Ernesto Valverde
Ezen a kereten Pep sem segítene. Szívesen megnézném én őt itt újra, legalább sokan szembesülnének a ténnyel, hogy nulla a középpályánk és ezen egyetlen edző sem tud változtatni.
Mindennél beszédesebb, hogy tegnap a "tetűlassú" Busi úgy hiányzott onnan, mint egy falat kenyér.
Szerintem agyon nem vertek minket játékban, de tény, hogy már a legtöbb csapat az agyig feltolt pressinget alkalmazza ellenünk. A Madrid sem bírta ezt játszani azért 90 percig, a védelem meg Piqué vezetésével szerintem jól állt a lábán.
Griezmann szerintem elfáradt, azért kapta le, mivel ő volt aki harmónikázott a két tizenhatos között egész meccsen. Suarez meg pihentebb volt, hiszen gyakorlatilag semmit nem csinált.
Griezmannt teljesen kiherélik ezzel az oda-vissza robotolással szerintem, az igazi csatár erényei elvesznek, még a lomha léhűtő 10 meccsenként egyszer varázsol, utána 9 meccsen erőt gyűjt.
Összegezve azért nyugodtan vehetné a kalapját a mester, csak mondjuk másfél évvel ezelőtt lett volna igazán aktuális.
Mindennél beszédesebb, hogy tegnap a "tetűlassú" Busi úgy hiányzott onnan, mint egy falat kenyér.
Szerintem agyon nem vertek minket játékban, de tény, hogy már a legtöbb csapat az agyig feltolt pressinget alkalmazza ellenünk. A Madrid sem bírta ezt játszani azért 90 percig, a védelem meg Piqué vezetésével szerintem jól állt a lábán.
Griezmann szerintem elfáradt, azért kapta le, mivel ő volt aki harmónikázott a két tizenhatos között egész meccsen. Suarez meg pihentebb volt, hiszen gyakorlatilag semmit nem csinált.
Griezmannt teljesen kiherélik ezzel az oda-vissza robotolással szerintem, az igazi csatár erényei elvesznek, még a lomha léhűtő 10 meccsenként egyszer varázsol, utána 9 meccsen erőt gyűjt.
Összegezve azért nyugodtan vehetné a kalapját a mester, csak mondjuk másfél évvel ezelőtt lett volna igazán aktuális.
- Subinho
- Director del Fútbol
Ezzel egyetértek: "ZZ kimaxolta a csapatát, viszont nem hiszem, hogy bennünk ez a max."
Annak ellenére, hogy nem nyertek több góllal, miben is vertek - még ha nem is bucira - minket:
- elvették a labdát tőlünk a saját stadionunkban
- azt játszottak, amit ők akartak, nem kellett a mi játékunkhoz alkalmazkodniuk
- nem hagyták, hogy játszuk a játékunkat, irányítsuk a meccset
- védekezésre, kontrázásra kényszerítettek minket, ami nekünk nem fekszik
- elnyomták Messit, ahogy elindult hárman voltak körülötte
- elnyomták a középpályásainkat, ezáltal Lajosnak és Grieznek alig jutott használható labda.
Nem vagyok szakértő, mégis lejött ez még TV-ből is. A szakember a partvonalról meg nem látta, tenni kéne valamit! Jön a kérdés, OK, de mond meg mit tettél volna? Tudom is én? Nem én vagyok a Barcelona vezetőedzője évek óta töretlen bizalommal és csilliárdos fizetéssel.
Gyakorlatilag azt tették, amivel meg lehet ölni a játékunkat. Egyre többet teszik ezt.
Ez alapvetően nem is lett volna probléma, ha fel vagyunk pörögve. Ez nem picsogás. Volt egy Atleti elleni meccs is nemrég, ég és föld volt a kettő. Érdemes megnézni azt a meccset újra.
Annak ellenére, hogy nem nyertek több góllal, miben is vertek - még ha nem is bucira - minket:
- elvették a labdát tőlünk a saját stadionunkban
- azt játszottak, amit ők akartak, nem kellett a mi játékunkhoz alkalmazkodniuk
- nem hagyták, hogy játszuk a játékunkat, irányítsuk a meccset
- védekezésre, kontrázásra kényszerítettek minket, ami nekünk nem fekszik
- elnyomták Messit, ahogy elindult hárman voltak körülötte
- elnyomták a középpályásainkat, ezáltal Lajosnak és Grieznek alig jutott használható labda.
Nem vagyok szakértő, mégis lejött ez még TV-ből is. A szakember a partvonalról meg nem látta, tenni kéne valamit! Jön a kérdés, OK, de mond meg mit tettél volna? Tudom is én? Nem én vagyok a Barcelona vezetőedzője évek óta töretlen bizalommal és csilliárdos fizetéssel.
Gyakorlatilag azt tették, amivel meg lehet ölni a játékunkat. Egyre többet teszik ezt.
Ez alapvetően nem is lett volna probléma, ha fel vagyunk pörögve. Ez nem picsogás. Volt egy Atleti elleni meccs is nemrég, ég és föld volt a kettő. Érdemes megnézni azt a meccset újra.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
olvasd el a nyilatkozatát, aztán rájösz miben verte bucira.optimus írta: Engem érdekelne hogy Zidane tegnap miben verte őt bucira, de komolyan![]()
Tekintve hogy a Madrid legtudatosabb koncepciója támadásban az volt hogy bedobásnál Ramos és Varane felfut Bale pedig jó messzire bedobja, és úgy hogy elvileg AGYON VERTEK minket és SZÉTDOMINÁLTÁK a pályát sikerült valami 0.8as xG-t összehozniuk, úgy hogy az egyetlen helyzetük egy szöglet utáni fejes volt.
Ja és neked örülnöd kéne, Busi nem játszott, mondjuk ez meg is látszott tekintve hogy nemtudtuk kihozni a labdát, de te mindig ezt akarod : ))), végre nem játszott a lókötő, a fék.
És külön kíváncsi lennék hogy te hogy nyúltál volna bele a meccsbe tekintve h Busi a meccs előtt lázas volt, azért nem kezdett.
nem tudtuk kihozni a labdát konkrétan, Messit is elfojtották, amivel nem lett volna baj, mert máskor ilyenkor elő kellene lépnie DeJongnak, Griznek, Lajosnak, Albának stb.
tudod, te egy vicces figura vagy, már többször írtam, hogy szállj le rólam, mert unom. reagálj másra, tapsolj EV-nek, aztán örülj magadnak.
aztán ha ezek meg vannak, ajánlom figyelmedbe, hogy hogy erőltettük rá a realra nem egyszer a saját elképzelésünket, és nekik kellett alapkoncepciót változtatniuk. most ilyenről már nem lehet beszélni, nagyon nem.
nem örültem, hogy Busi nem játszik, mert így Rakitict rakta idétlen pozícióba, totál elvéve Rakitic előnyeit.
Roberto meg kp-n a halál kategória, főleg úgy, hogy random dobogatja be oda. Nekem nem derült ki,hogy mi volt vele a célja.
De jobb lenne, ha erre sem reagálnál már (mondjuk nem is szoktál, csak egyszer általában), mert megint kimagyarázod, holott te is leírtad, hogy miben verte bucira.
de akkor mondok még egyet, szerintem tegnap ZZ kimaxolta a csapatát, viszont nem hiszem, hogy bennünk ez a max.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Engem érdekelne hogy Zidane tegnap miben verte őt bucira, de komolyancsababarca írta: irgalmatlan gyenge edző, semmire nem reagál, semmire. folyik a meccsekkel, de belenyúlni nem tud. még sablonjai sincsenek, amik olykor olykor beválnának, ad hoc jelleggel csinálja a munkáját.
Zidane tegnap megette reggelire, bucira volt taktikailag verve, aztán várta, hogy Messi kihúzza a csávából ezredjére. ez a taktikája, erre számított gondolom.

Tekintve hogy a Madrid legtudatosabb koncepciója támadásban az volt hogy bedobásnál Ramos és Varane felfut Bale pedig jó messzire bedobja, és úgy hogy elvileg AGYON VERTEK minket és SZÉTDOMINÁLTÁK a pályát sikerült valami 0.8as xG-t összehozniuk, úgy hogy az egyetlen helyzetük egy szöglet utáni fejes volt.
Ja és neked örülnöd kéne, Busi nem játszott, mondjuk ez meg is látszott tekintve hogy nemtudtuk kihozni a labdát, de te mindig ezt akarod : ))), végre nem játszott a lókötő, a fék.
És külön kíváncsi lennék hogy te hogy nyúltál volna bele a meccsbe tekintve h Busi a meccs előtt lázas volt, azért nem kezdett.
Hozzá tenném , én sem így csináltam volna a tegnapit, és csinált Valverde ormótlan baromságokat, pl Suarez pályán tartása, A Griz-Fati csere teljesen érthetetlen, így lehet elcseszni egy fiatalt, ez még bőven nem az ő szintje, a végén kihagy egy ziccert és kettétörik a karrierje. Suarez - Perez cserét kellett volna lépni szvsz, a Madrid behozott 2 támadó játékost, erre ő leszedi az egyetlen védekezésben értékelhető támadónkat. wtf
átemelem ide is a hsz-emet:
Én nem is értem a vezetőséget, hogy EV-ben hol látták meg a Barca-DNS-t?
még az Espanolban is többet játszott, mint nálunk!
Az akkori vezetőség gyorsan meglátta, hogy nincs benne semmi, mert, egy év után túladtak rajta. Csatárként 22 meccs, nyolc gól. És csatárként nem képes támadófocit játszatni, támadó taktikát kialakítani. Vicc
még válogatottságban sem vitte sokra, két év alatt két meccs, nulla gól. Gondolom csere volt csak 10 percre
Én nem is értem a vezetőséget, hogy EV-ben hol látták meg a Barca-DNS-t?
még az Espanolban is többet játszott, mint nálunk!
Az akkori vezetőség gyorsan meglátta, hogy nincs benne semmi, mert, egy év után túladtak rajta. Csatárként 22 meccs, nyolc gól. És csatárként nem képes támadófocit játszatni, támadó taktikát kialakítani. Vicc
még válogatottságban sem vitte sokra, két év alatt két meccs, nulla gól. Gondolom csere volt csak 10 percre
- NovaProspekt
- Entrenador del Barça
én nem azért akarom, mert instant Pepbarca 2.0-ára áhítozom, hanem mert jó lenne egy normális edzőre cserélni Ernie-t, bármilyen kóklert én nem hoznék a helyére csak azért, h messze legyen innenMessiNeymarSuarez írta:Volt ami volt, amit láthattunk 2008 és 2012 között, ahhoz a csillagok együttállásától kezdve minden kellett, hogy akkora csoda szemtanúi lehessünk.(Párosítva a foci igazságtalansággal is, mert az nonszensz hogy az a Barca csak 2 Bl-t nyert, míg a Zidane-féle Real zsinórban 3mat, címvédéssel karöltve)
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Volt ami volt, amit láthattunk 2008 és 2012 között, ahhoz a csillagok együttállásától kezdve minden kellett, hogy akkora csoda szemtanúi lehessünk.(Párosítva a foci igazságtalansággal is, mert az nonszensz hogy az a Barca csak 2 Bl-t nyert, míg a Zidane-féle Real zsinórban 3mat, címvédéssel karöltve)NovaProspekt írta:Pepet meg kéne dumálni vhogy, hogy jöjjön vissza, ha a Citynél rosszul alakul a sora
Pep is nagyon kellett hozzá, de nem várható el tőle hogy ide jöjjön aztán megint olyat produkáljunk, ez lehetetlen(bár szerintem senki sem várna ilyet el, a jelenlegi csapat alapján).
Viszont az biztos, hogy ha ide jönne, és szabad kezet kapna, akkor ég és föld lenne a mostani Valverde-féle játék és az között, amit Guardiola működtetne.
De ez csak egy álom, nem fog ez megvalósulni, 2 dolog miatt sem:
1. Bartomeu amíg nem érzi hogy ég a ház, és amíg nincs veszélyben a pozíciója, addig kizárt hogy kockáztasson, marad a tuti, a báb, aki mindenkinek megfelel, ha Valverdét menesztenék is, jönne egy Valverde 2.0 aki csókolommal köszön az öltözőben a játékosoknak.
2. Guardiola aligha vállalná be azt a hálátlan szerepet, hogy az aranygeneráció megmaradt tagjait ő nyugdíjazza, vagy szorítsa padra 1-2 év múlva.
De ezt ő is megmondta, hogy nem fog visszatérni a Barcába edzőként, úgy meg pláne nem amíg lesznek itt olyanok, akik még itt voltak a Dream Team-ből.
Plusz Luchonál sem volt elhanyagolható Unzué és a stáb munkája(bakker, élményszámba ment, amikor úgy helyre rakták a rögzített helyzetek levédekezését hogy már meg sem izzadt az ember 1-1 szögletnél, miközben előtte minden egyes szöglet, szabadrúgásnál remeghettünk mert szinte nettó gólhelyzetet jelentett), addig Guardiolánál sem lehet elhanyagolni Titoék munkásságát.
Szóval sajnos amíg Bartoéknál nem ég a ház, marad a realitás az, hogy a pillanatnyi hangulattól függ hogy mit produkálnak a srácok, nem Valverde szakértésétől.
- NovaProspekt
- Entrenador del Barça
Pepet meg kéne dumálni vhogy, hogy jöjjön vissza, ha a Citynél rosszul alakul a sora
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Egyetértek.Rinku írta:Az a hihetetlen mértékű beleszarok az egészbe fej és impotens k.öcsög pofa, amivel FOLYAMATOSAN jár-kel, ül, áll, lélegzik, az olyan, hogy a hűtőládával verném agyon 98.000 ember előtt. Feljövök az oldalra, és megint az a jó kis hagyományos semmilyen, hoki feje fogad, és a tök lelketlen gyökér nyilatkozatai. Egy vízihullában több élet van... Szégyelljék magukat a sociók, hogy asszisztálnak ehhez a tengernyi mocsokhoz. Társtettesek a morális züllésben, és ezért a kedves-kedvetlen édesanyját minden egyes embernek, akinek lenne eszköz a kezében, és mégis szótlanul ül a nyomorultja.
Nem tudom mikor láttam iylet utoljára, hogy egykapuzott velünk a Madrid a saját pályánkon. Fati is a 83. percben jött be. Zseniális. Tömény zsenialitás a fas.zikám.
Ahogy valaki mondta, amilyen az edző, olyan a csapata. Ez meg is látszik a fejeken.
Az viszont garantált, hogy ha idén is behúzza a ligát, akkor marad, és minden a legnagyobb rendben van.
Körbe kéne menni, és megkérdezni a sociokat, hogy őszintén akik 2015-ben a triplázó csapatot látva Bartomeut megszavazták, azok TÉNYLEG elégedettek? És ha igen akkor miért? Azért mert itt játszik még Messi? ilyesmi válaszokra tippelnék.
Biztonsági játékot játszunk, csak biztonság nélkül...Majdnem a dupláját kaptuk eddig be gólokból mint a RM, jó ez így?
Jól a szemére kéne nézni Bartomeunak hogy ebből változás legyen, mert addig amíg nem azt érzi hogy lázong a nép, nem fogja ezt a bábot eltakarítani, és hozni egy karakán edzőt, aki fenéken billenti az elkényelmesedett, "jóazúgy", " nincs probléma" fejeket.
Valverdéről meg nem tudok mit mondani, szinte biztos hogy csak egy báb, és 0 szava van már.
El nem tudtam volna képzelni, hogy egy olyan edző, aki a 2015-ös Barcát dagadtra verte, és még a legjobb Barcának is komoly fejtörést okozott mindig is, mikor akkoriban a Bilbao keret értéke a tizede volt, baszk megkötéssel, egyéniségekben meg összehasonlíthatatlan, az egy ilyen Barcelonával ennyire fhos 0-t tudjon produkálni.
Továbbra is az látszódik, hogy ha a srácok jobb lábbal kelnek fel, akkor lehet valami, ha ballal akkor pedig totális fejetlenség, szervezetlenség van, és erre Valverde nem sok jó behatással tud bírni.
Szezon után elég szép eséllyel mehet majd az ő feje is arra a "tiszteletbeli" listára, akik 3 szezon alatt sem tudtak BL-t nyerni a csapattal, a 2000-ben kirúgott Van Gaal-t követve, ami nem ma volt.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
plusz egy.Rinku írta:Az a hihetetlen mértékű beleszarok az egészbe fej és impotens k.öcsög pofa, amivel FOLYAMATOSAN jár-kel, ül, áll, lélegzik, az olyan, hogy a hűtőládával verném agyon 98.000 ember előtt. Feljövök az oldalra, és megint az a jó kis hagyományos semmilyen, hoki feje fogad, és a tök lelketlen gyökér nyilatkozatai. Egy vízihullában több élet van... Szégyelljék magukat a sociók, hogy asszisztálnak ehhez a tengernyi mocsokhoz. Társtettesek egy etikai züllésben, és ezért a kedves-kedvetlen édesanyját minden egyes embernek, akinek lenne eszköz a kezében, és mégis szótlanul ül a nyomorultja.
megint ez a nyilatkozat, "számítottunk" erre. tényleg? akkor miért nem találtál ki valamit?

irgalmatlan gyenge edző, semmire nem reagál, semmire. folyik a meccsekkel, de belenyúlni nem tud. még sablonjai sincsenek, amik olykor olykor beválnának, ad hoc jelleggel csinálja a munkáját.
Zidane tegnap megette reggelire, bucira volt taktikailag verve, aztán várta, hogy Messi kihúzza a csávából ezredjére. ez a taktikája, erre számított gondolom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Az a hihetetlen mértékű beleszarok az egészbe fej és impotens k.öcsög pofa, amivel FOLYAMATOSAN jár-kel, ül, áll, lélegzik, az olyan, hogy a hűtőládával verném agyon 98.000 ember előtt. Feljövök az oldalra, és megint az a jó kis hagyományos semmilyen, hoki feje fogad, és a tök lelketlen gyökér nyilatkozatai. Egy vízihullában több élet van... Szégyelljék magukat a sociók, hogy asszisztálnak ehhez a tengernyi mocsokhoz. Társtettesek a morális züllésben, és ezért a kedves-kedvetlen édesanyját minden egyes embernek, akinek lenne eszköz a kezében, és mégis szótlanul ül a nyomorultja.
Nem tudom mikor láttam iylet utoljára, hogy egykapuzott velünk a Madrid a saját pályánkon. Fati is a 83. percben jött be. Zseniális. Tömény zsenialitás a fa.szikám.
Nem tudom mikor láttam iylet utoljára, hogy egykapuzott velünk a Madrid a saját pályánkon. Fati is a 83. percben jött be. Zseniális. Tömény zsenialitás a fa.szikám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2019.12.19. 09:30:49-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
Edzőváltásra nem azért van szükség, mert más ugyanezzel a kerettel sokkal jobbat produkálna. Generációváltás kell és olyan edző, aki erre alkalmasnak látszik. Ha gyors eredményt mutatna fel, lenne esélye, hogy az új vezetőség megtartja. Ha nem, akkor azok lecserélik. Az tehát, hogy mit szeretne az öltöző, figyelmen kívül hagyandó nyártól kezdve.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Én pl így vagyok vele. Néha felnézek elolvasni amit írnak itt, de azt se sűrűn, hozzászólni meg még annyit se szoktam.LG írta:Nero! Az nem lehet, hogy azért nem fórumoznak az emberek, mert Valverde miatt elegük lett a csapatból, és már nem is követik? Csak mert mostanában nekem is egyre gyakrabban fordul meg a fejemben ez a lehetőség. Pedig 2 napja volt a 15. évfordulója, hogy csatlakoztam a fórumhoz, de ha így mennek tovább a dolgok, nem lesz 16. (legalábbis nem aktív fórumozóként)
Optimus: Nyilván biztos megoldás nincs, de hozzáteszem az elmúlt 20 évben egyik sikeredzőnk sem volt nevezhető biztos megoldásnak, közelről sem. Úgyhogy ez a "legyen inkább a rossz amit ismerek" nekem speciel nem túl erős érv amellett, hogy megbékéljek ezzel a heti 1-2 90 perc csodával amit láthatunk. Bár most volt 2 jó meccs is, szóval dőzsölünk.
Számomra az a durva, hogy a fickónak mennyivel jobb eredményei vannak, mint amit érdemelne. Idén is hány olyan meccsünk volt már, ahol verséget érdemeltünk volna, de kihúztuk x-re, vagy x lett volna a reális, de győztünk. Hogy ezekhez az eredményekhez mennyit tett hozzá, azt meg hagyjuk is inkább. A mákból él ez az ember, meg abból, hogy Messi, vagy vmelyik másik klasszis megmenti a valagát. A játékfilozófiáját meg aztán már tényleg hagyjuk... az mindennek az alja.
Nem fogunk vele BL-t nyerni (pont olyan merész kijelentés, mint hogy a Pool nem véd címet, vagy visszaesik tavaszra), de valahol jól is van így. Az előző BL-győzelmeink megcsúfulása lenne, ha ilyen játékkal és felfogással sikerülne.
Nero! Az nem lehet, hogy azért nem fórumoznak az emberek, mert Valverde miatt elegük lett a csapatból, és már nem is követik? Csak mert mostanában nekem is egyre gyakrabban fordul meg a fejemben ez a lehetőség. Pedig 2 napja volt a 15. évfordulója, hogy csatlakoztam a fórumhoz, de ha így mennek tovább a dolgok, nem lesz 16. (legalábbis nem aktív fórumozóként)
Nem fogunk vele BL-t nyerni (pont olyan merész kijelentés, mint hogy a Pool nem véd címet, vagy visszaesik tavaszra), de valahol jól is van így. Az előző BL-győzelmeink megcsúfulása lenne, ha ilyen játékkal és felfogással sikerülne.
Nero! Az nem lehet, hogy azért nem fórumoznak az emberek, mert Valverde miatt elegük lett a csapatból, és már nem is követik? Csak mert mostanában nekem is egyre gyakrabban fordul meg a fejemben ez a lehetőség. Pedig 2 napja volt a 15. évfordulója, hogy csatlakoztam a fórumhoz, de ha így mennek tovább a dolgok, nem lesz 16. (legalábbis nem aktív fórumozóként)
Az a véleményem, hogy az a kijelentés hogy `bárki jobb nála` az nettó kreténség. Már elmondtam többször, én is elküldtem volna nyáron, de látni kell azt is hogy nincs jelenleg olyan edző aki tuti bevállna ha idehoznák. Én teljesen megértem a vezetőség döntését hogy nem dobták ki, mert a csapat kiáll mellette, a játékosok szeretik, és ezek után kidobni és hozni valami zsákbamacskát nem feltétlen jó ötlet. Ha lett volna elérhető jobb edző biztos hogy kidobják és elhozzák ide.recrea írta:Mit szeretnél róla beszélni?optimus írta:Beszéljünk már 1-2 szót arról hogy ez a lesajnált semmirekellő akasztanivaló kókler idegenben elverte a B csapattal az életéért küzdő Intert, miközben a világ egyik legjobb edzője, a Barca kispadra született Ten Hag akivel ismét aranyba borulna minden hazai pályán kiesett a csoportkörben a Valencia ( akinél a fél csapat amúgy sérült ) ellen, úgy hogy még X-el is tovább mennek.
Egyszerűen BÁRKI jobb Valverdénél, ez sokszor lelett írva, B-Á-R-K-I.
Hallgatjuk az értelmes véleményedet a dologról, az is megy vagy csak ez az iróniának csúfolt önajnározás, egy meccs miatt?
Ettől most jobb edző lett EV vagy rosszabb a holland?
Innentől tuti BL-t nyerünk? Nem fogunk, ne aggódj.
De mondtam már sokszor, soroljatok fel 3 nevet aki elérhető és tuti jobb nála. A nem elérhetőekből is csak Pep-et lehetne mondani, Klopp akkora mismatch lenne ehhez a kerethez mint ide Irak, Poch kijelentette hogy soha nem fog itt dolgozni, mást meg nem tudna innen senki mondani.
Az alkoholista Koemannal meg ne röhögtessük ki magunkat, Allegri ugyanaz a felfogás mint Valverde, és ugyanúgy kiütötték őt is a blből. Én Tuchelt tudnám még talán mondani, de őt meg a Neymar Mbappe duó most eszi meg reggelire. Nem véletlen cikkeznek arról az argentín edzőről (akinek hirtelen nem ugrik be a neve) mint lehetséges utód, egyszerűen nincs olyan edző aki illene a csapathoz.
BL-ben meg simán ott leszünk, a Poolon kívül nincs kiemelkedő csapat jelenleg, ők meg nem fognak címet védeni, aki nézi is a meccseiket tudja mennyire adja nekik a gép, tavaszra valszeg visszaesnek. Ezek után meg tekintve hogy top3-as keretünk van, plussz itt van Messi, simán az egyik legnagyobb esélyesek vagyunk a bl-re.
Gondolom, egy esetleges Real elleni vereség után nem vitás, hogy nyáron váltás kell.
ahhoz, hogy egy csoport -csapat - teljesítményéből ki hámozzuk a vezető teljesítményének az értékét, kell bizonyos empátia. a produktum valamiféle ismerete mellett természetesen.
Valverde úgy-tűnik nem egy szerethető, isteníthető, kvázi sztárolható egyéniség. a megjelenése a viselkedése, a mimikája nem az a tipikus a csapatért a partvonalon őrjöngő a testbeszédére is (és a kamerákra!)odafigyelő figura ezt be kell látni szerintem.
a többi apróság: a hozzáértés? a szakmai alázat? a játék szeretete? a tekintély az öltözőben? a taktikai repertoárja? nos ezek megítélésére gondoltam az első bekezdésben.
én magam is küszködök. pl. azért mert a tegnapi edzői teljesítményben lehetetlen bármi kivetnivalót találni. mert simán meg kellene "kalapolni". van is azért itt is aki felsorolja mert fel lehet sorolni az eredményeit de talán nem azzal a felhanggal, hogy milyen lehetne a csapat egy rendes edzővel?!
mondom: talán. talán sohasem tudjuk meg.
Valverde úgy-tűnik nem egy szerethető, isteníthető, kvázi sztárolható egyéniség. a megjelenése a viselkedése, a mimikája nem az a tipikus a csapatért a partvonalon őrjöngő a testbeszédére is (és a kamerákra!)odafigyelő figura ezt be kell látni szerintem.
a többi apróság: a hozzáértés? a szakmai alázat? a játék szeretete? a tekintély az öltözőben? a taktikai repertoárja? nos ezek megítélésére gondoltam az első bekezdésben.
én magam is küszködök. pl. azért mert a tegnapi edzői teljesítményben lehetetlen bármi kivetnivalót találni. mert simán meg kellene "kalapolni". van is azért itt is aki felsorolja mert fel lehet sorolni az eredményeit de talán nem azzal a felhanggal, hogy milyen lehetne a csapat egy rendes edzővel?!
mondom: talán. talán sohasem tudjuk meg.
Szerintem a tegnapi meccsel teljessé vált a totális kiszámíthatatlanság és koncepciótalanság a csapatnál.
Akiket állítólag elküldenénk, feleslegesek (Vidal, Rakitic, Alena, Todibo) azok játszottak, nem is rosszul,
Akiket vagyonért igazoltunk, azok katasztrófák (Griezmann, Dembele, Coutinho),
a fiatalok beépítése a tegnapi ellenére is döcög,
a hosszút távra tervezett Arthur, DeJong kettős még mindig nem az igazi, nem kirobbanthatatlan,
az öregek utódai pedig nem nagyon vannak meg.
Ha valakinek van egy jó meccse, az jó eséllyel kikerül a következő meccs kezdőjéből,
másokat meg hónapok után aktiválnak váratlanul.
Pedig a tegnapiból is látszik, hogy mély a keret, lehetne vele mit kezdeni, több formációban, rotálva játszani, de én ezt nem érzem tudatosnak, és szerintem a játékosok sem.
Persze ha BL-t nyerünk idén, akkor én is bocsánatot kérek Valverdetől, de azért erre nem fogadnék.
Akiket állítólag elküldenénk, feleslegesek (Vidal, Rakitic, Alena, Todibo) azok játszottak, nem is rosszul,
Akiket vagyonért igazoltunk, azok katasztrófák (Griezmann, Dembele, Coutinho),
a fiatalok beépítése a tegnapi ellenére is döcög,
a hosszút távra tervezett Arthur, DeJong kettős még mindig nem az igazi, nem kirobbanthatatlan,
az öregek utódai pedig nem nagyon vannak meg.
Ha valakinek van egy jó meccse, az jó eséllyel kikerül a következő meccs kezdőjéből,
másokat meg hónapok után aktiválnak váratlanul.
Pedig a tegnapiból is látszik, hogy mély a keret, lehetne vele mit kezdeni, több formációban, rotálva játszani, de én ezt nem érzem tudatosnak, és szerintem a játékosok sem.
Persze ha BL-t nyerünk idén, akkor én is bocsánatot kérek Valverdetől, de azért erre nem fogadnék.
A tegnapi csapatért dícséret ját Valvedenek, viszont azért, mert ugyanezekret a játékosokat mellőzte és ilyen csapatszerkrezettel sohase próbálkozott : súlyos elmarasztalás.
Mit szeretnél róla beszélni?optimus írta:Beszéljünk már 1-2 szót arról hogy ez a lesajnált semmirekellő akasztanivaló kókler idegenben elverte a B csapattal az életéért küzdő Intert, miközben a világ egyik legjobb edzője, a Barca kispadra született Ten Hag akivel ismét aranyba borulna minden hazai pályán kiesett a csoportkörben a Valencia ( akinél a fél csapat amúgy sérült ) ellen, úgy hogy még X-el is tovább mennek.
Hallgatjuk az értelmes véleményedet a dologról, az is megy vagy csak ez az iróniának csúfolt önajnározás, egy meccs miatt?
Ettől most jobb edző lett EV vagy rosszabb a holland?
Innentől tuti BL-t nyerünk? Nem fogunk, ne aggódj.
Majd utána egy másik topicban megvan magyarázva hogy azért nem fórumoznak az emberek mert ez már kiment a divatból.optimus írta:Beszéljünk már 1-2 szót arról hogy ez a lesajnált semmirekellő akasztanivaló kókler idegenben elverte a B csapattal az életéért küzdő Intert, miközben a világ egyik legjobb edzője, a Barca kispadra született Ten Hag akivel ismét aranyba borulna minden hazai pályán kiesett a csoportkörben a Valencia ( akinél a fél csapat amúgy sérült ) ellen, úgy hogy még X-el is tovább mennek.
Legutóbbi 15 meccsünkből 13 győzelem, 1 X 1 vereség, a bajnokságban messze miénk a legtöbb rúgott gólt, a mi játékosunk vezeti a góllövőlistát, a mi játékosunk kapta az aranylabdát, vezetjük a bajnokságot úgy hogy az előző kettőt megnyertük, csont nélkül mentünk tovább az egyik legnehezebb csoportból a BLben...
.... de mennyivel jobb dolguk van más csapat szurkolóinak

A Verratti-Sampaoli kettős mikor érkezik?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Beszéljünk már 1-2 szót arról hogy ez a lesajnált semmirekellő akasztanivaló kókler idegenben elverte a B csapattal az életéért küzdő Intert, miközben a világ egyik legjobb edzője, a Barca kispadra született Ten Hag akivel ismét aranyba borulna minden hazai pályán kiesett a csoportkörben a Valencia ( akinél a fél csapat amúgy sérült ) ellen, úgy hogy még X-el is tovább mennek.
Arthurból és de Jongból ki kéne hozni a jövő nagy kp-duóját, bennük van, labdabiztosak, kreatívak, és haldokolnak ebben a gombfoci felfogásban. Dembelét szidjátok a magatartása miatt (valószínű jogosan), de a mozgásából azt látom, hogy megfelelő mentális fejlődéssel lehet rá építeni a jövő támadójátékát. A védelembe kell egy új Puyol, aki leordítja a társakat 4-0-nál is, ha koncentrálatlanul sétálgatnak. Griezmann furcsa, igazán sosem szerettem a játékát, de szerintem sokat tudna adni ő is egy hajlékonyabb rendszerben. Ha megnézitek a csapatjáték alapú gólokat a világból, látszik, hogy torzulnak a posztok, egymáshoz képest helyezkednek a játékosok. Mostmár 3. éve látom azt a kedvenc csapatom meccsein, hogy mindenki támadásban és védekezésben is kb ugyanazt a 10x10es területet mozogja be. Mindenféle elmozgás nélkül mennek a meccsek, a szélsőhátvédek futnak be legveszélyesebben a lyukakba(meccsenként 3-4x), és csak a 2 támadóbb kp mozog be nagyobb területet, de úgy látom meg kell állniuk 30m-en kívül, így pedig semmilyen összjátékot nem lehet kivitelezni. Engem nem a nyert trófeák érdekelnek, hanem a szenvedély. Egy olyan játékot látok, amit -eredménytől függetlenül- bármelyik topbajnokság nemzetközi helyekért küzdő csapata kb 2-3 hónapig bírna, majd küldenék az edzőt a pic sába.
Ez az ember egy valamiben világelső edzőként: a kiszenvedett, moslék győzelmekben. Vele több ilyet arattunk, mint Rijkaard, Pep, Tito, Tata és LE alatt összesen.