Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Az a méltatlan, ahogy a saját szobraikat döntögetik (és én Messit is idesorolom). Ez csak az ő hibájuk. A múltjuk elismerést érdemel, nem is kicsit, de ezt meg is kapták. De ne éljenek már ebből a jelenükben. Jóllakott ovisok, akiket a királyi kiszolgálás és kényelem tartott itt.zsoltfree írta: ↑2022.06.07. 23:09:24Nem isteníteni szeretném őket, viszont pár dolog:
- Amit adtak a klubnak ennyi időn keresztül, az mindenképpen tiszteletre méltó. Senki nem mondta, hogy ők jelenleg is a világ legjobbjai, de bizonyosan azok voltak, és valószínű azért játszanak, mert ők a kisebbik rossz megoldás. De ez a hozzáállás erősen méltatlan.
Azért nem kellene egy Lewa,mert a jobbhátvéd is cserére szorul?
Így gondoltam kb én is. Lewa még mindig (sőt, nemhogy még mindig, hanem emelkedő a tendencia az elmlt pár évben...) egy világsztár, talán egyenesen número uno középcsatár aki alighanem bármelyik csapatban hülyére termelné magát, aki a nagy meccseken is döntő faktor. Piqué már nem lesz jövőre téma nagyon, Busquets a kiscsapatok ellen, vagy egy szétdominált Reál meccsen még tud erős szintet hozni, de ott a plafon, Alba még csisszesen egy erős szint még. De egyikük sincs a közelében sem már a top5-nek a posztján, de még tán a top10-nek sem, nincs nagyon értelme őket összehasonlítani Lewával.
Felső polc?
Akkor megint ott tartunk, hogy a múltbeli teljesítményt fizetjük meg nem a jelenlegit. (Ráadásul Lewandovski esetében a máshol elért sikereket.) Mitől jobb ez mint Busquets vagy Pique fizetése?
A BM bértömehe 300 millió euro, csaknem fele a miénknek 805 millió értékű játékoskerettel, míg nálunk 560 egy 620 milliós kerettel, szóval lehet ezt okosan is csinálni sztárok ide vagy oda. Még a Real is 400 millión áll, pedig ott is vannak Hazard vagy Bale-féle vagyonokat kereső semmirekellők.bence0330 írta: ↑2022.06.08. 01:04:5334 évesen nyilván nem adhatunk neki próbaidőt, hogy majd 36 évesen bekerüljön a top fizetésűek közé. Amúgy meg ő a jelenlegi messze legnagyobb gólvágó, azért van, amit meg kell becsülni.
Az érdekesség kedvéért megnézegettem a fizetési táblázatokat, és érdekes, hogy mennyit olvasom itt, hogy a Bayern milyen okosan költekezik, szinte már-már svábosan... hát, komolyabbak a számok, mint a top 2 PL klubban, pedig abból az egyik olajos, és eleve nagyobb pénz van a PL-ben. A BM-nél 7 játékos van 10 felett fontban(!) (17, 15, 15, 15, 14, 10, 10) A Poolban 6, ráadásul alacsonyabb összegekkel (12, 11, 11, 10, 10, 10), a Cityben csak 4 (13, 13, 10, 10)
Persze ezek kicsit találgatott számok is, de azért kb nagyságrendeben stimmelhetnek.
34 évesen nyilván nem adhatunk neki próbaidőt, hogy majd 36 évesen bekerüljön a top fizetésűek közé. Amúgy meg ő a jelenlegi messze legnagyobb gólvágó, azért van, amit meg kell becsülni.
Nem csak ez a cikk tanulságos, hanem a Barca játékosok szerződése is. Hogy a csudába nincs semmilyen hatása a játékosok aktuális teljesítményének az aktuális fizetésére. A legnagyobb a Barca bértömege úgy, hogy a 2014-15 ös év óta nem nyertek BL-t, de volt 8-2, kiesés a csopotkörben, meg a liverpooli és római szégyen ... Aztán nem tudunk megszabadulni a fölöslegessé vált játékosoktól.
Én meg egy megye 2-es csapatért jobban izgulok, és átélem a meccseiket 25 éve, mint a barcáét, na bumm.Gaillard írta: ↑2022.06.07. 20:14:20
Tudod én egy olyan csapat mérkőzéseire jártam itthon évtizedekig, amely meg sem közelítette a korábbi időszak eredményességét, aminek nem lehettem tanúi csak mások elmondásai alapján.
Bocsáss meg, de az írásaid alapján Te inkább egy állandóan elégedettnek (győztesnek) lenni kívánó fogyasztóként tekintesz a clubra, olyan piaci (liberális jellegű) az érzelmi megközelítésed, kevésbé számít az identitás, a közösségi érzet, mert azt egyértelmű hátrányként éled meg a versenyben, pedig az információk egy morzsájának a birtokában vagy csak az egész rendszer, annak működési mechanizmusát illetően.
És a felsorolt játekosok közül ki játszik Busi, Pique, Alba posztján?
csababarca írta: ↑2022.06.07. 08:58:49
ezt engedjük már el, hogy minősítgetünk, hogy ki az igazi szurkoló.
főleg aki ide ír, mindenki jót akar a klubnak.
valakit az zavar ha sumákolnak (engem), valakit az eredménytelenség, stb.
mint amikor azon versengünk ki az igazi magyar.
sikerek kellenek, ez elengedhetetlen, mert abból van bevétel, abból vannak új szurkolók, abból épül a brand. ez ha tetszik, ha nem így van.
én nem tudom jelenleg mi a Barca féle struktúra, én kapkodást látok, össze vissza beszélést. de nincs is ezzel baj igazából, néha elkell engedni a gyökereket, máshonnan meríteni, működőképes modelleket ellesni, hasznosítani az adott közegben. ez lenne a feladat, és azt látom, hogy erre felé nézelődik a klub is, csak még bátortalanul, mert "mi van ha nem teszik a szurkolóknak, hogy nincs tikkentakken".
meglátjuk hova fut ki a történet, én elengedném az átjárósdit a klubnál, és nem dobálóznék nevekkel egyáltalán, nem egészséges, sőt sokszor már nevetséges.
zsoltfree írta: ↑2022.06.07. 17:36:16Szóval a Piqué-Busi-Alba miatt volt ilyen kaki szezonunk, és mindenkinek amúgy van pótlása, vagy ha esetleg nincs, akkor simán tudunk venni egy minőségi játékost a helyére fejenként legalább 50-ért, ugye? Ja, nem.
Bár, ha már itt évekkel ezelőtt elzavarták volna még Messit is, nem is tudom mit várok.
Ha így lesz, én nagyon örülni fogok!visca el barca írta: ↑2022.06.07. 18:05:05... Egyik se gyengebb a 3 oregnel...zsoltfree írta: ↑2022.06.07. 17:36:16Szóval a Piqué-Busi-Alba miatt volt ilyen kaki szezonunk, és mindenkinek amúgy van pótlása, vagy ha esetleg nincs, akkor simán tudunk venni egy minőségi játékost a helyére fejenként legalább 50-ért, ugye? Ja, nem.
Bár, ha már itt évekkel ezelőtt elzavarták volna még Messit is, nem is tudom mit várok.
Abszolút egyetértek!Deluigi írta: ↑2022.06.07. 14:32:28
ez nem egeszen igy van
van egy csomo eladando dolgunk, ami sok penzt er, de ovatoskodnak vele, ha nem muszaj, nem adjuk el, inkabb bercsokkentes meg egyeb huncutsagok, de ha minden kotel szakad, akkor mehetnek piacra az ertekek is
700m van a levegoben, de ki akarnak elotte hasznalni mindegy egyeb lehetoseget
Itt lesz ha minden jol megy kessie, christensen, marcos alonso. Egyik se gyengebb a 3 oregnel, de gondolom egyik sem lesz kezdo barmelyikuk karara is.zsoltfree írta: ↑2022.06.07. 17:36:16Szóval a Piqué-Busi-Alba miatt volt ilyen kaki szezonunk, és mindenkinek amúgy van pótlása, vagy ha esetleg nincs, akkor simán tudunk venni egy minőségi játékost a helyére fejenként legalább 50-ért, ugye? Ja, nem.
Nem értenek hozzá, nem látják a zsenialítást.
Nem láttam magát a szavazást de ez így elég vicces75.33% of Mundo Deportivo readers would prefer if Barcelona's captains did not continue at the club next season.
Szerintem Dembele felszabadult bére elég kell hogy legyen, meg majd megoldják valahogy. A regisztráció a legkevesebb.daffy írta: ↑2022.06.07. 11:59:06A barca senkit nem tud regisztrálni. Eladásra kéne vastagon ráfeküdni,hogy az azokból érkező bevétel töredékét új játékosra lehetssen fordítani.Kovbal88 írta: ↑2022.06.07. 11:46:01Izgalmasan hangzik ez a Lewandowski-ügy! Na nem miattunk, hanem a Bayern miatt.
Az alaphelyzet az, hogy a játékosnak van még egy év a szerződéséből és el akar jönni a Barcelonába, aki ingyen akarja megszerezni, viszont a Bayern meg elengedné csak ugye pénzért.
Szóval, a lehetőségek
A Bayern elengedi ingyen és nem nyer de nem is bukik nagyot az üzleten
A Banyern nem engedi el és marad egy évig, ott a fizetése és ugye bukják szintén az átigazolási díjat pénzt.
Meglátjuk mi lesz, de a lengyel, már jól nem fog járni az biztos
ez nem egeszen igy van