Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Nero.
Llegenda del Barça

2018.11.10. 00:45:22

Driftwood írta:Hau30
Tökèletesen egyetèrtek.
Egyszerű a srác ,mint egy locsolókanna .
Emlèkeztet Martialra ,óriási tehetsèg nulla alázat nulla intelligencia.
Kétlem hogy jelenleg bárki is tobbet adna érte mint 60 millio. Pláne hogy az igazán nagy csapatoknak (ahol van lé) nincs szükségük rá.

Csak szokásos “Barca”, azon agyalunk hogy hogyan oldjunk meg egy olyan problémát, hibát, amit nem is kellett volna elkövetni.
Tavaly nyár végén tényleg hiánycikk volt a támadó nálunk, de Valverde szólhatott volna hogy “gyerekek, én amúgy is inkább 4 középpályással tervezek egy labdabiztosabb felfogást, ne hozzátok ide ezt a zsonglőrt rekordáron”
Bár azóta kiderült hogy Valverdenek túl sok beleszólása nincs az igazolásokba.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Driftwood
Jugador del Barça

2018.11.10. 00:33:53

Hau30
Tökèletesen egyetèrtek.
Egyszerű a srác ,mint egy locsolókanna .
Emlèkeztet Martialra ,óriási tehetsèg nulla alázat nulla intelligencia.
recrea
Llegenda del Barça

2018.11.09. 22:25:32

Andris írta:Szerintem nincs abban semmi ha egy 20 éves gyerek elalszik egyik nap véletlen, és aztán valami kamuval kimenti magát utólag... szerintem ez a normális, nem állandóan, de nagyon ritka alkalmi szinten. Ha profi labdarúgó az illető, akkor persze más a helyzet, nyilván ennyi pénzért egy más szint várható el, de azért ha előfordul, akkor sem tartom olyan hatalamas és vérlázító dolognak. Kap egy kis (nekünk nagy) pénzbüntit, 30 fekvőt, aztán csókolom. Legközelebb kétszer meggondolja hogy csajozik vagy PS-ezik-e hajnal háromig.

Nem lehet mindenki a felelőssétudat szótári illusztrációja, mint Iniesta, se csöndes muja kisfiú mint Messi. Várjuk meg a végét, ha gyakran van vele gond, majd úgyis eladják. Addig meg legyen kizárólag a játéka alapján megítélve általunk, szvsz.
Hát...ez csak trollkodás gondolom :D Már nem azért, de én egyetemistaként heti 2-3 bulival sem késtem el a futsal edzésekről, se délelőtt, se este, mert elaludtam, elfelejtettem, dugtam vagy bekarmoltam előtte és kicsivel kevesebbet kerestem, mint 15 millió euró. Nem sokkal, de azért kevesebbet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.09. 21:47:30

Capon írta:Lehet már valamit tudni, hogy mi igaz ebből a nem jelent meg edzésen és telefonon sem lehetett elérni sztoriból?
Nem tudom, de már nem az eslő ilyen hír, valami valóságalapja biztos lehet annak, hogy baj van a srác hozzáállásával. Az öreg Suarez is gondolom, nemcsak találomra böfögte be a nyilatkozatát, hanem van rálátása a dologra. És akkor talán mégsem akkora túlzás a Balotellis hasonlat.

Én eddig mindig védtem a srácot, de ha nem tesz meg mindent, hogy beépüljön a csapatba, akkor érdemesebb lenne nyáron eladni a lehető legkevesebb bukással.

Kölcsönadástól óckodok, általában mi szívjuk meg. Ha elmegy egy kisebb csapatba, és ott sem tud jól teljesíteni, akkor aztán aligha remélhetünk komolyabb összegeket érte. Akkor inkább kapja meg szezon végéig a lehetőséget nálunk, a nem él vele, menjen.

Amúgy anno mikor leigazoltuk, megmutatta, hogy suttyó, azzal, ahogy elvált a Dortmundtól. Én el is ítéltem érte, de sokan védték itt, hogy azért csinálja, mert nagyon ide akar jönni, Egy korrekt ember az ilyeneket nem így old meg. Majd nálunk is bedurcázik, aztán nem megy el edzésekre, meg megtagadja Valverde utasításait? Már talán el is indult ezen az úton, de akkor gyorsan helyre kell rakni, ha meg nem lehet, akkor kifele innen.
Andris
Adminisztrátor

2018.11.09. 20:42:09

Szerintem nincs abban semmi ha egy 20 éves gyerek elalszik egyik nap véletlen, és aztán valami kamuval kimenti magát utólag... szerintem ez a normális, nem állandóan, de nagyon ritka alkalmi szinten. Ha profi labdarúgó az illető, akkor persze más a helyzet, nyilván ennyi pénzért egy más szint várható el, de azért ha előfordul, akkor sem tartom olyan hatalamas és vérlázító dolognak. Kap egy kis (nekünk nagy) pénzbüntit, 30 fekvőt, aztán csókolom. Legközelebb kétszer meggondolja hogy csajozik vagy PS-ezik-e hajnal háromig.

Nem lehet mindenki a felelőssétudat szótári illusztrációja, mint Iniesta, se csöndes muja kisfiú mint Messi. Várjuk meg a végét, ha gyakran van vele gond, majd úgyis eladják. Addig meg legyen kizárólag a játéka alapján megítélve általunk, szvsz.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Capon
Llegenda del Barça

2018.11.09. 20:31:57

Lehet már valamit tudni, hogy mi igaz ebből a nem jelent meg edzésen és telefonon sem lehetett elérni sztoriból?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
hau30
Capitá del Barça

2018.11.09. 18:51:43

Tényleg istenadta tehetsége van, de rendkívül egyszerű lélek. Látszik rajta néha, hogy azt sem tudja milyen rendezvényen van! Nem tud beilleszkedni a közegbe és szerintem a pályán kívül nem él profi sportolóhoz való életmódot. Ajánlom mindenki figyelmébe az Inter első félidei teljesítményét. Többször lehetett látni rajta, hogy seggén veszi a levegőt pedig nincs agyon terhelve. Én a klub helyében átlagosan megadnám neki a játékperceket a nem fontos meccseken és el is rak majd jó pár gólt. Ezzel nem csökkenne drasztikusan a piaci értéke. Év végén pedig az első korrekt ajánlat(80-100 misi) után eladnám. Malcom gyerekben 100x nagyobb alázat van! Jó lenne, ha vissza kéne szívnom ezt a hozzászólást fél év múlva...
Alcantara
Director del Fútbol

2018.11.09. 17:45:18

Sosem írtam még róla ide: ez a pali "síkhülye". Nem tudom miért van vele állandóan ilyen probléma, de ennyi pénzt kapó és ekkora összegért megvásárolt focistától talán elvárható lenne a profizmus. Éppen ideje lenne most már szankcionálni.
Ebben a gyerekben nem nagy potenciál van, hanem egy óriási baromság volt a leigazolása.
gergosz
Barça C

2018.11.07. 17:28:20

Nekem az a furcsa hogy úgy került ki a csapatból hogy ment neki a játék, legalábbis én úgy emlékszem hogy nem volt nagyon rossz meccse és egyszer csak leültették mintha pihentetnék és nem került vissza csak csereként. Nem tudom hogy ennek van-e köze ahhoz hogy az ára az x+y millió volt és esetleg az y-nak feltétele hogy elég sokszor kezdő legyen aminek a kifizetését így el lehet még tolni, de nekem nem tűnt indokoltnak az hogy kikerüljön.

Most meg hogy kezdő volt viszonylag nagyobb szünet után hozza azt a formát amit tavaly és ami miatt ha el akarnák adni nem sokat fizetnének érte.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.06. 13:22:41

Innentől mehet ez a téma inkább az Offtopic-ba, köszi. :)
macgabi
Barça B

2018.11.06. 12:59:46

Néhányan mondjátok, hogy butaság ez az afrikaizás.

Nem. Ez nem butaság, hanem nettó rasszizmus. Aki pedig ezt nem érti, az szimplán ostoba.
Elképesztő, hogy 2018-ban, a hátunk mögött több ezer évnyi tudományos fejlődéssel, vagy csak a felvilágosodás óta eltelt 4-500 év tudományos eredményeivel, még mindig vannak, akik a szellemi, mentális produktum eredményeit (vagy sikertelenségét) képesek visszavezetni a származásig.
A fizikai produktum tekintetében beszélhetünk a származásról, lásd kenyai hosszútávfutók, afroamerikai bokszolók, és a többi, vagy például egy szan (busman) származású 140 centis, 40 kilós emberből sosem lesz olimpiai bajnok súlylökő vagy magasugró.
De azért óvatosan a származással.

Fegyelmezetlenek. Azért mert afrikaiak? Ez komoly?
Aki ezt tök komolyan veszi, az most piszkosul meg fog lepődni. Két darab, tudományosan igazolt tény (TÉNY).

1. A fegyelmezettség (önfegyelem, önkontroll, hidegvér, önuralom, higgadtság, satöbbi), egy szerzett, tanult képesség, viselkedési minta. Hangsúly azon, hogy szerzett, tanult, vagyis független a genetikától.
[Azért, hogy ne bonyolítsuk túl, most ne vegyük figyelembe a magatartás-genetikát és a humánetológiát, az autizmus kutatást, miegymást, illetve ezek azon állításait, hogy bizonyos körülmények együttes fennállása mellet a génkészlet befolyással lehet az egyén tanult viselkedésmintáira]

2. Mindannyian afrikaiak vagyunk. Mind.
kajtarp
Barça C

2018.11.06. 10:22:13

LG írta:
Vagy anno Adebayor “nyilt levelei” is sok mindent elárultak arról hogy mi a mentalitás a fekete kontinensen
Tud írni? :shock: Na jó, ez már buta volt.
De amúgy egyet értek, elég csak megnézni, hogy VB-nek nem tudnak áttörést elérni az afrikai csapatok, pedig volt idő, amikor Elefántcsontpartnak vagy Ghánának bivaly kerete volt. De mivel nem voltak képesek olyan fegyelmezett játékra, minden az Európaiak, így gyengébb képességű kerettel is meg lehetett verni őket. Klubcsapatoknak az ideális, ha a két futballkultúra keverdik, ahogy már írták alattam.
Igazad van részben, de az is hozzátartozik, hogy talán azért nem nyert még afrikai csapat vb-t, mert sokszor a legjobbjaik európai válogatottakban játszanak?
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.05. 21:41:52

Vagy anno Adebayor “nyilt levelei” is sok mindent elárultak arról hogy mi a mentalitás a fekete kontinensen
Tud írni? :shock: Na jó, ez már buta volt.
De amúgy egyet értek, elég csak megnézni, hogy VB-nek nem tudnak áttörést elérni az afrikai csapatok, pedig volt idő, amikor Elefántcsontpartnak vagy Ghánának bivaly kerete volt. De mivel nem voltak képesek olyan fegyelmezett játékra, minden az Európaiak, így gyengébb képességű kerettel is meg lehetett verni őket. Klubcsapatoknak az ideális, ha a két futballkultúra keverdik, ahogy már írták alattam.

Kivétel persze vannak, az afrikai gyökerekkel rendelkezők között is vannak kifejezetten magas játékintelligenciával megáldott játékosok is. A mi emberünk szerintem nagyjából a kettő között van, de vannak más olyan képességei, amellyel akár klasszissá is nőhet, főleg ilyen társak mellett, szóval én nem féltem, legalábbis nem ettől. Inkább attól, hogy Valverde nem fogja megtalálni a helyét, ezért előbb-utóbb elveszítjük. Persze a csapat érdeke a legfontosabb, és ha Velverde team nélküle is eredményes lesz, senki nem fogja hiányolni. Bár hosszútávon még ebben az esetben is visszasírhatjuk.
De majd meglátjuk, én azért még optimista vagyok vele kapcsolatban.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.11.05. 20:08:56

Amit az öreg szóba hozott az tabu, de van benne valami. Ugyanez igaz a brazil játékosok egy részére is.

Eto’o all time no.1 kedvencem, hatalmas jatekos volt, de a pályán kivul elő jött a vére sokszor.

Nézzetek meg egy Afrika-kupát és meglatjatok mirol beszel az öreg

És én ezt úgy mondom hogy nem vagyok rasszista.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MichaaBee
Llegenda del Barça

2018.11.05. 20:00:49

drobika írta:Elképesztő hasonlat az afrikai,meg a Balotelis.
Samuel Eto.Emlékeztek rá?Hülye volt a focihoz? Messit meg kellene kérdezni...Henry...Ő sem teljesen fehér hiába francia,Mbappé... Szóval eléggé buta ez az afrikai hasonlat.
Szerintem is szörnyű. Lehet én vagyok túl píszí, de ez nekem erős. Lentebb meg lett említve Eto'o, Henry, Drogba, Mbappé, Thuram, Essien, Gallas, mint ellenpélda, de órákig lehetne még sorolni a neveket, Desailly, Makélélé, Umtiti, a Touré testvérek, Matuidi, Nzonzi, Keita, Abidal, hogy csak azokat mondjam, akik hirtelen eszembe jutottak.
LG írta:Általánosságban szerintem is igaz, amit az afrikaiakról mond.
Fent elhangzott tizenvalahány ellenpélda. Tudsz ennyi "buta afrikait" felsorolni, hogy általánosítani lehessen? Szerintem nem. :)

Nem akarok belemenni ebbe a vitába, mert nem ebbe a topicba tartozik, de nagyon erőset talált mondani Suárez...
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
westerngom
Entrenador del Barça

2018.11.05. 19:25:21

MatyiG írta:Ezt nem a mostani Lajosunk mondta. :)
:oops: :oops: :oops:

ezt nagyon benéztem!!! :lol:

Ebben a kontextusban "kicsit" erősnek is éreztem Lajosunktól... :lol:
drobika
Entrenador del Barça

2018.11.05. 19:05:29

Elképesztő hasonlat az afrikai,meg a Balotelis.
Samuel Eto.Emlékeztek rá?Hülye volt a focihoz? Messit meg kellene kérdezni...Henry...Ő sem teljesen fehér hiába francia,Mbappé... Szóval eléggé buta ez az afrikai hasonlat.
Dembelének nincs italélva a helye. Valverde baloson játszatja,az összes gólját meg jobbról szerzi Semedoval.Nem kéne már belátni,hogy nem a bal oldalra való?
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.05. 17:21:28

Általánosságban szerintem is igaz, amit az afrikaiakról mond. A konkrét esetben nem tudom. Mennyire lehet rálátása, hogy Valverde mit kér tőle? Valószínűleg tényleg nem ő a legokosabb és a legfegyelmezettebb játékos, de a Balotellis hasonlatot hatalmas túlzásnak érzem.
Barca_10
Entrenador del Barça

2018.11.05. 15:21:14

Van benne igazsag amit Suarez mond, en egyetertek vele. Dembele udito volt augusztusban es szeptemberben, a finom testcselek es a dinamika nagyon hianyzott a csapatbol. Ez valahogy eltűnt, egyenlore azt latjuk hogy meghuzza es beleveri a vedobe, netan egy lovocsel de utana ugyanugy rossz megoldast valaszt. O szerintem akkor lenne a legjobb ha hagynank osztonbol jatszani.

Ez off, viszont Mbappe aki szinten afrikai es valoszinuleg o fogja atvenni a stafetat Messitol mint a vilag legjobbja altalaban jo dontest hoz, egyre inkabb letisztul a jateka-ha az amugy egyre gyakoribb fetrengeseit nem nezzuk. Illetve Drogba szinten klasszis volt a maga idejeben, es mas poszt ugyan de Thuram, Gallas es Essien szinten es Henry sem a buta jatekosok koze tartozott.
Azt halkan jegyzem meg, hogy SZERINTEM Mbappe inkabb 22-23 mint 19..
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Potroh
Barça C

2018.11.05. 15:11:58

westerngom írta:Egyébként ezt pont az IQ bajnok (harapós) Lajos mondja, aki komoly mentális problémákkal küzd(ött), és a mai napig úszik a sárga lapokban szezononként, mert annyira jól kezeli minden meccsen a (necces) szituációkat. Gondolom, neki sem mondja el naponta az edző, a pszichológus, hogy engedje el ezeket a dolgokat a pályán.
Nagyokos barátom, ez NEM AZ a Luis Suarez, hanem egy majdnem hatvanéves...
A barcás Luis sosem mondana ilyeneket, mert azonnal kivágnák...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.11.05. 15:09:36

westerngom írta:
+1

Egyébként ezt pont az IQ bajnok (harapós) Lajos mondja,
kapufa.

ez egy másik Lajos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.05. 15:08:59

Ezt nem a mostani Lajosunk mondta. :)
westerngom
Entrenador del Barça

2018.11.05. 15:06:30

geridoss írta:Csodálom, hogy ez a nyilatkozat a mai világban megjelent róla :D Biztosan szét fogják szedni az öreg Suarezt, hogy mekkora embergyűlölő rasszista (főoldali cikk).

Bár van némi igazság abban, amit mond. A Balotellis hasonlatot azért kicsit túlzásnak érzem.
+1

Egyébként ezt pont az IQ bajnok (harapós) Lajos mondja, aki komoly mentális problémákkal küzd(ött), és a mai napig úszik a sárga lapokban szezononként, mert annyira jól kezeli minden meccsen a (necces) szituációkat. Gondolom, neki sem mondja el naponta az edző, a pszichológus, hogy engedje el ezeket a dolgokat a pályán.
:mrgreen:

Egyébként, szerintem is biztos, hogy van igazságtartalma. Nem kérdés, hogy ha Lajos ezt így kimeri mondani, akkor az edzéseken, taktikai megbeszéléseken, öltözőben ez gyakran előjöhet.
Ennek tükrében részben érthető, hogy EV. miért padoztatja a gyereket, DE! abban nem vagyok biztos, hogy ez a legjobb módja annak, hogy helyére tegye Dembélé fejében ezeket a dolgokat.
geridoss
Director del Fútbol

2018.11.05. 13:44:16

Én is így gondolom egyébként. Meg lehet azt is nézni, hány színesbőrű sikeres edző van a mai vagy a közelmúltbéli futballban. Inkább a fizikai, mint mentális erő jellemzi őket. Viszont abban összességében verhetetlenek. És egy jó csapatban szerintem a kettő keveréke az ideális. De ez már itt off.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Varatrix
Director del Fútbol

2018.11.05. 13:40:49

geridoss írta:Biztosan szét fogják szedni az öreg Suarezt, hogy mekkora embergyűlölő rasszista (főoldali cikk)..
Rasszista vagy sem, hallgatólagosan úgyis sokan gondolkodnak így, szakemberek, nem szurkolók.

Nem akarok belemenni ilyen "unokaöcsém nagybátyjának a régi szobatársától" halottam leírásába, de ez az ember nekem beszélt arról, hogy Angliában az akadémiákon, ez simán kimerik mondani.

Töltik fel a keretet rengeteg afrikai játékossal, mert gyorsabbak, és erősebbek, viszont hiány van az európai stílusú jó játékosból. Tehát afrikai, és európai stílusként hivatkoznak. Tehát az mondja, oké van két emberünk a középpályán, aki nagy, erős, és gyors, de kell valaki aki gondolkodik, és így kerülhetnek, magyar, bosnyák, szerb fiatalok is akadémiára.

Ez csak egy anekdota, persze ettől mindenki gondolhatja úgy ahogy.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Válasz küldése