Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Ez a rosszabbik verzió, Umtiti-Lenglet féle esetkben nem következett be. A jobbik meg az, hogy megtakarítunk (a példád szerint) 1,5 milliót és kész, nincs negatív vonzata jövőre, mert nem lesz itt. Ha csak a legrosszabb lehetőséggel kalkulálsz, akkor persze, necces húzás, de még akkor is magyarázható egy erősítéssel, csak akkor szubjektív véleményként reális az is amit mondasz. De amíg el tud sülni konkrétan anyagi nyereséggel is, addig ez igazságtalan hozzáállás, főleg, hogy volt rá több példa is az elmúlt évekből.Troym írta: ↑2026.01.11. 14:35:38Chris mostani éves fizuja legyen 10m (tipp), tehát akkor még 5m fizetünk ki a következő hónapokban és nyáron megy.
Ha megint stiklizünk, akkor mondjuk adunk neki 7m éves szerződést +1 évre.
Akkor ebben a szezonban megtakarítunk 1,5m-t, cserébe megterheljük a következő szezont 7 millióval. 1,5 milliós megtakarítás erre a szezonra nem szabadna, hogy 7 milliós terhet jelentsen a következő évre, főleg mivel vannak más akár ingyen igazolható cserejátékosok, akiknek lehet elég lenne 6 milliós fizetés is.
Chris mostani éves fizuja legyen 10m (tipp), tehát akkor még 5m fizetünk ki a következő hónapokban és nyáron megy.bence0330 írta: ↑2026.01.11. 14:19:30Ezeknél minden felmerülhet, csak felelőtlenség nem. Chris összességében is 90%, hogy kevesebbet fog keresni nálunk, mint hosszabbítás nélkül. Ezek abszolút sikeres megoldások voltak eddig is, Chrissel nem tudom, miért lenne másképp, persze ha minden áron ki fogja tölteni a szerződését, akkor kb a másfélszeresét fogja megkapni, amit amúgy kapott volna, cserében meg néhány hónapot játszik majd. De erre kevesebb esélyt érzek.
Ja, pardon, ez valamiért nem ragadt meg bennem.Troym írta: ↑2026.01.11. 06:58:45Fati tavaly is kapott új szerződést, hogy regisztrálni tudjuk Rashfordot és JG-t a Monacoi kölcsön előtt.
TS 2023-ban hosszabbított 5 évet, amit akkor egészségi állapota nem gátolt, de még kapusok esetén is fura 31 évesen plusz 5 évet adni.
Amúgy egy dolog közös volt az eddigi szerződéselhúzásokban (Umtiti, Lenglet és szerintem Fati, TS nem tudom) , hogy amúgy is volt hátra 18-36 hónap a szerződéseikből, most ez nem igaz, 5 hónap van hátra Chrisnél.
Csak azért viszont adni plusz 12, 24 hónapot valakinek, akit nem akar, akivel nem számol a szakmai vezetés, hogy egy kölcsönjátékos itt legyen 5 hónapot szerintem felelőtlen vezetői hozzáállás, csak gondolom Laportáékat a választás előtt 3 hónappal ez nem érdekli.
Természetesen, ha szakmai okok / Flick akitől jön a kérés, akkor nem szóltam és tárgytalan a mondandóm.
Fati tavaly is kapott új szerződést, hogy regisztrálni tudjuk Rashfordot és JG-t a Monacoi kölcsön előtt.
Fati és TS mondjuk teljesen más eset, ott egyértelműen azért hosszabbítottunk, hogy megtartsuk őket. Előbbiből meghatározó focista is lehetett volna, az a reménynek szólt. Azt gondoltuk, hogy ha nem is azonnal, de előbb-utóbb felépül, és emiatt kapott egy hosszútávú szerződés. Teljesen más volt a motiváció, nem is jött be, de védhető is volt azért a gondolat, ha egy MU-ban közben magára talál, szívtuk volna a fogunkat. TS-re bevallom, nem emlékszem, hogy állapota szempontjából mikor történt, de tippre ez is ide sorolható inkább, függetlenül attól, hogy én mit gondolok az esetről (4 éve küldtem volna el kb, jó piaci lehetőség esetén akár már annál is korábban).
Én egyre több helyről olvasom a napokban, hogy 1 éves hosszabbítást fontolgatunk vele, mert "megérdemli, tett ennyit a klubért". Megmondom őszintén ez engem nagyon meglep, a mi anyagi helyzetünkben szerintem ez nettó öntökönlövés, hiába baromira szimpatikus és jó játékos, egyszerűen nem lehet rá számítani, az nem állapot hogy minden szezon kétharmadát kiüli a lelátón.Chino írta: ↑2025.12.21. 18:25:35Ilyen szempontból szerencse, hogy még nem hosszabbítottunk vele. Ezek után nem hiszem, hogy nagyon marasztalná a vezetőség, főleg, hogy elég távol is került a kezdőtől.
Szerintem nem is fog tervben, hogy új szerződést kap, ha ilyen közel a vége, már rég elkezdtek volna tárgyalni és a kontraktust előkészíteni.
Ilyen szempontból szerencse, hogy még nem hosszabbítottunk vele. Ezek után nem hiszem, hogy nagyon marasztalná a vezetőség, főleg, hogy elég távol is került a kezdőtől.Alcantara írta: ↑2025.12.21. 15:50:04Ez a hozzászólás napokkal ezelőtt készült, de a mai nap híre után különösen értelmet nyer. Fecooval is egyetértek: neki itt véget ért a pályafutása. Kár érte, kiváló ( ügynök) játékos volt.Cseri írta: ↑2025.12.17. 20:14:28Ezért sem szerencsés ekézni azokat a védőinket,akik lehet,hogy nem olyan jó képességűek,magasak,izmosak,vagy jóképűek,viszont valamit tudnak:rendszeresen játszani.Ez többet jelent a csapat szempontjából,mégha bele-bele hibáznak is,mint egy csoda védő,aki viszont nem játszik.
Ez a hozzászólás napokkal ezelőtt készült, de a mai nap híre után különösen értelmet nyer. Fecooval is egyetértek: neki itt véget ért a pályafutása. Kár érte, kiváló ( ügynök) játékos volt.Cseri írta: ↑2025.12.17. 20:14:28Ezért sem szerencsés ekézni azokat a védőinket,akik lehet,hogy nem olyan jó képességűek,magasak,izmosak,vagy jóképűek,viszont valamit tudnak:rendszeresen játszani.Ez többet jelent a csapat szempontjából,mégha bele-bele hibáznak is,mint egy csoda védő,aki viszont nem játszik.
Hát, ahogy írták korábban, sokan szenvednek mentális betegségektől a világban függetlenül attól, hogy élsportolók-e, vagy hogy épp hogyan teljesítettek milyen meccseken, meg mit kaptak a bulvárban, sőt, szerintem az csak kicsi összetevője lehet ennek. Nyilván van, aki ilyesmirtől ömlik kicsit össze, mint Araujo, de legtöbb esetben szerintem független ez ilyesmitől, a focisták is emberek, akármennyit keresnek.Chino írta: ↑2025.12.17. 14:16:40Én azon csodálkoztam kicsit, hogy Flick sosem vetette be vkp poszton, pedig szerintem ott jobb teljesítményt nyújt, mint belső védőként. Most megtalálta Eric Garciát, de tavaly sem használta kp-n soha, pedig Xavi alatt remekelt azon a poszton.
Ezt a mentális dolgot nem értem...
Én ezt már lassan abba a kategóriába sorolná, hogy vagy vonuljon vissza vagy menjen el valami tingli tangli amerikai csapatba. 29 évesen egyik sérülésből a másikba esik hosszú hónapokra. Nagyon szerettem a játékát és a gála kezdő tagja volt és lehetne is egészségesen de már napját sem tudom mikor volt 90 perces állapotban. Idén összesen 338 percet tavaly 259et játszott...

Christensent is nagyon kedvelem.Messa írta: ↑2025.08.08. 11:04:17Félig igaz amit írtok, ez így nem tűnik vészesnek, viszont én egy csomó meccsre emlékszem még talán a 23/24-es szezonból, ahol le kellett cserélni mert nem bírta végig, sokszor már a félidőben is, sokszor meg a 60.perc környékén, és ez mind azért volt, mert valami nem volt vele rendben. Sokszor előfordult hogy a második félidőre már nem tudott kijönni. Szóval ha mindent egybevetünk, az elmúlt 2 szezonban gyakorlatilag végig bajlódott valamivel, ami már nem hangzik ennyire jól. Bízom benne, hogy a Flick féle alapozás rendbe tudja rakni őt is, és lehet rá számítani, mert akkor aranyat ér.