Ernesto Valverde
- Mihu
- Director del Fútbol
Nem igazán értem ezt a hetek óta tartó siránkozást sem a katalán sajtó, sem az EuroBarca részéről.
Valóban nem olyan a játékunk, mint volt Pep alatt vagy 15-ben, de a keretet se lehet összehasonlítani azokkal. Nekem nagyon tetszik az, hogy idén szinte minden meccsen okosan játszunk, ha úgy tetszik, célfocit játszunk. Tegnap például nem kellett megszakadni azért, hogy nyerjünk, tökéletes volt az X is és a csapat ennek szellemében lépett pályára. Lehetett pihentetni 3 fix kezdő játékosunkat és a csapatnak se kellett meghalni a pályán. Ez még a szezon hátralevő részében kifizetődő lehet.
Engem korábban is zavart, hogy minden meccsen megpróbáltak 3-4-5 gólt rúgni, meg meghalni a szépségben, miközben lehetett volna pihentetni a sztárokat, kezdőket és elég lett volna egy szűkös győzelem, vagy döntetlen.
Továbbá ez a játék amit idén tolunk, csak a 2008-12 és 2015-ös játék tükrében szúrhatja az ember szemét, amúgy véleményem szerint tökre emészthető kategória. Félreértés ne essék, azt sosem fogadnám el a csapattól, hogy úgy menjen ki a pályára, mint az Inter és a Chelsea anno ellenünk...de ez a mostani játék szerintem köszönő viszonyban nincs ezekkel...
A keret már nem a régi, nincsenek benne olyanok, akik szemkápráztatóan tolnák a bugit, így meg tudom érteni Ernőbá'-t, hogy inkább a stabilitásra helyezi a hangsúlyt, mert ha ezekkel az emberekkel szép focit akarna tolni minden áron, akkor a bajnokságban valahol a Reallal lennénk pariban...Melyik a jobb?
Valóban nem olyan a játékunk, mint volt Pep alatt vagy 15-ben, de a keretet se lehet összehasonlítani azokkal. Nekem nagyon tetszik az, hogy idén szinte minden meccsen okosan játszunk, ha úgy tetszik, célfocit játszunk. Tegnap például nem kellett megszakadni azért, hogy nyerjünk, tökéletes volt az X is és a csapat ennek szellemében lépett pályára. Lehetett pihentetni 3 fix kezdő játékosunkat és a csapatnak se kellett meghalni a pályán. Ez még a szezon hátralevő részében kifizetődő lehet.
Engem korábban is zavart, hogy minden meccsen megpróbáltak 3-4-5 gólt rúgni, meg meghalni a szépségben, miközben lehetett volna pihentetni a sztárokat, kezdőket és elég lett volna egy szűkös győzelem, vagy döntetlen.
Továbbá ez a játék amit idén tolunk, csak a 2008-12 és 2015-ös játék tükrében szúrhatja az ember szemét, amúgy véleményem szerint tökre emészthető kategória. Félreértés ne essék, azt sosem fogadnám el a csapattól, hogy úgy menjen ki a pályára, mint az Inter és a Chelsea anno ellenünk...de ez a mostani játék szerintem köszönő viszonyban nincs ezekkel...
A keret már nem a régi, nincsenek benne olyanok, akik szemkápráztatóan tolnák a bugit, így meg tudom érteni Ernőbá'-t, hogy inkább a stabilitásra helyezi a hangsúlyt, mert ha ezekkel az emberekkel szép focit akarna tolni minden áron, akkor a bajnokságban valahol a Reallal lennénk pariban...Melyik a jobb?

Aki Neymar távozása és Dembele sérülése után ettől a kerettől látványos támadó focit vár, az nem tudja, mit beszél. Rásadásul az elhúzódó Messi-ügy se használ a támadó játéknak. Valverde kihozta a maximális eredményt ebből a "nyersanyagból". Ha ennék többre kap "rendelést", akkor vele konzultálva a feltételeket is meg kell teremteni hozzá!
Engem mindig is bosszantott, hogy ez a csapat csak jó játékkal tud nyerni, kis túlzással az utóbbi 10-12 évben vagy lefociztunk mindenkit és nyertünk, vagy látványosan szenvedtünk és kaptuk a kiütéseket. Most először lehet azt érezni, hogy nem feltétlenül kell tízszer annyit passzolni és kétszer gyorsabban játszani mint az ellenfél, nem kell a csatároknak öt védőn átmenni és a gólvonalig cselezni ahhoz, hogy megnyerjünk egy meccset. Nekem ez nagyon megnyugtató érzés, annyiszor szaladtunk már bele önként a késbe, annyiszor nyertek kupát olyan csapatok, akik semmivel nem voltak jobbak nálunk, emiatt én most el tudom fogadni ezt a helyzetet. A szórakoztató faktor persze hiányzik, de azt gondolom, hogy egy jó formában lévő Messi-Iniesta-Dembelé trió ilyen szempontból is ki tud majd szolgálni minket.
- Normandia
- Director del Fútbol
Szerintem is a kerethez igazítja a focit. Átlátta, hogy mi az amivel versenyben tudja tartani a csapatot és ezen nem, vagy ritkán változtat. Tegnap Messi játszatása sem volt indokolt, mert pont abban az időszakban cserélte be, amikor a Juve alig, vagy egyáltalán nem tudott átjönni a félpályán és elég erősen presszionáltunk. Tegnap az a 10-15 perc volt az, amikor látszott, hogy van más opciója is a csapat számára, csak a végjáték az, amin javulni kellene. Lehet ezért hozta be Leót és Albát. Türelemre van szükség, mert majd jönni fog a játék is.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
-
- Llegenda del Barça
bennem kettős érzések vannak. egyrészt nekem nagyon adja h ennyire stabilak vagyunk és tudunk célfocit játszani. tegnap például tök jó volt látni, amikor úgy tömörültünk be a 16osunk előtt, ahogy régebben ellenünk mindenki, és a juve semmit nem tudott csinálni. üdítő látni, hogy mindenki védekezik a csapatból. másrészt viszont azt fájdalmas volt nézni, hogy senki nincs Messin kívül, aki 1-1 ellenit tudna nyerni, például az h Deulofeu szélső támadóként oldalra meg hátra tudta csak passzolni a labdát, elég kemény volt.
nem tudom h ez a mostani nagyon hangsúlyozottan célfutball a keret gyenge állapotának tudható-e be, amihez igazítja Valverde a játékot, vagy ő egyébként is nagyon ilyen. én azért bízok benne, hogy ha lesz majd egy normális igazolás a középpályára meg Dembelé is visszatér, akkor mást fognak bemutatni a srácok.
nem tudom h ez a mostani nagyon hangsúlyozottan célfutball a keret gyenge állapotának tudható-e be, amihez igazítja Valverde a játékot, vagy ő egyébként is nagyon ilyen. én azért bízok benne, hogy ha lesz majd egy normális igazolás a középpályára meg Dembelé is visszatér, akkor mást fognak bemutatni a srácok.
Nagyon sok szurkoló szemét szúrhatja, hogy nem játszunk űrfocit, ezt teljesen meg is értem, de azért azt ne felejtsük el, hogy akiben benne van a remény, hogy segíthet ezen (mellette még ki sincs igazából forrva) az jelenleg sérült. Mellette van egy olyan középpályánk, akiknek ha tetszik ha nem, ez a jelenlegi taktika az amivel a lehető legtöbbet el lehet érni. Én is nagyon szeretném, ha újra szórakoztatóan játszanánk, de ahhoz kell vérfessítés, addig pedig muszáj eredmény orientáltan játszani.
Fordítva ül mindenki a lovon. Azért egy Barca Messivel, Suarezzel, Inivel, hat meccs óta nem vezet egy normàlis támadást és nézhetettlen 'mit is' ? játszik, na ez elfogadhatatlan. A Valenciában jobb játékosok vannak? Ők mégis szép focit tólnak. Meccset azért kell nézni hogy jól szórakozz nem szenvedni akarsz. Nem lehet mindig jól játszani, de hogy soha, az durva.
Ha nincs szép foci azt pont nem az ő számlájára írnám. Abból főz amihez van alapanyaga. Vannak hiányosságok a játékban, de megkérdőjelezhetetlenül eredményes eddig a csapat és erőnlétileg is bírják a játékosok ami sokszor okozott gondot. Egy-két játékos pedig abszolút csúcson van nála. Gondolok itt Ter Stegenre, Umtitire vagy éppen Albara aki szépen lassan vissza nyerte az önbizalmát. Semedo-t és Paulinho-t pedig kifejezetten jól építi be.
Iniestát pótolni kell. Már csak abba gondojatok bele, hogy mennyivel más lehetne a csapat játéka egy csúcson lévő Iniestaval. De sajnos már közel sincs a csúcshoz. Képes villantani de hosszútávon már kevés. Vagy akkor ott van Suarez minősíthetetlen játéka. Ez nem Valverde alatt kezdődött. Egy tavaly előtti Suarezzel egészen más lenne a leányzó fekvése. De ehhez a játékosállományhoz képest és Neymar kiválásához képest még egységesebb a csapat. Amennyiben a jövőben építgetheti a saját keretét szerintem sokkal "szebb" focira is képes lesz a csapat. Elég menézni az előszezont és a letámadást, sokszor kisérletezett vele és jól is működött az egész pályás letámadás, viszont fizikailag nem lehet bírni. Ugyanakkor szerintem tavasszal sok olyan elem vissza fog jönni a játékba ami most nem jellemző. Tovább megyek, régen amikor a csúcsra járatott gépezetek befuccsoltak egy-egy bunker csapat ellen és kontrákból nyeltük a gólokat akkor mindig azon ment itt a sírás, hogy legyen már egy olyan edzőnk aki tud alkalmazkodni illetve reagálni az ellenfelek taktikáira. Jelenleg egy ilyen edzőnk van. Nem minden elképzelése válik be, de rendre jól méri fel az ellenfeleket és jó használja ki a keret adta lehetőségeket. Ha kell, tudunk dominálni, ha pedig nem, akkor nem futunk a meccs után, hanem van több opciónk.
De a játékos állományra kitérve, például ott van Paulinho, én nagyon bíztam benne mert sokat láttam a válogatottban és tudtam, hogy mire képes és, hogy beválhat. Ugyanakkor egy Juve ellen azért kiütköztek sokszor az ő hiányosságai is. Hiányzik a kreativitás a középpályából, előről pedig a lendület. Ezért kellene egy olyan középpályás aki képes mozgatni az egész csapatot. Az, hogy nincsenek ilyen emberei az nem az ő hibája, ugyanis nem ő a felelős az igazolásokért. Ha idén "csak" egy kupát nyernénk akkor is biztos lennék benne, hogy jövőre sokkal fajsúlyosabb lenne a véleménye az igazolások terén. Szóval szerintem csak hagyni kell dolgozni. Nekem pedig tetszik, hogy ilyen nyugodtság van körülötte és a csapat körül.
Ami nekem megint kicsit érthetetlen itt a fórumon az-az, hogy olyan emberek akik foglalkoznak a focival, szeretik és értenek is hozzá szenvedélyből azok Guardiola féle berobbanást várnak az első perctől kezdve. Pont nekünk szurkolóknak kellene jobban átlátnunk, hogy mennyire nehéz helyzetben van Valverde például mert Iniesta-k nem teremnek csak úgy például. Illetve én is szerettem azt a mentalitást, hogy a Barcelona mindenhová nyerni megy. Ugyanakkor ez már nem realitás. Nem vagyunk a világ tetején. A világ elitjében vagyunk mint 4-5 másik csapat. Baromi szoros a mezőny és nem Novemberben kell megváltani a világot. Amennyiben semmit nem fejlődne a játék a szezon végéig úgy jogosnak érezném a kritikát. De Novemberben rendes keret építési lehetőség nélkül ez nonszensz számomra. De hozzáteszem ez csak az én mércém szerint.
Iniestát pótolni kell. Már csak abba gondojatok bele, hogy mennyivel más lehetne a csapat játéka egy csúcson lévő Iniestaval. De sajnos már közel sincs a csúcshoz. Képes villantani de hosszútávon már kevés. Vagy akkor ott van Suarez minősíthetetlen játéka. Ez nem Valverde alatt kezdődött. Egy tavaly előtti Suarezzel egészen más lenne a leányzó fekvése. De ehhez a játékosállományhoz képest és Neymar kiválásához képest még egységesebb a csapat. Amennyiben a jövőben építgetheti a saját keretét szerintem sokkal "szebb" focira is képes lesz a csapat. Elég menézni az előszezont és a letámadást, sokszor kisérletezett vele és jól is működött az egész pályás letámadás, viszont fizikailag nem lehet bírni. Ugyanakkor szerintem tavasszal sok olyan elem vissza fog jönni a játékba ami most nem jellemző. Tovább megyek, régen amikor a csúcsra járatott gépezetek befuccsoltak egy-egy bunker csapat ellen és kontrákból nyeltük a gólokat akkor mindig azon ment itt a sírás, hogy legyen már egy olyan edzőnk aki tud alkalmazkodni illetve reagálni az ellenfelek taktikáira. Jelenleg egy ilyen edzőnk van. Nem minden elképzelése válik be, de rendre jól méri fel az ellenfeleket és jó használja ki a keret adta lehetőségeket. Ha kell, tudunk dominálni, ha pedig nem, akkor nem futunk a meccs után, hanem van több opciónk.
De a játékos állományra kitérve, például ott van Paulinho, én nagyon bíztam benne mert sokat láttam a válogatottban és tudtam, hogy mire képes és, hogy beválhat. Ugyanakkor egy Juve ellen azért kiütköztek sokszor az ő hiányosságai is. Hiányzik a kreativitás a középpályából, előről pedig a lendület. Ezért kellene egy olyan középpályás aki képes mozgatni az egész csapatot. Az, hogy nincsenek ilyen emberei az nem az ő hibája, ugyanis nem ő a felelős az igazolásokért. Ha idén "csak" egy kupát nyernénk akkor is biztos lennék benne, hogy jövőre sokkal fajsúlyosabb lenne a véleménye az igazolások terén. Szóval szerintem csak hagyni kell dolgozni. Nekem pedig tetszik, hogy ilyen nyugodtság van körülötte és a csapat körül.
Ami nekem megint kicsit érthetetlen itt a fórumon az-az, hogy olyan emberek akik foglalkoznak a focival, szeretik és értenek is hozzá szenvedélyből azok Guardiola féle berobbanást várnak az első perctől kezdve. Pont nekünk szurkolóknak kellene jobban átlátnunk, hogy mennyire nehéz helyzetben van Valverde például mert Iniesta-k nem teremnek csak úgy például. Illetve én is szerettem azt a mentalitást, hogy a Barcelona mindenhová nyerni megy. Ugyanakkor ez már nem realitás. Nem vagyunk a világ tetején. A világ elitjében vagyunk mint 4-5 másik csapat. Baromi szoros a mezőny és nem Novemberben kell megváltani a világot. Amennyiben semmit nem fejlődne a játék a szezon végéig úgy jogosnak érezném a kritikát. De Novemberben rendes keret építési lehetőség nélkül ez nonszensz számomra. De hozzáteszem ez csak az én mércém szerint.
Egy Real BL dupla kellett ahhoz, hogy nálunk bevállaljanak egy olyan projektet ahol az eredményesség az első bármi áron. A meccseink nagy része botrányosan unalmas (nyilván Neymar távozása is betett), de ha év végén kupákat hozunk akkor megérte "szenvedni."
Ha nem, azonnal mennie kell, bár reálisan nézve ezt a bajnokságot már valószínűleg nem fogjuk elbukni, ami már elég egy következő éves maradáshoz.
2004ig visszamenve bármelyik szezonban látványosabb, offenzívabb focit toltunk mint idén. Ezt még sokáig kell rágni, hogy emészthető legyen bár bízom abban hogy veszünk 2-3 ügyes játékost és akkor lehet szórakozni is. De azokat nem télen fogjuk megszerezni, úgyhogy "hosszú" szezon elé nézünk.
Nem sírok, a múltkor is megvédtem ezt a dolgot. A szuperkupa meccsek után elég hülye rémképek voltak előttem, bármikor aláírtam volna a mostani helyzetünket, de ettől a tény még tény marad hogy ez nem közönségcsalogató foci, és azért ha valahol nem csak az eredmény de a szórakozás is természetes elvárás, az Barcelona-.
Ha nem, azonnal mennie kell, bár reálisan nézve ezt a bajnokságot már valószínűleg nem fogjuk elbukni, ami már elég egy következő éves maradáshoz.
2004ig visszamenve bármelyik szezonban látványosabb, offenzívabb focit toltunk mint idén. Ezt még sokáig kell rágni, hogy emészthető legyen bár bízom abban hogy veszünk 2-3 ügyes játékost és akkor lehet szórakozni is. De azokat nem télen fogjuk megszerezni, úgyhogy "hosszú" szezon elé nézünk.
Nem sírok, a múltkor is megvédtem ezt a dolgot. A szuperkupa meccsek után elég hülye rémképek voltak előttem, bármikor aláírtam volna a mostani helyzetünket, de ettől a tény még tény marad hogy ez nem közönségcsalogató foci, és azért ha valahol nem csak az eredmény de a szórakozás is természetes elvárás, az Barcelona-.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nem az ő kérése a döntő, hanem hogy Roberték mit főznek ki és mit szabotálnak el. Ezért kell Valverdenek mindig abból főznie, ami éppen rendelkezésére áll. El is hárítja az ennél távolabbra vonatkozó kérdéseket.Normandia írta: Ez egy kicsit zavaros. Amennyiben ő kéri, akkor csak tudja, hogy hová? Nem?
- Normandia
- Director del Fútbol
Ez egy kicsit zavaros. Amennyiben ő kéri, akkor csak tudja, hogy hová? Nem?Samper írta:A jelenlegi helyzetben Valverdenek teljesen igaza van: a védekezésre helyezi a hangsúlyt és arra, hogy a konkrét összeállítástól függetlenül mindig legyen csapata. Úgy építkezni se lehet, ha nem tudja, kikre számíthat hosszabb távon és milyen posztra hozzák azt a játékost, akit ő kér.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
-
- Entrenador del Barça
Szerintem rosz a megközelités. Nem a stilust igazitják a játékosokhoz, hanem forditva. Persze jó lenne győzni és sziporkázni is mint Guardiolával. De hol van már Xavi, Iniesta,Puyol,Alves, Neymár. Ezzel a középszerü középpályásokkal ez prima eredménysor. Nincs mese költeni kell, vagy ez a szint marad.
A jelenlegi helyzetben Valverdenek teljesen igaza van: a védekezésre helyezi a hangsúlyt és arra, hogy a konkrét összeállítástól függetlenül mindig legyen csapata. Úgy építkezni se lehet, ha nem tudja, kikre számíthat hosszabb távon és milyen posztra hozzák azt a játékost, akit ő kér.
- Varatrix
- Director del Fútbol
Bocsánat, viszont a helyreigazítást követően a tiedet is semmisnek tekintem.Fecooo írta:Vegyük úgy, hogy ezt meg se láttamVaratrix írta:
A 2-0 vagy a 6-2- volt a semmi?
Én azért erre máshogy emlékszem!

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Az időzavart tegyük helyre, Mourinho ekkor az Inter edzője volt, a következő szezonban buszoztatta rongyosra a Barcát, és utána ment Madridba. A 2008-09-es Barca Thierry Henryval, Samuel Eto'o-val és Messivel az első sorban érte el először a triplát, majd még abban az évben hozzátett 3 kupát Guardiolával a padon. Azzal a csapattal nem tudott senki semmit kezdeni, aztán jött az Eto'o-Ibrahimovic csere, Yaya Touré jegelése, meg az Inter elleni taknyosra buszozás, aminek Eto'o is a részese volt, csak ő az ellenfélnél örülhetett. Aztán Mourinho továbbállt az ősi riválishoz, miután kisírta magát Materazzi vállán, a többi történelem.
Mourinho próbálkozott a Clásicon a támadófocival, 5-0. David Villa dupla, aki nem csak azon a meccsen volt pazar, hanem egészen odáig, hogy eltörték a lábát a klubvébén. Nála karakteresebb spanyol csatár azóta sincsen, tán Morata tud mostanában akkora faktor lenni a meccseken, mint ő volt, de neki is van még hova fejlődnie. Az egészben a legdurvább, hogy Messi már akkor is a világ legjobbja volt, és még most is az, pedig Ronaldo elnyert előle pár aranylabdát.
Amúgy ez biztos Valverde topicja?

Amúgy ez biztos Valverde topicja?

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Vegyük úgy, hogy ezt meg se láttamVaratrix írta:

Juande Ramos volt akkor a RM edzője.Varatrix írta:
- Varatrix
- Director del Fútbol
A 2-0 vagy a 6-2- volt a semmi?Fecooo írta:A 08-09-es csapat valóban eszméletlen jó focira volt képes, de az volt az a szezon, ahol a műringyó-busz ellen absz. semmit se tudtunk tenni...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Náluk is nagyon hullámzó a dolog, 2 éve még volt egy jó koncepciójuk és alapjuk, manapság inkább a Lucho féle Barcára hajaznak, az első hármas vagy eldönti, vagy szenvednek. Én az ő játékukat egyáltalán nem irigylem, szerintem mi pl taktikailag sokkal jobban állunk idén, "csak" náluk van jelenleg Európa legjobb csatártriója. De volt már több olyan meccsük nekik is - amit láttam azok közül legalábbis -, amikor ugyan megnyíltak a végére a gólcsapok, de a játék igencsak halovány volt összességében. Persze gálából is volt már nem egy, ez tiszta sor, és képesek baromi jó meccseket is játszani, de nálam ők nem az a kategória akiket irigylek - kinek mi nyilván, csak leírtam a véleményem róluk.Stalkyard írta:Jelenleg, aki egyértelműen szebb focit játszik, mint mi, az szerintem max a PSG.
Szerintem akik csapatként élvezhetőbb focit játszanak az a City és a Napoli, de ez meg ahogy Bob is írta ízlés kérdése inkább.
Szerintem ez a City sokkal sebezhetőbb, mint mi voltunk anno. Meg kell nézni a kezdőjüket igazából, ott is van az oka. Nem tudják úgy kontrollálni a meccseket mint mi anno, mert Pep nem is próbálja meg. Fernandinho előtt van 2 támadó középpályás, a PL folyamatosan lüktető focijába ez nagyon fekszik, a BL-ben már kérdéses, hogy mire lesz elég. A Napoli is mindkét meccsen volt, hogy jobb és veszélyesebb volt, nem egy "érinthetetlen" csapat ez a City szerintem, de amit meg csinálnak, abba kegyetlen jók. Ez vitán felüli, és eddig ez elég is volt szinte minden meccsen a győzelemhez. A BL-ben Pep miatt utánunk nekik drukkolok legjobban, de meglepne azért, ha ilyen formában végigtolnák a szezont. Ennél kisebb lángon égve meg szerintem meg lehet őket fogni azért. De majd tavasszal kiderül.Stalkyard írta:Bocs, hogy ezt így kiragadom, és azt is bevallom, nem láttam minden City meccset idén, de azért egy párat igen. Ez szerintem elég erős kijelentés. Sem a 08/09-es, sem a 10/11-es Barcánál nem láttam még jobb csapatot azóta, szerintem ez a City sem az. Angol szinten nyilván nagyon kiemelkednek, de szerintem még nincsenek sem a Pep-féle csúcs Barca, sem a Pep-féle csúcs Bayern szintjén. Persze eddig, mert még hosszú a szezon.Andris írta:Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt
Többihez nem igen tudok mit mondani, számomra jópofa csak, hogy mennyire máshogy látjuk ugyanazt a sportot - pont ettől is ilyen népszerű persze. Ini lehet, hogy kopott kicsit, de nélküle még mindig haldoklik a középpálya támadópotenciálja - és nem csak azért, mert a többiek olyan gyengék -, Busi meg most annyi idős, mint Xavi volt a 09 tavaszán, de már van aki a kora miatt lassan nem is számolna vele. Felfogom amúgy annak a hsz-nek is a tartalmát, csak mondom, nekem jópofa, hogy ilyen szinten máshogy látjuk a dolgokat. Van szó pl arról, hogy manapság az atletikusság az első, ehhez képest a Chelsea szenved idén, a City és a Napoli meg vezetik a bajnokságukat, lövik a gólokat tucatszám, pedig egyik középpálya se felel meg az itt sokszor hangoztatott "modern kritériumoknak". Egy szem Fernandinho van - meg talán Allen -, aki beillik a fizikálisan top kategóriába, de a sebessége neki is elég "visszafogott" hogy úgy mondjam. PSG amúgy szintén erre példa, Rabbiot és Verratti az állandó kezdők, közülük meg egyik se az az atletikus buldózer, csak erőszakosak. Szerintem még mindig a jól működő szisztéma ami inkább a nyerő, nem a fizikális adottságok, de aztán persze lehet, hogy év végére mindegyik általam kiemelt csapat hoppon marad - a Napoli most pl nagyot gyengült Ghoulam elvesztése miatt.
Itt is igaz, hogy az idő megszépíti az emlékeketStalkyard írta:Bocs, hogy ezt így kiragadom, és azt is bevallom, nem láttam minden City meccset idén, de azért egy párat igen. Ez szerintem elég erős kijelentés. Sem a 08/09-es, sem a 10/11-es Barcánál nem láttam még jobb csapatot azóta, szerintem ez a City sem az. Angol szinten nyilván nagyon kiemelkednek, de szerintem még nincsenek sem a Pep-féle csúcs Barca, sem a Pep-féle csúcs Bayern szintjén. Persze eddig, mert még hosszú a szezon.Andris írta:Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt

A 08-09-es csapat valóban eszméletlen jó focira volt képes, de az volt az a szezon, ahol a műringyó-busz ellen absz. semmit se tudtunk tenni... a 10-11-es csapat már valóban erősebb volt, de azért se Pedro, se Villa nem volt olyan szinten soha, hogy a nagybetűs joga bonitót nyomhattuk volna folyamatosan... arról nem is beszélve, hogy Pep vmiért szerelmes volt Keitába, és amikor a Busi-Keita duóval álltunk fel, akkor elég sok meccsünk kínszenvedés volt akkor is... (nem, nem fikázom Keitát, mert jó iparos volt, de azért nah...)
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Nincsenek és nem is lesznek soha azon a szinten, lévén, hogy annak a Barcának és annak játéknak a kulcsát a Xavi-Iniesta-Messi (és szerintem Busquets is) adta. Egy City játékos sincs bármelyikük tudása közelében sem. Viszont az alapkoncepciót ugyanúgy sikerült megvalósítani Pepnek 2 év alatt, és láss csodát gyönyörűen működik is. De szerintem ennél "szebb" már nem lesz a játékuk.Stalkyard írta:Bocs, hogy ezt így kiragadom, és azt is bevallom, nem láttam minden City meccset idén, de azért egy párat igen. Ez szerintem elég erős kijelentés. Sem a 08/09-es, sem a 10/11-es Barcánál nem láttam még jobb csapatot azóta, szerintem ez a City sem az. Angol szinten nyilván nagyon kiemelkednek, de szerintem még nincsenek sem a Pep-féle csúcs Barca, sem a Pep-féle csúcs Bayern szintjén. Persze eddig, mert még hosszú a szezon.Andris írta:Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Bocs, hogy ezt így kiragadom, és azt is bevallom, nem láttam minden City meccset idén, de azért egy párat igen. Ez szerintem elég erős kijelentés. Sem a 08/09-es, sem a 10/11-es Barcánál nem láttam még jobb csapatot azóta, szerintem ez a City sem az. Angol szinten nyilván nagyon kiemelkednek, de szerintem még nincsenek sem a Pep-féle csúcs Barca, sem a Pep-féle csúcs Bayern szintjén. Persze eddig, mert még hosszú a szezon.Andris írta:Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
- Andris
- Adminisztrátor
Szerintem erosebb a keretunk tovabbra is, meg Dembelet leszamitva is, mint barkinek a topcsapatok kozul. Talan a madrid es a psg veszi fel a versenyt, mindenhol mashol sokkal tobb a gyenge lancszem.
Az, hogy ki milyen szinten jatszik eppen, szerintem mar legalabb annyira a jatekrendszer hozomanya, es az edzo felelossege is, mint amennyire a jatekose. Ugyhogy az ilyen dolgok, mint Suarez vagy Pique gyengebb teljesitmenye, nem hiszem hogy igazan mento korulmenykent jelentkeznek. A nem barca szint megnyilvanulasokat nem is kommentalnam
Es tudom, nem ide tartozik, de Nero, ha nem koveted a PLt, szerintem ne nyilatkozz. Persze odairtam, hogy 'jelen allas szerint', hogy egyertelmu legyen MINDENKI szamara, ez nem egy stabil labakon allo kijelentes a city bl gyozelmerol, csupan a potencialjukat kivantam kihangsulyozni. Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt, sokkal erosebbek, hajtosabbak, es foleg: a premiere league iden ujra ugy fest, mint tiz evvel ezelott, rengeteg kokemeny csapat. Nemtudom mennyire koveted a nemzetkozit, ha a plt nem, de ot angol csapat fog egeszen konnyeden, minimum negyen csoportelsokent a 16ba jutni, nem tudom erre mikor volt pelda utoljara, es most meg itt sincs az Arsenal. Nem mondom, hogy feltetlen mindent visznek majd, de iden soksok ev utan ismet arra van a legnagyobb esely, hogy angolokbol all majd a legjobb nyolc, es aztan a legjobb negy is meg akar. Szoval kicsit sem kene felvallrol venni oket.
Az, hogy ki milyen szinten jatszik eppen, szerintem mar legalabb annyira a jatekrendszer hozomanya, es az edzo felelossege is, mint amennyire a jatekose. Ugyhogy az ilyen dolgok, mint Suarez vagy Pique gyengebb teljesitmenye, nem hiszem hogy igazan mento korulmenykent jelentkeznek. A nem barca szint megnyilvanulasokat nem is kommentalnam

Es tudom, nem ide tartozik, de Nero, ha nem koveted a PLt, szerintem ne nyilatkozz. Persze odairtam, hogy 'jelen allas szerint', hogy egyertelmu legyen MINDENKI szamara, ez nem egy stabil labakon allo kijelentes a city bl gyozelmerol, csupan a potencialjukat kivantam kihangsulyozni. Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt, sokkal erosebbek, hajtosabbak, es foleg: a premiere league iden ujra ugy fest, mint tiz evvel ezelott, rengeteg kokemeny csapat. Nemtudom mennyire koveted a nemzetkozit, ha a plt nem, de ot angol csapat fog egeszen konnyeden, minimum negyen csoportelsokent a 16ba jutni, nem tudom erre mikor volt pelda utoljara, es most meg itt sincs az Arsenal. Nem mondom, hogy feltetlen mindent visznek majd, de iden soksok ev utan ismet arra van a legnagyobb esely, hogy angolokbol all majd a legjobb nyolc, es aztan a legjobb negy is meg akar. Szoval kicsit sem kene felvallrol venni oket.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
Amúgy én a legnagyobb problémát abban látom, hogy ez a középpálya Rakiticcel, az öregedő Iniestával már nagyon megfáradt. A jelenlegi kp-s rendszer akkor működött, amikor volt egy MSN, és a kp feladata az volt hogy aládolgozzon. Viszont a támadópotenciált ezzel közel nullára redukálta a kp-n a LE-team, és ebből igazolás híján azóta se sikerült kilépni. Csak közben meg már MSN sincs, így maradt egyedül Messi, aki a támadó harmadban kreatív elem. Rakitic-et én imádtam az első két szezonjában, de azóta egy hatalmas alibi, amit lehoz, legalábbis nekem úgy tűnik, nyilván nem értek hozzá. A melót beleteszi rendesen, de támadásban rettenet kevés. És szerintem lassú is, mind fejben, mind mozgásban. Egyértelműen a középpályát kellene klasszisokkal megerősíteni ( legalább egyel, de kettő is elférne), amellett, hogy ha Lajos nem javul, neki is kell majd helyettes.
Az éjjel soha nem érhet véget!
- visca el barca
- Presidente del Barça
iniestát meg rakiticet nyugodtan ki lehetne cserélni két világklasszis játékosra, mert egyik már nem az, a másik meg sosem volt. télen nagyon el kellene hozni coutinhót, meg kellene egy berobbanó dembelé + egy régi formájához visszatérő lajos és lenne újra foci is nem csak eredményesség.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...