bence0330 írta: ↑2025.02.10. 13:11:36
No meg leginkább szerintem legtöbben azt a 70 meccses elmebajt kritizálták, amikor mindentől függetlenül mindig kezdő volt (és azért még sehol nem volt a mostani formájához képest, főleg mikor már zsinórban sokadszor volt pályán kezdőként, meccsekig volt szellem), amire aztán rá is ment a következő pár éve. Én is. Tartom, hogy joggal, ilyet nem szabad csinálni, meg is szívtuk rendesen.
Ettől még alighanem kellett a komolyabb, tapasztaltabb szakmai stáb, hogy szintet lépjen, és (talán) maga mögött hagyja a sérüléseit is.
Ott az is közrejátszott, hogy még sokkal fiatalabb. Egy 20 év alatti játékosnál az ő posztján ez több mint megerőltető. (többek között ezért is félek Yamal miatt, jobb esetben csak visszaesik a teljesítménye rosszabb, hogy megy az orvosiba). Illetve a szerepe sem volt ilyen meghatározó. Erőssége volt a csapatnak, de most a szerepe megkércdőjelezhetetlen. Egyértelműen benne van a keretet tekintve a top 3 legfontosabb játékos között. Nagyon komolyan megérzi a csapat a hiányát, ugyanakkor egy kis -és középcsapattal szemben komoly eredmény, illetve játékbeli fölénynél az utolsó fél órára simán le lehet kapni. Egy Casádó-Frenkie-Olmo/Fermin kp. is bőven erős.Azt a futásmennyiséget, amit tol 3 naponta 22 évesen sem egyszerű fenntartrani megfelelő pihenés nélkül. Habár szerintem meg is lenne, csak a bajnokságban egy olyan időszakunk volt, hogy végig nagyon szoros meccseket hoztunk, ott érthető volt plusz tegnap is emberhátrányba kerültünk, amiben neki volt a legnagyobb szerepe. De ha tartjuk ezt a formát akkor talán a következő mérkőzéseken már őt is többet lehet pihentetni. Hála a BL-szereplésünknek most relatíve hosszú idő alatt kevés és nyerhető meccsünk lesz, még többet használva sem lesz akkora terhelés.
Ami még feltűnt a sérülésekkel kapcsolatban, hogy nagyon sok durva belépőt kap. Rendre azt szoktam hinni, hogy neki ennyi volt a meccs, de simán feláll és folytatja ahol abbahagyta. Egy "átlagos" játékos is simán belesérülne ilyenekbe, nemhogy Pedri, aki nagyon érzékeny volt erre.
Ahogy tegnap is szétcsúsztak a lábai és földön maradt azt hittem ez szalag lesz, de "csak" a válla fájdult meg, ahogy az esésnél letette. Úgy en bloc a sérülések elkerülése mellett, nekem ez tűnt fel leginkább.