bunga írta: ↑2021.08.01. 17:56:56
Ha Messi ráhajt az idei aranylabdára - és mért ne hajtana - akkor nincs más lehetősége, mint nálunk aláírni. Máshol ugyanis kérdés, hogy világnagyságként be tud-e illeszkedni. Laporta meg nyilván erre az aláírásra vár, hogy aztán elvégezze az elkerülhetetlen vérengzést. Szerencséje, hogy közben Koeman összehozott egy működőképes, fiatalokra épített csapatot függetlenül attól, hogy hogy végződik az átigazolási szezon hajrája
Bocsi, ide idéztelek, mert nem akartam offolni a Messi topikban, mert a végére szeretnék reagálni.
Ez igaz LEHETNE, de nem az. Tudjuk mind, hogy a labdát döbbenetes sebességgel járató Puig, Gavi, Nico hármas halálra van ítélve. Szerintem konkrétan lehetne megint aranygeneráció ezekből a játékosokból, úgy folyik a labda köztük, mint Xaviéknál, de Koeman játékmentalitása - ezt most nem kritikusan írom felé, mert nem a minőségről szeretnék írni - totálisan ellentmond az egész La Masia filozófiának, így egyáltalán nem tudja használni azt, max azt az 1-1 játékost, akik ugyan nem túl ügyesek (pár másikhoz képest nyilván), de fizikailag erősek. Araujo, talán Mingueza, és ugye Moribát is szerette. A középpálya Busi - DJ - Pedri lesz, hiába szerepelt ez így együtt le már sokszor előre és komoly csapatok ellen hátrafelé is. Én pl nagyon akarom nézni ezeket a meccseket, mert láthatunk valamit a régi Barca stílusból, amiért én (és szerintem még sokan) pl. szurkoló lettem - ez év közben szerintem totál el fog tűnni.
Mondom, még csak nem is a szint nálam a gond, mert a La Liga meccsek 80%-án működni fog ez a DJ-Pedri-Busi magabiztos, nyugodt tempójú biztonsági labdatartás hibák nélkül, Messi-Depay-Fati-(Kun?) meg majd megoldja elöl. Még egyedül Leoval is majdnem működött. Behúzzuk így is a bajnokságot. De én személy szerint nem kapom meg azt a számomra szemet gyönyörködtető labdajáratást, ami szerintem a foci csúcsa, amivel hosszú évekig messze a legjobbak voltunk, amiért megszerettem a csapatot, és még gól és akció nélkül is nézhető, mert pörög a dolog. Ezen a pár előkészületi meccsen megkaptam, és nagyon élveztem.
És még nem is említettem, hogy hátul sem tudom, mennyire fogja favorizálni a fiatalokat. EG tán biztos lesz, Araujo és Mingu szerintem kérdőjel, oldalt félek, hogy SR fog 70 éves udvarias bácsit imitálni a meccseken, a másik oldalt meg Alba oké, hogy még zseniális, de végig fogja megállás nélkül nyomni az idényt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy