BarcafanTomee írta:A felsorolt KH felhozatal közül nekem valamiért Umtiti tetszene legjobban. Igazából ezt csak egy megérzés miatt mondom, nehéz megitélni ki is vállna be nálunk. Lehetne belőle egy Yaya 2, csak egy sorral hátrébb. Az elefántot is tök ismeretlenbe hoztuk ha jól emlékszek, nem?
Persze semmi párhuzam nincs a két játékos között, csak én szívesen látnék egy hasonló tipusú játékost a keretben.
Ha nem is ő lesz a befutó, de olyan játékosokat hoznék mostmár akikre lehet majd építeni hosszabb távra. Lassan kimegy az arany generáció és nem csak foltozgatni kell a keretet. És ha Masch marad akkor 1-2 év alatt szépen fel lehet építeni az utódját fokozatosan.
A támadók között Mata kapott tőlem egy szavazatot. De inkább szimpátia mint szakmai indokok miatt. Igazából helye sem nagyon lenne, a teljesítménye is eléggé ingadozó. De nagyon szimpatikus játékos és nálunk akár másodvirágzását is megélhetné.
Én nem vagyok Umititi ellen, de közel sem vagyok biztos benne, hogy megoldaná nálunk a kezdőtagságot, még ha jövőre maradna is Masch és elkezdenék lassan beépíteni. Az, hogy a francia bajnokságból lehet jó tehetségeket hozni szerintem még közel sem jelenti azt, hogy itt is megüti a lécet. Főleg majd elsőszámú kh-ként. Mert azt kellene már elkezdeni. Az pedig, hogy balbekként is bevethető nem kellene, hogy fő szempont legyen. Ennyi erővel ott volt Matyi, akinek a Valenciaban évekig az elsőszámú posztja volt, de Vermaelen is tud ott játszani. Azt kéne igazán figyelembe venni, hogy mit alkot középen. Nem igazán ismerem, így nem tudok konkrét véleményt alkotni, de ha 25 millió szerintem igen sok érte. De majd meglátjuk.
Aki viszont nálam elsőszámú opció lenne, talán Marquinhosnál is előrébb, az Gimenez. A brazilnál biztosan olcsóbb, bár nem könnyű az ATMA-val alkudni (mondjuk Arda.nál is ezt mondtuk, aki igazi kulcsjátékosuk volt), de 40 millió körüli összeg talán elég lehet. Nagyon fiatalon kiváló, magabiztos védő és még sokat fejlődhet. A válogatottban is nagyon jól játszik, szerintem ő a legkevésbé zsákbamacska. A belső védőknél rendre félmegoldásokat, zsákbamacskákat választunk, hogy spóroljunk, mikor nagyon kellene már a pótlás. Matyi jövőre már harmadik számúnak sem opció, Masch sem valószínű, hogy két év múlva már le tud hozni kezdőként egy szezont (már ha marad). Nincs bajom a franciával, mert komolyabban nem ismerem, 3x vagy 4x láttam játszani, de annyira nem maradt meg bennem, aki viszont jobban ismeri írhatna valami konkrétabbat mitől lehet olyan jó választás. Ne azt, hogy jó a baloson, mert kíváncsi lennék látta-e ott valaki játszani.
Ha Albanak konkurenciát akarnánk, akkor legalább egy Gáya szintet kellene hozni, aminek nincs értelme, nem hiszem, hogy a francia veszélyes lehetne rá.
Denis-szel kapcsolatban én úgy vagyok, hogy korántsem dőlök a kardomba, ha nem jön. Bármennyire kedvelem is a srácot és a B-ben is az egyik kedvencem volt, vagyunk annyian középre, hogy bőven túléljük a hiányát. Sok lehetőséget úgysem kapna, ha igen az meg a többiek kárára menne. Inkább olyan opciót látnék legjobbnak, hogy visszahozni, aztán kölcsönadni egy évre majd jó ajánlat esetén eladni. Persze ez így egyszerűen hangzik, meg nem túl korrekt, de igazán szükség nincs rá. Ha Arda lépett volna akkor még ok, de így más a helyzet.
Bob_Marley írta:Én Nolitora és Gameirora toltam. Előbbit nem kell megmagyarázni, utóbbi pedig szerintem a legjobb megoldás a felsoroltak közül. Rohadtul érzi a kaput, nem kell magyarázni túl sokat, csak Bakambu volt nála hatékonyabb kapura lövéseket és gólokat figyelembe véve.
Ez rendben van Bob, de Gameiroval arra számíthatunk, hogy Suareznek lesz cseréje. Ok szép és jó, de ebben az esetben játszana kb 12-13 meccset a szezonban (jóindulattal) és annyi. Neymart rotálni vagy sérülés esetén helyettesíteni Gameiroval, tudjuk mit jelent. Játszott ott Villa, Ibra láttuk mi lett, főleg, hogy most már ott gyorsabb, pörgősebb egyérintős focit tolunk. És az előbbi két embert ráadásul egy lapon sem lehet említeni Gameiroval.
Nolitoval kb. minden posztot tudnánk rotálni elől. És szélső létére 28 meccsen lehozott egy 12/7-et amivel második lett a házi góllövőlistán, szóval nem egy nyeretlen kétéves. (Gameiro 31 meccsen 16/4, amiből 4 gól büntető) Életkorban is szinte ugyanott vannak, mellesleg majdnem a duplájába kerülne, azt se tudni a padot hogy viselné.
(Nem vagyok Gameiro ellen, de azért az előző szezonjai nem voltak olyan nagyon veretesek)
Ezek után nem tudom mi szól annyira mellette. Igazából még 25-30 millió is bőven megfontolandó lenne, nemhogy ilyen 35-40. Nolito pedig dolgozott már Luchoval, nagyon jól tudja milyen játékos, mit várhat el tőle, emberileg és sportolóként egyaránt.