Végeredmény: Barcelona – Sevilla 1-0

Ő szerintem visszavonul pár nap múlva, volt asszem 4 meccse a Milanban, nem bírja már a teste. Kimaxolta magát legalább.
Visszahoznám Ibrát egy évre:) Tanuljanak a fiatalok!bence0330 írta: ↑2023.06.03. 17:07:25Guiu-ra nagyon kiváncsi lennék. Szerintem mostanság kicsit sok 9-est kótyavetyéltünk el, akik egy Lewy szintű klasszis mögött simán jók lennének 2. számú csatárnak (Jutglá, Barbera, előbbi már bizonyított is rendesen az új klubjában, meg szerintem valamennyire nálunk is)
Persze alighanem pont ezért nem akarnának maradni, mert nem sok lehetőséget kapnának.
Unai, Marc Guiu, Pau Prim, Dani R.bunga írta: ↑2023.06.02. 22:28:24Holnap közlik, hogy a mai edzésen részt vett 4 U-19-es játékos valamelyike bekerül-e a meccs keretébe. De ha netán igen és még valamelyikük pályára is lép, nagy csoda lenne, ha ezzel egy komoly Barca karrier indulna el. Pedig sajnos az ilyen csodák adják igazán a klubfoci fűszerét.
Sőt adjuk rá a 10-es mezt is és hívjuk Ansu Fatinak vagy Bojannak. Semmi értelme hogy 15-16 évesen agyonrugassunk megegy tehetséget. Az olajos csapat pedig Xavi Simonsnak is bejott vagy Moribának vagy anno Assulinnak. Kullogott vissza Hollandiába. Igaz nem volt rossz szezonja, de ha türelmes most itt játszana Gavival és Pedrivel a középpályán.
Az érleléssel az a baj, hogy majd jön valami olajos / milliárdos csapat, és az ügynökén / szülein keresztül lassan megmérgezik és szépen aprópénzért elviszik.
Korai. Okosan kellene felépíteni őt, 1-2 évet "érlelném" még a B-ben esetleges feljatszasokkal, főleg ha sikerülne a feljutas.
Igen, itt a trükk inkább a fizetésével lehetne szerintem: a Miami állná a felét mondjuk, cserébe mi meg megyünk majd oda turnézni vagy ilyesmi.
Lejar a szerződése, senkinek sem kell megvennie. A fizetése lehet alku tárgya, de ennek a koncepciónak Beckham részéről sok értelmét nem látnám.
Nem lehet persze összehasonlítani különböző csapatok játèkosait sem, de ahogy te is írod, Busquets statjainál is gyengèbb mindenben. Persze itt valószínűleg jobb lenne, egy jobb csapatban. Neves pl. ahogy már írta valaki, egy kis csapatban többet vèdekezik, de előrefelè kiemelkedő mèg ott is. Eddig is az volt a problèmám, hogy Iniesta, Alves, Busquets 2.0-kat keresünk. Rakitic is milyen jól bevált aprópènzèrt, pedig közelèben nincs Xavi kèpessègeihez mèrten. Más, ami nem biztos, hogy rossz.bence0330 írta: ↑2023.05.26. 09:50:01Ja, de ezeket a pontszámokat szerintem tényleg hagyni lehet még így is, egy ember kreálta algoritmus az alapja, és szerintem a középpálya pont az, ahol minden csapatban minden játékosnak más a dolga, plusz eleve más a stílusa. Ls kicsit jobb ebben mint abban, de attól még nem jobb vagy épp nem rosszabb a másiknál, aki abban jobb, mint ebben. Viszont az egyik súlyozottabban jelenik meg a pontrendszerben, és nagy különbség lehet még így is, pedig csak mást csinálnak.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.26. 06:21:52Bence: mèg vèletlenül sem akarok összehasonlítani különböző posztokat. 6,5-ről indul az èrtèkelès, Zubimendi kőkemèny 6,72.pl. A 35 èves Busquets 6,99. De gyengèbb csapatban játszót is felhozhatnèk. Èrdemes összehasonlítani vèdekezèsben, támadásban. A passz engem nem nagyon èrdekel, pl. Zubimendi jobban passzol, mint csapattársa Merino, aki nem csak kèt mèterre teszi, van is 9 gólpassza. (Tudom nem egy poszt)Garcia úgy jött a kèpbe, hogy ő is a "közèpszer" statot hozza a maga 6,67-vel.
Abban persze igazad van, hogy gól, gólpassz felèrtèkeli a játèkost. Kounde jobb èrtèkelèst kapott, mint Araujo, ès ez igzságtalan. Ha jobban belemèsz a Statokba, Araujot 0,1* cselezik ki meccsenkènt, ami brutális adat. Nem is kell hinni feltètlenül a statoknak, de egy jó alap.
Passzjátéknál én sem a passzhatékonyságot nézem, rohadtul idegesít, ha valaki 99%-okat hoz, az mindent elmond róla. KDB, Fernandes, stb-nek mindig elég gyenge lesz a %-a, és ez így van jól, a mi legjobb kulcspasszosunk Pedrivel együtt Raphinha, szerencsére a csapatban kb a leggyengébb a passzhatékonysága.
Ott inkább kulcspasszokat, througballokat nézem, stb.
Igen, a statoknak pont akkor van értelme, ha lemegyünk legalább eddig a szintig, hogy Araujot 0,1-szer cselezik ki. Százszor többet elmond róla, mint a pontszáma. (Amúgy az előrestatjai is jobbak meccsarányosan, mint Garciáé, az a poén, hosszú labdák, helyzethez vezető megmozdulások.)
Na de a témára visszatérve: Zubimendinél átnéztem viszonylag részletesen, és nagyjából mindenben gyengébb, mint a kiöregedő Busi. Ez komoly probléma. Ettől még biztos nem rossz játékos, csak nem látom vele az előrelépést. Fogalmam sincsm ilyen, ha pl. nagyon gyors, az jelenthet egy javulást.
Ja, de ezeket a pontszámokat szerintem tényleg hagyni lehet még így is, egy ember kreálta algoritmus az alapja, és szerintem a középpálya pont az, ahol minden csapatban minden játékosnak más a dolga, plusz eleve más a stílusa. Ls kicsit jobb ebben mint abban, de attól még nem jobb vagy épp nem rosszabb a másiknál, aki abban jobb, mint ebben. Viszont az egyik súlyozottabban jelenik meg a pontrendszerben, és nagy különbség lehet még így is, pedig csak mást csinálnak.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.26. 06:21:52Bence: mèg vèletlenül sem akarok összehasonlítani különböző posztokat. 6,5-ről indul az èrtèkelès, Zubimendi kőkemèny 6,72.pl. A 35 èves Busquets 6,99. De gyengèbb csapatban játszót is felhozhatnèk. Èrdemes összehasonlítani vèdekezèsben, támadásban. A passz engem nem nagyon èrdekel, pl. Zubimendi jobban passzol, mint csapattársa Merino, aki nem csak kèt mèterre teszi, van is 9 gólpassza. (Tudom nem egy poszt)Garcia úgy jött a kèpbe, hogy ő is a "közèpszer" statot hozza a maga 6,67-vel.
Abban persze igazad van, hogy gól, gólpassz felèrtèkeli a játèkost. Kounde jobb èrtèkelèst kapott, mint Araujo, ès ez igzságtalan. Ha jobban belemèsz a Statokba, Araujot 0,1* cselezik ki meccsenkènt, ami brutális adat. Nem is kell hinni feltètlenül a statoknak, de egy jó alap.
Nem az érkezőkkel van gondom, egyetértek kellene 2-3 fővel nagyobb keret, a gondom ha bárki azt hiszi, hogy mondjuk lecserélve Fatit, Ferrant mondjuk pl Thuram, Roque duóra hirtelen megoldódnak a gondjaink. Szerkezetváltás nélkül ők centire ugyanezt a szintet fogják hozni.gránit írta: ↑2023.05.25. 20:09:36Érkezők elsősorban azért kellenek, mert kevesen vagyunk. Már idén is sokat panaszkodtunk a sérülésekre, és ebből még vonjuk ki a két biztos távozót. Egyetlen, 35 éves középcsatárral nem vághatunk neki a következő idénynek. Így is mázli, hogy Lewandowski nem dőlt ki hosszabb időre. Ebben a szezonban megúsztuk, nem biztos, hogy a következőben megúsznánk. Lesznek érkezők, kérdés, hogy kik.