Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Konkrétan Kessie is azért távozott és sürgettek minden vagyis "bármilyen" játékos eladást mert pl. Gündögan és az ifik hosszabbítását sem tudták regisztrálni. Így minden vagy csak nem egy normális szereplője az átigazolási piacnak. Kért Xavi normális vkp-t, Brozovic elment az arabokhoz, Zubimendi és Kimmich-re szintúgy nem volt pénz. Óriási slamasztikában van ez a klub a mai napig, persze a drukker csak az eredményig lát, de azt nem hogy a 19 fős keretnek a fele ifi kb.Chino írta: ↑2024.01.24. 17:28:31Nem volt ilyen egyszerű a dolog. Kb. egy valamire való középső védőnk volt, évek óta a leggyengébb csapatrészünk volt, muszáj volt alapoktól kezdve megreformálni. Láttuk tavaly mit jelent, ha egy Piqué-EG duóra számíthatunk. Jött ingyen Christensen és utólag lehet okosnak lenni, hogy Saliba, Allister meg Gipsz Jakab, de akkor Koundé egyfiatal, ligát jól ismerő, ha még nem is klasszis, de top védőnek számított. Ha mondjuk Allister jön és hasonlóan gyengül, akkor meg Koundéért megy a sírás.
Ahogy azt sem gondolta szerintem senki, hogy a dán ilyen teljesítményt hoz le.
A nyári eladásnál pedig a legelső szempont a pénz volt. Gondolom Xavi sem 19 fős keretet akart vagy azért küldték el Kessiét apróért, Fatit kölcsönbe, Dembélét fillérekért mert a vezetőség és Xavi úgy gondolta majd jó lesz dolgozni 0 minőségi cserével, sok posztra helyettes nélkül. Vagy egy Alba nem maradt volna, akár cserének is. stb.
És egy Romeuban látta volna Xavi a megoldást a középpálya problémájára.
Szorította a keret nyakát az FFP, nem engedhetjük azt meg mint a City vagy United. Roquét is csak Gavi sérülése miatt tudtuk hozni. Plusz a kassza is eléggé kong.
Itt megjegyezve ha nálunk sülnek be Xavi alatt a játékosok mit mondjon az ember Manchasterben ten Haaagról vagy az elődeiről.
Többek között annó én is nagyon vártam őt a kispadra, de naívitásom sajnos határtalan volt. Játékos múltjára valamint arra alapoztam, hogy ő nem lehet más, mint egy racionális és lendületesen gondolkozó, markáns, határozott, céltudatos egyéniség.
Xavi óriási lehetőség előtt állt a kinevezésekor. Más hozzáállással, más habitussal az akkori mélypont tálcán kínálta lehetőségeit kihasználva edzői pályafutását nagyon komolyan megalapozhatta volna.
Ja, Scalonira én is gondoltam. Nyilatkozott is egy ilyet még tavaly (Spanyolországot második otthonának tekinti, sokat játszott is a spanyol bajnokságban, ismeri a spanyol futballt, szívesen edzősködne Spanyolországban, Pedri az egyik kedvenc játékosa, őt különösen szeretné edzeni).
Szerintem már nem lesz edzőváltás nyárig. Szuperkupát buktuk, kupából kiestünk, BL-ben megyünk még max 1 kört, bár a Napoli se lesz egyszerű így. Márciusban már fölösleges kirúgni/felállnia, a 3-4. helynél jobb/rosszabb helyen nem fogunk végezni. Azt meg elég megnézni, hogy Pep óta milyen edzők jöttek ide. Kétlem, hogy most fogunk ezen a sémán változtatni. Ha nem Marquez, akkor jön valaki, akinek köze volt már a klubhoz, és mindegy, hogy nincs semmilyen tapasztalata, mert ez nálunk lényegtelen volt eddig is.dingdong írta: ↑2024.01.25. 10:45:56Mindenképpen az lehet a terv, hogy maradjon év végéig. Ha nagyon csúnya pofonokba szaladunk bele és "muszáj" elküldeni előtte akkor 99% hogy Marquez ugrik be. Ha sokat javulna a játék akkor maradna ha nem akkor nyáron üldöznénk Michelt meg a többi már emlegetett kollégát. A kulcs kérdés ebben a témában is mint mindenben nálunk a pénz. Ki kell fizetni Xavit (talán jófejségből enged ha nem csúnya annyira a szakítás) és egy komolyabb edzőnek komolyabb pénzt is le kell rakni. Pep lenne az (egyik) aki biztosan nem a pénztől tenné függővé az állást de őt más dolgok tartják vissza. Nem örülnék ha megint egy tapasztalatlan edzőt hoznánk mert ide is a Carlo féle tudás kéne, hogy ebből a káoszból rend legyen. Sajnos nincsenek jó megérzéseim annak ellenére, hogy én is szeretnék új edzőt. (Álmaimban Pep vagy Arteta.)
Igen, kicsit gyanúsak ezek a nyilatkozatai. Eddig ilyet nem hallottunk tőle. Mindig a Mi vagyunk a Barca, hosszú távú projekt, építkezés, stb ment.bence0330 írta: ↑2024.01.25. 10:02:08"...és nagy dolgokat érhet el a klub, akár velem, akár nélkülem...
...A helyzet az, hogy ha nem vagyunk elég versenyképesek, akkor logikus, hogy távozom. Egy nagy klubnál dolgozom, méghozzá a Barçánál. Ha nem nyersz, akkor távoznod kell.”
Szerintem ő lemondani csak év végén fog, de nekem az jön le, hogy elfogadta fejben, ha előtte menesztik. És ezért is váltott kicsit irányt egy ideje. Szerintem ott ásta meg kicsit a saját sírját, hogy erre az útra nem jóval hamarabb lépett rá.
Allegritől az Isten mentsen meg bennünket. Van a családban Juventus drukker, így néha én is ott maradok a tv előtt. Ő még sokkal unalmasabb, 1-0-ás, nézhetetlen meccseket tol, mint Xavi. Megvan a gól a 10. percben, a maradék 80-at védekezik, semmi előre játék, Vlahovic kb az ellenfél kapusával Unozhatna, mert nem megy felé labda. A kiscsapatok simán verik őket labdabirtoklásban. Bárkit, csak őt ne...Cseri írta: ↑2024.01.25. 08:17:15Meglátásom szerint legkésőbb Xavi nyáron menni fog. Helyette remélem nem hoznak, fiatal, 1 szezonos Rákosborzasztóval heti egy napon "szép" focit játszó edzőt. Szerintem rutinos vén rókát kellene,aki még szeretne egyet villantani a nyugdíj előtt. Ilyen Bielsa,Gasperini,Allegri,(ő nem öreg)vonulatban gondolkodnék. Van,aki jó lehetne,de kiesik a reálos múltja miatt, mint Pellegrini, vagy a Barcát minősítgető kijelentései miatt,mint Pochettino. Fiatalok közül az argentín kapitányon gondolkodnék el.Ebből lesz majd Pirlo.
Ezek a gyengeségek azért vannak, mert nincsenek begyakorolva azok az automatizmusok, ami elengedhetetlen a mai eredményes futballban.Peter írta: ↑2024.01.25. 02:02:48....
Mindentől függetlenül ez az idény eddig hangsúlyosabban kihozza a gyengeségeinket. Talán néhány meccs kivételétől eltekintve valahogy csak úgy néz ki, hogy nincsen valódi csapatunk, csak játékosaink vannak. Valamiért ez nem akar összeállni, bármennyire is szeretnénk mi ezt szurkolók másként látni.
Egy-egy jobb meccs azért volt. Valami, valahogy összejött. Vagy éppen a rutin hozta, vagy éppen a fiatalság, néha talán mindkettő, de ettől még mind a mai napig nem álltunk össze olyan csapattá, ami akár fizikálisan, akár mentálisan, akár szervzettségben értékelhetően stabilnak lenne mondható.
A tudatosan és következetesen ismétlődő, előremutató, fejlődő történések elvétve villámok formájában előfordul, de tartósan, szervezett egységet mutatva továbbra is hiányoznak szerintem a pályáról.
Így néz ki, ha valamit a megfelelő alap nélkül próbálnak összerakni.
Pont az építkezés miatt szerintem jobb, ha minnél hamarabb elkezd a csapattal dolgozni az új arc. Idén már nincs eredménykényszer, hiszen egy kupára sincs már esély. Papíron elvergődhetünk a BL döntőig, meg összedőlhet egyszerre a Real és a Girona, de ehhez az is kéne, hogy a csapatnak jól menjen, és hát látjuk, hogy nem ez a helyzet.sansz írta: ↑2024.01.25. 00:49:11Úgyhogy azzal egyetértek, hogy valamikor mennie kell Xavinak de az eredmények már irrelevánsak.. még százmilliókat elkölt és lehet valaki, esetleg az új brazil fiú majd ontani kezdi a gólokat, de ettőlmég a csapat úgyanúgy marad ilyen csiszolatlan gyémántnak edző nélkül. De kérdés mi lenne jobba pl csapatnak és egy új edzőnek. Pl ha most jönne valaki, akkor a szokásosnál is nagyobb lesz a nyomás, azonnal fog kelleni az eredmény. Lehet építkezés szempontjából jobb lenne egy edzőnek, ha tavasz végén-nyár elején kapná meg a padot.
Szerintem minden szempontot figyelembe véve Emery lenne a legjobb választás (Xabi Alonso gondolom szintén ki van zárva, ahogy írtad) A fickó 50 körüli, volt edző 3 topligában, nyert 4 nemzetközi kupát, csapata most is kiemelkedő, több csapatot edzett a Laligában. Egy Villareallal behúzni egy EL-t, utána évben BL elődöntő önmagában is komoly eredmény lenne, 3 sevillai EL győzelem szintén.Cseri írta: ↑2024.01.25. 08:17:15Meglátásom szerint legkésőbb Xavi nyáron menni fog. Helyette remélem nem hoznak, fiatal, 1 szezonos Rákosborzasztóval heti egy napon "szép" focit játszó edzőt. Szerintem rutinos vén rókát kellene,aki még szeretne egyet villantani a nyugdíj előtt. Ilyen Bielsa,Gasperini,Allegri,(ő nem öreg)vonulatban gondolkodnék. Van,aki jó lehetne,de kiesik a reálos múltja miatt, mint Pellegrini, vagy a Barcát minősítgető kijelentései miatt,mint Pochettino. Fiatalok közül az argentín kapitányon gondolkodnék el.Ebből lesz majd Pirlo.
Ezen gyakran morfondírozok, hogy milyen káros, hogy a meccseink nagy részét a bajnokságban játszuk. Illúziókba ringatja a klubot, és nagyon sok hibát nem hoz a felszínre, amik a nagy rangadókon könyörtelenül előjönnek.Peter írta: ↑2024.01.25. 02:02:48Nekem inkább az jut erről az eszembe, hogy ugyan a nemzetközi porondon Róma óta (mikor is volt?) fizettük ennek az árát, a ligában úgy tűnik, hogy a "túlélés program"-hoz elégséges volt, de elérkezett az idő és itt is benyújtotta az élet a maga számláját mindazért, amit hosszú évek alatt nem oldottunk meg....
Nosztalgián kívül, itt azért ennél jóval összetettebb problémák vannak, amik egyébként tavaly is látszottak. Az, hogy ez az eredményességben tavaly nem mutatkozott meg, nem azt jelentette, hogy ezek a problémák ne lettek volna. Aki nem akarta látni, az nyilván nem is látta, hiába mutatkoztak komoly és látványos tünetek már tavaly ilyenkor is.
Végig látszott tavaly tavasszal is, hogy bizony nincs olyan meccs, hogy ne futnának át rajtunk
Középpálya nyomás alatt, labdatartás, labdakihozatal, BL csoportkör, MU, komoly vitákat váltottak ezek ki itt a fórumon is. Míg a ligában talán a versenytársak nem tettek minket igazán próbára, ami persze rontott azon a helyzeten, hogy azt lehetett gondolni, hogy minden a legnagyobb rendben halad és valóban versenyben vagyunk.
Mindentől függetlenül ez az idény eddig hangsúlyosabban kihozza a gyengeségeinket.
mi akár fizikálisan, akár mentálisan, akár szervzettségben értékelhetően stabilnak lenne mondható.
Nem is kellett sokat várni... Erről beszéltem. Köszönök neki mindent de el kell fogadnia hogy ez nem megy.Nyiri81 írta: ↑2024.01.23. 09:10:18Hurráoptimizmussal még várok 3-4 meccset. Ha a többu is javulást mutat mint a legutóbbi akkor azt mondom valami mozdult jó. Túl sok volt az elmúlt időszakban a nézhetetlen posvány mint jó. Már elengedtem azt a luxust hogy egy jó meccs után bizalmat szavazzak hirtelen. Sajnos több negatív csalódás ért az elmúlt 8 évben mint pozitív. Lehet megkövezni de én most már inkább türelemre intem magam hogy ne essek megint pofára pár napon belül Egyébként hajrá Barca