Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2021.12.30. 22:20:04

Andris írta:
2021.12.30. 22:08:29
De ennek mégis mi alapja van? Miért ne válogatnák be? miért adnának neki kisebb fizut?

Egyrészt minimum fél éve lesz még az új csapatában a vb előtt (nem?), másrészt meg ha ingyen megy valaki, annak simán adnak jó fizetést. Amikor szabadúszó, akkor már simán mondhatják neki azt is, hogy próbaidő, vagy húsz edzés, vagy mittom én ... olyan szintfelérést adhatnak neki amilyet csak akarnak. Az edzéstől meg nem tilthatjuk el, max a sérülséeket spóroljuk meg neki. Ha jól menedzseli magát, bomba formában lesz, semmi gondja nem lesz nyáron a csapatkereséssel, és az ajánlatokkal, akkor se ha egy percet se játszik. Az elmúlt 3 évben is alig játszott, mégis ő a legveszélyesebb játékosunk hetek, talán mostmár hónapok(?) óta.

Blöffnek meg szerintem erős egy ilyesmi, figyelembevéve hogy nem egy díszmellényes katalánról vagy saját nevelésű fiókáról van szó, hanem egy ostoba ostoba ostoba emberről, aki leszarja a klubot, és lehet amúgy is szívesebben fifázik otthon, mint játszik meccseken.

Egyébként 10-15ért eladnám, ha tényleg minden áron meg kéne spórolnunk a maradék fél évnyi fizuját, de szerintem ő jelenleg kivételesen megdolgozik a pénzéért. Már legalábbis az elmúlt hetekben.
Egyébként meg szinte biztosra venném, hogy nem is menne bele az eladásába, fél év múlva ingyen mehet. Ha egy csapat 10et adna érte, akkor annak a feléért Dembelé már simán kivár nyárig. Egyszerűen ez egy ilyen helyzet, és úgy tűnik egy ilyen ember.
Nem szabad hagyni, hogy 2 évnél rövidebb szerződések maradjanak a fiókunkban, ez a tanulság. Szerencsére a kivásárlási záradékos leckét már megtanulták.
Persze, lesz még pár hónapja beverekednie magát, de a francia keret nem arról híres, hogy kevés jó játékosuk van, és könnyű gyorsan beverekednie magát az embernek.... necces lenne, az biztos. Fél év játékhiánnyal meg bele is kellene lendülni.
Persze lehet, hogy ez tényleg nem érdekli, és inkább elvan otthon a fizujával, de azért pl. a Newcastle-t is visszautasította, ami mégiscsak azt jelenti, hogy a pénzen kívül érdekli a jövője és a perspektíva is. Szeret ő azért focizni szerintem.

Én csak arra céloztam, hogy ez az egyetlen esély arra, hogy pénzt lássunk belőle (plusz ugye fél évnyi bér, az együtt már elég sok lóvé). Nem biztos, hogy bejön, de lehet. Rizikós kijelentés, az tény.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
grgly50
Capitá del Barça

2021.12.30. 22:18:52

Én azért egy picit sajnálom Dembelét. Egy végtelenül primitív gondolkodású ember, aki ész helyett egyfajta tehetséget kapott a sorstól, amit a szipolyozó ügynök próbál maximálisan kihasználni. Ha nem jön be Sissoko dobja, mint a kifacsart citromot.
Az egyszerű gondolkodású Dembi ezt nem látja át. Elhitetik vele, hogy ő milyen kiváló tehetség. Aranylabda várományos.
Nem ismerem/ismerjük a helyzetét, életkörülményeit itt a Barcánál, de még egy ilyen hülyét nemigen fog találni Európában.
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.12.30. 22:15:35

Faramuci69 írta:
2021.12.30. 21:35:01
kluivert1899 írta:
2021.12.30. 20:55:37
A vezetőségnél betelt a pohár… Tájékoztatták Xavit, hogy Dembelet vagy eladják januárban (10-15 millió eurót írnak) vagy megy a lelátóra az idény hátralevő részére. [Cat radio]
Remélem igaz a hír és végre megfelelően kezelik a helyzetet Laportaék. Visca el Barca!
Undorító a csávó. Egy utolsó rohadék parazita. Mindem percét pokollá tenném ezek után. Szenvedjen. Megérdemli.

Moriba csak azt kapta a mit érdemelt. Szerintem jól csináltuk. Nem volt akkor nagy ász, mint a kapzsi apucija hitte. Remélem a srác végleg elkallódik. Aki oda szarik ahonnan enni kapott, az megérdemli.
Hatalmas szenvedés lesz neki jó pénzért pihengetni, videójátékozni. De legalább kemények leszünk. :lol:
Andris
Adminisztrátor

2021.12.30. 22:08:29

bence0330 írta:
2021.12.30. 22:01:50
Teljesen igaz, mi ezt nemigen tehetjük meg. De mi mással motiválhatnánk a távozásra? Semmivel. Ha az a perspektívája, hogy fél évig ücsörög, várhatóan nem lesz válogatott, kisebb lóvét fog majd kapni a kövi csapatától is játék nélkül, akkor bizony Sissokonak el kell kezdenie beajánlgatnia valahová még most. 10-15 milliót szerintem kiadna érte most is egy csapat, nem nagy összeg. Szerintem azért is tűztünk ki ilyen alacsony számot, hogy egy PSG vagy hasonló kaliber elgondolkodjon, hogy ennyit megér, hogy jobb formában kapják meg a játékost, ráadásul esetleges konkurencia előtt.

Maga a padra ültetés tényleg nevetséges lenne nálunk, de ezt kilátásba helyezni szerintem nagyon rendben van, és talán be is jöhet. Plusz az az üzenet kerül ki, hogy egy játékos itt már nem fog a klub fölé nőni.
De ennek mégis mi alapja van? Miért ne válogatnák be? miért adnának neki kisebb fizut?

Egyrészt minimum fél éve lesz még az új csapatában a vb előtt (nem?), másrészt meg ha ingyen megy valaki, annak simán adnak jó fizetést. Amikor szabadúszó, akkor már simán mondhatják neki azt is, hogy próbaidő, vagy húsz edzés, vagy mittom én ... olyan szintfelérést adhatnak neki amilyet csak akarnak. Az edzéstől meg nem tilthatjuk el, max a sérülséeket spóroljuk meg neki. Ha jól menedzseli magát, bomba formában lesz, semmi gondja nem lesz nyáron a csapatkereséssel, és az ajánlatokkal, akkor se ha egy percet se játszik. Az elmúlt 3 évben is alig játszott, mégis ő a legveszélyesebb játékosunk hetek, talán mostmár hónapok(?) óta.

Blöffnek meg szerintem erős egy ilyesmi, figyelembevéve hogy nem egy díszmellényes katalánról vagy saját nevelésű fiókáról van szó, hanem egy ostoba ostoba ostoba emberről, aki leszarja a klubot, és lehet amúgy is szívesebben fifázik otthon, mint játszik meccseken.

Egyébként 10-15ért eladnám, ha tényleg minden áron meg kéne spórolnunk a maradék fél évnyi fizuját, de szerintem ő jelenleg kivételesen megdolgozik a pénzéért. Már legalábbis az elmúlt hetekben.
Egyébként meg szinte biztosra venném, hogy nem is menne bele az eladásába, fél év múlva ingyen mehet. Ha egy csapat 10et adna érte, akkor annak a feléért Dembelé már simán kivár nyárig. Egyszerűen ez egy ilyen helyzet, és úgy tűnik egy ilyen ember.
Nem szabad hagyni, hogy 2 évnél rövidebb szerződések maradjanak a fiókunkban, ez a tanulság. Szerencsére a kivásárlási záradékos leckét már megtanulták.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
bence0330

2021.12.30. 22:01:50

Teljesen igaz, mi ezt nemigen tehetjük meg. De mi mással motiválhatnánk a távozásra? Semmivel. Ha az a perspektívája, hogy fél évig ücsörög, várhatóan nem lesz válogatott, kisebb lóvét fog majd kapni a kövi csapatától is játék nélkül, akkor bizony Sissokonak el kell kezdenie beajánlgatnia valahová még most. 10-15 milliót szerintem kiadna érte most is egy csapat, nem nagy összeg. Szerintem azért is tűztünk ki ilyen alacsony számot, hogy egy PSG vagy hasonló kaliber elgondolkodjon, hogy ennyit megér, hogy jobb formában kapják meg a játékost, ráadásul esetleges konkurencia előtt.

Maga a padra ültetés tényleg nevetséges lenne nálunk, de ezt kilátásba helyezni szerintem nagyon rendben van, és talán be is jöhet. Plusz az az üzenet kerül ki, hogy egy játékos itt már nem fog a klub fölé nőni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2021.12.30. 21:55:23

Leírom mégegyszer, mert vagy senki nem volt rá kíváncsi, vagy csak esliklottatok felette.

Azzal, ha a padra küldjük, csak magunkat szivatjuk meg. Nem is kicsit.

A srácnak halál mindegy, lógatja a lábát még fél évet, aztán ingyé elmegy és kap egy jó fizut valahol ezért cserébe. Majd nem veszik meg, meg nem viszik ki a vb-re? Tudjátok mikor.. ha akar, úgyis ott lesz. Az edzéstől nem tilthatjuk el.
Mi meg elveszítjük a jelenleg legveszélyesebb támadónkat, mondanom se kell, ez nem olyasfajta luxus amit megengedhetünk magunknak.

Lehetne keménykedni, meg indulatból jól odamondani, ahogy itt tették is néhányan, de ez nettó ostobaság. Asszem pont azért volt elnökváltás, hogy legyen végre valami gazdasági és sportszakmai racionalitás, most meg egyenesen követelik itt egyesek, hogy Bartomeu szintű impulzusmenedzsment legye, ráadásul ilyen kritikus pillanatokban.

Mégegyszer a véleményem: Szerintem újra le kéne ülni vele, adni egy picivel jobb ajánlatot (csak gesztus értékűen, jelképesen nagyobbat), és megmondani, hogy ennyi van. Üres a kassza, egy ötven misis játékost is a Laporta házára felvett jelzálogból fogjuk fedezni húsz részletben, ezt is csak a világ királyaival lehetett lezsírozni akiknek k.vára nem számít, és még nevezni se fogjuk tudni, csak ha a portás is bedob a közösbe. Aztán ha nem fogadja el, akkor annyiban kéne hagyni, hogy rendben, akkor nézzük meg nyáron újra a szitut, addig tegye bele amilye csak van, és vagy megkapja a jobb ajánlatot tőlünk fél év múlva, vagy elmehet ingyen. win-win
Ha megpróbáljuk eladni, nem fog sikerülni, mert pár hónap múlva ingyé lesz. És Dembelé is jobb fizut kap majd, bárhol, ha ingyen megy. Ha leültetjük a lelátóra fél évre, akkor sem fog nagyot veszíteni, a Barca jelen helyzetbene viszont igen. Xavinál alapember, lassan az egyetlen egészséges csatárunk, és amúgy is a legveszélyesebb.

Szívem szerint én is hazaküldeném az anyukájához, de jó volna belátni egyeseknek, hogy így nem lehet egy klubot vezetni. Főleg nem a Barcát, és nem a szakadék szélén egyensúlyozva.

Szerk: azt meg addig ne mondja nekem senki, hogy az ő aktuális fizuja miatt nem tudjuk regisztrálni Ferran Torrest, amíg ilyen hasznavehetetlen nehezékeink vannak, mint Umtiti meg Coutinho, szintén csilliárdos pénzekkel.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Faramuci69
Jugador del Barça

2021.12.30. 21:35:01

kluivert1899 írta:
A vezetőségnél betelt a pohár… Tájékoztatták Xavit, hogy Dembelet vagy eladják januárban (10-15 millió eurót írnak) vagy megy a lelátóra az idény hátralevő részére. [Cat radio]
Remélem igaz a hír és végre megfelelően kezelik a helyzetet Laportaék. Visca el Barca!
Undorító a csávó. Egy utolsó rohadék parazita. Mindem percét pokollá tenném ezek után. Szenvedjen. Megérdemli.

Moriba csak azt kapta a mit érdemelt. Szerintem jól csináltuk. Nem volt akkor nagy ász, mint a kapzsi apucija hitte. Remélem a srác végleg elkallódik. Aki oda szarik ahonnan enni kapott, az megérdemli.
kluivert1899
Barça C

Troym
Director del Fútbol

2021.12.30. 20:01:54

A minőséget illetöen vitatkozhatunk, én az elbírálást sérelmezem főleg. Kb 2 - 3 milliót kért Moriba, gondolom minimum 10szer annyit Dembele, de akkor különbség biztos nincs kettejü között, de a 18 éves sráccal keménykednek, őt meg ajnározzák. Az meg hogy ki mennyibe került teljesen felesleges infó. (Egyebkent majd minden 100 millios transzfer bukta a világban)

Amúgy szerintem egy 18 éves box to box közeppályás nehezen összehasonlitható egy 24 éves szélsővel, de hogy Dembelé nem extraklasszis, azt tartom. Egy olyan minőségű játékos, aki minden európai nagyobb csapatban van legalább 2. Ha itt kiemelkedőnek tűnt kb. 2 - 3 meccsen, az inkább a sok sérült miatt lehetett. Ha mindenki egészséges lenne, szerintem nem lenne kezdő itt sem.

A sport.es szerint már lehet ingyen elengedik januárban.
adam.poor
Barça B

2021.12.30. 19:49:11

bence0330 írta:
2021.12.30. 19:37:21
adam.poor írta:
2021.12.30. 19:26:40
Moribán látszott, hogy van benne potenciál arra, hogy egy meghatározó játékos legyen, de azért ne Dembeléhez hasonlítsuk, akinek ha helyén lenne az esze, akkor klasszisról beszélnénk. Egyébként ha Moriba akkora tehetség lenne, mint amilyennek beállítod, akkor lipcsei történet ide vagy oda, ha nem is alap kezdő lenne, de erősen a rotáció részét képezné. Jelenleg viszont vizesfiúnak is csak csere.

Az említett támadókkal való tavaszi idény valóban elég lenne a csapat úgy a 6-8 hely valamelyikére…
A Moribás résszel egyetértek, de egy extraklasszis Fati, két komoly szintet képviselő játékos (Torres és Depay, aki baromi jól indult itt, csak akkor tűnt el, amikor egyedül maradt... és amikor Fati visszatért, megint jó lett pár meccsre), mellé cserének az ígéretes Abde és Jutglá Braith-tel megfejelve szerintem top2 támadósor Dembélé nélkül is. A Reálé jobb, meg mélyebb is, a Ticoéval lehetne vitatkozni, de szerintem a mienk erősebb, és azért a Sevillánál is, még ha onnan mindkét klasszikus centerüket szívesen el is hoznám, főleg Rafa Mirt.

Ettől még lehet, hogy 6-ak leszünk, de nem a támadósorunk miatt... Nyilván most arról beszélünk, ha nem jön sérüléshullám, mert akkor lehetne Mbappé-Haaland-Salah is, az sem számítana.
Troym kommentjére írtam: “ Egyenként Abde, Torres, Memphis, Fati plusz egy 30 feletti cserecsatár elég lehetne előre.”
bence0330

2021.12.30. 19:37:21

adam.poor írta:
Moribán látszott, hogy van benne potenciál arra, hogy egy meghatározó játékos legyen, de azért ne Dembeléhez hasonlítsuk, akinek ha helyén lenne az esze, akkor klasszisról beszélnénk. Egyébként ha Moriba akkora tehetség lenne, mint amilyennek beállítod, akkor lipcsei történet ide vagy oda, ha nem is alap kezdő lenne, de erősen a rotáció részét képezné. Jelenleg viszont vizesfiúnak is csak csere.

Az említett támadókkal való tavaszi idény valóban elég lenne a csapat úgy a 6-8 hely valamelyikére…
A Moribás résszel egyetértek, de egy extraklasszis Fati, két komoly szintet képviselő játékos (Torres és Depay, aki baromi jól indult itt, csak akkor tűnt el, amikor egyedül maradt... és amikor Fati visszatért, megint jó lett pár meccsre), mellé cserének az ígéretes Abde és Jutglá Braith-tel megfejelve szerintem top2 támadósor Dembélé nélkül is. A Reálé jobb, meg mélyebb is, a Ticoéval lehetne vitatkozni, de szerintem a mienk erősebb, és azért a Sevillánál is, még ha onnan mindkét klasszikus centerüket szívesen el is hoznám, főleg Rafa Mirt.

Ettől még lehet, hogy 6-ak leszünk, de nem a támadósorunk miatt... Nyilván most arról beszélünk, ha nem jön sérüléshullám, mert akkor lehetne Mbappé-Haaland-Salah is, az sem számítana.
adam.poor
Barça B

Troym írta:
2021.12.30. 18:59:09
Hülyén néz ki, ha a szabályok nem vonatkoznak mindenkire. Moriba esetén is wz volt a szabály, hogy ha nem hosszabbít irány a lelátó. Pedig pl benne nagyobb potenciál volt, mint Dembelében. A lipcsei történet egy másik sztori. Egyenként Abde, Torres, Memphis, Fati plusz egy 30 feletti cserecsatár elég lehetne előre.

Troym
Director del Fútbol

2021.12.30. 18:59:09

Hülyén néz ki, ha a szabályok nem vonatkoznak mindenkire. Moriba esetén is wz volt a szabály, hogy ha nem hosszabbít irány a lelátó. Pedig pl benne nagyobb potenciál volt, mint Dembelében. A lipcsei történet egy másik sztori. Egyenként Abde, Torres, Memphis, Fati plusz egy 30 feletti cserecsatár elég lehetne előre.
Gaillard
Jugador d'estrella

2021.12.30. 18:46:04

Szerintem pont, hogy nincs rossz helyzetben Dembélé és morális szempontból kuka az álláspontjuk, mivel több száz millió EUR ráfordítás ellenében - amibe az itt léte eddig került a clubnak - szinte semmit sem tett le az asztalra, csak a reményt csillogtatta meg a jövőt illetően, amelyet nagyon magasan kívánnak beárazni.
Az öregek legalább termeltek annak idején bőven sikereket, amiből bevétele, növekvő költségvetése, gyarapodó szurkolótábora, érdeklődője is keletkezhetett a clubnak, amely forrásokkal később nem gazdálkodtak megfelelően a vezetők, de Dembélé esetében még ez sem mondható el, Ő főleg eddig csak vitt, de keveset hozott a "konyhára".
Ez egy kicsit olyan szituáció, mint amikor itthon valaki megkapja ingyen (adó/közteherviselési rendszeren keresztül a társadalmunknak köszönhetően) a legjobb iskolai képzéseket, a folyamatos ellátást (közszolgáltatásokat), majd mikor felnőttként végre "termelőre" fordulna a társadalom szempontjából, elhúz egy gazdagabb térségbe dolgozni, adózni (a jellemtelenebb még visszafelé is köpköd utána).

Az a szerencséje, hogy még most is fiatal és még mindig látszik benne a potenciál, így könnyen tud sáfárkodni a menedzsmenttel a jövőjét illetően, mivel megszűnik a szerződési kötelezettsége és "áruba bocsáthatja' magát. Játszhatott a világ egyik legnagyszerűbb clubjában, amivel jelentős "reklám értéket" kapott a pályafutásához (könnyebb jobb szerződéseket kötnie), emellett jól is keresett eredménykényszer nélkül.

Dembélének egyetlen pechje van, hogy az eddigi sérülékenysége miatt nem tud még zsírosabb feltételeket kisajtolni az érdeklődőkből, de itt nem Ő a vesztes, hanem a club, amely több évvel ezelőtt meghozta a döntését a szerződtetése és annak feltételei kapcsán, amely utólag kiderült hatalmas ráfordítássá/pazarlássá minősült és a clubnak a jelenlegi anyagi helyzete miatt még arra sincs esélye, hogy (nyugodt szívvel) adjon még pár évet a szimbiózisnak, esetleg a club is végre nyertese lehessen ennek az együttműködésnek, ami azért még a club szempontjából is rizikót hordozhat (további sérülések, játékos nem "ér" be arra a szintre, amire predesztinálják, stb.), igaz már nem akkorát, mint annak idején.
dinnyesz
Jugador del Barça

2021.12.30. 18:40:51

Imádtam, szerettem, szorítottam neki, kiálltam érte, de most már húzzon a pi...ba.
Grimaldo
Capitá del Barça

2021.12.30. 18:05:32

Troym írta:
2021.12.30. 17:22:04

Amúgy pont ez az a szezon ahol ilyeneket neg lehet tenni. A fickó azért nem egy 40 gólos csatár, jó ha lesz 3 gólja és 8 gólpassza.
Pont nem ez az a szezon, azon a 3 gólon meg 8 gólpasszon a bl is múlhat.
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.12.30. 17:51:37

A PSG megtette Rabiot-tal, de nem hiszem, hogy róluk kellene példát venni. Az utóbbi meccseken ő volt a legveszélyesebb támadónk, az utóbbi 4 gólunkban 3-ból vette ki a részét. Amellett, hogy tényleg kicsinyes bosszú lenne lelátóra rakni, magunkat is megszivatnánk vele. Ha esetleg mindenki bevethető lesz, és nélküle is veszélyesek leszünk, akkor azt mondom én is, hogy azok élvezzenek vele szemben elsőbbséget, akikkel hosszú távra tervezünk, de amíg nem ez a helyzet, addig játsszon.
Troym
Director del Fútbol

2021.12.30. 17:22:04

visca el barca írta:
2021.12.30. 16:32:04
Troym írta:
2021.12.30. 16:10:23
Már most jelezni kéne, hogy 1 percet sem játszhat tavasszal. Akkor a kérők télen fognak némi pénzt kínálni. A játékos meg így lemarad a vbröl, neki is érdeke vagy hosszabbítani, vagy télen elhúzni.
Jelenleg nem allunk olyan jol, h dedos modjara padoztassuk.
Ez sima nyomásgyakorlás. Amúgy pont ez az a szezon ahol ilyeneket neg lehet tenni. A fickó azért nem egy 40 gólos csatár, jó ha lesz 3 gólja és 8 gólpassza.
ikajli
Capitá del Barça

2021.12.30. 17:08:38

Chino írta:
2021.12.30. 13:22:07

Ha minden igaz Sissoko brutto 40 millió eurós fizetést és 20 milliós aláírási bónuszt kért. Ez szerintem nagyon távol áll a realitástól.

Pontosan nem tudom milyen az ügynök-játékos viszony, de abban biztos vagyok hogy az előbbit az anyagiak motiválják és csak másodsorban érdeklik az ügyfeleik "egyéb" érdekei. Milyen országban, milyen edzővel/csapattársakkal dolgozhat, milyen távol kerül a szüleitől, mennyire ismeri a nyelvet, mit kell "hátrahagynia" és még sorolhatnám.
Ezek a számok olyan durván irreálisak, hogy sehogy sem áll össze a kép nekem. Itt szerintem több a mese, mint az igazság. Igazából ez az egész Dembélé szerződés hosszabbítás ügy már egy szappanopera lesz lassan. Ráadásul úgy, hogy sajnos a játékos nem mutatta meg eddig, hogy megéri végig nézni ezt a szappanoperát. Nem mondom, hogy rossz játékos, de egyszerűen nem érdemel ennyi figyelmet.
visca el barca
Presidente del Barça

2021.12.30. 16:32:04

Troym írta:
Már most jelezni kéne, hogy 1 percet sem játszhat tavasszal. Akkor a kérők télen fognak némi pénzt kínálni. A játékos meg így lemarad a vbröl, neki is érdeke vagy hosszabbítani, vagy télen elhúzni.
Jelenleg nem allunk olyan jol, h dedos modjara padoztassuk.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Troym
Director del Fútbol

Chino
Llegenda del Barça

2021.12.30. 14:37:54

Andris írta:
2021.12.30. 14:25:42
Chino írta:

Ha minden igaz Sissoko brutto 40 millió eurós fizetést és 20 milliós aláírási bónuszt kért. Ez szerintem nagyon távol áll a realitástól.

Pontosan nem tudom milyen az ügynök-játékos viszony, de abban biztos vagyok hogy az előbbit az anyagiak motiválják és csak másodsorban érdeklik az ügyfeleik "egyéb" érdekei. Milyen országban, milyen edzővel/csapattársakkal dolgozhat, milyen távol kerül a szüleitől, mennyire ismeri a nyelvet, mit kell "hátrahagynia" és még sorolhatnám.
Erre valami forrás(ok)at tudsz adni? ezt szívesen elolvasnám, de perpill nincs időm keresgélni nagyon. Mármint az összegekre gondolok, bármilyen szerződés részletre igazából.
Ezt speciel az NSO-n olvastam, Gerard Romero-ra hivatkozik. (habár az számomra nem egyértelmű, hogy az összeg is)

https://www.nemzetisport.hu/spanyol_lab ... ir-2868075
Forca Barca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2021.12.30. 14:25:42

Chino írta:

Erre valami forrás(ok)at tudsz adni? ezt szívesen elolvasnám, de perpill nincs időm keresgélni nagyon. Mármint az összegekre gondolok, bármilyen szerződés részletre igazából.
- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.12.30. 13:35:47

davi10 írta:
2021.12.30. 13:11:08

Neymar szerintem nem jó példa, Ő lépni akart, "ki akarok lépni Messi árnyékából" szöveggel. Dembele elvileg nem akar lépni.
Nem emlékszem, hogy ezt maga Neymar lenyilatkozta volna. De ha volt is ilyen, a pályán nem úgy tűnt, mint aki tényleg ki akar lépni az árnyékából, pontosabban nem abban az értelemben, hogy nagyobb játékos legyen belőle. Inkább élvezi a helyzetet, hogy ott nem kell megszakadni, belefér a bulikázás is, és így is ő a király, + rengeteg pénzt is keres mellette.
Chino
Llegenda del Barça

LG írta:
2021.12.30. 12:55:30
csababarca írta:
2021.12.30. 12:01:23

Nekem is ez a véleményem, de a focisták 90%nál nem ők tárgyalnak.
Duruzsol az ügynök, tudjuk milyenek.
Minél többet akar a klubtól, mivel nem hülye az ügynöke, tudja hogy máshol se lenne jobb alkupozícióban.
Én is ezt a tendenciát látom. Az ügynökök feladata a játékosok érdekének védelme lenne, de ma már egyre több az élősködő közöttük, és lassan már inkább tőlük kellene megvédeni a játékosokat.
Szerintem, ha csak Dembelén múlna a dolog, akkor már lehet rég hosszabbított volna, de az ügynökei miatt -akik sajnos úgy néz ki arra törekszenek, hogy ők maguk a legnagyobb haszonnal jöjjenek ki a huzavonából-könnyen lehet, hogy ebből nem lesz semmi.
Érdekes, valahogy a többi játékos ügynöke el tudja intézni, hogy ha a játékos valamit akar, akkor belemenjen a fizucsükkentésbe. Lásd Pique, Busi, vagy most éppen Ferran.
Nyilván van ellenpélda is, de pl. ott van Neymar esete, nála is a pénzéhes fater hatalmas szerepet játszott a PSG-be igazoláshoz szvsz.

Forca Barca!!!!
Válasz küldése