Talán nem jár érte ban, objektív tények;
https://pbs.twimg.com/media/DXtPPIGUQAAO4ru.jpg" target="_blank
Messinek 25 meccs alatt jott ossze az a 12 gol, Ronaldo ez ido alatt 33 meccsen, 37 golt lott.
A csoportkörben mindketten hozzák az 1.2-es gólátlagot: Messi 29/35, CR 35/42. A nyolcaddöntőkben még nem olyan nagy a lemaradása, 11 meccs 9 gól (Cr 12 meccs 14 gól), viszont ahogy jön a következő kör, nyílik az olló; Messi 10 meccs alatt 1 gól, CR 9 meccsen 12. Az elődöntőkben 3/2 illetve 9/8, a döntőkben 1/0 és 3/3.
És innentől szubjektívebb;
Érdekes, hogy Ronaldo a korral nem ad le a teljesítményéből, sőt! Emberfeletti (szerencse?) amit művel. Messinek fiatalabban ment jobban, de hosszútávon a BL-ben egyértelmű közöttük a különbség.
Persze ebből a statisztikából ki vannak véve Messi legjobb szezonjai, de pont ebből lehet látni, hogy másképpen alakulnak át fejben. Messi talán jól lakott, az igazán nagy meccseken nem tud teljesíteni. (a bajnokság más tészta, az tele van kiscsapattal)
Amúgy BL-ben gólpasszokban is Ronaldo minden idők legjobbja (36), Messi egyelőre a harmadik.
És tudom ezért már jár a pofon, de: CR-nek idén a BL-ben 12 gólja van. A Barcának 10.
(Amúgy gondolom nem hiszitek el, de én szeretem mindkét űrlényt. Messi részéről van is egy eredeti argentin mezem)