Nem gyenge.

Csak a médium, a formátum változott, a szándék és a tartalom nem. Ma nem eladott példányszámokban, hanem kattintásokban mérik az olvasottságot, de a nyomtatott sajtó ugyanolyan semmitmondó „híreket” közölt, mint a mostani elektronikus.
És ez nem is tetszik nekem.
Vészesnek nem vészes, senki sem mondta, hogy kiugró baj lenne. De vannak jelek, amiket néhányan észrevesznek, mások nem. Mindannyian hosszú távra tervezzük Yamal jelenlétét a Barcelonában és a spanyol válogatottban, és jó lenne majd egészséges és boldog személyiségnek látni 27 éves korában is.
Azt az írott sajtót összehasonlítani a jelenlegi internetes médiával olyan mintha egy akkori PC-t a mai szuperszámítógéppel vetnéd össze.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 19:23:10Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
17 és fél évesen jóval gyakoribb médiaszereplő, mint a vele egyidős és szintén Európa-bajnok Cubarsí. Szerintem a csapat legjobbjainál, Pedrinél és Raphinhánál is gyakoribb.
Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
brazilfan írta: ↑2025.03.13. 16:05:37
A fiatal Messivel teljes meccsek és bőséges összefoglalók is vannak az interneten. Ő tizenévesen sem reklamált, nem a kameráknak játszott, hanem fölállt és ment tovább. Sok minden változott azóta, például a közösségi médiában, de szenzációéhes sajtó és szereplési lehetőség Messi fiatal korában is volt.
Messi 1 az 1 milliárdból. Kb. minden szempontból. Vele szerintem azért nem jó példálózni, de teljesen igazad van.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 10:04:34Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Saviola írta: ↑2025.03.13. 08:18:24Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Hát, meglepődnék, hogy egy 17 éves gyereket Flick azért nem cserél le, mert rosszul viseli.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 07:52:42Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:20:25Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Eközben a zseniális, látványos, gólveszélyt teremtő megoldásai jellemzően a meccsek első felében jönnek, a szünet után megritkulnak, a második félidőkben gyakran eltűnik, mégsem hozzák le, mert rosszul viseli, ha lecserélik.
A másik, nem szorosan a focit érintő, de engem zavaró dolog a rengeteg médiaszereplés, fotózás, PR-hakni, brandépítés, az én ízlésemnek ez egy kicsit sok.
Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:20:25Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Lehet, hogy van némi részrehajlás, itt is, meg Flicknél is, nem tagadom, a pihentetéssel is egyetértek, alapvetően, de akkor lehet Nálad láttam ezt a Masia dolgot.Troym írta: ↑2025.03.06. 10:48:58Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....
Annyiban Masiázok, hogy hetekkel ezelőtt padra dobnánk egy Christensent, vagy Araujot, ahogy akár 2-3 meccsen halványabb, Cubarsi meg hetek óta ki van pukkanva.
Nagyon tehetséges a kölyök, ne érts félre, de kölyök, ahogy Yamal is, aki a legnagyobb kedvencem, de attól még ő is hullámzóan játszik hosszú hetek óta.
Ha mondjuk egy kívülről érkező szélső játszana így, minden meccsen lekapkodnák a 60. percben.
Nem vagyok sem a Masiások ellen, sem mellette, vagy legalábbis nem vettem észre ilyesmit magamon...Nálam Cubarsi január vége óta 3. sz khv lenne, Yamal meg 60-70 perces játékos maximum, de a formájuk alapján mondom.
Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....Saviola írta: ↑2025.03.06. 10:34:46Hatalmas fóbiád az a Masia történetTroym írta: ↑2025.03.06. 00:38:43Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.Aláírom, hogy gyengék voltak, sőt, Yamal meccsek óta, de ez nem a Masia így, Masia úgy, hát.
Ha lenne pénzünk, biztos vettünk volna náluk jobb spílereket, de szerintem 17-18 éves gyerekek ilyen szintet nem nagyon hoznak máshol. Hármas terhelés mellett.
De lehet, hogy csak nekem simogatja a lelkem, hogy nem zsoldoshadsereggel játszunk, mint a hófehérkék. Nyilván ezt is lehet helyén kezelni, senkit nem kell mentegetni a teljesítménye miatt, csak azért, mert a mi kutyánk kölke, de nem hiszem, hogy át kéne esni a ló túloldalára.
Hatalmas fóbiád az a Masia történetTroym írta: ↑2025.03.06. 00:38:43Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.
A 14 éven aluli gyermekek kapnak felmentést, Yamal már nem.
Nem hinném, hogy ilyen gond lenne. Azért ő nem egy Gavi/Rapha/Fermín intenzitásban, és hébe-hóba kicsit talán elönzőz dolgokat, néha kicsit csalódottabb egy saját kihagyott helyzet, meg lecserélés miatt, mint a csapat miatt, de ő egy generációs tehetségű tini, akit agyonhypoltak már, ezt baromi nehéz lehet úgy kezelni, hogy konstansan a földön maradj, sőt, szerintem kb lehetetlen. De én úgy látom, hogy alapvetően a hozzáállása tök jó 1-1 kilengés kivételével, ami tényleg ebben a korban azért érthető, részemről legalábbis ezzel nincs baj.
Én megnyugodtam, köszi h rájöttél mi van. Azt hittem a hozzáállása ilyen rossz, h Ferrannak be kell állnia. Balde ahhoz képest jól bírta.