La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.21. 15:53:19

Lehet, hogy most kinevettek, de én Victor Sanchezben láttam potenciált. A szezon előtti felkészülési meccseken is jól játszott, de nem fog visszatérni ide, ez 70%. A Getafeben ha kezdő tudna lenni, akkor az neki tökéletes lenne.
Kép
"And my heart will leave you never."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.01.21. 15:42:00

Én őszintén szólva nem örülnék neki. Csak egy esetben, ha Cesc jön a nyáron... Páratokkal ellentétben én látok potenciált a "kis" Santosban. Olyan Guardiola féle vkp-irányító a gyerek. Itt van ez, de főképp emiatt a gólpassz miatt is. Mert itt elvileg vkp-t játszott, de végig ő irányított a meccsen. Szerencsétlenségére nem cselez úgy mint Thiago, ezért kevésbé látványos a játéka, így sokak szemében nem nyújt semmi extrát. De azt kel itt figyelembe venni, hogy 20 évesen képes volt már szinte egymaga irányítani a Barcát - tudom hogy ez barátságos meccs, de a Villarreal ellen is voltak nagy zsugái tavaly, és minden meccsén vannak. Szóval ennyi rutinnal is képes volt ilyenekre, akkor ha a nagycsapathoz kerülne, és beilleszkedne, akkor milyen teljesítményt tudna nyújtani... Még csak 21, Xavi és Ini se voltak előrébb ennyi idősen...

Amúgy én is inkább Thiagot bírom, de azért, mert más a stílusa. Dos Santos szerintem Busi cseréjének jó lenne. Esetleg néha Xavit válthatná. Ezért zavar engem Keita, mert az ilyen ifik elől "veszi el" a lehetőséget. Persze jelenleg Keita még valamivel jobb mint ő, de ha Jonathan annyit játszhatna, mint a mali, akkor már túlnőhette volna véleményem szerint. Letámadásoknál agresszív és hatékony, előre játékban pedig bőven felülmúlja Seydou barátunkat. Szóval képességeit tekintve szerintem itt lenne a helye. De úgy tűnik, hogy rossz időben volt a jó helyen sajna. Ha 3 éve tartott volna itt, állítom hogy ma már szinte alap kezdő lenne. Remélem türelmes lesz, és vár, mert Keita nem hinném hogy sokáig marad még, és Afellay is szélsőt játszik inkább. Szóval amint a mali megy, remélem megnyílik az út előtte és Thiago előtt - és remélem, hogy Cesc nem torlaszolja majd el teljesen ezt az utat mindkettejük - rosszabb esetben egyikük - elől sem, ha esetleg jön...
noname
Llegenda del Barça

2011.01.21. 12:54:51

Dos ahhoz túl jó h a B-csapatban, az ifik közt játsszon, simán elfér egy közepes elsőosztályú spanyol csapatban, de valóban nem elég a nagycsapathoz. Ahogy már mások is mondták, súlytalan. Nem a Victor Sanchez/Oleguer kategória, de Thiago sokkal nagyobb tehetség, ezt mindenki láthatja. Ügyes a kis Dos, de semmi kiemelkedő nincs benne, nem elég gyors, nem elég technikás és nincsenek is olyan jó gyilkos passzai. Thiago gyorsabb, technikásabb és legalább olyan jól passzol.
A Fifa egy szégyen
sneco7
Capitá del Barça

2011.01.21. 12:29:14

Lionel85 írta:
menczel írta:Ugye még semmi nem biztos, de nagyon nem örülök. Ha marad pár éven belül klasszis kp-ás lehetne. Védekező poszton is jól játszott, jóval erősebb felépítésű és jobban ütközik mint a kreatív középpályásaink, mégis jól lát a pályán és végre valaki aki messziről lő!

Szóval remélem marad. Egyébkén hány éves 19 vagy 20? Tudhatná h Barcelonában 22-23 körül lehetne közvetlenül a kezdő közelében, azelőtt minek pattog. Egyébként ezért is nem örültem Afellay érkezésének.
Áprilisban lesz 21. Lehet az is közrejátszik, hogy 21 fölött van asszem az, hogy állandó mezszámozás kell, azaz 25-ön belül, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is felnőttkeretbe tartozik. Viszont ezzel ugyebár nem játszhat vissza a B csapatba, Pep meg valószínűleg Alcántarát hozza majd fel a nagyokhoz, illetve tart még egy-két helyet egyéb nyári igazolásoknak is.

Thiago mellett Fontás vagy Bartra is esélyes még a felnőtt tagságra a nyártól.
Nem hiszem,h van ilyen szabály,hisz Nolito is játszott itt is,meg a B-ben is,pedig már 23-24 éves. Pontosan nem emlékszem,h milyen számmal,talán 27(?). Szóval nem kell 21 éven aluli legyen ahhoz,h ide-oda játszhatsson. Régebbről emlékszem egy olyan szabályra és lehet,h ez vonatkozik a 21 éven felüliekre...Ha valaki legalább 6 meccset játszott a felnőtt csapatban akkor már nem játszhat a tartalékok között,vagy valami ilyesmire emlékszem. Szóljon,aki tud biztosabbat illetve helyesebbet.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.21. 12:23:52

menczel írta:Ugye még semmi nem biztos, de nagyon nem örülök. Ha marad pár éven belül klasszis kp-ás lehetne. Védekező poszton is jól játszott, jóval erősebb felépítésű és jobban ütközik mint a kreatív középpályásaink, mégis jól lát a pályán és végre valaki aki messziről lő!

Szóval remélem marad. Egyébkén hány éves 19 vagy 20? Tudhatná h Barcelonában 22-23 körül lehetne közvetlenül a kezdő közelében, azelőtt minek pattog. Egyébként ezért is nem örültem Afellay érkezésének.
Áprilisban lesz 21. Lehet az is közrejátszik, hogy 21 fölött van asszem az, hogy állandó mezszámozás kell, azaz 25-ön belül, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is felnőttkeretbe tartozik. Viszont ezzel ugyebár nem játszhat vissza a B csapatba, Pep meg valószínűleg Alcántarát hozza majd fel a nagyokhoz, illetve tart még egy-két helyet egyéb nyári igazolásoknak is.

Thiago mellett Fontás vagy Bartra is esélyes még a felnőtt tagságra a nyártól.
Kép
Kép
Kép
menczel
Entrenador del Barça

2011.01.21. 11:50:11

Ugye még semmi nem biztos, de nagyon nem örülök. Ha marad pár éven belül klasszis kp-ás lehetne. Védekező poszton is jól játszott, jóval erősebb felépítésű és jobban ütközik mint a kreatív középpályásaink, mégis jól lát a pályán és végre valaki aki messziről lő!

Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.21. 11:47:40

Természetes, nem mindenki férhet be az első csapatba, nincs semmi garancia az egyenes feljutásra.
Egyébként nem tudom, mitől függ (csillagok állása?!), de vannak generációk, amik egyszerűen jobban sikerülnek, s vannak, amelyek kevésbé. De még a jól sikerült generációkból is átlagban max. 2-3 ember tud beépülni az első csapatba. Legutóbbi ilyen beépülő emberek: Busquets és Pedro. Bojan mondjuk fiatalabb náluk, de őt elég hamar dobták a mélyvízbe (talán túl korán is?). Ugyanakkor kivételes képességű emberek sem gyakori előfordulásúak - kész szerencse, hogy mi bővelkedtünk ebben az utóbbi évtizedben (és egyelőre a 2010-től kezdődőben is).

Dos Santos-nak egyértelműen mennie kell. Mindenkinek jobb lesz így. Különösebb baj sosem volt a játékával, csak egyszerűen súlytalan volt. (Például, ha Thiago fellépett a pályára, akkor lehetett érezni, hogy történik "valami". Ez persze megint nem jelenti azt, hogy Thiago-nak egyenes út vezet a nagyokhoz). És azért Dos Santos sem az a tini kategória már, akiben még hatalmas potenciálok rejlenek, hisz mindjárt 21 éves lesz. Thiago 1 évvel fiatalabb, és élénkebb játékos - és mivel ugyanazon a poszton játszanak (vagy nagyjából lefedik azt), így egyértelmű, hogy melyik marad, melyik megy.
sneco7
Capitá del Barça

2011.01.21. 11:16:56

Lionel85 írta:
LM10 írta:A SPORT szerint a klub szabad utat enged Jonathan dos Santosnak. A mexicói játékos nem érzi a bizalmat felé, idén csak 3 meccset játszott a felnőtteknél, és ő többet szeretne. 3 millió euró fejében távozhat.

Érezhető, hogy nem nagyon tud bekerülni, és ez csak nehezebb lesz neki Thiago és Afellay mellett. Én sosem láttam benne azt a hu de nagy tehetséget, de nem játszott sosem rosszul, ha rá került a sor.
Sokan reménykedtünk abban pár éve, hogy nem fogja azt az utat bejárni, mint bátyja. Sajnos úgy néz ki, neki is mennie kell, mert abszolút nem számol vele Guardiola. Még a szezon előtti barátságos meccsekre jó, de a tétmeccseken nem számol vele. Ugye innen a fórumról nem látni, mennyire fejlődik, ott jobban látják, ahogy Gai Assulin is tiplizett, most Jonathan is menni fog.

Nincs esetleg egy harmadik dos Santos-testvér, aki végre beválhat? :P
Szerintem hosszú távon ő is beválhatott volna,de jelenleg nincs hely az első csapat keretében. Mondjuk én Keita helyett bármikor elnézném őt is. De jelenleg láthatjuk,h Thiago is visszakerült a B-be,ráadásul Pep sem rotál annyira,amennyire szerintem kellene,h frissen tartsa az alapjátékosokat. Jővőre pedig,ha még jön Fabregas is,akkor aztán végképp nem férne oda még padra sem.
Azt azért hozzáteszem,h meglepően hirtelen tűntek el a fiatalok a keret közeléből Dos Santos is ősszel még néha oda került,most már edzésen sem,de ugyanígy Fontás. Ráadásul a kupában is inkább a légiósok játszottak a Betis ellen,a szokásos fiatalok helyett. Nem igazán tetszik nekem ez a tendencia. Persze a légiósoknak is játszani kell,de év elején ki jelentették,h bíznak az utánpótlásban. Erre ahogy a tavaszra fordultunk a bajnokságban,szépen lassan eltüntek a fiatalok a keretből.

Bár most edzésen ott volt Espinosa,meg Deulofeu, de ők még csak az ifi keretéhez tartoznak egyik 18 másik 16 éves.

Nem tudom,h miért tűntek el ennyire a B keret tagjai,h még edzésre sem kerülnek fel. (Dos Santos,Fontás,Sergi Roberto,Montoya, stb.) Érti ezt valaki?
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.01.21. 10:15:22

Nem hiszem, hogy a tehetségével lennének problémák. Egyszerűen csak nem fér be a keretbe és már nem 17 éves, hogy túl sokáig várjon. Sajnos mindig lesznek olyan tehetséges fiataljaink, akiket el kell majd engednünk azért, mert egyszerűen nem férnek be a keretbe. Most, hogy egyszerre ennyi tehetség van a fiataloknál, ez jobban kitűnik, de azért régebben is így ment.

Egyébkén a védőkkel ugyan ez lesz. Sok tehetség van egyszerre, de csak 1-2 fog tudni felkerülni az első csapathoz. A többiek elmennek és talán sztárok is lesznek, de ez benne van...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.21. 09:38:04

LM10 írta:A SPORT szerint a klub szabad utat enged Jonathan dos Santosnak. A mexicói játékos nem érzi a bizalmat felé, idén csak 3 meccset játszott a felnőtteknél, és ő többet szeretne. 3 millió euró fejében távozhat.

Érezhető, hogy nem nagyon tud bekerülni, és ez csak nehezebb lesz neki Thiago és Afellay mellett. Én sosem láttam benne azt a hu de nagy tehetséget, de nem játszott sosem rosszul, ha rá került a sor.
Sokan reménykedtünk abban pár éve, hogy nem fogja azt az utat bejárni, mint bátyja. Sajnos úgy néz ki, neki is mennie kell, mert abszolút nem számol vele Guardiola. Még a szezon előtti barátságos meccsekre jó, de a tétmeccseken nem számol vele. Ugye innen a fórumról nem látni, mennyire fejlődik, ott jobban látják, ahogy Gai Assulin is tiplizett, most Jonathan is menni fog.

Nincs esetleg egy harmadik dos Santos-testvér, aki végre beválhat? :P
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.01.21. 09:28:03

A SPORT szerint a klub szabad utat enged Jonathan dos Santosnak. A mexicói játékos nem érzi a bizalmat felé, idén csak 3 meccset játszott a felnőtteknél, és ő többet szeretne. 3 millió euró fejében távozhat.

Messidona10
Entrenador del Barça

2011.01.17. 20:16:06

Úgy látom, a Fabregas-ügyben hasonló véleményen vagyunk itt. Egyáltalán azt sem értettem, hogy ki helyett került volna a csapatba? Mert nyilván nem a kispadot jött volna melegíteni... Szerintem Pedro látta volna kárát (nyilván Iniesta sem szorul ki, hanem az ő helyén játszott volna), azt pedig nagyon sajnáltam volna.
Thiagonak pedig nagyon örülök, régóta nagyon szimpatikus játékosnak tartom, és a képességei is megvannak. Annak idején majd akár Xavit is pótolhatja (legalábbis szép lenne).
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.17. 20:13:26

Úgy látom Affellay-al többen csak középen számolnak, pedig bevethető lesz elől is. Tény hogy a legjobban az Iniestáéhoz hasonló szerepkörben érzi magát, de megállja a helyét elől is!

Örülök hogy Thiago egyre inkább előtérbe kerül, és remélem hogy pár év múlva tényelg alapember lesz.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
messideco
Presidente del Barça

2011.01.17. 20:08:28

Jaja bőven. Fabregas ide már abszolút nem kell. Azt is nyilatkozta, hogy nem fog jönni.

De hogy ne legyek off:
Örülök a hírnek, de hatalmas lesz a konkurencia a középpályán, és ezek közül valaki nem fogja bírni a padozást, és ez a valaki vagy Afellay vagy Thiago lesz :cry:
Kép
"And my heart will leave you never."
faithnomore
Entrenador del Barça

2011.01.17. 20:05:48

ezzel remélem végleg lemondunk Fabregas leszerződtetéséről, én szívesebben látom a fiatal Thiagot ott

így jövőre elég erős kis középpálya áll össze
Xavi-Ini-Keita-Afellay-Thiago

5 ember 2 posztra teljesen jó
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.17. 19:52:07

S.Agüero írta:
csdewl írta:Thiago a 2011-2012 -es szezonban a nagycsapat tagja lesz!

http://www.totalbarca.com/2011/news/off ... xt-season/
Már amúgy nem úgy volt, h télen felhozzuk és lesz neki profi szerződése?
Egyébkén örülök, h már jövőre teljesen a nagy csapattal lesz. Jó lenne, ha már most egyre jobb játéklehetőséget adnánk neki, pl szerdán. :P :D
Ez jó hír csak kérdés hogy jól döntöttek-e.

Mert neki még igen fontos lenne a másodosztályban játszani, persze nagyobb dolog a padon lenni( ha ott van), de van hogy se itt, se ott nem játszik.

Reméljük fejlődik annyit hogy jövőre folyamatosan tudjon játszani, mert akkor nem tud már visszamenni, de minden képessége meg van ahhoz hogy bizonyítson.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.17. 16:17:18

Már amúgy nem úgy volt, h télen felhozzuk és lesz neki profi szerződése?
Egyébkén örülök, h már jövőre teljesen a nagy csapattal lesz. Jó lenne, ha már most egyre jobb játéklehetőséget adnánk neki, pl szerdán. :P :D
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.17. 14:28:57

Na ennek nagyon örülök.
Hatalmas játékos lehet belőle, és remélem ki jön belőle a tehetsége.
És abban is reménykedek, hogy idén is még többet láthatunk belőle.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csdewl
Capitá del Barça

2011.01.17. 14:23:34

Thiago a 2011-2012 -es szezonban a nagycsapat tagja lesz!

"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.01.16. 16:07:56

Barcaman14 írta:A videokkal csak csinján bánjunk. Sok tehetséges fiatal tűnt el. Hiába van meg náluk a zsenialitás, ha nincs meg bennük a kellő alázat. Pedro pl nem biztos hogy tehetségesebb Bojannal, viszont elképesztően nagy alázat és szorgalom rejlik benne. Ez az ami előre viszi. De ez már számtalanszor ehangzott. Ezt kell súlykolni a tehetséges játkosainkba is, és akkor min. 5-ből 3 srác az elitben találhatja magát.
http://www.youtube.com/watch?v=UJFHJ1yP ... re=related

A habitus legalább megvan Thiagoban. :twisted:
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.16. 16:04:17

tévedsz ;)

"az öreg" az apjukat takarja, Mazinho-t ;)
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.01.16. 16:02:09

Idézet
Hát igen,örököltek valamit az öregtől :D Egyébként azt hiszem első vagy talán második meccse lehetett a B-ben. Egyébként múltkor néztem róla egy videót,fizikailag elég jól áll a srác,uh valószínűleg azzal nem lesz problémája,biztos megragad a B-csapatban így.
Az öreg Paulino Alcántara, ugye? Jól tudom? :D
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.16. 14:21:49

A videokkal csak csinján bánjunk. Sok tehetséges fiatal tűnt el. Hiába van meg náluk a zsenialitás, ha nincs meg bennük a kellő alázat. Pedro pl nem biztos hogy tehetségesebb Bojannal, viszont elképesztően nagy alázat és szorgalom rejlik benne. Ez az ami előre viszi. De ez már számtalanszor ehangzott. Ezt kell súlykolni a tehetséges játkosainkba is, és akkor min. 5-ből 3 srác az elitben találhatja magát.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.16. 14:13:54

Perrero írta:
messideco írta:Rafinha milyen poszton játszik?

Perreronak igaza van. Összevágott videókból még nem lehet biztosat állítani. Bármelyik játékos legjobb megmozdulásait össze lehet vágni, s kiderül, hogy mekkora játékos. Vagy mégsem?
nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ifibe valaki lehet nagy playa felnőttben meg 1 senki, akár fordítva is. Busquetsről pl. nem terjengtek ilyen videók. mindenki fogta a fejét, hogy mit keres itt. oszt most meg...
Én Pedron még jobban meg lepődtem. Álmomban sem mertem volna gondolni, h egykor meghatározó játékosa lehet a Barcának, még a tavalyi évben sem hittem volna, azt hittem, h az csak egy fellángolás lesz, de amit idén mutat, az fantasztikus, hihetetlen, milyen gyorsan fejlődik. Pedig korábban róla nem lehetett hallani, ahogy Busquets-ről sem, h mekkora tehetségnek tartják őket, ellen pl. Krkic-el.
Lehetséges, h Pep is emiatt bánik nagyon óvatosan Thiagoval, és őt is nagyon lassan, és fokozatosan akarja beépíteni, mint Pedrot. Nem akarja hirtelen mélyvízibe dobni, mert vannak elrettentő példák.
Válasz küldése