Itt szerintem két nagyon fontos különbség van a Barcelona és más klubbok eladósodottsága között, amit figyelembe kell venni:
1) A mértéke:
https://www.footballtransfers.com/en/tr ... ebt-europe
Több száz millió euróval nagyobb tartozásaink/adósságaink/hiteleink vannak, mint más csapatoknak. És ez a top 10 ugye, ennél a legtöbb csapatnak csak kevesebb van, mint ami itt a képen látszik.
2) Az oka: nálunk emögött kizárólag csak az esztelen költekezés áll. A legtöbb itt lévő klubnak jelentős mértékben egy új stadion is a háttérben áll, hogy itt tart: Atletico, Real, Tottenham, Liverpool, Arsenal: mindannyiuknál vagy épült egy teljesen új stadion vagy egy jelentős modernizáláson/felújításon már átestek/átesnek. Mi meg ebbe még csak most akarunk majd belevágni valami 900 millió euróért, amivel konkrétan megduplázzuk majd a hiteállományunkat.
Természetesen vannak más klubbok is, akik iszonyatosan szétköltekezik magukat, de mögöttük áll is egy olyan tulajdonos, befektetői csoport ami ezt tudja finanszírozni.
Az olaszok meg hát közismerten nem a legokosabbak, amikor pénzről van szó, és ez nem csak fociban látható.
Én Andris kijelentésén csak annyiban csiszolnék:
"Akinek adóssága van, az NE SZÓRJA A PÉNZT".
Mert van az, amikor van adósságod, de a kis plusz pénzedet kiegészíted valamilyen hitellel egy valami viszonylag biztosan kamatozó befektetésbe teszed amivel a végén nyersz. (például egy stadion felújítás a fociban)
Meg van az, amikor van adósságod, de a kis plusz pénzedet kiegészíted valamilyen hitellel és elmész a kaszinóba, hátha bejön a piros hetes.

(például 150+ millióért igazolni játékosokat hatalmas fizuval akik vagy beválnak vagy nem)
Persze, lehet féktelen költekezéssel is csapatot megpróbálni felépíteni, de lehet okosan is, türelemmel, illetve megfelelő szakértelemmel. A mi jelenlegi anyagi helyzetünkben pedig szerintem is elég egyértelmű, hogy inkább az okos irányba kellene menni, ha nem akarunk pár év múlva mi is arab tulajdonosokat.