Gyengélkedő
Nagyon fontos lenne Fatit játszatni, mert egy hónap és itt a Real elleni meccs, rá, Olmora és Ferminre mindenképpen szükségünk van, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt. De Jong és Gavi ha fel is épülnek, olyan meccshiánnyal vannak, hogy rájuk nem lehet számítani.
Fáradt a csapat fizikailag is, fejben is. Túl sok a meccs, erősek az edzések. Kérdés, hogy prioritás-e a pihentetés - akár az eredmény rovására is. Szerintem a legjobbjainkat (Yamal, Pedri,ter Stegen) igenis pihentetni kell. Persze lehet ezt kisebb sérülésnek nevezni és visszatartani őket a válogatottból is.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Casádoról van bármi hír? A meccs végén nagyon lent maradt és sántikált. Jött is be hozzá az orvosi stáb.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Frenkie újabb napot edzett végig a csapattal, ha nem jön közbe semmi, jó eséllyel akár egy hét múlva a Getafe ellen már pályára léphet! Most Olmo-Fermín kiesésével nagyon-nagyon kéne, mert Pedri szerepét átvehetné, az amúgy is a legjobb posztja, aki meg közben felléphetne 10-esbe, és akkor nem kell Ferránt nézni a balszélen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Az igaz, hogy egy alapvetően nem sérülékeny játékos is megsérülhet, valamennyire véletlen is, ütközések, rossz mozdulatok is vannak, nem csak a terhelés.Chino írta: ↑2024.09.17. 21:24:55Én ebben a kontextusban ezt a Gündo-Olmo "cserét" így nem jelenteném ki. Lehet hogy tavaly nem küzdött sérüléssel, de ki tudja, hogy idén is így lenne-e. Főleg, hogy látjuk milyen sebességgel dőlnek ki az embereink. Az első itteni szezonjában például Raphinha is végigtolt 50 meccset minden probléma nélkül vagy azelőtt a Leeds-ben, aztán tavaly kétszer is kidőlt. De Jong a tavalyi szezon előtt kb. egyszer volt két-három hétig sérült 3 év alatt. Ferminnek sem volt tavaly semmi problémája. Igaz, ő kevesebbet játszott, de szinte minden meccsen (43/2000) és akkor jött fel hirtelen a harmadosztályból, elég kemény váltás.
Szóval semmi garancia, hogy vele előrébb lennénk, ráadásul már nem mai fiú, hajlamosabb a sérülésre is, ahogy a terhelhetőség szintén kérdéses egy ilyen megerőltető tavalyi szezon plusz egy EB után, minimális pihenéssel 34 évesen.
Pl. egy Koundéban is simán benne van, hogy kap egy olyat, mint Bernal, aztán viszlát szeptemberben.
De aki eleve sokat sérült máshol, tőlük mire számítunk itt? Hogy pont itt nem lesz sérült?
Olmo 3 év alatt kb kihagyott egy évet és lecseréltük Gündogant őrá, aki tavaly még az itteni terhelést is tűrte.
Persze LEHET hogy megsérült volna Gündogan is, de Olmotól ez nagyságrendekkel valószínűbb volt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Pedig változott, több helyen is, az első számú szakember Julio Toous személyében. Nagyon neves szakembernek tartják, több nagy klubnál is dolgozottfőleg Angliában és Olaszországban (Inter, Juve, Chelsea, Spurs). Utóbbinál a válogatottban is ő dolgozott, Conte onnan vitte magával a Chelseahez.
De az egész stábba jött még azt hiszem 1 vagy 2 ember.
Forca Barca!!!!
-
- Capitá del Barça
Többször elhangzott, hogy az edzések is intenzívebbek lettek. Ennek a pozitív hatása az, hogy a meccseken is intenzívebb a játék. Azért lehet, hogy az meg a negatív hatása, hogy a játékosok edzéseken is könnyebben lesérülnek. Azért remélem hogy hosszú távon ezek a sérülések elmaradoznak. Vagy lehet, hogy pár játékos hullik ki végleg.
Azt tudja valaki, hogy Flick érkezésével volt-e változás az erőnléti edzői stábban ill. az orvosi csapatban?
Gyorsan ránéztem a neten, 4 erőnléti edző van, egyik se német, úgyhogy azt sejtem, ott nagy változás nem volt.
Gyorsan ránéztem a neten, 4 erőnléti edző van, egyik se német, úgyhogy azt sejtem, ott nagy változás nem volt.
Fermin azonnali rásérülése a laikus számára egyértelmű bizonyíták, hogy túl vannak játszatva a fiuk. Ez visszaélés az egészségükkel. A csapaton belül biztosan megoldható a pihentetés, de valamit kellene kezdeni a sok FIFA és UEFA kötelezettséggel is. A rövid keret azért nem lehet akadály, mert ha nem oldják meg, a sok sérülés úgyis ugyanúgy hiányzáshoz vezet, csak még a fontos meccsekre is kiterjed.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Örömteli hírek, Fatira nagyon kíváncsi leszek, ha pedig azt veszem, hogy a következő 2 hétben 5 meccsünk lesz, piszok módon szükség lesz mindenkire.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Chino
- Llegenda del Barça
Fati zsinórban a harmadik napja végez teljes értékű edzést, úgyhogy a padon szinte biztosan ott lesz, hogy (mennyit)játszik az majd Flicktől függ.
Christensen egyelőre az edzőteremben dolgozik, a csapatba hétégén Domiguez helyett Olmedo kerülhet be, illetve úgy néz ki Guille Fernandez is csatlakozik.
Jó hír, hogy úgy néz ki Olmo is maga mögött hagyta már a sérülését.
Gavi is már a csapattal edz. a teljes felépülését október közepére jósolják, legrosszabb esetben is november elején lehet a visszatérése, mert csak óvatosan és szakaszosan akarják visszaengedni.
https://x.com/FCBarcelona_es/status/183 ... -108049812
Christensen egyelőre az edzőteremben dolgozik, a csapatba hétégén Domiguez helyett Olmedo kerülhet be, illetve úgy néz ki Guille Fernandez is csatlakozik.
Jó hír, hogy úgy néz ki Olmo is maga mögött hagyta már a sérülését.
Gavi is már a csapattal edz. a teljes felépülését október közepére jósolják, legrosszabb esetben is november elején lehet a visszatérése, mert csak óvatosan és szakaszosan akarják visszaengedni.
https://x.com/FCBarcelona_es/status/183 ... -108049812
Forca Barca!!!!
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Ezek jó hírek, örülnék neki ha Frenkie is bevethető lenne hamarosan. Kicsit ezzel fel tud talán lélegezni a csapat, mert jelenleg úgy érzem hogy bárhonnan kiesik egy ember, gond lesz. Még a védősorban vagyunk elképesztően szűken, pedig ott mostanság nem lesz felépülő ember.Chino írta: ↑2024.09.10. 21:42:16Gavi már részben a csapattal együtt edz fokozatos terhelés mellett. A felépülését október első felére teszik, de a biztonság kedvéért lehet, hogy kicsit később engedik pályára.
Fati szintén a többiekkel van, egyre intenzívebb edzést folytat, a technikai stáb szerint már a Girona elleni keretbe is bekerülhet.
Mondjuk jobban örülnék, ha egyelőre még a lelátón lenne és csak 101 %-osan küldenék pályára.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- Chino
- Llegenda del Barça
Gavi már részben a csapattal együtt edz fokozatos terhelés mellett. A felépülését október első felére teszik, de a biztonság kedvéért lehet, hogy kicsit később engedik pályára.
Fati szintén a többiekkel van, egyre intenzívebb edzést folytat, a technikai stáb szerint már a Girona elleni keretbe is bekerülhet.
Mondjuk jobban örülnék, ha egyelőre még a lelátón lenne és csak 101 %-osan küldenék pályára.
Forca Barca!!!!
Mert ugye milyen jó példa Fati, akit 4szer műtöttek meg, gyakorlatilag egyik műtét se sikerült, és valszeg sose lesz belőle már top focista.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:09:25Pontosan Umtitinél terjedt el, hogy sámánokkal kezelteti magát, az alternatív kezeléssel kapcsolatban. Nem is értettem egyet a sok szapulással.
Persze, ez is egy módja a gyógyulásnak, de szerintem eddig mindenkivel megjártuk, aki ezt választotta. Umtiti, Fati a 3. műtét helyett, Pique és De Jong.
Sosem fekete-fehér, hogy műtét jó, vagy a konzervatív kezelés. Jó eséllyel de Jong is konzultál egy csomó orvossal, akik meg nem a műtétet javasolják neki.
Őszintén szólva én egyáltalán nem bízok a klub orvosi stábjában (elmúlt években sokszor bizonyították a hozzá nem értésüket), gyanítom a játékosok is így vannak ezzel.
- bence0330
Nem állnánk rosszul ilyen téren, kár hogy pont az a két játékos hosszútávú, akik nélkül alighanem le fog főni nekünk a BL őszi része a komolyabbak ellen. Ha Ara és Chris egészségesek lennének, szerintem kb bármire lenne esélyünk.Troym írta: ↑2024.09.09. 21:45:45Expected return dates for Barça's injured players:
- De Jong: September - October
- Gavi: October - November
- Araujo: Before the end of the year
- Ansu: Before the end of September
- Christensen: January 2025
- Bernal: September 2025
- Fermín: End of September
Visszatérési dátumok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Expected return dates for Barça's injured players:
Visszatérési dátumok.
Visszatérési dátumok.
-
- Entrenador del Barça
Pontosan Umtitinél terjedt el, hogy sámánokkal kezelteti magát, az alternatív kezeléssel kapcsolatban. Nem is értettem egyet a sok szapulással.
Persze, ez is egy módja a gyógyulásnak, de szerintem eddig mindenkivel megjártuk, aki ezt választotta. Umtiti, Fati a 3. műtét helyett, Pique és De Jong.
Konkrét hír Piquenél és De Jongnál volt. Piquenél azt írták, hogy ha nem műtteti meg, folyamatosan előjöhet, de a kora miatt inkább ezt választotta.
De Jongnál is hasonlóról írtak, folyamatosan rásérülhet. Csak ő még fiatal, szerencsétlenségünkre a legtöbbet kereső játékosunk. Ha nem lenne szigorú FFP, szerintem nem érdekelne senkit, max a vezetőség szívná a fogát.
Így viszont eléggé Umtiti helyzet kezd kialakulni. A hírek szerint távozni nem akar, fizetését nem akarja csökkenteni, hosszabbítani, átütemezni nem akar.
Ha játszik, valószínűleg rásérül, ha nem műtik, lehet havonta látjuk pár meccs erejéig az új sérüléséig.
Persze a műtét sem garancia semmire, de volt egy kép a bokájáról augusztus közepén, ami még mindig be volt dagadva.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Kisebb térd sérülés, elővigyázatosságból kihagyták svájc ellen és haza utazott barcelonába. Remélhetőleg tényleg nem komoly, mert ez a heti 2-3 játékos kiesés elég morbid eddig.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Fernando
- Llegenda del Barça
Van hir Olmorol mennyire serult? Alakul megint a valogatott szunet. Olmo, Fermin eddig.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Inkább elméleti kérdés, egyelőre, de attól függ, mennyi időre esne ki a műtét miatt FdJ.Troym írta: ↑2024.09.08. 14:11:05
Ha már annyira ezt feszegetnétek, akkor szólnék, hogy
1. Olmo és Victor dec31-ig van regisztrálva,
2. Araujo és Christensen: gondolom őket kéne visszaregisztrálni,
3. másrészt ideiglenes regisztrációt engedélyeznek úgymond a sérülés idejére, tehát csak az őszi szezon végéig lenne érvényes bármilyen érkező regisztrációja pont úgy, ahogy Olmoé.
Min 4 hónapos sérülést lehet helyettesíteni, az már jan közepe... Akkor már esélyes, hogy szezon végéig lehet igazolni, a la Gavi novemberi sérülése és Roque júniusig tartó leigazolása...
Az orvosi része érdekelt, engedjük már el ezt a regisztrációs marhaságot.
Ha már annyira ezt feszegetnétek, akkor szólnék, hogy
1. Olmo és Victor dec31-ig van regisztrálva,
2. Araujo és Christensen: gondolom őket kéne visszaregisztrálni,
3. másrészt ideiglenes regisztrációt engedélyeznek úgymond a sérülés idejére, tehát csak az őszi szezon végéig lenne érvényes bármilyen érkező regisztrációja pont úgy, ahogy Olmoé.
A konzervatív kezelést meg nem sámánok és varázslók kezelése, hanem ugyanúgy orvosok és fizikoterapeuták végzik, de visszaesés előfordulhat akkor is és műtét esetén is.
A sérülés és visszaesések miatt kérdeztem, hogy egy újabb Umititi ügy-e az övé?
- Chino
- Llegenda del Barça
Tegnap pedig Cuenca is lesérült a kicsiknél, nagyon csúnyán nézett ki, nem vagyok orvos de első blikkre biztosan több hónap lesz, azon se csodálkoznék ha az egész szejonja ugrana.FCBsteve írta: ↑2024.09.08. 09:19:35Most olvasom, hogy Sergi Dominguez is lesérült...
Lassan nem marad középhátvéd, a meccsek meg jönnek 3 naponta...
Frenki-vel az lesz, hogy előbb-utóbb kénytelen lesz műtétre menni, a klub meg beveti a 80%-os csere szabályt - az ő bérkeretével nagyot lehet majd igazolni (ha lesz kit)...
Pedig nagyon jó volt a srác, sajnálom szegényt, főleg, hogy 17 évesen bekap egy ilyet. De Mbacké lgalább lassan visszatér.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Én örülnék, ha Frenkie elfogadná, és szerintem ennek a játékosnak már rég nincs semmi helye a csapatban, úgyhogy gondolhatod, hogy nem vagyok ilyen irányba elfogult, de szerintem ez lehetetlen. Pont azért, mert a klub csak javasolhat (amúgy a való világban is egy orvos csak javasolhat jogilag), nem utasíthat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.08. 10:26:31Nemrég volt az MD-n, hogy mostantól az orvosi jelentésekbe belefoglalják a várható kihagyást, levédve magukat. Fermin esetében írták ki először hosszú idő után, hogy 3 hét.
Ezzel is elkerülve, hogy lesérül valaki 1-2 hónapra, és 4 hónap után sem áll edzésbe.
Szerintem simán lehet edzésre kötelezni, ha lejárt a felépülés ideje. Kemény fizetéseket adnak, az lenne a minimum, hogy elfogadják az orvosok ajánlását.
Nem bírja el a klub, hogy alternatív otthon gyógyulgat, közben utalják a fizetését hónapokig.
Másrészt meg a várható felépülési időkkel sem lehet mit kezdeni, ezek is vélemények általános tapasztalat alapján. Bármi történhet közben, elnyúlhat, rövidülhet, nem hiszem, hogy jogilag bármi jelentősége lenne, ha mondjuk 3 hetet mondanának és csak 7 hét után térne vissza valaki.
Ettől még persze remélem, hogy DJ-ot vagy kirakják a francba, vagy megműtik, vagy a fizetés-bérkeret viszonyt tekintve mindkettő megvalósul.
-
- Entrenador del Barça
Nemrég volt az MD-n, hogy mostantól az orvosi jelentésekbe belefoglalják a várható kihagyást, levédve magukat. Fermin esetében írták ki először hosszú idő után, hogy 3 hét.bence0330 írta: ↑2024.09.08. 10:17:17Kétlem, hogy ilyet lehetne csinálni, a konzervatív kezelés egy valós lehetőség (mindegy, hogy ebben az esetben mennyire reális), a visszatérést meg az állapota határozza meg. Ezzel szerintem nem lehet semmit kezdeni, ha valamilyen indokkal ki lehet dobni őt a fizetésével együtt a lelátóra, akkor szerintem ennyit lehet tenni. De nem tudom, hogy működik ez, és lehetne-e egyáltalán év közben ilyet csinálni nem megerősített hosszútávú sérülés nélkül.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.08. 10:12:09
Nem megy töprengés, a klub orvosai a műtétet ajánlották, ajánlják, De Jong a konzervatív kezelést választotta. Ezért írták, hogy a klub kötelezte pár hete, hogy 15 napja van edzésbe állni. Gondolom, hogy tud e játszani, vagy rásérül.
Ezzel is elkerülve, hogy lesérül valaki 1-2 hónapra, és 4 hónap után sem áll edzésbe.
Szerintem simán lehet edzésre kötelezni, ha lejárt a felépülés ideje. Kemény fizetéseket adnak, az lenne a minimum, hogy elfogadják az orvosok ajánlását.
Nem bírja el a klub, hogy alternatív otthon gyógyulgat, közben utalják a fizetését hónapokig.
- bence0330
Kétlem, hogy ilyet lehetne csinálni, a konzervatív kezelés egy valós lehetőség (mindegy, hogy ebben az esetben mennyire reális), a visszatérést meg az állapota határozza meg. Ezzel szerintem nem lehet semmit kezdeni, ha valamilyen indokkal ki lehet dobni őt a fizetésével együtt a lelátóra, akkor szerintem ennyit lehet tenni. De nem tudom, hogy működik ez, és lehetne-e egyáltalán év közben ilyet csinálni nem megerősített hosszútávú sérülés nélkül.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.08. 10:12:09
Nem megy töprengés, a klub orvosai a műtétet ajánlották, ajánlják, De Jong a konzervatív kezelést választotta. Ezért írták, hogy a klub kötelezte pár hete, hogy 15 napja van edzésbe állni. Gondolom, hogy tud e játszani, vagy rásérül.