La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
barca0417
Entrenador del Barça

2009.08.13. 15:03:22

Nekem nem tetszik hogy Muniesa Henrique elé került a rangsorban, ha tényleg így van. szerintem ő még húzzon le egy évet az Athleticben Luis Enrique kezei alatt. Még nem is játszott ott. Nekem amiket láttam felkészülési meccsek, tetszett Muniesa játéka, de Henrique se volt rossz, és őt inkább beraknám egyenlőre. Szerintem 4-5. számú védőnek tökéletes, aztán jövőre Pep eldönti hogy ő vagy Cáceres, kell-e , addigra Milito is felépül elvileg, meg Muniesa is érettebb és erősebb lesz.
Szóval szerintem Muniesa még ne legyen a felnőtt csapat tagja 17 évesen. könnyebb meccseken játszhatna, de még nem jobb mint Henrique.
A brazillal kapcsolatban, meg szerinem páran (pl. Pep, ha igaz) elfelejti, hogy tavaly Piqué is elég bizonytalan volt év elején, aztán hova nőtte ki magát. pedig ő Barca nevelés jobban is ismerheti a játékunkat. Henrique meg össz-vissz egy évet játszott eddig egyáltalán Európában.
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.13. 12:55:01

Mikaos írta:Tehát önmagában felhozni egy fiatalt: egyáltalán nem butaság! De bennhagyni az első csapatban úgy, hogy nem jól teljesít: az lenne a butaság. Érvényesül a "szűrő-elv", Pep nem hülye.
Nem is butaság, mint olvashattad korábbi hsz-emben valóban szükséges 1-2 fiatal, és szerintem is adni kell nekik esélyt, de feltölteni a kispadot már túlzás lenne. Nem írtam h így fog történni, csak hogy ha így történne akkor lenne butaság! (mert szerintem a jelenlegi pad rövid)
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
vkinga
Jugador d'estrella

2009.08.13. 12:51:54

Mikaos írta:
G-Jay írta: És :?: Bojan meg 1000 gólt lőtt, mégis nehéz dolga van a felnőttek között.
Am meg senki nem ítélkezett egy fiatal fölött sem, mindösszesen általánosságban fogalmaztuk meg, hogy miért lenne butaság sok fiatalt felhozni...
Messivel példálózni meg...10 évente egyszer van ilyen játékos, ettől még nem kell mindenkinek ilyennek lennie és nem is lesz. (Pl. Iniesta is csak mostanában ért be igazán. Nem 17 évesen.)
Az esélyt meg kell adni a fiataloknak. Aki él vele, és jól játszik, az marad.
De amúgy itt nem volt szó róla, hogy fenn is marad, aki feljön a fiatalok közül.

Tehát önmagában felhozni egy fiatalt: egyáltalán nem butaság! De bennhagyni az első csapatban úgy, hogy nem jól teljesít: az lenne a butaság. Érvényesül a "szűrő-elv", Pep nem hülye.
Senki sem érik be 17 évesen. Leo sem. Leo sokkal tehetségesebb volt 17 évesen, mint pár játékos. Ez igaz, hogy nem lehet mindenki olyan, mint Leo, de sok a középszerű játékos. Az, hogy Bojan lőtt már gólt, nem jelenti, hogy nagyon jó, mert más is kell a focihoz, nemcsak a góllövés.

A barca fiatalok meg dolgozzanak keményen, hogy fejlődjenek. Nincs könnyű dolguk, de így lesznek jók. Küzdjenek!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.08.13. 12:47:59

Varga Tamás írta:
Lampiao írta:
Miért? akkoriban a fiatalítás volt a Barca veszte? Túlzásba vitték? Nem kötekedésként kérdezem, csak én akkor fiatal voltam és fogalmam se volt a fociról... Azt hiszem 6-7 éves lehettem...
1994 nyarán elment Laudrup, kellően összerúgta a port Sztoicskovval is. És a kerethez 3-4 fiatalt, jó reményű ifjoncot hozott fel. Ők viszont nem bírták az iramot. Rajta is vesztettünk.
Ez a fiatalitás 1995 őszén kezdődött. Cruyff sztárigazolások helyett felhozta De la Penát, Oscart, Rogert, Tonit, Celadest, valamint igazolt egy totál ismeretlen bosnyák ürgét előre, bizonyos Meho Kodrot. Ez a csapat-mely kiegészült többek között Figoval, Popescuval, Hagival, Guardiolával, Ferrerrel, Sergivel, Amorral, na meg a kis Cruyffal, Jordival, egy jó fél szezonig szárnyalt, ám a végére összeesett, és ez a bajnoki címbe került. A bajnokságot az Atletico nyerte (nagy csapatuk volt, Kikoval, Panticcal, Vizcainoval, stb...) , ráadásul nekünk az UEFA kupa fináléja sem jött össze, az elődöntőben kiütött minket a Bayern ( idegenben 2:2, a Camp Nouban 2:1-es vereség).
A lényeg, hogy Tamásnak igaza van, a fiatalok beépítése remek dolog, de nem lehet túlzásokba esni-ezen a szinten.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.08.13. 12:44:13

G-Jay írta: És :?: Bojan meg 1000 gólt lőtt, mégis nehéz dolga van a felnőttek között.
Am meg senki nem ítélkezett egy fiatal fölött sem, mindösszesen általánosságban fogalmaztuk meg, hogy miért lenne butaság sok fiatalt felhozni...
Messivel példálózni meg...10 évente egyszer van ilyen játékos, ettől még nem kell mindenkinek ilyennek lennie és nem is lesz. (Pl. Iniesta is csak mostanában ért be igazán. Nem 17 évesen.)
Az esélyt meg kell adni a fiataloknak. Aki él vele, és jól játszik, az marad.
De amúgy itt nem volt szó róla, hogy fenn is marad, aki feljön a fiatalok közül.

Tehát önmagában felhozni egy fiatalt: egyáltalán nem butaság! De bennhagyni az első csapatban úgy, hogy nem jól teljesít: az lenne a butaság. Érvényesül a "szűrő-elv", Pep nem hülye.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.13. 12:35:13

Mikaos írta:Azt azért meg kell említeni, hogy ez a 17 éves Robert Sergi gólkirály lett középpályásként!!!
Addig ne ítélkezzen senki, amíg nem látta játszani a gyereket!

Főleg úgy ne, hogy Messi is 17 évesen került az első csapatba, és kapott játéklehetőséget.
És :?: Bojan meg 1000 gólt lőtt, mégis nehéz dolga van a felnőttek között.

California Love
alex27
Jugador del Barça

2009.08.13. 12:28:52

A Barca Atlétic előkészületi mérkőzésen 2-1 arányban verte a Reus gárdáját. A katalánok kezdőcsapata: Oier, Montoya, Iván Benítez, Bartra, Espasandín, Ilie, Rueda, Luque, Rochina, Benja, Nolito. A 2. félidőben pályára lépett még: Masip, Sobregrau, Martí Riverola, Dalmau, Planas, Jonathan Rodríguez, Polaco, Maestre, José Luis, Jonathan Soriano.
Gólszerzők: 10 Nolito 1-0, 13 Rochina 2-0 ill. 86 Rojas 2-1
Barca - Més que un club!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.08.13. 10:47:43

Azt azért meg kell említeni, hogy ez a 17 éves Robert Sergi gólkirály lett középpályásként!!!
Addig ne ítélkezzen senki, amíg nem látta játszani a gyereket!

Főleg úgy ne, hogy Messi is 17 évesen került az első csapatba, és kapott játéklehetőséget.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.08.12. 22:42:58

Pep nem azért hívta fel ezt a fiatal kölyköt, hogy ő lesz Xavi helyettese, hanem azért, hogy pótolja a válogatott forduló miatt jelenleg távolmaradókat. Ergo, kiegészítette a létszámot.

Szó sincs arról, hogy fent marad. Ami persze nem jelenti azt, hogy később ne maradhatna fent, de egyelőre nincs erről hír.
.
aynas
Capitá del Barça

2009.08.12. 22:32:58

Nekem egy ember hiányzik az alapozásról.

Victor Vazquez. Vele mi a helyzet? Esetleg sérült? Nem tudok róla, hogy eladták volna.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.12. 22:29:06

Egyetértek Tamással, abban hogy rövid a pad, amit felelőtlenség fiatalokkal feltölteni.

Az én álláspontom szerint a pad arra van, hogy a pályán kimerült játékosokat fél óra erejéig maximálisan helyettesíteni tudják, emellett szükséges esetben a tapasztalatukkal akár a 90 percet is simán lehúzzák. Ilyen típusba tartozik pl Larsson, vagy Guddi, Keita pl. Hangsúlyozottan érvényes nálam hogy a tapasztalat igen fontos a 12. embereknél.

A fiataloknál pontosan ez az ami hiányzik. Persze támogatni kell az ifjakat, tehát 1-2 új srác kipróbálása szükséges is, pl Bojan vagy Busquets tavaly. Idén sem hiszem hogy több kell 1-2 srácnál.
California Love
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.08.12. 22:21:35

Varga Tamás írta:Nem lesz ez így jó...
Tavaly is ezt mondtad...

Egyébként nem hiszem,h félnünk kell.Hiába ír bármit is a sport.Max azt tudom elképzelni,h fiatalt cserél fiatalra Pep.Valamelyik srác helyett inkább őt hozza vagy valami hasonló.

De sztem ennek sincs sok realitása.Én a fiatalok mellett vagyok de sztem bőven elég az a 2-3 ember akiről szó volt,h végelegesen a kerettel maradhatnak.Én a magam részéről tökéletesen elégedett lennék akkor is ha csak Jonathan Dos Santos és Muniesa ragadnának ott a nagyoknál.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
fcbarca10
Jugador del Barça

2009.08.12. 22:21:22

Varga Tamás írta:
fcbarca10 írta:Ismét egy új arc az edzésen: Robert Sergi (középpályás)

Most került volna fel a Barca Atleticbe, de lehet, hogy ő is kihagyja a B csapatot.

forrás: www.sport.es
Jó, de gyorsan felejtsük el.
Vagy csikócsapattal akarunk nekivágni a következő évadnak?
A kezdősor bivalyerős, de a cserepadunk nagyon rövid. Gyerekekkel nem megyünk semmire? Vagy 17 éves tinivel akarja pótolni Keitát és Tourét abban az egy hónapban?
Ne essünk már át a ló túloldalára. Szép dolog a bizalom az ifjaknak, de ne tőlük várjuk a világ megváltást...

Nem lesz ez így jó...
1994-95-ben belebukott a példaképe...

Szerintem.
A foci már sajnos egyre inkább az üzletről szól.
Az ilyen 17 éves fiatalokat lehet kölcsönadni, majd később eladni valamilyen 1. osztályú gárdának szép kis summáért.

Ha már 3-4 milliót keresnek rajtuk már az is elég.
Giovanni is szép sikereket elért az ifikkel, majd elment 6 millióért (nem rossz pénz egy tiniért).
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.08.12. 22:20:39

Lampiao írta:
Miért? akkoriban a fiatalítás volt a Barca veszte? Túlzásba vitték? Nem kötekedésként kérdezem, csak én akkor fiatal voltam és fogalmam se volt a fociról... Azt hiszem 6-7 éves lehettem...
1994 nyarán elment Laudrup, kellően összerúgta a port Sztoicskovval is. És a kerethez 3-4 fiatalt, jó reményű ifjoncot hozott fel. Ők viszont nem bírták az iramot. Rajta is vesztettünk.
Kép
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.08.12. 22:15:21

Varga Tamás írta:

Most került volna fel a Barca Atleticbe, de lehet, hogy ő is kihagyja a B csapatot.

A kezdősor bivalyerős, de a cserepadunk nagyon rövid. Gyerekekkel nem megyünk semmire? Vagy 17 éves tinivel akarja pótolni Keitát és Tourét abban az egy hónapban?
Ne essünk már át a ló túloldalára. Szép dolog a bizalom az ifjaknak, de ne tőlük várjuk a világ megváltást...

Nem lesz ez így jó...

Szerintem.

"Mindig aszerint élj amiben hiszel, különben abban fogsz hinni amiben élsz..."

Harcolj velem:D :http://clover880903.mybrute.com

"Legjobbnak lenni nagyobb érdem, mint elsőnek lenni, mert végül a legjobbak lesznek az elsők is." Joan Laporta
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.08.12. 22:09:12

Nem lesz ez így jó...

Szerintem.
Kép
fcbarca10
Jugador del Barça

2009.08.12. 22:04:11

Ismét egy új arc az edzésen: Robert Sergi (középpályás)

Primitive
Entrenador del Barça

2009.08.11. 19:23:11

Most néztem a SzerbiaU21 - IzraelU21 barátságos meccset. Guy Assouline kezdő volt, és nagyon ígéretesen mozgott, és baromi kreatív a srác.

Mikor cserélték le még a hazai, szerb szurkolók is állva tapsoltak. Jól tolja a gyerek, van benne potenciál.

Nagyon tetszett a játéka, azt hiszem jövőre ő is be fog robbanni :wink: 8)
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.08.11. 18:12:27

Replay írta:A Mundo szerint megegyezett a klub és a Xerez csapat Victor Sánchez kölcsönbe adásáról. Pep Guardiola engedélyezte távozását.
Már csak a fiatal játékoson múlik a dolog, de ha minden jól megy, még ma hivatalossá válhat.

A Xerez a következő szezonban az első ligában fog szerepelni.
Hát ő nem nagy veszteség sztem. Ő sztem nagyon kevés a felnőtt csapatba, még kiegészitő embernek is. De egy spanyol kiscsapat megfelelő lehet a számára.
Replay
Director del Fútbol

2009.08.11. 16:16:18

A Mundo szerint megegyezett a klub és a Xerez csapat Victor Sánchez kölcsönbe adásáról. Pep Guardiola engedélyezte távozását.
Már csak a fiatal játékoson múlik a dolog, de ha minden jól megy, még ma hivatalossá válhat.

A Xerez a következő szezonban az első ligában fog szerepelni.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.08.11. 10:48:14

Fontás és Muniesa tényleg robbanthatnak jövőre-főleg utóbbi. Jeffren és Pedro viszont szerintem továbbállnak. Ha 2 éven belül nem lépnek előre egy nagyot a rangsorban, menniük kell. Márpedig erre a nagy lépéste én semmi esélyt nem látok. Ők sem akarnak tartalékként megöregedni.
Jonathanról nem tudok véleményt formálni, többször kellene látni. Rueda bizonyította hogy hatalmas a lövőereje. Meglátjuk Pep kit tart alkalmasnak arra, hogy akár a világsztárok között is megállja a helyét. Én egyedül Muniesára tippelnék.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.08.11. 10:38:06

Jó látni, hogy ismét megragadhatnak ifi játékosok a csapatnál. Bár nem követtem a felkészülési meccseket ,nem láttam ki milyen formában van, de jó lenne, ha meg tudna legalább egy srác ragadni a nagyoknál.
Kép
madmushroom
Capitá del Barça

2009.08.11. 10:21:23

alex27 írta:Egy kis érdekesség: a Barcelona előszezonbeli góljainak 100%-át saját nevelésű játékos szerezte!
1-2 oldallal ezelőtt már meg lett említve ez az érdekesség :)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.11. 09:14:29

alex27 írta:Egy kis érdekesség: a Barcelona előszezonbeli góljainak 100%-át saját nevelésű játékos szerezte!
Tényleg :)
Bojan 3, Pedro 3, Jeffren 3, Messi 2, Rueda 1
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
alex27
Jugador del Barça

2009.08.11. 09:08:00

Egy kis érdekesség: a Barcelona előszezonbeli góljainak 100%-át saját nevelésű játékos szerezte!
Barca - Més que un club!
Válasz küldése