Alcantara írta:Ezt most úgy írod, mintha mekkora ellenálló lenne Messi!
Gyakorlatilag az ő döntése vastagon benne van abban, hogy EV itt maradhatott a tavalyi év után.
Egyébként meg kit érdekelnek az ő utolsó évei, állandóan ezen megy a siránkozás itt.
Engem speciel a csapat érdekel, ami volt Messi előtt is és lesz utána is.
Ezzel egyetértek, itt egy ember van, aki fixen meg tudja buktatni Ernőt, a jóllakott haverokat, Bartomeuékat, mindenkit, és az Messi. Ha ő hallgat, azzal ő is cinkostárssá válik bizonyos szinten, vagy pedig egyáltalán nem ítéli meg olyan rossznak a helyzetet, mint mi, szurkolók az újabb BL-kiesés fényében.
Liverpoolban ő is besült szerintem, de persze Vidallal így is ők voltak ketten a legjobbak, plusz mind a kb. nyolc helyzetünkben benne volt vastagon. Emellett a BL-ben a hét játékosa lett vagy 4-5-6x, szóval ennél többet nem hiszem, hogy tehetett volna, nála az akarat biztos nem hiányzott.
Messi utolsó éveinek kihasználásáról én is írtam párszor, de bevallom, utólag elég naiv dolognak gondolom, amiket írtam, mégpedig hogy jó lenne pár BL-t elhozni még, amíg Messi itt van. Hiszen ha ez ilyen egyszerű lenne, eddig is nyeregettük volna őket zsinórban (persze Messi köszöni szépen, így is nyert négyet).
Azért azt látni kell, hogy a BL-t megnyerni piszok nehéz, pláne, mióta ennyien szerepelhetnek (ezért is elképesztő, hogy a Real zsinórban háromszor behúzta). Mióta a BEK-et elindították, kb. 60 év alatt 5 db BEK/BL-t nyertünk, a 4 BL-t ugye az utóbbi kb. 15 évben, szóval egyáltalán nem törvényszerű, hogy behúzzuk, ha "rámegyünk", még ha nálunk is van minden idők talán legjobb játékosa. Könnyen lehet, hogy már véget ért (a BL-ben) egy nagy Barca-korszak, aminek az utolsó terméke a 2015-ös tripla volt, és most 10 évig nem nyerünk Európában semmit. Ilyen minden csapattal megesik, úgyhogy teljesen törvényszerű. Persze mindez nem menti fel a felelősség alól sem az edzőt, sem a csapatot, sem a vezetőséget az anfieldi blama tekintetében.