezen felül másik védő felesleges és kizártnak tartom. A jobboldal szerintem Koundéval lesz megoldva továbbra is. Christensen pedig attól, hogy fog középpályán játszani, mindenképp érkeznie kell egy vkp-nak elé, és így maradhat a dánnak elég játékperc hátvédként is. Ha tippelnem kéne egyébként, akkor Faye és Riad közül fog valaki távozni (vagy nem érkezni), és Iñigo marad még egy évet. Mindenesetre létszámban tökéletesen megvagyunk szerintem hátul, az összes többi poszton (cserekapust beleértve) sokkal nagyobb szükség van a költekezésre.

gránit írta:
2024.04.14. 14:05:21
MichaaBee írta:
2024.04.14. 11:20:21

Ezen kívül támadók középpályás is elférne a keretben, Gündogan embertelenül sokat játszott idén, Pedriben mindig benne van egy sérülés, Gavi pedig még kérdőjel lesz. Fermín tökéletes csere, és ott van még Frenkie is. Papíron megvagyunk létszámban, mégis idén rendszeresen gondot okozott összeállítani egy kreatív középpályát. Bernardo Silva nyilván fel se merül már, de ugyanaz a gondom, mint a vkp-nál, nem tudom ki lenne érdemi erősítés, akit el is tudunk hozni.
Ezt adom, mivel Pedri sokszor sérült. Torrét talán vissza lehetne hozni Gironából, a Gironának nincs opciója rá. Ingyenes és kézenfekvő megoldás lenne. Bernardo Silváról írtak, 50 millió lenne a kivásárlási ára. Nem valószínű, hogy ez beleférne a keretünkbe, Cancelo-ért is le kell majd szurkolnunk 40 millió eurót. Nekem Lewis Ferguson játéka tetszik még a Bolognából, de ez az én meglátásom, a klubnál nem merült fel a neve, és nyilván ő is elég drága lenne, még ha nem is kerülne 50 millióba. Ha lenne edzőváltás, amit egyre erősebben kétlek, Mottán elgondolkodnék, nagyon nagy szezont fut a Bolognával. Gündogant és Raphinhát valóban rotálni kell majd, Pedri, Torre, Fermin, Roberto (akivel hosszabbítanék, ez is olcsó és kézenfekvő megoldás) ott lennének tartalékban.

Csatár kéne, Lewandowski kipukkadásától nagyon tartok. Meg egy kétlábas tartalék szélső. Meg egy cserekapus. Ez így már öt ember, amire szűkösen lenne keret. Egy ingyenes védő, ingyen ember a támadó középpályára, és akkor vételre maradna három ember, de hát Cancelo-ért is csengetnünk kell a nagy lóvét, így mindenre aligha lesz lehetőség. A vkp a top prioritás nálam. A többi meg vagy belefér, vagy nem. Dybala 12 millióért gazdaságos igazolás lenne, csatárként és tkp-ként is bevethető.
Itt szerintem egyetértünk mindenben. Roberto-val hosszabbítani kell 1 évre, ennél jobb és olcsóbb beugrósunk nem lesz se középpályára, se jobbhátvédben. Sajnos mennyiségre szűkös a keret, ilyenkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy stabil tartalékemberektől megváljunk. A sérüléseiért kár, de ha lehet tovább csökkenteni a fizetését, akkor mindenképp marasztalnám.

Torre-nál attól tartok, hogy a Gironában sem stabil kezdő, Xavinak sem kellett, esetleg a potenciális új edzőnk tud majd vele kezdeni valamit. Ha elmegy minden erőforrás egy vkp-ra, akkor Torre-val fog kelleni megoldani a posztot. Dybala érdekes felvetés, bár félek egyelőre, hogy 12 millió eurónk se nagyon lesz igazolásokra. Cancelo is necces, úgyhogy számolni kell azzal is, hogy jó eséllyel ingyen igazolható játékosok jöhetnek csak szóba a legtöbb poszton. Igazából Cubarsí módra kellene még 1-2 játékosnak berobbannia az utánpótlásból... :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.04.14. 14:05:21

MichaaBee írta:
2024.04.14. 11:20:21
Védőt miért?

Koundé, Araújo, Cubarsí, Christensen, Riad, Faye, Iñigo, Baldé, Fort, Cancelo
Cancelo, Balde nem védők, sokkal előrébb játszanak. Christensen vkp, és sokszor sérült, sokszor kellene majd másnak fellépnie a helyére. Riad jelenleg nem a csapat tagja, ha vele töltjük fel a csapatrészt, azért is fizetnünk kell. Ő lehet egy kézenfekvő megoldás, mert opciónk van rá, és olcsó. Rendszeresen játszik a Betis-ben, de hibázgat sajnos, nem biztos, hogy őt választanám, ha egy megbízható veterán ingyen elhozható. Ha Fort hátul marad, akkor nem ártana egy kétlábas támadószélső. Destet meg lehetett volna tartani, de annak már annyi, a PSV-nek opciója van, ez Xavi egyik öröksége. Pedig ő egy kétlábas jolly joker volt.
MichaaBee írta:
2024.04.14. 11:20:21

Ezen kívül támadók középpályás is elférne a keretben, Gündogan embertelenül sokat játszott idén, Pedriben mindig benne van egy sérülés, Gavi pedig még kérdőjel lesz. Fermín tökéletes csere, és ott van még Frenkie is. Papíron megvagyunk létszámban, mégis idén rendszeresen gondot okozott összeállítani egy kreatív középpályát. Bernardo Silva nyilván fel se merül már, de ugyanaz a gondom, mint a vkp-nál, nem tudom ki lenne érdemi erősítés, akit el is tudunk hozni.
Ezt adom, mivel Pedri sokszor sérült. Torrét talán vissza lehetne hozni Gironából, a Gironának nincs opciója rá. Ingyenes és kézenfekvő megoldás lenne. Bernardo Silváról írtak, 50 millió lenne a kivásárlási ára. Nem valószínű, hogy ez beleférne a keretünkbe, Cancelo-ért is le kell majd szurkolnunk 40 millió eurót. Nekem Lewis Ferguson játéka tetszik még a Bolognából, de ez az én meglátásom, a klubnál nem merült fel a neve, és nyilván ő is elég drága lenne, még ha nem is kerülne 50 millióba. Ha lenne edzőváltás, amit egyre erősebben kétlek, Mottán elgondolkodnék, nagyon nagy szezont fut a Bolognával. Gündogant és Raphinhát valóban rotálni kell majd, Pedri, Torre, Fermin, Roberto (akivel hosszabbítanék, ez is olcsó és kézenfekvő megoldás) ott lennének tartalékban.

Csatár kéne, Lewandowski kipukkadásától nagyon tartok. Meg egy kétlábas tartalék szélső. Meg egy cserekapus. Ez így már öt ember, amire szűkösen lenne keret. Egy ingyenes védő, ingyen ember a támadó középpályára, és akkor vételre maradna három ember, de hát Cancelo-ért is csengetnünk kell a nagy lóvét, így mindenre aligha lesz lehetőség. A vkp a top prioritás nálam. A többi meg vagy belefér, vagy nem. Dybala 12 millióért gazdaságos igazolás lenne, csatárként és tkp-ként is bevethető.
Avatar
tatesz1990
Jugador del Barça
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010.02.06. 14:52:14

2024.04.14. 13:45:42

MichaaBee írta:
2024.04.14. 11:20:21
gránit írta:
2024.04.14. 02:12:15
Vkp-t mindenképpen igazolnék, egy hátvédet (ezen a poszton lesznek szabadon igazolható veteránok), ha Felix nem marad, akkor egy csatárt is. A vkp a top prioritás, a Madrid ellen is ezen a poszton vesztettük el az őszi bajnokit. A stabilitásra óriási szükség van ellenük, meg általában a sikeres nemzetközi szerepléshez is elengedhetetlen.
Védőt miért?

Koundé, Araújo, Cubarsí, Christensen, Riad, Faye, Iñigo, Baldé, Fort, Cancelo

Ez 10 védő, akivel jelenállás szerint jövőre számolni kell, ebből 6-7 középhátvéd. Ha van poszt, ahol inkább eladni kell és nem igazolni, akkor az ez. :) Iñigo jó eséllyel létszám feletti lesz, Christensen várhatóan fog perceket kapni a középpályán is, de így is marad 8 játékos hátra, ami teljesen rendben van szerintem.

Vkp kellene, mint egy falat kenyér, de nem tudom, hogy ki lenne oda egyértelmű erősítés olcsón. Jorginho-nak jár le elvileg a szerződése, de úgy tudom vele hosszabbítani akar az Arsenal és tippre ott is fog maradni. Van más játékos, aki jelenleg megfizethető számunkra és érdemi erősítést is jelentene?

Ezen kívül támadók középpályás is elférne a keretben, Gündogan embertelenül sokat játszott idén, Pedriben mindig benne van egy sérülés, Gavi pedig még kérdőjel lesz. Fermín tökéletes csere, és ott van még Frenkie is. Papíron megvagyunk létszámban, mégis idén rendszeresen gondot okozott összeállítani egy kreatív középpályát. Bernardo Silva nyilván fel se merül már, de ugyanaz a gondom, mint a vkp-nál, nem tudom ki lenne érdemi erősítés, akit el is tudunk hozni.

A támadósorban Fati és Félix a két fő kérdőjel, Lewandowski, Raphinha, Yamal fixek, Ferran nem hiszem, hogy menne, és Roque talán kérdéses még, mert Xavi láthatóan nem elégedett vele. Ha nem szorítana az FFP, ideális esetben elöl is elférne vérfrissítés, de így maradnak az eddigi játékosok szerintem.
Nekem 4 szabadon igazolható opcióm van a középpályára: Guido Rodríguez és Wilfried Ndidi védekező pozícióra, Iker Muniain és Marco Reus a kreatív részlegre. Ha a 4-ből 2 jönne, az már jó, távozó pedig csak az legyen, aki nem elégedetlen és menni akar. Jó lenne egy 23-25 fős keret a 19 helyett
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5727
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2024.04.14. 11:20:21

gránit írta:
2024.04.14. 02:12:15
Vkp-t mindenképpen igazolnék, egy hátvédet (ezen a poszton lesznek szabadon igazolható veteránok), ha Felix nem marad, akkor egy csatárt is. A vkp a top prioritás, a Madrid ellen is ezen a poszton vesztettük el az őszi bajnokit. A stabilitásra óriási szükség van ellenük, meg általában a sikeres nemzetközi szerepléshez is elengedhetetlen.
Védőt miért?

Koundé, Araújo, Cubarsí, Christensen, Riad, Faye, Iñigo, Baldé, Fort, Cancelo

Ez 10 védő, akivel jelenállás szerint jövőre számolni kell, ebből 6-7 középhátvéd. Ha van poszt, ahol inkább eladni kell és nem igazolni, akkor az ez. :) Iñigo jó eséllyel létszám feletti lesz, Christensen várhatóan fog perceket kapni a középpályán is, de így is marad 8 játékos hátra, ami teljesen rendben van szerintem.

Vkp kellene, mint egy falat kenyér, de nem tudom, hogy ki lenne oda egyértelmű erősítés olcsón. Jorginho-nak jár le elvileg a szerződése, de úgy tudom vele hosszabbítani akar az Arsenal és tippre ott is fog maradni. Van más játékos, aki jelenleg megfizethető számunkra és érdemi erősítést is jelentene?

Ezen kívül támadók középpályás is elférne a keretben, Gündogan embertelenül sokat játszott idén, Pedriben mindig benne van egy sérülés, Gavi pedig még kérdőjel lesz. Fermín tökéletes csere, és ott van még Frenkie is. Papíron megvagyunk létszámban, mégis idén rendszeresen gondot okozott összeállítani egy kreatív középpályát. Bernardo Silva nyilván fel se merül már, de ugyanaz a gondom, mint a vkp-nál, nem tudom ki lenne érdemi erősítés, akit el is tudunk hozni.

A támadósorban Fati és Félix a két fő kérdőjel, Lewandowski, Raphinha, Yamal fixek, Ferran nem hiszem, hogy menne, és Roque talán kérdéses még, mert Xavi láthatóan nem elégedett vele. Ha nem szorítana az FFP, ideális esetben elöl is elférne vérfrissítés, de így maradnak az eddigi játékosok szerintem.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.04.14. 02:12:15

Troym írta:
2024.04.13. 19:00:47
Nem ingyen focizna a következő csapatában, egy pl klub simán ad ilyen fizetést és ingyenes igazolások jellemzően elég izmos aláírás pénzt kapnak. Szerintem anyagilag nem járna rosszabbul. Kölcsön játékosként túl nagy teher, mert ha beválik nem maradhat, ha nem akkor meg sok a fizetése. Szerintem ingyen több PL klub is akarná.
Melyik PL-csapatban keresne ő 13,5 millió eurót, ami kb 11,5 font? Ez a magasság már van Dijk, Rodri, Odegaard, Foden szintje. Persze tudjuk, hogy a PL-ben szép számmal akadnak csaló csapatok is, amelyek kijátsszák a nevetségesen gyengén körvonalazott FFP-t, de éppen most kezdenek a tyúkszemükre lépni, hőbörögnek is emiatt.

https://www.capology.com/uk/premier-league/salaries/

Amit de Zerbi nyilatkozott róla, az nagyon nem bizalomgerjesztő, még akkor is, ha nem meglepő, mert már az utolsó barcelonai szezonjában is nagyon gyengén muzsikált. Nem tudom, kell-e majd komoly csapatnak. Ha egy Brightonnak nem fog kelleni, ami egy teljesen középszerű csapat, úszik a középmezőnyben, és még egy ilyen csapatban sem kezdő, meg lennék lepve, ha kellene egy erősebb csapatnak, a kisebbek meg kétlem, hogy 11,5 millió fontot fizetnének neki.

Amúgy nyilván meg kell próbálni, amit írsz, vesztenivaló nincs. Ha nagyon öntelt a gyerek, lehet, hogy elhiszi magáról, hogy kapkodnak majd érte, és belemegy a szerződésbontásba, utána már legyen az ő baja, ha nem kell senkinek. Csak kétlem, hogy ennyire vakon lenne. Azzal azért nyilván tisztában van, hogy az edzőjének mennyire lesújtó véleménye van róla. De nyilván meg kell próbálnunk, hátha.

Vkp-t mindenképpen igazolnék, egy hátvédet (ezen a poszton lesznek szabadon igazolható veteránok), ha Felix nem marad, akkor egy csatárt is. A vkp a top prioritás, a Madrid ellen is ezen a poszton vesztettük el az őszi bajnokit. A stabilitásra óriási szükség van ellenük, meg általában a sikeres nemzetközi szerepléshez is elengedhetetlen.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2189
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2024.04.13. 21:00:55

Nagyon fontos lenne megnyerni a BL-t, hogy tudjunk igazolni, a Real most is a legjobb csapatok között van és Mbappével se lesz gyengébb. Nem is tudom kit kellene megvenni, hogy felvegyük velük a versenyt. Nico Williams-t mindenképpen hoznám. Erősebb játékos, mint Félix szerintem hasznosabb lenne.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2771
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.13. 19:00:47

gránit írta:
2024.04.12. 23:01:22

Hogyan spórolnánk meg? Úgy gondolod, hogy azt majd csak úgy elengedi? Legyen igyazad. A negyedik legtöbbet kereső "játékosunk" jelenleg, ami egy vicc, nagyon megterheli a keretet. Nem tartom valószínűnek, hogy ekkora eszement pénzről lemondjon, de jó lenne. Ha választhat, hogy sok pénzt keresve játsszon egy Brightonban vagy sokkal kevesebb pénzért tegye ugyanezt, akkor az első opció a valószínűbb. Sajnos a teljesítménye sem olyan ebben a szezonban, hogy kapkodjanak érte, ami nem meglepő, mert az előző szezonban is nagyon gyengén játszott.
Nem ingyen focizna a következő csapatában, egy pl klub simán ad ilyen fizetést és ingyenes igazolások jellemzően elég izmos aláírás pénzt kapnak. Szerintem anyagilag nem járna rosszabbul. Kölcsön játékosként túl nagy teher, mert ha beválik nem maradhat, ha nem akkor meg sok a fizetése. Szerintem ingyen több PL klub is akarná.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.04.12. 23:01:22

Troym írta:
2024.04.12. 22:50:52
ha simán szerződést bontanánk, mi megspórolnánk 3 évnyi fizetést, ő meg ingyen viszonylag sok helyen szóba jönne.
Hogyan spórolnánk meg? Úgy gondolod, hogy azt majd csak úgy elengedi? Legyen igyazad. A negyedik legtöbbet kereső "játékosunk" jelenleg, ami egy vicc, nagyon megterheli a keretet. Nem tartom valószínűnek, hogy ekkora eszement pénzről lemondjon, de jó lenne. Ha választhat, hogy sok pénzt keresve játsszon egy Brightonban vagy sokkal kevesebb pénzért tegye ugyanezt, akkor az első opció a valószínűbb. Sajnos a teljesítménye sem olyan ebben a szezonban, hogy kapkodjanak érte, ami nem meglepő, mert az előző szezonban is nagyon gyengén játszott.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2771
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.12. 22:50:52

gránit írta:
2024.04.12. 21:35:00
Ez nagyon jó lenne, de meg lennék lepve, ha megtörténne. Több mint 40 millió oka van rá, hogy 2027-ig a klub kötelékében maradjon.
Szerintem ne keverjük Umtitivel még ha a Laporta vezette sajtó épp belőle csinál belső ellenséget. A srác egy szezont volt itt a sérülése után és el is ment kölcsönbe, ahogy látta Xavinál nincs esélye csapatba kerülni. (amúgy meg a klub egészségügyi szakembereinek hibája a karrierjének tönkretétele) Nekem az a tippem, hogy simán menne ingyen, csak mi még sok pénzt is akarunk keresni rajta, meg ilyen-olyan visszavásárlási lehetőséget szerezni, mert "mi van ha". Na az nem fog sikerülni. De ha simán szerződést bontanánk, mi megspórolnánk 3 évnyi fizetést, ő meg ingyen viszonylag sok helyen szóba jönne.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.04.12. 21:35:00

Troym írta:
2024.04.12. 19:52:22
Fati helyében kérném a közös megegyezéssel történő szerződés bontást, a magas bére miatt még is tennék és akkor felépítheti magát, nem várna rá 3 év kölcsön random helyeken.
Ez nagyon jó lenne, de meg lennék lepve, ha megtörténne. Több mint 40 millió oka van rá, hogy 2027-ig a klub kötelékében maradjon.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2771
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.12. 19:52:22

Fati helyében kérném a közös megegyezéssel történő szerződés bontást, a magas bére miatt még is tennék és akkor felépítheti magát, nem várna rá 3 év kölcsön random helyeken.
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2024.04.12. 19:18:22

NovaProspekt írta:
2024.04.12. 18:39:22
A Fati-Felix ügylet jó lenne, ha Mendes összehozná.
ugy, hogy ellenunk nem jatszhatna
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1984
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2024.04.12. 18:39:22

FcBarcelona1 írta:
2024.04.12. 18:30:40
Én elgondolkodnék egy Ferran-Felix cserén is, de elvileg arról cikkeztek, hogy Mendez Fatit ajánlotta fel az Atleticonak kölcsönbe, a Felix kölcsönért.
Kíváncsi lennék, hogy Nico Williams mennyiért váltana klubot, igaz 50 millió elvileg a kivásárlási ára, de ha nem hosszabított volna, ingyen távozik idén nyáron, és a hírek szerint nagyon jó a kapcsolata a Barcas fiatalokkal.
Nico tuti 50 misi, az Athleticnél nincs alku ilyenkor (ráadásul kivásárlás esetén egy összegben fizetendő a transzferdíj). Ha akar, jöhet hozzánk, ha lejárt a szerződése. Addig majd a válogatottban megdumálják őt a srácok. A Fati-Felix ügylet jó lenne, ha Mendes összehozná.
FcBarcelona1
Jugador del Barça
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2024.01.21. 09:56:33

2024.04.12. 18:30:40

A hírek szerint a bajnokesélyes Sportingból Amorim mellett Trincao is kapós lehet a nyáron a PL-ben. Elvileg a következő eladás 50%-a a Barcaé. (Ahogy Abde, Riad és Mingueza esetében, Todibo eladásából 20%) Így a jövőben szép összegek folyhatnak még be. Dest valószínűleg 10 millióért viszi a PSV, és bíznak benne, hogy Lenglet sikerül eladni 10+ millióért a PL-be.
Nálam Aleix Garcia fix érkező lenne, elvileg 15-20 a kivásárlási ára, ami Garcia, Romeu és Torre árával csökkenthető. Mai képtelen katalán hír szerint a Tottenham 30 milliót ajánlott Pablo Torreért.
Én elgondolkodnék egy Ferran-Felix cserén is, de elvileg arról cikkeztek, hogy Mendez Fatit ajánlotta fel az Atleticonak kölcsönbe, a Felix kölcsönért.
Kíváncsi lennék, hogy Nico Williams mennyiért váltana klubot, igaz 50 millió elvileg a kivásárlási ára, de ha nem hosszabított volna, ingyen távozik idén nyáron, és a hírek szerint nagyon jó a kapcsolata a Barcas fiatalokkal.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7468
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.04.08. 12:27:26

Most már megindult a harc Mastantuonoért, a River támadó középpályásáért. Novemberben elkezdtünk róla érdeklődni, de nagyon magas árat szabtak az argentinok, így kicsit leült az érdeklődés, a kapcsolat nem szakadt meg, de február óta egyre több az informális találkozó. Viszont azóta elkezdett rendszeresen játszani a felnőtt csapatban (válogatott U20-as kerettag), úgyhogy több csapat is is elkezdett érdeklődni.
Elsősorban a City, aki elvitte megvette télen tőlük Claudio Echeverrit, a Real és valószínűleg a PSG is belép a képbe. Ők vitték el szintén télen Lucas Beraldót (40 millió) és Moscardót Deco elől.
Ugyanakkor itt nagyon számít a játékos akarata, mert még csak 16 éves és a River csak minimum kivásárlási áron adja, 45 millióért. Tudják, hogy mi ezt nyáron nem tudjuk kifizetni, de ha sikerül valamilyen üzletet kötni valami előszerződéssel vagy opcióval és hagyjuk egyelőre a Rverben talán célt lehet érni.
Sok múlik azon, hogy a játékos mit akar. A Reallal kapcsolatban talán visszatartó erő lehet Güler (nyáron eladják vagy kölcsönbe megy minimális játékperccel) vagy Endrick (odaviszik Mbappét plusz Vinicius akik elvileg a konkurenciái lehetnek), itt inkább kinéz magának játékperc.

Nem ismerem a srácot, de ha mondjuk sikerül megoldani, részletekben fizessünk két évig vagy hasonló talán megoldható. Egy Wirtzet vagy hasonló kalibert kétlem hogy tudnánk igazolni még ha pénzügyileg komolyan javulni is fogunk. Mire gazdaságilag helyrejövünk az ilyen játékosokat elviszik.
És úgy tudom 18 éves koráig nem is lehet elhozni, mert nincs EU-s útlevele.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.04.06. 15:03:57

Kovbal88 írta:
2024.04.06. 10:39:52
Szomorú egy a spanyol szövetség ennyire keresztbe tesz nekünk egy három évvel ezelőtti helyzet miatt.
Szerintem ez a spanyol-katalán ellentétben gyökerezik. Pénzügyi magyarázata nincs a jelenlegi helyzetnek. Eszméletlen bevételeink vannak ebben a szezonban is, pedig még csak nem is a hatalmas Camp Nou-ban játszunk. Az adósságállományunkon is rengeteget faragott a Laporta-féle vezetés.

Én ezeket az 1:1, 1:2 számolgatásokat jegelném, nem ilyesmin fog múlni, hogy mennyit engedhetünk meg magunknak. Ez egy Tom&Jerry-féle játék, amiben mindig kupán ütnek minket, de elpusztítani azért még nem akarnak. A lényeg a macska-egér-játék, amit játszatnak velünk. 2022-ben a világ minden pénzét elkölthettük. Egy év múlva már sokkal kevesebbet. Ki tudja, most mennyit engednek majd. A szeszélyükön múlik. Vkp a top prioritás, és szerintem csatár is kéne. A tkp-posztról írtam nemrég, hogy az már az álomkategória lenne, ugyanakkor a bernardo silvás pletykák felröppentek:

https://www.goal.com/en/lists/joao-feli ... 30823f1e07

Közben hőbörögnek a büntetésektől tartó angol klubok, és egy új pénzügyi rendszert akarnak. A más ligákból, például az MLB-ből ismert "luxury tax"-rendszert akarnak, amiben bármennyit lehetne költekezni, annyi megkötés lenne, hogy ha egy klub átlép egy limitet, akkor "luxusadót" kellene fizetnie, de maga a limitátlépés nem lenne szabálytalan, csak perkálni kell utána.

https://www.football.london/arsenal-fc/ ... d-28937915

Hogy az UEFA megadja-e az angoloknak ezt a különutasságot, azt nem tudom, de vicces lenne, ha nem. Nagy poén lenne, ha sorra kapnák a büntetéseket, és a végén még ők akarnának kilépni az UEFA-s keretekből. Ettől persze még nagyon messze vagyunk, eddig nagyon megúszták nagyon könnyed büntetésekkel, mert az UEFA mindent megtesz azért, hogy magánál tartsa a klubokat, így én most arra tippelnék, hogy megengedik nekik a különutasságot (ez esetben viszont lehet, hogy a többi klub lázadna).
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2189
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2024.04.06. 10:39:52

davi10 írta:
2024.04.05. 16:28:36
Troym írta:
2024.04.05. 12:36:04
Másik szuper hír, hogy a City "csak" 40 milliót kér Canceloért. Még ha 30-ra lemennek, akkor sem szabadna valakit 30 millióért megvenni, aki 30 lesz májusban.
Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.

De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
Egy jó BL szereplés még átírhatja a szezont, és az se mindegy, hogy ki lesz az edző. Viszont szerintem jelenleg Canelora szükség van. És kellenek is a tapasztalt játékosok, 17-18 éves srácoktól nem lehet elvárni, hogy úgy teljesítsenek mint a legjobbak, az hogy erre páran képesek az maga a csoda, de nem normális.
Szomorú egy a spanyol szövetség ennyire keresztbe tesz nekünk egy három évvel ezelőtti helyzet miatt.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7468
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.04.05. 21:28:37

Troym írta:
2024.04.05. 20:11:23

A másik, hogy a City igenis minden fillérhez ragaszkodik, ha eladnak. 55 millióért vettünk bokatörött F. Torrest, nem gondolnám, hogy áron alul volt. Vagy úgy gondoljátok ő igazából 60-70-80 milliós játékos volt anno?

Az meg, hogy 20-30-40 millió nagy pénz-e attól függ, kinek. Nekünk az! Milliárdos tulajok csapataihoz, pénzügyeihez kár hasonlítani magunkat.
Azért vettünk annyiért Torrest, mert részletekben fizethettünk úgy, hogy az elsőt nem is kellett azonnal. A téli átigazolási időszakban milliószor nehezebb megfelelő játékosokat venni. Főleg normális áron, ami Laportáéknak úgy-ahogy sikerült.

A legújabb hírek szerint a City megszakította a Chelsea-vel, az Arsenallal és a szaúdiakkal a kapcsolatot Cancelo ügyében, mert ő mindenképp a Barcelonában akar maradni. Decoék most egy fix+opción dolgoznak 2027-ig, ami a bérét is érinti, így a limitet is meg lehetne kerülni
Forca Barca!!!!
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2771
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.04.05. 20:11:23

Chino írta:
2024.04.05. 17:18:36
davi10 írta:
2024.04.05. 16:28:36
Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.

De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
Az, hogy egy csapat mennyit kér, főleg ilyen messze az átigazolási időszaktól az nem sokat jelent. Kb annyit, mint, hogy Laportáék azt mondják ők 20 milliót adnak. Ha mindenki olyan áron kelne el, amennyit az eladó kezdetben mond többynire, max. a City, MU, PSG tudna igazolni.
És ott van még az a faktor, hogy mindenképp szabadulnának tőle, ő pedig itt akar maradni és a City sem arról híres, hogy ragaszkodna minden egyes fillérhez.
Még 30 millió is egy olyan játékosért, aki posztján az egyik legjobb (ráadásul hiányposzt) és még van benne simán 3 jó év még nekünk is olcsó kategória.
Jelenleg 2-1 FFP szabály alatt állunk. Kit adunk el 60 millióért, hogy Cancelo jöjjön? Plusz kell a bérkerete duplája is kell.
Tavaly nyáron, amikor többedmagammal kritizáltuk Romeu érkezését, az volt a magyarázat az érkezésére, hogy őrá futotta, pedig elvileg 100m értékben adtunk el játékosokat. Erre jött ő 3 millióért.

Mi változik nyárig, hogy fussa Cancelora? De még akkor sem látom megvalósíthatónak, ha 1-1 szabály lesz, mert nem látom ki távozik 30-40 millióért, hogy jöhessen. Cancelo esetén még az opcióra sem volt lehetőség FFP miatt, ezért lett sima kölcsön. Mindezt előző nyáron azután, hogy 100 millióért távozott és 3 millióért érkezett játékos.

A másik, hogy a City igenis minden fillérhez ragaszkodik, ha eladnak. 55 millióért vettünk bokatörött F. Torrest, nem gondolnám, hogy áron alul volt. Vagy úgy gondoljátok ő igazából 60-70-80 milliós játékos volt anno?

Az meg, hogy 20-30-40 millió nagy pénz-e attól függ, kinek. Nekünk az! Milliárdos tulajok csapataihoz, pénzügyeihez kár hasonlítani magunkat.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7468
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.04.05. 17:18:36

davi10 írta:
2024.04.05. 16:28:36
Troym írta:
2024.04.05. 12:36:04
Másik szuper hír, hogy a City "csak" 40 milliót kér Canceloért. Még ha 30-ra lemennek, akkor sem szabadna valakit 30 millióért megvenni, aki 30 lesz májusban.
Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.

De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
Az, hogy egy csapat mennyit kér, főleg ilyen messze az átigazolási időszaktól az nem sokat jelent. Kb annyit, mint, hogy Laportáék azt mondják ők 20 milliót adnak. Ha mindenki olyan áron kelne el, amennyit az eladó kezdetben mond többynire, max. a City, MU, PSG tudna igazolni.
És ott van még az a faktor, hogy mindenképp szabadulnának tőle, ő pedig itt akar maradni és a City sem arról híres, hogy ragaszkodna minden egyes fillérhez.
Még 30 millió is egy olyan játékosért, aki posztján az egyik legjobb (ráadásul hiányposzt) és még van benne simán 3 jó év még nekünk is olcsó kategória. Ráadásul vannak még lehetőségek a transzferre, mint pl. Torres esetében vagy amiben Decoék gondolkoznak (egy év kölcsön kötelező vételi opció, amivel az FFP is ki lenne játszva).
Dest szinte biztos nem jön vissza, viszi az Eindhoven 10 millióért vételi opcióval. Valleról fogalmam sincs, 2 meccsen ha láttam úgy két évvel ezelőtt, hogy megállná-e a helyét első számú csereként fogalmam sincs. Rotálni Baldét Canceloval vagy Forttal lehetne, hatalmas pech, hogy most egy ilyen sérülés jött közbe. De én talán inkább Fayét nézném meg ott Balde mögött. Két posztra is nyerhetnénk vele helyet.

Jobb oldalon, ha Cancelo marad szerintem rendben vagyunk. Koundé, Fort, vészhelyzetben R. Araujó. JA-val nem tudom mi lesz a szándéka az új edzőnek. Félek, ha visszajön Fort elől veszi el a helyet.
Forca Barca!!!!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6753
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2024.04.05. 16:28:36

Troym írta:
2024.04.05. 12:36:04
Másik szuper hír, hogy a City "csak" 40 milliót kér Canceloért. Még ha 30-ra lemennek, akkor sem szabadna valakit 30 millióért megvenni, aki 30 lesz májusban.
Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.

De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése