Arthur8 írta: ↑2021.02.13. 19:25:25
Egyébként nem értem , hogy Dembele most miért van kipécézve hétről hétre
Mások nevében nem tudok nyilatkozni, nekem nem csak Dembelevel van problémám. És amikor azt írtam, hogy a fél csapatot el adnám, akkor megkérdezték, hogy akkor ki játszana? Amikor Samuel Eto'o ideigazolt, akkor azt nyilatkozta, hogy azért jöttem ide, hogy úgy dolgozzak mint egy néger és úgy éljek mint egy fehér ember. Ne a rasszista felhangokat keressük most ebben a kijelentésben, de ezt várnám el Dembelétől Coutinhotól és Griezmantól is. Igazából mindig is azt szerettem volna, ha olyan játékosok játszanak a Barcelonában, akik itt lettek világsztárok.
Dembele (és Griezman és Coutinho is) balszerencséjére Neymar helyett érkezett, tehát természetes, hogy hozzá mérem.
A Dembeleért kifizetett pénz (és Griezmanért és Coutinhoért is) nem csak Barca viszonylatban csillagászati, tehát természetes, hogy elvárom a világ legjobb teljesítményei közé tartozzon amit nyújtanak. Persze a bérek is számítanak az ilyen fajta összehasonlításnál, de azt sokkal nagyobb munka nyomon követni, nem is mindig valós adatokat kapunk. (pl Beckham - PSG)
A különböző jogcímeken felvett irgalmatlan pénzek közvetlenül (belépő, bérlet, tagdíj, ...) vagy közvetve (reklám bevétel) a szurkolóktól származnak, ezért illene tiszteletben tartani őket, a vágyaikat és az álmaikat. Az én fogalmaim szerint már az is tiszteletlenség, hogy Umtiti anno a műtét helyett a másfél év pihenőt választotta.
Beszéljünk még külön Dembeléről! Engem az nem zavar milyen egykedvűen (érzelemmentesnek tűnően) játszik. Ez az ő dolga. Az viszont zavar, hogy hiába gyors és lefut labdával bárkit, utána képes a legegyszerűbb módon eladni a labdát, így a labdák 80%-át elveszti. Zavar még, hogy védekezésnél nem egyszer a piros lap határát súroló durvaságokat követ el. És múlt időben fogalmazva zavartak az izomsérülései, ami valószínűleg az edzés és a táplálkozás módosításával befolyásolhatóak.
Lehet statisztikákat hozni, La liga 16 meccs 2 gól 2 assziszt...
Hány mérkőzést döntött el a játékával, a góljaival?
Tényleg olyan jó játékos?