Ousmane Dembélé

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Örülsz a hosszabbításának?

Igen
10
59%
Nem
7
41%
 
Szavazatok száma: 17
culinho
Capitá del Barça
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2008.03.02. 09:38:26
Tartózkodási hely: budapest

2022.02.02. 12:33:23

Olvasgatva véleményeteket azt látom, hogy két részre szakadt a társaság: van aki Dembelét utálja, van aki Laportára tolja a felelősséget. Ha objektívak akarunk lenni, akkor el lehet fogadni a játékos oldalát, többen is ezt az utat választják jelenleg. Nagyobb pénzt fog kapni, ha nyárig kitart itt, vállalva a padoztatás lehetőségét. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy ő szívesen menne ezekután ki a Camp Nou gyepére. abban bízik, hogy elég lesz a neve és az ősz, hogy kijusson a VB-re. Engem ő azért nem zavar különösebben, mert egyszerűen kevés ide és testidegen a játéka. Magához képest jól játszott ősszel, de egy Barcelonába ez kevés. Hiába veri meg a védőit, nem lő belőle gólt és nem ad gólpasszt. Messi megkopott sebességgel is ziccerbe tudta hozni a társakat meccsenként tízszer. Arról nem tehet a francia, hogy mennyibe került, az a Klubbok dolga, de ettől még kihat a megítélésére és a vele szemben támasztott elvárásokra, hogy túl drága ennyi teljesítményhez.

Rátérve Laportára. Annál ő sokkal profibb, hogy sértődöttet játszon és haragból száműzze a csapatból. Lelátóra nem azért ül, mert nem ment el (gondoljatok bele, hiába magas a fizuja, alig 3-4 millió eurós fizetést tudtunk volna behozni a felszabaduló bértömegből), hanem példa statulálás miatt, valamint ne feledjétek a sportszakmai okot: olyan embert mért játszasson az edző, akit ez a projekt nem érdekel és akivel nem számol 4 hónap múlva. Persze mondhatjuk, hogy csereként beállva meccset dönthetne el és legalább kihasználnánk a képességeit, de leegyszerűsítve nem ad olyan képességet, ami meccseket dönt el. Luuk De Jong a maga egyszerű, csigalassú játékával több pontot hozott a szezonban. Nincs szakmai ok a csapatba tenni, sokkal inkább a többieket kell hajtani, hogy kiderüljön kire érdemes kezdőként és csereként alapozni a következő szezonban.

Továbbá Laportához mondanám, nem látom, hogy ők mit szivárogtattak ki Dembeléről. A játékosról mindig ment ki hír: késik, FIFa-zik, rosszul étkezik, maga is elismerte. A szerződését már nyár óta próbálták megújjítani, nem az utolsó pillanatban kaptak észbe, egyszerűen húzta az időt az egész szezonban. Gondolom az volt a válasz, hogy az őszi szezonban nem tud erre koncentrálni, majd télen a szünetben. Nem érzem felelősnek Laportáékat ebben. Ahogy egyébként szerintem érdemtelenül negatívan van ő feltüntetve mióta visszajött. Ha valami jól sül el, akkor ráfogjuk egy az egyben Alemanyra, mintha az öreg nem venne részt a döntésekben. Bizonyosan visszatart/tott infókat, de egy vállalat nem is működhet másként, mert sérülnek az érdekei/tárgyalási pozíciói, ha mindent előre kiöntenek (miközben itt a fórumon pont emiatt támadják többet Dembivel kapcsolatban). Nyáron át lett beszélve Messi esete eleget, de sokan úgy tartják, hogy Laporta végig hazudott. Nem láttam Messi részéről cáfolatot Laporta verziójára, pedig érdekelt lehetne. Griezmann elküldése számomra bizonyíték arra, hogy tényleg üres volt a kassza, nem volt mód beregisztrálni Messit (ugye a fizetése 50%-nál jobban nem csökkenthető). Számomra hihető, hogy a Liga zsarolta a Klubbot, az ő ajánlatuk tartotta a reményt, hogy mégis maradhatna az argentín. Tudom elkanyarodtam, de nehéz szétválasztani a dolgokat. Megérne szerintem egy cikket, vagy szavazást Laporta eddigi munkássága.
Troym
Capitá del Barça
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.02.02. 12:25:06

Kéne még egy válasz opció: Csak Európa Ligában játsszon. Ott máshogy működik a nevezés, és valakit majd nem lehet regisztrálni. Ott nem játszhat sem Abde, sem Jutgla, és gondolom Traorét is kihagyják. Ott a spanyol ligához képest -3 támadóról indulunk és Depay, Fati sérültek és azok is maradnak a Napoli meccsig.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 766
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.02. 11:36:14

Sinya22 írta:
2022.02.02. 10:14:24
Én a lelátóra szavaztam, már leírtam miért, úgyhogy nem ismétlek. Elég sok támadónk lett így hirtelen. Ferran, Auba, Traoré, Brait, Ldj, Depay, fogalmam sincs ők hogy osztják meg majd a perceket, ki mennyit tud nyújtani stb. És akkor még ott van Abdee vagy Jugtlá akik beugorhatnak, szezon végén esetleg Fati.

A keretbe rakásnak szerintem nem sok értelme van, ha nem játszik/játszhat. Csak foglalja a helyet. Umtiti is szerintem vagy 15 alkalommal nevezve volt az ősszel, és talán 1x állt be, amúgy meg ült Koeman/Xavi mögött :D
Papíron megvan a létszám, csak kérdés az orvosi stáb mennyire bízik a terhelésükben, illetve Xavi terveibe kik illenek bele jobban. Braithwaite és Aubameyang sérülésből(/betegségből) tér vissza éppen, Ferran is hosszabb kihagyás után jött vissza, Depay még konkrétan sérült.
Ezen kívül pedig szerintem most a csapaton hatalmas győzelmi kényszer lesz az EL-ben, illetve a bajnoki meccseken is, hogy behúzzanak egy BL induló helyet, ami Xavit dolgát is megnehezíti sokszor.

Mondjuk lehet Dembelének meg jót tenne pár hónap pihenés, addig se sérül le és lehet pont ettől gyógyul meg egy életre. :D

Kicsit offtopic, de amúgy tök érdekes lenne a sablon nyilatkozatok helyett néha a részletes indoklásokat hallani arról hogy kit miért neveztek vagy raktak a kezdőbe az adott meccsen.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2736
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2022.02.02. 10:14:24

Én a lelátóra szavaztam, már leírtam miért, úgyhogy nem ismétlek. Elég sok támadónk lett így hirtelen. Ferran, Auba, Traoré, Brait, Ldj, Depay, fogalmam sincs ők hogy osztják meg majd a perceket, ki mennyit tud nyújtani stb. És akkor még ott van Abdee vagy Jugtlá akik beugorhatnak, szezon végén esetleg Fati.

A keretbe rakásnak szerintem nem sok értelme van, ha nem játszik/játszhat. Csak foglalja a helyet. Umtiti is szerintem vagy 15 alkalommal nevezve volt az ősszel, és talán 1x állt be, amúgy meg ült Koeman/Xavi mögött :D
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11842
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.02. 10:09:25

Csak ha ég a ház, ezt választottam. :)
De nem a keretbe, szerintem általában keretbe kerülhet nyugodtan, max nem játszik.
Az égő házat meg úgy gondolom, hogy ha nem jönnek a gólok továbbra sem, mert a ház már amúgy is ég. Nem azért, mert ő a gólvágó, hanem mert felpörgeti a támadójátékunk.

Azért nem kötelező ám olvasni a topikot Csaba :D
Kalapos legutolsó hozzászólása már nekem is tldr, pedig én is nyomtam legalább tíz ilyet. (na jó, csak fele ilyet) Egyszerűen már unom. Ráadásul mostmár kifogytunk az emberekből, akiknek még új lehet, ugyanazt leírni már nem fogom ugyanannak, nyilvánvalóan szövegértési gondok vannak 1-2 embernél. Vagy csak nem akarják befogadni az információt, mert az megárthat.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5265
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.02. 09:57:17

csababarca írta:
2022.02.02. 09:27:49
Nem lehetne bezárni a topikot?:D
Hidd el, én is ezt várom :D

Kicsit leegyszerűsítem, mindenki leírt már mindent, kint egy szavazás, ott lehet véleményt nyilvánítani. Ha valaki ennek ellenére úgy érzi, hogy tud újat mondani, az természetesen nyugodtan írhat.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Makanaki
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2017.12.13. 21:26:49

2022.02.02. 09:54:35

Mielőtt még egymás e-torkának esnénk, egy kis humor, ami nem is annyira vicces:
Dembi: Én maradnék, ha megfizetik.
Sissi: Kisajtolok én ezekből 40 milliót, értékes játékos vagy, ha ennyit adtak érted.
Klub: Hosszabítasz?
D+S: Persze, 25 millió?
Klub:5.
D+S: Legyen 20?
Klub: Max 8.
D+S: Min.18.
Klub: Inkább felteszlek a lelátóra és felpofozom magam, ha nem ha nem fogadod el ezt a "jó" ajánlatot!
Dembi: Huhh, de megijedtem, hogy felpofozod magad. Ki veszít többet abból ha a lelátón ülök fél évig, pedig néha szükség lenne rám? Ki veszít többet azzal, hogy nyilvánosan fenyegetőzöl? Ki veszít többet azzal, hogyha megmásítjátok a szavatokat, mert a technikai stáb ezt javasolja és a helyzet indokolná? Ki veszít többet azzal, ha a semmiért kapok fél év fizetést és még edzhetek is? Sőt még a szabályokat sem kell betartsam, mert akkor mi lesz? Büntetésből 2x nem tesztek be 1 meccsen játszani?
Klub: Milyen szemét és buta ez a Dembi, hogy nem fogadja el a nyíltan eltitkolt ajánlatunkat, mondjuk el mindenkinek, hogy köpködhessék a szurkolók!
Avatar
bence0330
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2364
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.02.02. 09:47:45

1994barca írta:
2022.02.02. 09:36:51
Na végre valaki kimondta a végszót. Egyetértek abban amit írsz! Nincs min variálni nyáron lelép azt meg Xavi eldönti, hogy amíg itt van játszassa e vagy sem?! Hiába megy a vita úgy sem mi döntünk max más szemszögből nézzük
Nagyrészt ez egy ellentmondásos téma, szerintem tök logikus hogy hosszan vitázunk róla. No meg két hetes szünetben mégis miről folyhat a diszkurzus? :D
ter Stegen; Alba - Araujo - Koundé - Azpilicueta; Kessié - Gavi - Pedri; Fati - Lewa - Raphinha
1994barca
Jugador del Barça
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2022.02.02. 09:36:51

csababarca írta:
2022.02.02. 09:27:49
Nem lehetne bezárni a topikot?:D
Komolyan leblokkol az agyam, amikor ugyanazokat kell olvasni, fekália fűrészelés címszó alatt.
Nyomjátok itt a féloldalas hsz-eket, az üzenet már rég átjött.
Utáljátok, klubot felmentitek, lapozzunk.

aki meg megemlíti, hogy talán a klub is hibázott itt ott (pl már az átigazolásnál, hogy ekkora pénzt kiadott érte, majd a fizetésénél), akkor már mi Dembelé védők vagyunk, és nem tiszteljük a klubot :lol:
Penge logika, kikezdhetetlen érvek.

Szerintem elég egyszerű a történet:
- lejár a szerződése.
- klub elé tett egy ajánlatot (nem tudjuk mit, Laporta azt mondta hogy "jó" ajánlat).
- ezt nem fogadták el.

És itt ennyi a történet. Nyáron lejár a szerződése, és elmegy.
Az meg, hogy most játszik e tavasszal vagy sem, teljesen mindegy.

Na végre valaki kimondta a végszót. Egyetértek abban amit írsz! Nincs min variálni nyáron lelép azt meg Xavi eldönti, hogy amíg itt van játszassa e vagy sem?! Hiába megy a vita úgy sem mi döntünk max más szemszögből nézzük
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 14339
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.02.02. 09:27:49

Nem lehetne bezárni a topikot?:D
Komolyan leblokkol az agyam, amikor ugyanazokat kell olvasni, fekália fűrészelés címszó alatt.
Nyomjátok itt a féloldalas hsz-eket, az üzenet már rég átjött.
Utáljátok, klubot felmentitek, lapozzunk.

aki meg megemlíti, hogy talán a klub is hibázott itt ott (pl már az átigazolásnál, hogy ekkora pénzt kiadott érte, majd a fizetésénél), akkor már mi Dembelé védők vagyunk, és nem tiszteljük a klubot :lol:
Penge logika, kikezdhetetlen érvek.

Szerintem elég egyszerű a történet:
- lejár a szerződése.
- klub elé tett egy ajánlatot (nem tudjuk mit, Laporta azt mondta hogy "jó" ajánlat).
- ezt nem fogadták el.

És itt ennyi a történet. Nyáron lejár a szerződése, és elmegy.
Az meg, hogy most játszik e tavasszal vagy sem, teljesen mindegy.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2022.02.02. 09:10:41

https://www.youtube.com/watch?v=7lCJ1Au9X7I
Még ő is tudta hogy Dembelé 0. Mindenkit felsorol előre de őt nem. BW is előbb jutot eszébe, mint akire lehet számítani :D


Minden hsz-el amíg védi valaki csak jobban irritál a helyzet. El se merem képzelni hogy esetleg valaki a klubbon belül a körasztalnál még hasonló elveken van, és hasonló ötletekkel áll elő, minthogy hosszabbítsunk :D Boldogítson még minket pár évig, más se hiányzik...

Szerintem se a feleséges se a munkaviszony nem jó hasonlat. A játékos-klub viszony más.

Egyet ne felejtsünk el.
Kb. akkora arányban váltanak játékosok több pénzért, mint amekkora arányban több játéklehetőségért.

A focistának igenis büntetés a padon ülni. Ez nem olyan mint hogy be kő mennnyi dúgózni.

A focista az a pályán akar lenni. Azért edz, hogy megmutassa jobb mint a társak, és megérdemli a helyet a kezdőben.

Dembelé eldöntötte neki mi a fontosabb, és ezzel már önmagára is bélyeget helyezett.
Nem különb azoknál akik elmennek kínába vagy katarba focizgatni pl egy Oscar.

Karrier, trófeák, megbecsülés, szurkolók boldoggá tétele stb? Nem számít. Csak a fizetés.

Zenészeknél vagy színészeknél ez a sellout.

A focisták hasonló közéleti szereplők. Nem egyszerű munkahelyük van hogy bemennek aztán dolgoznak, de ha nincs kedv akkor szabit kérnek ki.

Egy klub imázsa az nem olyan hogy belefér egy-két kitérés aztán megbeszélés és aztán minden mintha sose lett volna baj.

Ezek bigger than life dolgok.

Dembelé üljön szépen a padon, más klubbok is megcsinálták már ezt a hálátlan pénzéhes játékosokkal, nagyon helyesen.
A társaság, úgymint a csapattársak és az általános morál szempontjából, a klub szempontjából ez a jobb döntés.

Volt hogy nem történt ilyen morcizás, és játszott a játékos tovább.
Az úgy nézett ki hogy a játékos bejelentette hogy nem szeretné meghosszabbítani a szerződését, de addig is maxot fog nyújtani mert hálás a klubnak.
Vót ilyen?

Bence is feldobta hogy lehetne itt olyan klub kommunikáció hogy lenyeljük a békát és játszik a játékos tovább, nyárig.

Ez csak akkor lenne lehetséges, ha eleve egyenes úton indulunk el, ő is, a klub is.

Neki minden joga megvolt ahhoz hogy ne akarjon hosszabbítani. De akkor tessék lenyilatkozni és vállalni a következményeket.
Az hogy homokba dugja a fejét, sőt, olyanokat "mond" a média által hogy maradni akar, Xavival is beszélt, stb ez akkor hülyeség és hazugság.

Akkor játszhatna, ha már korábban eldönti és közli hogy maradok és küzdök a klubbért, aztán pedig tovább megyek.
Ezt még a haterek többsége is elfogadta volna, bár biztos nem mindenkinek.
A pályán sincs semmi haszna. Aktív de 0 haszna van. Kapjon perceket Adama, aztán Auba, aztán ha felépül legyen támadó inkább SR, aztán ott van Abde és Dest is. Egyik se jó, de legalább nem az jut mindenkinek (a társaknak is..!) az eszébe róluk hogy mekkora beintést ejtettek meg mindenkinek.

Mi az hogy 10 napja volt távozni? Mert Adamanak Aubának, Griezmannak LDJ-nek mennyi volt? És ez csak a mi klubbunk ügyei.

Ha nem lett volna ekkora kamugép akkor nem 10 napja lett volna, hanem több hónapja.
Ha van PSG szerződése, akkor miért nem ment el már most? A klub tuti elfogadta volna az ajánlatot hogy megy Dembelé de nem kell fizetni a fizuját.
De akkor félévig Dembelének kevesebb lett volna a fizuja, mert ugye, jobbat ajánlott a PSG mint mi, de nem olyan jót mint ami most van.
De a játéklehetőség, a trófeák lehetősége, a megbecsülés amit itt nem kap, de ott kaphat, a hazai pálya, ezek semmit se számítanak neki mert itt a közutálattal és padoztatással többet keresni. Neki ez volt a fontos, hát egye meg, de ilyen ember nem kell a pályára, nem véletlenül.

Azt kéne neki ígérni minden gólja extra %, hátha akkor megpróbálna betalálni is, bááár akkor meg mindent elönzőzne hogy tutira ő keresse meg az extrát. Így lehet hozzáállni egy ilyen játékoshoz.

A klub-játékos viszony gentleman alapú. Nem általános munkaszerződés. Ha a játékos pl menni akar egy jobb klubba, hányszor volt az hogy bocsi nem engedünk, majd ha lejár a szerződéset mehetsz? Persze átigazolási díj az van, de akkor ez a módja. Fordítva is így van, ha menni kell, akkor menni kell.. vagy padozol mert nem számítanak rád, létszám feletti vagy. A Valenciától nem szokás ellentmondani a játékosnak ha az távozni akar, trófeákért, több fizuért. Vagy átigazolási díj és kész.
Akkor se szokott probléma lenni ha azonos szintű klubbok között váltana valaki, mert több lehetőséget ígérnek neki máshol.
Akkor se szokott probléma lenni, ha valakit el akar küldeni egy klub, mert nem számít rá.
Akkor se szokott probléma lenni, ha lejár egy szerződés, és megbeszélik hogy ok, nem lesz hosszabbítás de köszönjük eddig jó volt.
Ezek akkor műküdnek ha megvan a tisztelet a klub és a játékos között.
Ez itt nincs meg. Mi tettünk neki ajánlatot. Mi kerestünk neki klubbot, ha nem akar maradni. Mi mindent megtettünk azért, hogy védjük az értékeinket, ami az, hogy történjen változás. Ha ezen múlt volna hogy a klub csődbe megy-e, akkor is minden joga meglett volna Dembelének nem csinálni semmit, de a klub csődbe ment volna. Nem lenne FC Barcelona. Nem ekkora a baj, de Dembelének pont ugyanennyire tök mindegy. Játszani nem akar, trófeát nem akar, nem érdekli semmi csak hogy kapjon pénzt. Ha megadnánk a lehetőséget hogy edzésre se kell járni, elfogadná, örülne hogy ülhet otthon. Ilyen a mentalitása. Aki ezt nem hiszi el, tanulmányozza még a múltját. Ilyen ember nem kell a csapatba.
Azért van probléma, mert Dembelé nem hajlandó semmire. A legkisebb erőfeszítésre se. Nem hálátlan... hanem nincs tisztelte a klub felé.

Lehet hogy aktív a pályán és próbálkozik, de szerintem miután nem jön össze neki kb semmi, elég logikus felvetés hogy nem bízunk benne. Miért bíznánk? Miért bízzuk a jobbszélt arra az embere, akit nem érdekel a csapat? Nem fog hajtani, nem fog küzdeni, nem fog koncentrálni, nem lehet benne bízni.
Nem kell a Pool meccsig visszamenni. Nem rég is kiugratták aztán addig tökölt míg utolérte a védő. Pedig ő elvileg gyors ugye.
Aztán kapott egy labdát kapuval szemben üresen, nem tudta átvenni.
Fáj a fejem tőle.
Amit el lehet mondani, hogy amikor nem helyzetben kapja a labdát, a szélen a vonal mellett, akkor néha bejön neki a csel és eljut lövésig.
Ami gyenge lesz... Abde el se jut eddig, tök igaz. De ez nem jogosítja fel akkor Dembelét a játékra.

A fizuját kötelező fizetni, de a játék az jutalom. Az játszik aki megérdemli. Ő mivel érdemli meg? Hálás? Mindent megtesz a klubbért? Tisztelet tudó, küzdő, mindent beleadó játékos? Hasznos (direkt nem veszélyest írok, mert az, csak éppen nem hasznos a közel 0% hatékonyságával..)?

Mi az az ok ami alapján nekünk őt pályára kéne tenni, ami alapján egy szintre emelhetjük a klub arculatában Pedrivel, Gavival, Frenkivel, Araujoval? Ők játszhatnak, meg az öregek akik legalább régen tettek valamit. Olyan nem fog pályára kerülne a Camp Nouban aki nem tenné tűzbe a kezét a lehetőségért.
És ez így van rendjén.

Nem lehet mindenki Del Pierro, Totti vagy Gerrard, nyilván.
Nem is lesz mindenki Oscar vagy Hulk.
Van Dembelé is, akinek minden mindegy, talán összesen nincs annyi agysejtje hogy kitalálja miért foci a foci. Nem azért kapnak ekkora fizetést mert képesek ellőni egy labdát 60méterre pontosan. Hanem mert egy olyan bigger than life szórakoztató ipari sportágban kerültek a topszintre, ahol a szurkolók azt is nagyítóval figyelik hogy mekkora sugárban vizelnek a játékosok. Itt nem fér bele amit Dembelé csinál, a karrierjével, a klubbal, a szurkolókkal, a társakkal.

https://www.youtube.com/watch?v=XjnyLnTdPGs
Csiszolatlan gyémánt mi? Sztár fizetést érdemel mi?

Nem voltam ennyire ellene, de kb napról napra egyre mérgesebb leszek az egészre.

A játékos is ha menni akar, megtagadhatja a játékot. Ilyen is van, volt is...


Lewa, Messi, Mbappé, EG 1000 példa van hány féle képpen végződhet egy ilyen. Tisztelet.


Van nála jobb. Mert az is jobb ha Adama mindent megtesz minthogy Dembelé nem törődöm arcát kelljen látni miután belevezeti a védőbe vagy 3. karély 17-es sorba kiüti a szotyit a papa kezéből. Azért volt ekkora 0 az utóbbi hónapokban is mert le se kakilta hogy mi van, és nem volt koncentrált. Ezután még annyira se lenne.

Mbappé most is értéket termel, hogy lejár a szerződése, rúgja a gólokat.
Lewa is rúgta a gólokat.
Dembelé kapott időt a pályán és gyenge volt.

El tudtam volna képzelni egy olyat hogy távozik a következő szerint. A mostani fizuja biztos a legjobb amit valaha kap.. amit ezután kap, az új klubjától nem lesz ilyen jó. Nyilván..
A kettő között lesz egy különbség. Ő erről nem akar lemondani, neki ezért jobb itt ülni és kapni ezt, mint váltani.
Nekünk az is megoldás lett volna, ha megy, és csak ezt a különbséget kell fizetni, ami töredéke a mostani egész fizunak, és a spórolt pénzen lehet hozni valakit.
Biztos hogy felmerült az ötlet. Vagy nem sikerült balek klubbot találni akinek egyáltalán kell Dembelé, vagy Dembelé nem ment bele. Utóbbi a valószínűbb.

Ha annyira maradni akarna, vagy megoldást az ügyre, akkor kirúghatná az ügynökét is, vagy nyilatkozhatna valamit..

Laporta feltételezi hogy megegyeztek már valakivel a nyárra. Tárgyalhattak volna? Nem.
Így lehet? Ki tudja.

Nagyon komplex ügy, de több szempontból is bizonyított hogy a játékos oldal a hibás.
Troym
Capitá del Barça
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.02.02. 09:00:36

Ezekért szoktak felmenteni a munkavégzés alól. Az egész olyan, mintha neki lenne 150 nap felmondási ideje és felmentenék a munkavégzés egy része alól. A munkáltató joga eldönteni mi számára az előnyösebb.
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2022.02.02. 08:44:42

LG írta:
2022.02.02. 06:20:16
Sonoma!
Nagyon rossz példát írtál. A munkásoddal nem bújsz egy ágyba. Megnézném, melyik az a munkáltató, aki ha tudja, hogy fél év múlva távozik az egyik dolgozója, onnantól nem ad neki érdemi munkát, de a bérét ugyanúgy kifizeti. Lehet ilyet csinálni, csak nem túl bölcs dolog.
De van példa rá, nem is egy.
Persze nem a szolgáltatási szektorban gyakori.
A kutatás- fejlesztésnél annál inkább.
De, ha van felmondási időd és a főnököd nem akarja, hogy bemenj, arra az időre te se vállalhatsz más munkát. Különben megszeged a szerződést.
Ez a munka milyenségétől függ.
Ha a te ( felmondási idő alatt végzett) munkád negatív hatással lenne a többiekre, nem hinném, hogy engedné a főnököd, hogy bemenj dolgozni továbbra is.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 20171
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2022.02.02. 06:20:16

Olcha írta:
2022.02.02. 01:58:56
Nem vagyunk csóró klub. Pillanatnyilag ugyan ellszenvedjük több gazdasági "trükközés" következményeit, de értékben és kitartásban még mindig gazdag a klub. Mentalitásban pedig nem kell a körülményekhez idomulni - bár ígyis-úgyis megtörténik bizonyos szegmensekben, de vannak kivételes helyzetek.
Az, ha valaki nem tanúsít egy minimális tiszteletet sem a klub felé az ne játsszon itt. Ez független a Dembelétől való kibabrálástól vagy a külvilághoz kommunikálástól. Ezek elvek.
Cruyff vajon mit szólna?
Az értékeket elég szépen sikerült megtaposni az előző években. Kitartásban valóban gazdagok vagyunk, hiszen kitartunk olyan játékosok mellett, akik az elmúlt évek minden komolyabb rangadóján megszégyenültek.

Kíváncsi lennék Cruyff véleményére a tavalyi Messi-cikrusszal kapcsolatban is, vagy épp, mikor Koemannal bohóckodtunk, hogy elküldjük, de aztán mégsem. Meg a simlis igazolásokra, amik messziről bűzlenek. Ezek is elvek?

Sonoma!
Nagyon rossz példát írtál. A munkásoddal nem bújsz egy ágyba. Megnézném, melyik az a munkáltató, aki ha tudja, hogy fél év múlva távozik az egyik dolgozója, onnantól nem ad neki érdemi munkát, de a bérét ugyanúgy kifizeti. Lehet ilyet csinálni, csak nem túl bölcs dolog.
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.02.02. 01:58:56

Andris írta:
2022.02.01. 23:59:00
De hát egy csóró klub vagyunk. :D Fura számomra, hogy te úgy gondolod: mi itt a fórumon pontosan tudjuk, mennyire nincs két fillérünk se, de a külvilág többi része rajtunk kívül viszont semmit se sejt az egészből. :D
Szerintem a csóró klubnál már csak egy valami van, ami rosszabb: ha mindneki számára nyilvánvaló hogy csóró, de mégis görcsösen, a saját kezét harapva is azt a látszatot akarja fenntartani, hogy nem csóró.
Nem vagyunk csóró klub. Pillanatnyilag ugyan ellszenvedjük több gazdasági "trükközés" következményeit, de értékben és kitartásban még mindig gazdag a klub. Mentalitásban pedig nem kell a körülményekhez idomulni - bár ígyis-úgyis megtörténik bizonyos szegmensekben, de vannak kivételes helyzetek.
Az, ha valaki nem tanúsít egy minimális tiszteletet sem a klub felé az ne játsszon itt. Ez független a Dembelétől való kibabrálástól vagy a külvilághoz kommunikálástól. Ezek elvek.
Cruyff vajon mit szólna?
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11842
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.01. 23:59:00

Sonoma írta:
2022.02.01. 23:39:09
Ezt a tesco gazdaságos szöveget ("ha már annyit fizettünk érte játszatni kell") meg haggyuk már, pont ezzel tennénk komolytalanná magunkat
mások előtt. Ezt is meg kellene érteni.
Így csak egy "csóró" klub gondolkodik, aki még azt sem engedheti meg magának, hogy egy játékosát a lelátóra ültesse.
De hát egy csóró klub vagyunk. :D Fura számomra, hogy te úgy gondolod: mi itt a fórumon pontosan tudjuk, mennyire nincs két fillérünk se, de a külvilág többi része rajtunk kívül viszont semmit se sejt az egészből. :D
Szerintem a csóró klubnál már csak egy valami van, ami rosszabb: ha mindneki számára nyilvánvaló hogy csóró, de mégis görcsösen, a saját kezét harapva is azt a látszatot akarja fenntartani, hogy nem csóró.

Viszont mostanra körbeértünk asszem mindegyik érvvel.
Van akinek az a fontosabb, hogy Dembelének betartsunk, van akinek az, hogy legyen elérhető mindenki, aki adni tud a csapatnak valamit.
Van aki szerint Dembelé a legveszélyesebb támadónk, van aki nem így látta.
Van aki szerint azzal válunk nevetségessé, ha kiderül, hogy csak blöfföltünk, van aki szerint meg az nevetségesebb sokkal, ha csak durcából szamárpadoztatjuk.
Van aki szerint egy játékos csak akkor méltó a csapathoz, ha akár egy jobb ajánlat ellenére is a Barcát akarja, van aki szerint ez csak egy ritka plusz.
Van aki elhiszi, hogy Dembelé egy csóró klubtól várt 300%os fizetésemelést, van aki meg már megtanulta Barto alatt, hogy a sajtóban nem bízunk meg.
Van aki úgy gondolja, Dembelé a főkolompos, van aki szerint akár közel 50-50 lehet Laportáék és Dembeléék felelőssége.
Van aki szerint a sportszakmai és anyagi csőd szélén érdemes minden centünket kihasználni, van akinél azok a bizonyos elvek sokkal fontosabbak.

Abban nem láttam vitát, hogy senki nem marasztalná különösebben, meg abban sem, hogy mutathatott volna nagyobb hűséget vagy hálát a klubnak, amelyik rengeteget áldozott rá, eddig különösebb ellenszolgáltatás nélkül.

A főoldali cikkel ellentétben (amit a Mundonak nyilatkozott asszem?), a Sport azt írja, hogy leginkább Xavi döntése, hogy Dembelé marad-e. Ő nagyon szerette volna, ha elérhető maradt volna Dembelé, a klub vezetése viszont erősen kéri, hogy ne játszassa. Azt sugallják, hogy az ő döntése, és hogy az Atletico elleni kerethirdetés lesz az árulkodó.
Nekem spec. nincs kétségem, hogy Xavi most is akarná használni, mindentől függetlenül. Csak sajnos azzal kapcsolatban sincs, hogy Laporta szava általában szent, holott elvileg nem így kéne működnie a klubnak. Viszont Xavi személyes integritása is ott van a másik serpenyőben. Szóval nem is csak Dembeléről, számomra az edző-vezetőség kapcsolatról, alá-fölé-mellé rendeltségekről is jó információval fog szolgálni a kerethirdetés. Nem perdöntővel, de jóval.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2022.02.01. 23:39:09

Atlantis írta:
2022.02.01. 23:00:23
Sonoma írta:
2022.02.01. 21:17:17
Ha neki lehet nemet mondani a klub ajánlatára, akkor Laportáék ugyan miért ne tehetnék meg, amit ők jónak látnak?
Ebben az esetben azt, nem játszatják, amíg a szerződése lejárt.
Dembelének van egy érvényes szerződése nyárig. Neki elfogadni mást vagy módosítani rajta nem kötezelő. Ahogy a klub nem adhatja el csak úgy, úgy például Ő sem dobbanthatott volna csak úgy.

Nem játszatni meg hatalmas nagy marhaság lenne, ha már fizetve van a csillagászati fizetése. Nem áll sem anyagilag, sem játékosállományban a klub úgy, hogy ezt megtegye. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül gyerekes lenne, és önmagunk lejáratása.
Mbappé sem fog a PSGben padozni csak mert lejár a szerződése, és nyáron már kb. fixen a Reálba megy.

Nem mellesleg az igazolásaink felét pont az ilyen lejáró szerződéseknek köszönhetjük mostanában. :D
Depay, Garcia, Dani Alves, Agüero. Valamiért ők nem voltak máglyán égetve itt a fórumon amiért így jöttek ide. :D
Kettőjüket összehasonlítani kicsit erősnek tűnik.
Olyan mintha azt kérdeznéd, a francia krémes vagy a tehénylepény a finomabb? Kb. akkora a különbség, amit letettek az asztalra a klubjuknál.

De nézzük a különbségeket.
Mbappé eddig is megdolgozott a pénzéért, míg Dembi nem. 1-0.
Mbappé nem a több pénz miatt, hanem a Realban szeretne focizni, míg Dembinek mindegy hova megy, csak adjanak többet. 2-0.
Mbappé nem hazudott az edzőjének, hogy maradni akar a klubnál, míg Dembi többször is megígérte Xavinak, majd teljesen mást mondtak a vezetőségnek. 3-0.
Mbappé termeli a gólokat a csapatában, egy új brandnek számít, Dembi messze nem az. 4-0.

Mbappé korrekten bejelentette már régen, hogy nem a PSG- ben akar megöregedni. A Reál az álma.
Thiago is megmondta, ki akarja magát próbálni a PL- ben. Azzal se volt gond.
A drága Dembélénknek nincsenek ilyes fajta álmai, csak minél több pénz.

Ezt a tesco gazdaságos szöveget ("ha már annyit fizettünk érte játszatni kell") meg haggyuk már, pont ezzel tennénk komolytalanná magunkat
mások előtt. Ezt is meg kellene érteni.
Így csak egy "csóró" klub gondolkodik, aki még azt sem engedheti meg magának, hogy egy játékosát a lelátóra ültesse.
raszab
Barça C
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2021.06.17. 21:38:33

2022.02.01. 23:24:37

Atlantis írta:
2022.02.01. 23:00:23
Sonoma írta:
2022.02.01. 21:17:17
Ha neki lehet nemet mondani a klub ajánlatára, akkor Laportáék ugyan miért ne tehetnék meg, amit ők jónak látnak?
Ebben az esetben azt, nem játszatják, amíg a szerződése lejárt.
Dembelének van egy érvényes szerződése nyárig. Neki elfogadni mást vagy módosítani rajta nem kötezelő. Ahogy a klub nem adhatja el csak úgy, úgy például Ő sem dobbanthatott volna csak úgy.

Nem játszatni meg hatalmas nagy marhaság lenne, ha már fizetve van a csillagászati fizetése. Nem áll sem anyagilag, sem játékosállományban a klub úgy, hogy ezt megtegye. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül gyerekes lenne, és önmagunk lejáratása.
Mbappé sem fog a PSGben padozni csak mert lejár a szerződése, és nyáron már kb. fixen a Reálba megy.

Nem mellesleg az igazolásaink felét pont az ilyen lejáró szerződéseknek köszönhetjük mostanában. :D
Depay, Garcia, Dani Alves, Agüero. Valamiért ők nem voltak máglyán égetve itt a fórumon amiért így jöttek ide. :D
Ha már maradt és busás fizetést kap, Dembelét nem játszatni egyszerűen pazarlás, pláne hogy ő is akar játszani... Hogy is mondta a mester? - ő képes arra, hogy egy mérkőzésen a különbséget adja... Az új fiúkkal akár egy jóval lendületesebb focira lehetnek képesek, amivel a csapat meglepheti az ellenfeleket.. Aztán pedig nyáron szépen eltávozik - ha mindenki így akarja...
kapuera
Barça B
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2021.07.08. 17:20:07

2022.02.01. 23:10:43

Biztos vagyok benne Laporta ajánlata hasonló lehetett, mint Umitité…. Ha tényleg így lenne, szerintem teljesen reális lett volna. Ez csak találgatás! Viszont abszurd, hogy többért, de akár ugyan ennyiért focizgasson! Nem tudjuk a pontos igazságot, de az is nagyon érdekes, hogy Dembele menedzsere semmit se mond! Ki hallgat ilyenkor? Az akinek vaj van a füle mellett, vagy az aki felvállalja tettét? Kérdés költői… Amúgy fix, hogy kapott ajánlatott (Newcastle-re tippelnék, illetve Chelsea, Conte). Newcastle, Tottenham esetében valószínüleg a játékosnak nem volt vonzó! A Chelsea szerintem Tuchel miatt ( Dortmund), csak minimális fizuért alkalmazta volna. PSG-nél járt, sőt gyanítom, nyárról ott fog játszani, csak ffp miatt nem tudják beregisztrálni, illetve minek igazolják le most, ha idén BL-ben nem is játszhatna?! Szerintem megvárják Mbappe lelép és utána igazolják le! Azzal mondjuk senki se számolt, mi történne, ha maradna?! Nálam ez olyan sztori, hogy hajlottak a váltásra Dembele-k, csak mikor jöttek az ajánlatok, az egyik sportszakmai okokból (Newcastle, Tottenham), másik fizetésben (Chelsea), rosszabb ajánlat volt, mint a Barca ajánlata! PSG meg fix, hogy tájékoztatta a menedzserét, hogy Ligue 1-t nélküle is hozzák (plusz ffp). Szerintem pofára estek, tipikus esete, a két szék közé ülésnek! Maga a játékos nem kutyaütő… De nem is világklasszis! Barca hosszabb távon fix jobban jár, ha nem játszik náluk! Xavi meg nem akar olyan embert, aki nem hal meg a pályán! Ésszerű és logikus. Világ legdrágább e-sport amatőr játékosa lesz! Elégedett vagyok Laportával!
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 766
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.01. 23:00:23

Sonoma írta:
2022.02.01. 21:17:17
Ha neki lehet nemet mondani a klub ajánlatára, akkor Laportáék ugyan miért ne tehetnék meg, amit ők jónak látnak?
Ebben az esetben azt, nem játszatják, amíg a szerződése lejárt.
Dembelének van egy érvényes szerződése nyárig. Neki elfogadni mást vagy módosítani rajta nem kötezelő. Ahogy a klub nem adhatja el csak úgy, úgy például Ő sem dobbanthatott volna csak úgy.

Nem játszatni meg hatalmas nagy marhaság lenne, ha már fizetve van a csillagászati fizetése. Nem áll sem anyagilag, sem játékosállományban a klub úgy, hogy ezt megtegye. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül gyerekes lenne, és önmagunk lejáratása.
Mbappé sem fog a PSGben padozni csak mert lejár a szerződése, és nyáron már kb. fixen a Reálba megy.

Nem mellesleg az igazolásaink felét pont az ilyen lejáró szerződéseknek köszönhetjük mostanában. :D
Depay, Garcia, Dani Alves, Agüero. Valamiért ők nem voltak máglyán égetve itt a fórumon amiért így jöttek ide. :D
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.02.01. 22:50:41

A legnagyobb tisztelettel: ez egy üresfejű barom. Sajnálom, hogy a nagy tehetségéhez ész már nem társult. Csak azért érzek felé egy kis ellenszenvet, mert süt róla, hogy semmit sem jelent neki a Barcelonában játszani - na, ezért teljesen jogos, ha a padot melegíti.
Troym
Capitá del Barça
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.02.01. 22:50:34

Még ez az ügy tud ennél is arcpirítóbb lenni: mi van ha valamelyik madridi csapathoz írt alá nyártól? Nem lenne példa nélküli ld. Saviola.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2022.02.01. 22:51:25-kor.
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3989
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2022.02.01. 22:32:03

Nekem továbbra is a jelenlegi keret legjobb támadója és talán a legtöbb fűszer az ő zsebében van, óriási nagy kár, hogy semmi esze, főleg az ügynökének aki vélhetőleg húszezresekkel törli reggel a nemesebbik felét. Tartom a tegnapi véleményem, semmit sem fejlődött ez a srác az itt töltött időszak alatt, megélte a lehető legrosszabb elnököt és edzői repertoárt, a Barca igazi hanyatlását, az eü. központ bukását, most pedig a létező összes elfojtott dühöt rá lehet zúdítani, és így mindenki nyugodt szívvel fekszik le. Lehet egyedül vagyok vele, de ha látom hogy kezd ez a srác, tudom, és valahogy várom, hogy hozzá kerüljön a labda, mert pazar tehetséggel áldotta meg a jó Isten, óriási kár, hogy szorgalommal nem, a kettő semmit sem ér a másik nélkül. Sisokko meg továbbra is tehet egy szívességet... Borzasztó nagy szükségünk van egy egészséges Dembelére, lehet itt haragból elküldeni a búsba, olyan támadó szekciónk van, amivel egy Alavest épp hogy letudunk gyűrni, óriási mákkal. Viszont úgy, hogy Xavi és Alemany is lenyilatkozta, nincs vissza út, a zéró piaci szavunk is még nagyobb mínuszokba csapna, ha vissza fogadnák. Pedig ismét magamat tudom ismételni, egy egészséges Dembelére hatalmas szükségünk lenne. Nagy kár, hogy ez lett a sztori vége, nyáron pedig elmegy a psg-be, ami aztán minden lesz csak nem építő az amúgy is derékba tört karrierjének.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2022.02.01. 22:29:05

Kalapos írta:
2022.02.01. 21:36:06
Sonoma írta:
2022.02.01. 21:17:17
De visszakérdezek!
Ha neki lehet nemet mondani a klub ajánlatára, akkor Laportáék ugyan miért ne tehetnék meg, amit ők jónak látnak?
Ebben az esetben azt, nem játszatják, amíg a szerződése lejárt.
Mert Dembelé olyan jó hogy szükségünk van rá, és még nekünk kell könyörögni hogy ugyan legyen már hajlandó játszani, és még ha lehet, esetleg ha nem esne terhére még jól is. De csak ha úgy van kedve az úrnak. /s

Hát nem figyelsz? :D
Bocsika. :(
Azt mindig elfelejtem, mennyire függünk tőle.

Ha kivennénk a góljait hol is lenne a csapat a bajnokságban?..Ja igen, ugyanott.


Szerk.
LG írta:
2022.02.01. 21:43:25

Ha már egyszer valamiért sokat fizettél, akkor próbálod kihasználni, amennyire csak lehet, nem?
Ez nem valami "Gazdálkodj okosan" játék, amiből hozzuk ki a maximumot.
Lehet nem a legjobb példa, de próbálok a helyzetre valami hasonlatot írni. Egy ideje már nem úgy fut a csikó és ezt bejelented az asszonynak is a jövőre nézve szűkebb lesz a rá fordítható összeg. Erre ő bejelenti vagy több pénzt adsz neki vagy beadja a válást (annak ellenére, hogy sokat nem tett hozzá a boldogulásotokhoz). Ez meg is történik.
Viszont a válás nyárig elhúzódik, meg a gazdagabb új ( leendő) pasija csak nyáron vállalja fel, ha már elváltatok, mert szeretne tiszta lappal indulni.

a, bepipulsz a pofátlanságán, de megtűröd a házban a válásig, viszont elhajtod, amikor összebújna veled.

b, felajánlja neked, addig is ( válásig) d**na veled, ki ne jöjjön a formából, te meg mivel hozzunk ki mindenből a maximumot elvet vallod, természetesen elfogadod

c, b+ amit bence ajánlott, még ország-világ előtt is bejelentitek ezt.

Én az a- t választanám.
Más vajon melyiket?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sonoma 2022.02.01. 23:06:19-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 20171
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2022.02.01. 21:43:25

Sonoma írta:
2022.02.01. 21:17:17

Ha neki lehet nemet mondani a klub ajánlatára, akkor Laportáék ugyan miért ne tehetnék meg, amit ők jónak látnak?
Ebben az esetben azt, nem játszatják, amíg a szerződése lejárt.
Megtehetik persze, de már korábban kifejtettem, hogy nem tartom jó ötletnek. Így viszont, hogy világosan kimondták, hogy nem fog játszani, már nyilván ragaszkodni kell ehhez elhatározáshoz, innen már ciki lenne viszakozni. Itt most már csak annak szurkolhatunk, hogy a többi támadónk tud olyan teljesítményt nyújtani, hogy nem fog hiányozni a francia. Mert az is ciki lenne, ha olyan moslék teljesítményt hoznánk, mint az Alaves, Bilbao elleni meccseken, miközben csomó pénzért lelátózik egy támadónk.
Mert Dembelé olyan jó hogy szükségünk van rá, és még nekünk kell könyörögni hogy ugyan legyen már hajlandó játszani, és még ha lehet, esetleg ha nem esne terhére még jól is. De csak ha úgy van kedve az úrnak.

Hát nem figyelsz? :D
Hát, ha neked ez jött le, akkor te nem figyeltél.

Ha már egyszer valamiért sokat fizettél, akkor próbálod kihasználni, amennyire csak lehet, nem?
Válasz küldése