davi10 írta: ↑2022.03.13. 20:22:15
Kicsit off, de ezzel azért vitatkoznék. Szerintem az, hogy ez a gagyi MU egyáltalán BL-helyre esélyes, elég nagy mértékben köszönhető CR-nek.
Hála Istennek lejárt már az az idő, amikor minden nap mindenhol őket hasonlították össze, de azért megmutatkoznak a különbségek. Ugye az volt, amivel sok vitát lezártak, hogy Messi az Istenadta tehetség, CR meg a munkamániás vadállat, és ez hosszútávon elő is jött. CR sokkal közelebb van a 10 évvel ezelőtti énjéhez, mint Messi.
Persze, nem egyértelmű a helyzet, de minimum gyanús. A Juve is mélyrepülésbe kezdett, mikor odaérkezett, pedig szórta a gólokat, és akkor is lehetett arról beszélni, hogy nélküle nem lenne csapat, de előtte is megrúgták a gólokat, és mellette egységesebb maradt a csapat. Hiába lett gólkirály rengeteg góllal tavaly, a Juva iszonyat mákkal csípte el a BL-helyet az utolsó fordulóban. Tehát az a sok gól valakitől kerül az ő lábába. Csak ő annyira jó, hogy ha már odakerült, ő be is rúgta őket, mert ebben ő még a legjobb. Kb mint itt Messi, ha idén itt lenne, megint harminc gólos lenne tán, de összességében nem rúgnánk többet, már persze ha van azért minőségi helyettese, ősszel nem volt.
A MU Oléval számomra nagyon szimpatikus csapat lett. Nem edzőzseni, és sose lett volna bajnok a két gigász mellett vele a MU, de összerántotta őket, kisebb csapatok ellen szép focit, a nagyobbak ellen meg eredményes bunkert játszottak, tavaly még ők voltak a City kihívói, stabilan játszottak. Sok gólt rúgtak CR nélkül is, sőt, többet, mint vele. Aztán megjött Ronaldo, és összeomlott az egész. Nem mondom, hogy csak miatta, de kb mint a PSG-nél Pochettino, nem bírt el vele (plusz még egy sztárigazolással Sancho képében). Szerintem ebben most tökugyanaz a két csapat, így is elég jók a maguk szintjén, de 1-2 évvel ezelőtt a két sztár nélkül sokkal jobbak voltak. Nem azért, mert CR gyenge, hanem mert nem bírnak velük. Amúgy a Juvéban meg idén a MU-ban is volt balhéja a lecserélésekor, nem is csak egyszer, ez nekem eléggé indikátor.
De tényleg lehet, hogy amúgy is begyengültek volna, és CR menti őket, de én nem így érzem az elmúlt évek alapján.
A többivel teljesen egyetértek. Láttam valami összeállítást a minap, és CR-ről nem hittem el, hogy még a MU-ban tinédzserként látom, pont ugyanúgy néz ki, mint most.

Az arcán is látszik, mennyire figyelt magára egész életében, meg még a sebessége is megvan egész korrekt szinten. Nem véletlen, és teljesen megérdemelt, hogy ebben a korban ott tart, ahol, egyénileg még mindig top5 center.
És vissza Messire: ő sem véletlenül kezdett el lefelé menni korán, nem voltak alapozások, és az anyukája Milanesa Napolitana-ját zabálja (ami kvázi az ottani rántotthús), stb.
Kicsit maga a testalkat is hozzájárul talán, meg a hosszabb lábú emberek kevésbé lassulnak kicsit (Ibránál tavaly közel 35-öt is mértek még), de javarészt a két játékos mentalitása miatt alakult így, ami nem kicsit billen Ronaldo felé.
Messinél sajnálom, hogy ez így alakult, de így is rengeteg évig sérülések nélkül votl a topon, szóval
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy