Ebben az a slussz poén, hogy a csúcskorszak felelőse(Guardiola) már rég belátta hogy teljesen felesleges megpróbálni leutánozni azt a Barcát mert csak egy kínkeserves tilitoli lesz belőle, ehhez képest mi azóta is azt próbáljuk erőltetni mintha nem fürdött volna be vele már több edző különböző helyeken.Jack Napier írta: ↑2023.08.09. 00:07:20A Gamper volt az egyetlen meccs amit az elejétől a végéig láttam az előszezonból. Hát, hogy finoman fogalamazzak elég vegyes érzéseket keltett bennem.
Kb. a nyolcvanadik percig megint majdnem végig ugyanazt a teszetosza álomba ringatós focit játszottuk amivel az előző szezont befejeztük. Aztán jöttek a fiatalokat és felcsillant valami remény.
Viszont az az érzésem, hogyha Xavi idén is tovább fogja erőltetni ezt a statikus "tikitakat" akkor nemzetközileg megint nem fogunk egyről a kettőre jutni. Ezt már minden valamire való csapat álmából felkeltve levédekezi. Sokan írták itt is már, hogy ahhoz hogy ez a felállás működjön kellenek kellenek kreatív és gólerős emberek elől és ugye a KP-ra se ártana valami finesz. Na szerintem jelenleg a mostani "gálakezdőnk"-ben (márha Gavi helyét nem veszi át Gündogan) nagyjából nulla kreatív játékos van. Persze Pedriben, néha Raphinhában és Baldéban pislákol valami de nem tudják hozni ezt meccsről meccsre.
Fel van adva a lecke Xavinak, hogy tovább tudja vinni a csapatot a következő szintig (ami egy konstans jó szerepelés lenne a BL-ben). Persze benne van a marha nehéz helyzet és csődközeli állapot amiben a klub van, hogy ezt igazolássokkal most nem lehet orvosolni.
De épp emiatt nem örültem az ő kinevezésének anno mert vele nem látom, hogy tudná a klub levetkőzni ezt a belterjességet és nosztalgikus Cruyff-i ideológia kergetést amivel szerintem ha nem hagy fel a Barca akkor szerintem kb soha nem fog vissza kerülni a legfelsőbbpolcra.
Sőt, Guardiola azóta is kísérletezget(sokszor túl is tolva ami a veszte volt), de a mostani City is inkább egy modernizált felfogás nem pedig a kínos utánzás.
Ha meg is próbálunk, valahogy mindig visszatérünk az "ellenfél térfeléről passzoljunk vissza ötlettelenül" alaptaktikához aztán csodálkozunk ha az ellenfél átrohan rajtunk.
Tegnap pont azért sikerült fordítani mert végre lendületből játszottunk és mertek próbálkozni a játékosok, persze ehhez kellett egy kinyíló Tottenham de:
1. Nem egyszer láttuk tavaly is hogy lenne lehetőség a lendületes vezetésre de valaki mindig megölte
2. Ha meg beállnak meg kell tanulni kapura lőni ahelyett hogy görcsösen a 16-osnál még 15-öt akarunk passzolni és csodálkozni ha valakiben mindig elakad.
Hiába volt végig a legjobb a City a Bl-ben, ha a döntőben Rodri helyzetben mást keres lehet hogy máshogy alakul a döntő.
Ha a tegnapi meccs végéhez hasonlóan tudnánk játszani, betömörülő ellenfél esetén pedig nem félnénk rárúgni lehetne keresnivalónk a BL-ben is akár idén.