Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.21. 02:18:44

3 hetes stat ugyan, de a lényege gondolom nem változott. Március végére Yamal érte el először a 100 sikeres cselt a ligában. Eléggé utcahosszal vezet, a 2. akkor Lukébakio volt 73-al, Vini-Mbappé kicsivel 60 felett.

Nem gyenge. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2025.04.16. 10:40:01

Én nem értek egyet a többséggel, nem látok nagy arcot. A jó meg a gyengébb meccsein pont ugyanazt csinálja, ugyanakkora magabiztossággal, csak néha gyengén, általában meg eszement jól, max a befejezéseket nem. A srác egyszerűen fáradt 17 évesen 3 naponta kezdőként, továbbra is, Messi ilyenkor még csereként állt be néha, 1-1 kezdéssel, és az a normális, nem ez. Tegnap extrém volt, olyat még nem láttam, hogy képtelen volt kiszámolni egy labda ívét, vagy átvenni egy labdát, mikor hozzá amúgy minden ragadni szokott. Lehet tényleg volt valami abban, hogy nem aludtunk előtte, fura volt az egész.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.10. 14:12:39

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.04.09. 23:26:35

Gyönyörű volt a gólja és a két kulcspassza is két gól előtt! Csodálatos meccset hozott, nagy színpadon.:)
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.14. 09:54:14

Chino írta:
2025.03.14. 00:40:53
Azt az írott sajtót összehasonlítani a jelenlegi internetes médiával olyan mintha egy akkori PC-t a mai szuperszámítógéppel vetnéd össze.
Csak a médium, a formátum változott, a szándék és a tartalom nem. Ma nem eladott példányszámokban, hanem kattintásokban mérik az olvasottságot, de a nyomtatott sajtó ugyanolyan semmitmondó „híreket” közölt, mint a mostani elektronikus.
És a közvéleményformáló szerepe sem volt kisebb, a fotósok mindig ott voltak Figo, Beckham, Ronaldinho nyomában stb., a hype ugyanaz volt.

Fogalmam sincs a számokról, de úgy sejtem, hogy nemcsak Cubarsí, Pedri, Raphinha, hanem Nico Williams kattintásszámai is bőven Yamalé alatt vannak, és ha ez így van (szerintem igen), az azt mutatja, hogy Yamal alkatilag jobban megfelel a sztárcsinálóknak, itt az alkatilag nyilván nem testalkatot jelent.
Cubarsí ugyanúgy berobbant a nemzetközi élfutballba, a tavalyi Napoli-meccs előtt csak a Barca-drukkerek ismerték a nevét, elvileg belőle is lehetett volna sztárt csinálni, de alkatilag kevésbé felel meg. Pedri túl szolid személyiség ehhez, Raphinha pedig talán túl idős már ahhoz, hogy most álljanak neki brandként felépíteni.
Chino írta:
Ezzel szemben Yamallal kapcsolatban a csapból is az folyik, hogy aranylabda várományos, nuevo Messi, csodagyerek, világlegjobbja, csapat vezére stb., sajtótájékoztatókon is mindig előkerül a neve, már az ő mezét kéri mindenki és lehetne folytatni.
És ez nem is tetszik nekem.
Chino írta:
Amellett szerintem egyáltalán nem vészes a viselkedése, nem hiszem, hogy olyan kiugró baj lenne vele.
Vészesnek nem vészes, senki sem mondta, hogy kiugró baj lenne. De vannak jelek, amiket néhányan észrevesznek, mások nem. Mindannyian hosszú távra tervezzük Yamal jelenlétét a Barcelonában és a spanyol válogatottban, és jó lenne majd egészséges és boldog személyiségnek látni 27 éves korában is.
bence0330

2025.03.14. 01:17:00

No igen. A mai média úgy néz ki, hogy kb minden percedet körülveszi, amikor épp nem vagy elszigetelve az internettől. Nyilván kis túlzással. Egy gyerek kezében folyamatosan pörög az insta, x, ésatöbbi. Régen biztos megírták párszor, hogy mekkora spíler a Messi, de ezzel ő alig-alig találkozhatott. Semmiképp jelent meg napi szinten az életében, kb elkerülhetetlenül.

És hát a berobbanás, senkinem nem szabadna így ilyen korban. Messi jobb volt, tehetségesebb volt, mégis köze nem volt az első csapathoz sokági, kb Yamal mostani korában kezdett el óvatosan becsorogni oda. Messit vegyük le, mert egy teljesen elvont, fura figura, de egy átlag embernél nagyon nem mindegy, hogy szép egészségesen beépül, vagy 16 évesen már a semmiből átmenet nélkül világsztár. Ez egy felnőttnek is nehéz néha, nemhogy egy gyereknek.

A statok nyilván pont emiatt túlzók, persze, hogy megdönti Messi minden rekordját 18 éves kora előtt, Messi alig focizott nagy csapatban 18 éves koráig. :D De ettől még a statok statok, nem lehet elhatárolni magad tőle ilyen korban. Nagy elvárásokat támasztanak felé. Már csak ezért is maradjon laza figura, mert össze is nyomhatná ez simán, szerintem őt nem fogja. Néha rövidtávon kicsit igen, szerintem a hosszú gólcsendje pl. pont ilyen okokból állt fenn, vagy áll fenn október óta a ligában, hetente mondogatják mindenhol, tisztában van vele. Most is egy olyan zseni, ösztönös gólt lőtt, ami előtt nem volt lehetősége gondolkodni, lehet ha van ideje, simán bevillan a dolog.
De hosszútávon ezzel a személyiséggel bírni fogja. És durvább dolgokkal is jól birkózik meg, pl. a rassziszta beszólásokra ahogy csak kivigyorgott kacsintva, azt ugye mint látjuk, nem mindenki tudja megtenni.

És tényleg ehhez képest teljesen rendben van 1-1 nem durva allűr előfordul, de na, tudja, és jó is, hogy tudja, mennyire jó, és mennyire fontos játékos. Maradjon vagány, maradjon önbizalommal teli. Részemről sokkal jobban érdekelnek a szép megmozdulásai. :) Meg a csapatnak adott plusz.
Chino
Llegenda del Barça

brazilfan írta:
2025.03.13. 19:23:10
Chino írta:
2025.03.13. 17:25:37
És ahogy Bence is mondta, manapság a social media, közösségi oldalak is nagyon befolyásoló tényezők, ami hatalmas hype-ot generál.
Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
17 és fél évesen jóval gyakoribb médiaszereplő, mint a vele egyidős és szintén Európa-bajnok Cubarsí. Szerintem a csapat legjobbjainál, Pedrinél és Raphinhánál is gyakoribb.
Azt az írott sajtót összehasonlítani a jelenlegi internetes médiával olyan mintha egy akkori PC-t a mai szuperszámítógéppel vetnéd össze.
Cubarsi alapból egy belső védő, akiknek a játéka távolról sem olyan látványos, mint egy szélsőnek. Másrészt az EB sokat hozzátett, ahol előbbit látni se lehetett, míg Yamil stabil alapemberként tolta végig 16 évesen, sőt nem sokkal múlt 15 éves amikor már a Barcában rendszeresen kezdő volt, legfiatalabb Golden Boy, folyamatosan döntögeti a rekordokat.
Cubarsiról úgy beszélnek, mint egy nagyon tehetséges védő, aki korához képest baromi éretten játszik és majd klasszis lehet a posztján. Ezzel szemben Yamallal kapcsolatban a csapból is az folyik, hogy aranylabda várományos, nuevo Messi, csodagyerek, világlegjobbja, csapat vezére stb., sajtótájékoztatókon is mindig előkerül a neve, már az ő mezét kéri mindenki és lehetne folytatni.
Olyan hype van körülötte, amilyet a 2000-es évek elején nem is lehetett volna generálni.

Amellett szerintem egyáltalán nem vészes a viselkedése, nem hiszem, hogy olyan kiugró baj lenne vele.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.13. 19:23:10

Chino írta:
És ahogy Bence is mondta, manapság a social media, közösségi oldalak is nagyon befolyásoló tényezők, ami hatalmas hype-ot generál.
Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
17 és fél évesen jóval gyakoribb médiaszereplő, mint a vele egyidős és szintén Európa-bajnok Cubarsí. Szerintem a csapat legjobbjainál, Pedrinél és Raphinhánál is gyakoribb.
Chino
Llegenda del Barça

brazilfan írta:
2025.03.13. 16:05:37
bence0330 írta:
2025.03.13. 10:52:55
A 17 éves Messit sem nagyon láthattad, csak percekre.

A fiatal Messivel teljes meccsek és bőséges összefoglalók is vannak az interneten. Ő tizenévesen sem reklamált, nem a kameráknak játszott, hanem fölállt és ment tovább. Sok minden változott azóta, például a közösségi médiában, de szenzációéhes sajtó és szereplési lehetőség Messi fiatal korában is volt.

Messi már bőven 18 volt, amikor alapemberré kezdett válni (főleg, hogy az első szezonjának felét sérülés miatt kihagyta) és ilyen korban 1-1,5 év is nagyon számít. És ahogy Bence is mondta, manapság a social media, közösségi oldalak is nagyon befolyásoló tényezők, ami hatalmas hype-ot generál. Gyakorlatilag nem fújhatja ki az orrát, hogy azt valami ne rögzítse és ez nagy nyomással is jár, a mai 17-18 éves tinik személyiségét ez nagyon befolyásolja. Kicsit más, ha naponta 50x azt hallod/olvasod, hogy mekkora csodagyerek vagy, tiéd a következő aranylabda stb. Nem tudom, hogy anno Messi, hogy kezelte volna vagy éppen fordeítva..
És ott van még az a hatalmas különbség, hogy Messi mellett közel 20 éves koráig ott volt egy Ronaldinho (plusz még egy Eto'o és Deco) aki elvitte előle a hype-ot, a showt játékkal és személyiséggel is, nem volt annyira középpontban mint most Lamine.

Bár én azt sem mondanám, hogy a kamerának játszana vagy éppen nagyképűen viselkedne.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.13. 16:05:37

bence0330 írta:
A 17 éves Messit sem nagyon láthattad, csak percekre.

A fiatal Messivel teljes meccsek és bőséges összefoglalók is vannak az interneten. Ő tizenévesen sem reklamált, nem a kameráknak játszott, hanem fölállt és ment tovább. Sok minden változott azóta, például a közösségi médiában, de szenzációéhes sajtó és szereplési lehetőség Messi fiatal korában is volt.

bence0330 írta:
Flick mindenképp a tökéletes ember mellé.

Ehhez nem értek, hogy ki a tökéletes ember Yamal mellé. Tavaly Yamal még nem volt abban a helyzetben, hogy sztár legyen, az Európa-bajnokság vízválasztó volt.

bence0330 írta:
Szerintem jól van menedzselve, csak a percei nem, azt remélem megússzuk mázlival.

Flick állítja össze a csapatot és ő dönt a cserékről is, övé lesz a felelősség, ha egyszer túlfeszül a húr.
bence0330

Én is szeretem, ha valaki leszegett fejjel megy előre, és nekem is szimpibb lenne, de szerintem jó egy ilyen karakter a csapatba. Yamal nem nagyképű igazán, szerintem egészséges, magabiztossága van, tisztában van a tudásával.

A 17 éves Messit sem nagyon láthattad, csak percekre. Nyilván ettől még teljesen más karakter eleve, de ha nem lett volna ennyire szélsőségesen intro, hanem valami átlagosabb ponton helyezkedett volna a skálán, akkor bejönne a 20 évnyi különbség. Akkoriban nem volt mai értelemben social media, a hype huszadekkora volt, és akkor még volt keretünk, és 17 évesen Messi még csak egy ígéretes valaki volt, aki kapott néha pár párcet. Teljesen más a szitu. Messi ma is inkább elbújna, mert ilyen, szóval ez nem releváns nála, de másnál nagyon számít. Ettől még Yamal nyilván Neyhez közelebb áll személyiségben, de nincs ezzel az égvilágon semmi gond. Sőt, több lenne azzal, ha nem önmagát adná, na azzal vissza lehetne fogni a játékát gyorsan.

Flick mindenképp a tökéletes ember mellé. És szerintem az, hogy általa is többször kimondva Raphinhát tekinti apafigurának kb, az sem árt, munkamorálban nem sok jobb impulzust kaphatna. És emellett csupa olyan munkamorállal rendelkező játékos veszi körül, mint Gavi, Pedri, Lewy, Inigo, stb. Alapvetően beáll ő a sorba, csak 1-2 ponton kitör belőle a tini és a vagányság. Nem kell, és szerintem nem is szabad ezt visszafogni. Néha tényleg megünnepli magát egy asszisztnál (nem jogtalanul), de aztán nagy örömmel megy oda akár még cipőt pucolni is. Szerintem jól van menedzselve, csak a percei nem, azt remélem megússzuk mázlival. Ő egy gyerek, vannak esetek, mikor így is kell kezelni. 15 éves kora óta felnőttekkel van konstansan, napi szinten együtt, nem a kortársaival. De a meccsek 99%án egy rendes felnőtt játékost idéz.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.13. 10:10:32

brazilfan írta:
2025.03.13. 10:04:34
Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Messi 1 az 1 milliárdból. Kb. minden szempontból. Vele szerintem azért nem jó példálózni, de teljesen igazad van.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.13. 10:04:34

Saviola írta:
2025.03.13. 08:18:24
brazilfan írta:
2025.03.13. 07:52:42
Viselkedésében vannak nem szimpi jelek, ezt aláírom, de nézzük meg Neymart, neki is voltak. :)
Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.13. 08:18:24

brazilfan írta:
ElBartimaeus írta:
2025.03.12. 16:20:25
Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.
Eközben a zseniális, látványos, gólveszélyt teremtő megoldásai jellemzően a meccsek első felében jönnek, a szünet után megritkulnak, a második félidőkben gyakran eltűnik, mégsem hozzák le, mert rosszul viseli, ha lecserélik.
A másik, nem szorosan a focit érintő, de engem zavaró dolog a rengeteg médiaszereplés, fotózás, PR-hakni, brandépítés, az én ízlésemnek ez egy kicsit sok.
Hát, meglepődnék, hogy egy 17 éves gyereket Flick azért nem cserél le, mert rosszul viseli.

A PR haknira meg valszeg szerződése van, azt sem Ő találja ki.

Viselkedésében vannak nem szimpi jelek, ezt aláírom, de nézzük meg Neymart, neki is voltak. :)
brazilfan
Entrenador del Barça

ElBartimaeus írta:
Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.
Eközben a zseniális, látványos, gólveszélyt teremtő megoldásai jellemzően a meccsek első felében jönnek, a szünet után megritkulnak, a második félidőkben gyakran eltűnik, mégsem hozzák le, mert rosszul viseli, ha lecserélik.
A másik, nem szorosan a focit érintő, de engem zavaró dolog a rengeteg médiaszereplés, fotózás, PR-hakni, brandépítés, az én ízlésemnek ez egy kicsit sok.
bence0330

2025.03.13. 02:12:32

Ja, tini, részemről ez tökmindegy. De ja, figyelni kell rá, ez is egy árnyoldala annak, hogy ilyen elmebeteg módon használjuk. Messiéknél szóba sem kerüllhetett volna ilyesmi (épp Piqué mondott valami ilyesmit mostanában), Leo ilyentájban kapott már csereként perceket... és nem azért, mert nem volt elég jó. Ezer ok van rá. Ez az egyik, feldolgozni is nehéz ha ilyen hirtelen sztár leszel, a fizikai része, a kiégés lehetősége, ésatöbbi. Nekünk sajna játékos hiányában most ezt meg kell reszkírozni.
Ünnepelje csak magát kicsit, kell az önbizalom neki is. A gól is nagyon kellett végre. Nekünk Neymar óta nem volt olyan játékosunk, akinek (jogosan) nagy önbizalma volt, amolyan lazagyerek szerűen. Yamalt ilyennek látom, és szerintem jó egy ilyen mentalitású játékos a háznál, és ez a lazaság nem keveredik lustasággal nála. És nem feltétlenül nagyképűségnek látom, sokkal inkább egy ilyen egészségesen, reálisan "tudom magamról, hogy milyen jó voltam" témának. Egy ilyen játékos lehet, hogy nem fog megremegni éles helyzetben. Nem feltétlenül 17 évesen, hanem kicsit később.

Viszont amikor számít, tökéletesen csapatjátékos. Nem önző, szeret kiszolgálni is, a múltor szerintem ramadan miatt tűnt élőhalottnak, kedvetlennek, mostanra szerintem ezt is jól beállították már, nincs gond a motivációjával, vagy semmi. Raphinhával meg szédületes a kapcsolatuk, játékban, konstansan dicsérik egymást pályán belül-kívül, viszonozta a cipőpucolást is, amit kapott a braziltól. Szerintem semmi baj nincs vele. Csapatjátékos. A világon senki nem fogja hibátlanul megoldani azt az elképesztő hype-ot, ami őt körülveszi, ebben a korban, 1-1 fura reakció lesz ritkán, de ennyi.

Az a gond, hogy szerintem pihentetni nem fogjuk, úgyhogy amíg fizikailag és fejben bele nem nő a rá szabott kezdő szerepre (ez lehet jövőre, de akár 2-3 év múlva is), szerintem az élessége ingadozó lesz, lesznek ilyen gólhiányos görcsölések, de persze akkor is óriási szerepe lesz a pályán.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

Csak az összefoglalót láttam (köszi Bence a linket), azok alapján nagyot ment, megint.

bence0330

2025.03.12. 10:35:06

Tegnap ő is meccsdöntő faktor volt már egy igazán fontos meccsen, képes ő erre, csak a korából adódóan nem úgy, ahogy használjuk. Sokkal többet kellene rotálni, nagy meccsek előtt pláne pihentetni, és szerintem több illyet látnánk tőle. :) Ezért is kéne nagyon az a plusz szélső. A gólja elképesztő volt, meg a gólpassza is előtte, igazából függetlenül attól, hogy lehet, hogy lecsúszott lövés volt, maga ahogy kialakította az egészet, az ilyen esetek részemről nem olyan szerencsések, aki jó, és sokat próbálkozik, szép dolgokat csinál, annak törvényszerűen becsúszik pár ilyen.

Akit (többek közt) megvert, a Florentino nevű, asszem a legtöbb labdaszerzéssel rendelkezett a BL alapszakaszában, de ezt csak valahol hallottam, nem vagyok biztos benne, lehet, hogy csak a középpályások közül, de akkor is.

Próbáljunk figyelni rá, az egyik támadónk az ilyen meccseken kuka, a másikat meg nem lehet mindig egyedül hagyni ezzel a felelősséggel. Ha ketten mennek ilyen clutch módon, akkor retteghet az ellen, főleg, hogy mennyire látványosan jó a kémia kettejük között.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.06. 10:52:28

Troym írta:
2025.03.06. 10:48:58
Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....
Annyiban Masiázok, hogy hetekkel ezelőtt padra dobnánk egy Christensent, vagy Araujot, ahogy akár 2-3 meccsen halványabb, Cubarsi meg hetek óta ki van pukkanva.
Nagyon tehetséges a kölyök, ne érts félre, de kölyök, ahogy Yamal is, aki a legnagyobb kedvencem, de attól még ő is hullámzóan játszik hosszú hetek óta.
Ha mondjuk egy kívülről érkező szélső játszana így, minden meccsen lekapkodnák a 60. percben.
Nem vagyok sem a Masiások ellen, sem mellette, vagy legalábbis nem vettem észre ilyesmit magamon...:D Nálam Cubarsi január vége óta 3. sz khv lenne, Yamal meg 60-70 perces játékos maximum, de a formájuk alapján mondom.
Lehet, hogy van némi részrehajlás, itt is, meg Flicknél is, nem tagadom, a pihentetéssel is egyetértek, alapvetően, de akkor lehet Nálad láttam ezt a Masia dolgot.

Mindegy is, túltárgyaltuk. :)
Troym
Director del Fútbol

2025.03.06. 10:48:58

Saviola írta:
2025.03.06. 10:34:46
Troym írta:
2025.03.06. 00:38:43
Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.
Hatalmas fóbiád az a Masia történet :D Aláírom, hogy gyengék voltak, sőt, Yamal meccsek óta, de ez nem a Masia így, Masia úgy, hát.

Ha lenne pénzünk, biztos vettünk volna náluk jobb spílereket, de szerintem 17-18 éves gyerekek ilyen szintet nem nagyon hoznak máshol. Hármas terhelés mellett.

De lehet, hogy csak nekem simogatja a lelkem, hogy nem zsoldoshadsereggel játszunk, mint a hófehérkék. Nyilván ezt is lehet helyén kezelni, senkit nem kell mentegetni a teljesítménye miatt, csak azért, mert a mi kutyánk kölke, de nem hiszem, hogy át kéne esni a ló túloldalára.
Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....
Annyiban Masiázok, hogy hetekkel ezelőtt padra dobnánk egy Christensent, vagy Araujot, ahogy akár 2-3 meccsen halványabb, Cubarsi meg hetek óta ki van pukkanva.
Nagyon tehetséges a kölyök, ne érts félre, de kölyök, ahogy Yamal is, aki a legnagyobb kedvencem, de attól még ő is hullámzóan játszik hosszú hetek óta.
Ha mondjuk egy kívülről érkező szélső játszana így, minden meccsen lekapkodnák a 60. percben.
Nem vagyok sem a Masiások ellen, sem mellette, vagy legalábbis nem vettem észre ilyesmit magamon...:D Nálam Cubarsi január vége óta 3. sz khv lenne, Yamal meg 60-70 perces játékos maximum, de a formájuk alapján mondom.
sansz
Entrenador del Barça

2025.03.06. 10:47:41

Szerintem Yamal leggyengébb formája is jobb, mint másoknak a csúcsa, akiknek közben bérelt helyük van...
A kiállításig Yamal teljesen korrekten játszott, rendre két ember azonnal rárontott, ha nála volt a labda és ebből volt veszély is, pl mert Olmo köszönte az üres területeket...
Ettőlmég persze le lehet cserélni, mellesleg, ha Gavi beteg, akkor kizárt, hogy csak rajta jöjjön ki teljesen, lehet a fél csapatban dolgozik egy kis influenza is.

Szerintem a Barcában mindig volt egy-két játékos, akik tartották a ramadánt, persze huncut srácok, lehet valaki azért suttyomban megszegi a szabályokat és Yamal meg pont nem... De általában nem látványos ez a dolog. Abidal szigorúan tartotta a ramadánt, aztán mégsem volt ebből gond. Sőt, talán Guardiola egy interjúban mondta, hogy ahhoz, hogy így tartsa, ahhoz nagy önfegyelem kell, és végsősoron ő örül, ha ilyen fegyelmezett játékosa van.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.06. 10:34:46

Troym írta:
2025.03.06. 00:38:43
Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.
Hatalmas fóbiád az a Masia történet :D Aláírom, hogy gyengék voltak, sőt, Yamal meccsek óta, de ez nem a Masia így, Masia úgy, hát.

Ha lenne pénzünk, biztos vettünk volna náluk jobb spílereket, de szerintem 17-18 éves gyerekek ilyen szintet nem nagyon hoznak máshol. Hármas terhelés mellett.

De lehet, hogy csak nekem simogatja a lelkem, hogy nem zsoldoshadsereggel játszunk, mint a hófehérkék. Nyilván ezt is lehet helyén kezelni, senkit nem kell mentegetni a teljesítménye miatt, csak azért, mert a mi kutyánk kölke, de nem hiszem, hogy át kéne esni a ló túloldalára.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.06. 08:05:26

bence0330 írta:
2025.03.06. 00:17:18
Egyébként a gyerekek elvileg felmentést kaphatnak a böjt alól, nem tudom, mi számít gyereknek, Yamal ugye 18 alatti.
A 14 éven aluli gyermekek kapnak felmentést, Yamal már nem.

Csak napkeltétől napnyugtáig nem ehetnek és ihatnak, tehát egy 21-kor kezdődő mérkőzés közben annyit iszik, amennyit akar. Ha ennek ellenére sem iszik, az már egy komolyabb, előírásokon felüli elköteleződést jelent. Megteheti, ha nekünk nem tetszik, elmegy bármelyik másik csapatba.
bence0330

2025.03.06. 03:31:20

menczel írta:
2025.03.06. 03:21:12
bence0330 írta:
2025.03.06. 00:43:02
Milyen összeesküvés elmélet? Videófelvételek vannak arról, hogy Yamal ramadant tart, tréning közben is ugye ivószüneteknél ő marad a pályán labdával.
Azt hittem a hozzáállása ilyen rossz, h Ferrannak be kell állnia. Balde ahhoz képest jól bírta.
Nem hinném, hogy ilyen gond lenne. Azért ő nem egy Gavi/Rapha/Fermín intenzitásban, és hébe-hóba kicsit talán elönzőz dolgokat, néha kicsit csalódottabb egy saját kihagyott helyzet, meg lecserélés miatt, mint a csapat miatt, de ő egy generációs tehetségű tini, akit agyonhypoltak már, ezt baromi nehéz lehet úgy kezelni, hogy konstansan a földön maradj, sőt, szerintem kb lehetetlen. De én úgy látom, hogy alapvetően a hozzáállása tök jó 1-1 kilengés kivételével, ami tényleg ebben a korban azért érthető, részemről legalábbis ezzel nincs baj.

Yamal eleve ki van véreztetve, ami hozzáadhat a dologhoz, Baldénál 4 évvel fiatalabb, a szervezete biztos, hogy kevésbé bírja, ráadásul neki ez az első, mellesleg tudja a fene, ki mennyire következetesen tartja be, lehet, hogy Baldé kevésbé, ezt nem tudhatjuk, de lehet, hogy csak könnyebben alkalmazkodik a szervezete, vagy tudja, mire van szüksége jobban. De ő eleve sokkal jobban van rotálva, eleve kevésbé fáradt, ez sem mindegy. Szóval szerintem fáradtság+ramadan a gond, együtt.

Ferrán szerintem taktikailag is jobban illett most ebbe a 10 emberes témába. Nyilván ha Yamal brillírozna épp, akkor nem, de talán még akkor is le lehetne cserélni. Főleg, hogy ha Raphinhától azt várjuk egy ilyen jellegű meccsen, kicsit elszeparáltan játszva, hogy csináljon valamit full egyedül, azt jobbról fogja megtenni egyértelműen, ezt mutatta már ilyen Benfica-Palmas-Celta féle halott meccseken. Nyilván ezt Yamaltól is lehetne várni, csak nem ilyen passzban. Ősszel az Osasuna ellen húzta meg Flick a B sort, lehet, hogy pont most is erre jön ki a lépés, szerintem kb muszáj lesz. Mindkét szélsőnek padon kéne ülnie, ha biztosan be akarjuk húzni rá pár napra a Benfica visszavágót. Yamalnak főleg.

Én csak reménykedem, hogy megoldják valahogy Flick-ék, mert különben áprilisban látjuk viszont azt a Yamalt, akit szeretünk. De annyira profi team van most Barcelonában, hogy bízom abban, hogy gyorsan megtalálják a Yamal számára ideális megoldást. Jó ürügy lenne most mindenképp a padra rakni viszont, amúgy is kéne néha.
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.06. 03:21:12

bence0330 írta:
2025.03.06. 00:43:02
Milyen összeesküvés elmélet? Videófelvételek vannak arról, hogy Yamal ramadant tart, tréning közben is ugye ivószüneteknél ő marad a pályán labdával.
Én megnyugodtam, köszi h rájöttél mi van. Azt hittem a hozzáállása ilyen rossz, h Ferrannak be kell állnia. Balde ahhoz képest jól bírta.
Válasz küldése