Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem Auba is hozott volna 20-25 gólt, de oké, ez egy milliószor lerágott csont, nem kezdek bele. Mindegy, én másokra költöttem volna, mint Lewy,de itt van, itt is lesz, tuti innen is vonul vissza, még a levezetést a sivatagban sem látom reálisnak.
Szerintem teljesen logikus volt. Muszáj volt hozni egy csatárt, senki nem volt arra a posztra. 45 millióból elég kevés van, akit el lehetne a klubjából még kevesebb. Plusz el is jönne azért a bérért egy épülő csapatba.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Azt írtam, nem Barca-kezdő szintű.
Igen, én alapvetően a másodikról beszéltem. Hogy ő nem az az ember, akit a Barca kezdőjében látni szeretnék, főleg, ha komolyabb célokért megyünk, és főleg úgy, hogy ő klasszikusan benullázódik a BL egyenes kieséses szakaszban. Én nem tenném a legjobb 30 center közé, akit itt szeretnék látni. Létezik az a csapat, ahová még előrébb sorolnám, de nem nálunk. Vagy hát ugye 2 hónapig igen, de azzal nem megyünk sokra.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Viszont ők ketten vannak ma itt, közülük kell kezdenie valakinek, az nálam egyértelműen Lewy.
Ez a "kezdőszint" nehezen megfogható fogalom, mert két eset van:
- a jelenlegi keretből ugye valakinek kezdenie kell egy adott poszton egy adott meccsünkön
- hipotetikusan van-e alkalmasabb játékos adott posztra
A jelenlegi keretben nálam Lewy a kezdő, de nyilván vannak jobb, fiatalabb középcsatárok a világban, mindegy, hogy 2, vagy 20, ha nekünk mind elérhetetlen. Én valahol top10 körül még merném osztályozni, de nyáron így is eladnám a lengyelt és hoznám Isakot, csak nem fog megtörténni, tippre még Davidre se lesz pénz, Lewy meg úgyis innen vonul vissza.
HA egy hipotetikus, ki a Barcának megfelelő szint a kérdés és ez a vita tárgya, akkor kb minden poszton 5-6 kivétellel azt mondom, hogy nem kezdőszint.
Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.Troym írta: ↑2025.02.13. 18:21:50Ha itt játszana mondjuk Isak, akkor persze, hogy nem Lewy a kezdőszint.
De összemosol sok mindent, a pillanatnyi formát, a képességekkel, mentális, fizikai erővel stb.
Szerintem Lewa nincs alapvetően a legjobb formában, de még így is jobb, mint FT a csúcsán. Viszont azért, mert valakinek a kezdők közül van 5-10-20 gyengébb meccse, vagy hullámzóbb a teljesítménye, azért még nem látom a 4 éve szenvedő, évente hetekre feljavuló cserét a kezdőcsatárnak.
Nálam pl Cubarsi játszik az egyik leggyengébben hetek óta, mégis kezdő kb minden meccsen, elfogadom.
Lewa jobb volt szezon elején, de Yamal sérülése hazavágta az ő formáját is, de ettől még bármelyik meccsen nyugodtabb vagy a pályán vele, mint Ferrannal, akkor is ha véletlen lőtt pár gólt.
Gondolom Flick sem kizárólag aktuális aheti forma alapján dönt, vagy mára a lelátón lenne Frenkie is, mert 2 hónapig konstans gyengén játszott, vagy Fermin már kölcsönben játszana, mert 4 hónapig nem nagyon voltak értékelhető meccsei.
Fontos figyelni a játékosok formáját és aszerint is alakítani a csapatot, csak az épp nem konstans dolog, még életemben nem nagyon láttam pl csatárt, akinél szezononként nem volt 1-2 hónap csendesebb időszak.
Tudása + tapasztalata + mentális, fizikális felkészültsége és jelenlegi forma összessége alapján nálam Lewy nagyon egyértelműen FT előtt van, és akkor vállalom, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, ha madridi újságírók és ilyenolyan bloggerek máshogy gondolják.
1 perc kereséssel, de ha gondolod, előkeresek timestamppel 1-2 barcás vagy akár madridi médiumot, amit követek. Két kifejezetten nagy madridit követek, akik korrektül nézik a meccseket, és mindenféle elfogultság nélkül értékelik a meccseket, egyik szerint Ferrán jobb, a másik szerint necces. Két barcást követek, ott így a határon vannak az emberek.
Szerintem ez neked képezi vita tárgyát, gondolom néhány más fórumozónak is, de megkockáztatom, hogy a többségnél nem vita tárgya, Lewy a kezdő, FT a csere, aki kisebb meccseken lehet kezdő és nem baj, ha kap 10-20 perceket, hogy pihenjen Lewa / Raphinha / Yamal
Köszönöm!
Tehát egy tizinél csak annak a játékosnak van érdeme, aki kiharcolta és evidencia, hogy az gól és nem kell tenned semmit, nem kell felkészülnöd mentálisan, felelősséget vállalni stb?
Mert semmi köze hozzá kb. Lehet, hogy valaki más csak 5/6-ot lőne be 6/6 helyett, de annyit szinte biztos. Ha jól rémlik, még csak ki se harcolt egyet sem, Rapha-Yamal hozzák össze neki. Semmi köze ahhoz, mennyire jó center, egy jól lövő cserekapus is belövögetné őket. Csak valakinek lőnie kell, ő az első. De ha nem lenne a pályán, pont ugyanúgy meglenne az a tizi, és alighanem Raphinha lövögetné be őket, vagy Pedri, vagy tudomisén ki, nem változtatna semmit. Így sem változik semmi, ha lemegy, max még több gólt lövünk. Ami szintén egy statisztikai tény, Ferrán visszatérése óta ha nincs a pályán, több gólt lövünk átlagban. Nem nagyon lehet vele vitatkozni, tény.Troym írta: ↑2025.02.13. 16:02:47Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
@mundodeportivo
Hát az edző és Deco úgy döntött, hogy marad, aktiválják az opciót, ez némileg ellentmond neked, mert ha azon tipródna az edző, hogy maradjon-e a lengyel, akkor nem hozzák meg a döntést februárban, hanem várnak nyárig.
A tiziket amúgy miért kell levonni? Azokat már nem kell belőni? Evidencia, hogy mindig gól?
Ilyen alapon azokat a gólokat is levonhatnánk, ahol a középrepasszt követően 4 méterről üres kapuba kell lőni a labdát, nem tudom abból kinek mennyi van.
Életemben nem láttam olyat, hogy egy februárban 30 gólos támadónak magyarázkodnia kéne, vagy megkérdőjeleződne, hogy miért ő az alapember...Messi űrszámait kicsit félretéve még ilyen számokat sem hozott senki, talán 1-1 szezonban a top Suarez.
Persze, hogy ereszt le a lengyel, elvégre 37 éves, nyáron én is eladnám leginkább csapatépítési szempontból, de sem jobb opciónk, sem piaci lehetőségünk nem lesz jobbat hozni, azért írtam J.Davidet többször, hogy hozzuk el, hátha legalább megközelítené ezt a szintet 25 évesen és ingyenesen érkezne.
Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.Troym írta: ↑2025.02.13. 15:21:15Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Amúgy centire ott tart Ferran, ahol tavaly.
Tavaly 7 bajnoki góllal zárt, most van neki 4 van neki féltávnál.
Ahogy valamikor írtam, szerintem FT a legsikeresebb abból a szempontból, hogy leredukálta és felé 0 az elvárás, így ha kicsit is használható egy meccsen, gólt lő, akár csak elfut valamerre, akkor már a pozitívumot látják benne, Lewy elő van véve ad absurdum a kapott gólokért is...holott nem néztem, de tippre akkor is kapunk gólokat, amikor FT játszik.
Lewy 2025ben 9 meccsen 8 gólos, szóval nem tudom milyen elvárásaink vannak a kezdőcsatárral szemben, de azért valahogy csak megugorja a lengyel is az edző szerint.
Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Hatalmas baitbence0330 írta: ↑2025.02.13. 11:29:43Elismerésem, hogyha tényleg külön segíti Fatit. Kritizálom bőven, szerintem van is mit, de mondjuk a hozzáállására soha semmilyen panasz nem lehetett, tényleg vezér akar ő lenni, csak annyira már nem tud, mint amennyire szeretne. A letámadásokból is kiveszi a részét, ami ebben a korban nem kis dolog. Így is nyilván jó, csak nem Barca-kezdő szint már egy ideje.
Da a plusz melóért le a kalappal, reméljük, foganatja is lesz, és élesen fog visszatérni Ansu.![]()
Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.Troym írta: ↑2025.02.13. 14:58:37Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
Mi alapján? Októberig? Top3. Azóta? Csapaton belül múlják felül. Nem is kicsit, és nem is elit játékos teszi mindezt.