Hol normális az, hogy idejön egy fiatal srác, aki hatalmas tehetségnek van kikiáltva és fél év alatt elfelejt focizni. Összesen nem játszott tíz meccset. Került egy vagyonba, mikor minden pénz számít, akkor már illet volna odafigyelni rá. Érdekes módon Depay-t is küldeni akarták, csak éppen neki nem volt kedve menni, valahogy pont ő volt az aki sose fért be a csapatba, pedig előtte húzóember volt, és mikor játszott nem is volt vele gond. Szóval kizárt , hogy csak szakmai okai lennének a mellőzésének. És onnantól, a többi már Deco sara.bence0330 írta: ↑2024.08.22. 20:48:47Deco mivel, vagy hogy lett volna esélye egyáltalán kicsinálni? Ha valaki kicsinálta, az kizárólag az edző lehetett. Xavi nem adott neki centerként lehetőséget bíztató, gólokkal való kezdés után. Deco nagy pancsernek tűnik, de hogy a tavasz alatt mi történt Vitorral, ahhoz neki szerintem semmi köze...
Vitor Roque
- Chino
- Llegenda del Barça
Amit kiemelnék, hogy szerintem nem mondtam, hogy Pau Victor egy hangyányival is jobb lenne Roquénál (ha mégis, akkor javíts ki). Sőt! A brazil gól/perc mutatója lehet rosszabb (bár sokszor szélsőt játszott), de szemre és játékra sokkal hasznosabb és jobb teljesítményt mutat. Kicsit olyan szitu mint anno Henke/Eto'o vagy nemrég LDJ/Depay.sansz írta: ↑2024.08.22. 22:48:51Folytatván az offtopicot, én elhiszem neked, hogy Pau Victor jobb, akár Guiu-nál, akár Roque-nál, mert valójában egyiküket sem ismerem, különösen Pau Victort nem. De Roque és Guiu is viszont a La Ligában, a mi felnőttcsapatunkban bizonyított éles meccseken a kevés lehetőségeikhez mérten, Pau Victor pedig még nem. Legalábbis annyit bizonyítottak, hogy megérdemelnének lényegesen több percet.Chino írta: ↑2024.08.22. 09:43:34
Kicsit off, de Guiura rátérve, Pau Vistorral jelenleg sokkal előrébb vagyunk. Az előbbi legfeljebb annyiban jobb, hogy fiatal és még sokat fejlődhet, (ami azért nem 100%) de most összehasonlítva PV-vel nem kérdés, hogy ki felé billen a mérleg nyelve. Amellett az előbbi kizárólag egy poszton tud játszani (Lewyt kellene kiszorítania). Pau Victor viszont akár egyszerre is pályán lehet egy centerrel. Tavaly úgy lett Pichichi díjas 40 csapat között, hogy a meccsei felét bal-és jobbszélsőként játszotta. (középen 19/12 volt a statja) Lehet, hogy harmadosztály, de a csapat sem egy Barca A volt, amiben játszott.
Itt valószínű az a kulcs, amit írtál is, hogy olyan embert akartak, aki más poszton is bevethető, nem kell a padon jegelni, akkor se, ha Lewa sosincs lecserélve. Csak ez is egy wtf szitu, hogy elvárjuk a fiataloktól, hogy legyenek sokoldalúak, amiatt mert éppen Lewa a világ legkevésbé sokoldalú játékosa és a fiatalok repülnek. Én sokkal szívesebben esnék neki ennek a szezonnak, hogy Roque és Guiu harcol értelmezhető percekkel a posztért, miközvben Pau Victor is játszik. Lewát meg fizesse, aki akarja. De ha nem is én döntök, akkor legalább azt elvárnám egy felelős vezetőségtől, hogy legyen a pályán Pau Victor és Guiu-Roque párosból az egyiket tartsuk itt úgy, hogy folyamatosan Lewa cseréje(30 percekre mondjuk). De mivel mindkettő ki van seperve és Pau Victor jött, ezért egyértelmű, hogy egyszerűen elképzelhetetlen, hogy Lewát lecseréljük.. Valakibe beletöröljük a lábunkat, közben Lewával, mint valami hímes tojással bánunk, véletlenül se érezze, hogy versenyhelyzet van a posztján. Elképesztő dilettanizmus, ahogy itt a dolgokat irányítják. Már arra is gondolok, hogy Lewa szerződésében benne lehet, hogyha nem játszik,amikor nem sérült, akkor emelkedik a fizetése.... Nem tudom mi más magyarázat lehet erre.
Ugyanakkor Guiura sem mondanám, hogy bizonyított volna. Igen, 7 meccsen lőtt két gólt (nyilván az ilyen Granada meg Shaktar nem olyan mérvadó percek szempontjából), de többször láttam az Atléticben és zongorázni lehetett a különbséget, még ha PV szélre is került miatta. Én is inkább Guiu felé hajlottam, mert fiatalbb és Pau Victor kölcsön volt, de teljesítményben utóbbi bőven verte. Talán a Nastic vagy a Depor ellen (nem akarok hazudni) jött ki leglátványosabban, amikor Guiu 3 ajtó-ablak helyzetet puskázott el (védelmére 2 tizenegyest simán fújhattak volna rá). Csak azért említem ezeket mert kulcsfontosságú meccsek voltak, ha az első helyet nem is, de a másodikat elérhettük volna egy győzelemmel/X-el.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy, ha Pau Victorra azt mondjuk, hogy csak a harmadosztályban remekelt, Guiu ott kapott bőven perceket, de előbbi sokkal jobb teljesítményt nyújtott.
De hogy ne legyek teljesen off, Roquet sok minden hátráltatta. Sérülésből épp hogy felépülésben és nagyon fiatalon érkezett hirtelen egy teljesen idegen környezetbe, válogatottat belevéve januártól kezdve decemberig minimális szünettel lejátszott 55!! meccset alapemberként, szóval fizikailag a padlón lehetett, előfordulhatott, hogy ezért is kapott kevesebb lehetőséget.
Abban nem lennék biztos, hogy a jövőben ne számítanának rá.A kölcsönbe való távozása FFP-t nem érinti, ha egyáltalán nem kellene inkább eladták volna a Sportingnak vagy Evertonnak minimális bukóval és még vásárlási opciót sem tettek a kölcsönbe, nehogy a Betis minden további nélkül elvihesse. Nekem van egy olyan érzésem, hogy itt Lewy (és talán PV) miatt nem kapott volna elég lehetőséget, főleg hogy szélen is megvagyunk, Chiesával már hárman is. A következő szezonban pedig a lengyel biztosan nem lesz alapember, sőt talán már most sem. Flicknek van olyan karizmája, hogy ha azt látja, hogy gyengülünk vele lecseréli. Az hogy anno a játékosa volt ezt nem hizem hogy befolyásolja. Amikor 40-50 gólos szezonokat hozott jó korban nyilván kirobbanthatatlan volt most más a helyzet.
Ha pedig a brazil lehoz egy jó szezont komoly erősítésként térhet vissza.
Laportáékra ha valami jellemző akkor az, hogy, főleg ebbren a gazdasági helyzetben, akiből lehet pénzt csinál (volt is érdeklődő)l,még bukóval is, de meglepetésre Roquét nem adták el, annak ellenére, hogy egész komoly pénz folyt volna be és az FFP se lett volna könnyebb.
Hogy valóban így van-e azt persze nem tudhatjuk, ahogy sok más dolgot sem, de a leglogikusabbnak ez tűnik és sok érv szól mellette.
Forca Barca!!!!
Folytatván az offtopicot, én elhiszem neked, hogy Pau Victor jobb, akár Guiu-nál, akár Roque-nál, mert valójában egyiküket sem ismerem, különösen Pau Victort nem. De Roque és Guiu is viszont a La Ligában, a mi felnőttcsapatunkban bizonyított éles meccseken a kevés lehetőségeikhez mérten, Pau Victor pedig még nem. Legalábbis annyit bizonyítottak, hogy megérdemelnének lényegesen több percet.Chino írta: ↑2024.08.22. 09:43:34
Kicsit off, de Guiura rátérve, Pau Vistorral jelenleg sokkal előrébb vagyunk. Az előbbi legfeljebb annyiban jobb, hogy fiatal és még sokat fejlődhet, (ami azért nem 100%) de most összehasonlítva PV-vel nem kérdés, hogy ki felé billen a mérleg nyelve. Amellett az előbbi kizárólag egy poszton tud játszani (Lewyt kellene kiszorítania). Pau Victor viszont akár egyszerre is pályán lehet egy centerrel. Tavaly úgy lett Pichichi díjas 40 csapat között, hogy a meccsei felét bal-és jobbszélsőként játszotta. (középen 19/12 volt a statja) Lehet, hogy harmadosztály, de a csapat sem egy Barca A volt, amiben játszott.
Itt valószínű az a kulcs, amit írtál is, hogy olyan embert akartak, aki más poszton is bevethető, nem kell a padon jegelni, akkor se, ha Lewa sosincs lecserélve. Csak ez is egy wtf szitu, hogy elvárjuk a fiataloktól, hogy legyenek sokoldalúak, amiatt mert éppen Lewa a világ legkevésbé sokoldalú játékosa és a fiatalok repülnek. Én sokkal szívesebben esnék neki ennek a szezonnak, hogy Roque és Guiu harcol értelmezhető percekkel a posztért, miközvben Pau Victor is játszik. Lewát meg fizesse, aki akarja. De ha nem is én döntök, akkor legalább azt elvárnám egy felelős vezetőségtől, hogy legyen a pályán Pau Victor és Guiu-Roque párosból az egyiket tartsuk itt úgy, hogy folyamatosan Lewa cseréje(30 percekre mondjuk). De mivel mindkettő ki van seperve és Pau Victor jött, ezért egyértelmű, hogy egyszerűen elképzelhetetlen, hogy Lewát lecseréljük.. Valakibe beletöröljük a lábunkat, közben Lewával, mint valami hímes tojással bánunk, véletlenül se érezze, hogy versenyhelyzet van a posztján. Elképesztő dilettanizmus, ahogy itt a dolgokat irányítják. Már arra is gondolok, hogy Lewa szerződésében benne lehet, hogyha nem játszik,amikor nem sérült, akkor emelkedik a fizetése.... Nem tudom mi más magyarázat lehet erre.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nem Roquéról volt szó, az oké. Hanem az leépítéséről. Az a pályán és az edzésen történik, Deco idehozta, minden más edzői felelősség onnantól kezdve. Ehhez, hogy jelenleg huszad olyan jól sem néz ki, mint akár otthon, akár ideérkezése után, Decónak kereken 0% köze lehetett.bunga írta: ↑2024.08.22. 21:26:33Decot sok olyanért szídják, amiben ő csak szolgai lebonyolító lehetett. Viszont Roque egyértelműen az ő sara. Ő gondolta azt, hogy nagy kincs a latinamerikai fiú, ő forszírozta, hogy szezon közben érkezzen és rossz fizetési konstrukciót alakított ki érte. Ha a vezetőség és Xavi ugyanolyan lelkesen fogadták volna, akkor nem szorult volna azonnal a peremre. Alighanem most is rosszul intézte a paterolását, mert obligója volt a játékos és a környezete felé.
Lehet vitatkozni, mennyire volt Barca szint, szerintem az volt, nagyon-nagyon jól ment otthon, és nálunk is inkább csak erőnléti gondjai voltak az elején, ami sérülésből érkezve teljesen érthető. De még nem túl jó fizikai állapotban is meccsdöntő faktor tudott lenni percek alatt. Most meg kb egy NB2-es játékosnak tűnik. Akármi is a vita eredménye, mennyire volt jó eredetileg, a legnagyobb brazil gólvágó tehetség, Livertadores kupa húzóembere ennél mindenképp sokkal jobb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Decot sok olyanért szídják, amiben ő csak szolgai lebonyolító lehetett. Viszont Roque egyértelműen az ő sara. Ő gondolta azt, hogy nagy kincs a latinamerikai fiú, ő forszírozta, hogy szezon közben érkezzen és rossz fizetési konstrukciót alakított ki érte. Ha a vezetőség és Xavi ugyanolyan lelkesen fogadták volna, akkor nem szorult volna azonnal a peremre. Alighanem most is rosszul intézte a paterolását, mert obligója volt a játékos és a környezete felé.bence0330 írta: ↑2024.08.22. 20:48:47Deco mivel, vagy hogy lett volna esélye egyáltalán kicsinálni? Ha valaki kicsinálta, az kizárólag az edző lehetett. Xavi nem adott neki centerként lehetőséget bíztató, gólokkal való kezdés után. Deco nagy pancsernek tűnik, de hogy a tavasz alatt mi történt Vitorral, ahhoz neki szerintem semmi köze...
- bence0330
Deco mivel, vagy hogy lett volna esélye egyáltalán kicsinálni? Ha valaki kicsinálta, az kizárólag az edző lehetett. Xavi nem adott neki centerként lehetőséget bíztató, gólokkal való kezdés után. Deco nagy pancsernek tűnik, de hogy a tavasz alatt mi történt Vitorral, ahhoz neki szerintem semmi köze...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ezt a srácot egy jó fél év alatt teljesen kicsinálta Deco és bandája. Ha van egy kis esze, eszébe se jut visszajönni. Nem mernék rá fogadni, hogy a Betis előtt végzünk a bajnokságban.Chino írta: ↑2024.08.22. 16:08:17Nem hiszem, hogy a pénz miatt adnánk el, mivel az Everton és a Sporting is komoly összeget kínált viszont őt kölcsönbe adjuk a Betisnek vételi opció nélkül.Sinya22 írta: ↑2024.08.22. 15:27:49
Szerintem inkább azért sürgetjük az ő eladását, mert 25-30 körül el tudnánk adni, de az biztos hogy azt az összeget megint nem fogjuk egy igazolásra költeni, max pár regisztrációra. Ja, meg azért, mert ő hajlandó menni, ha nem számítanak rá, nem úgy mint Ferran, aki abból él hogy 4 éve csere volt a Citynél.
Gránit írta többször, hogy túl könnyen elengedünk embereket. Szerintem a brazil is ilyen. Ha már hozni nem fogunk senkit tudni már pluszba (nagy esély van erre) ne szűkítsük már még tovább a lehetőségeket.
Ebből nekem inkább az jön le, hogy alapvetően számolnak a játékossal az FFP miatt viszont könnyebb lesz a csapat. Ha annyira szabadulnának tőle és kellene az a pénz akár áron alul is menne.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Szerintem borzasztó rossz alkupozícióban vagyunk, mindenki tudja hogy áll a klub és gyönyörűen ki is használják, lásd Gündogan eligazolása, egy vasat sem kaptunk érte. Roque-t hajtották 18 évesen eljött mikor kb ő volt a brazil sztár, csodagyerek, itt az elején kapott úgy ahogy lehetőséget, rúgott fontos gólokat, kiállítottak róla 2 embert, majd kezdődött a klasszikus 9-esek elcseszése és kitették a balra ott nem vált be és jöttek az 5 max 10 percek. Holott Lewa pocsék formában volt egész szezonban, FT meg egyszerűen nem tényező lássák már be, 1v1 ellen esélytelen, kapura kb. annyira súlytalan mint Depay volt. Ami megy a klub körül én őszintén nem tudom minek és kinek higgyek, de ebben a srácban sokkal több van, mint amit "elmagyaráznak" nekünk a nagyok. Remélem befut a Betisben nekünk meg rúg majd párat.Chino írta: ↑2024.08.22. 16:08:17Nem hiszem, hogy a pénz miatt adnánk el, mivel az Everton és a Sporting is komoly összeget kínált viszont őt kölcsönbe adjuk a Betisnek vételi opció nélkül.
Ebből nekem inkább az jön le, hogy alapvetően számolnak a játékossal az FFP miatt viszont könnyebb lesz a csapat. Ha annyira szabadulnának tőle és kellene az a pénz akár áron alul is menne.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Chino
- Llegenda del Barça
Nem hiszem, hogy a pénz miatt adnánk el, mivel az Everton és a Sporting is komoly összeget kínált viszont őt kölcsönbe adjuk a Betisnek vételi opció nélkül.Sinya22 írta: ↑2024.08.22. 15:27:49
Szerintem inkább azért sürgetjük az ő eladását, mert 25-30 körül el tudnánk adni, de az biztos hogy azt az összeget megint nem fogjuk egy igazolásra költeni, max pár regisztrációra. Ja, meg azért, mert ő hajlandó menni, ha nem számítanak rá, nem úgy mint Ferran, aki abból él hogy 4 éve csere volt a Citynél.
Gránit írta többször, hogy túl könnyen elengedünk embereket. Szerintem a brazil is ilyen. Ha már hozni nem fogunk senkit tudni már pluszba (nagy esély van erre) ne szűkítsük már még tovább a lehetőségeket.
Forca Barca!!!!
Engem mondjuk az csesz fel a legjobban, hogy most is ott van a keretben egy Ferran Torres, aki rengeteg lehetőség kapott már, és mindig bebizonyítja, hogy egy frissen felhozott utánpótlás tinivel is jobban járnánk. Roque meg tétmeccsen, a saját posztján mennyi lehetőséget kapott?2-300 percet? Ha a saját neveléseknél elhangzik az, hogy fiatal és kellenek a percek a bizonyításhoz, akkor ő is megérdemelne legalább egy fél szezont. Én azoknak a híreknek sem hiszek, hogy Flicknek nem kell, meg hogy nem Barca szint. Először nézzük már meg milyen keretünk van, meg kik lesznek a cseréink mondjuk. Oda befér. Azért én azt nagyon kétlem, hogy nem lehetne felépíteni csere szintre. Ne adj isten Lewa kidől egy fél évre, és egy Pau Victornak kell majd vinnie a csapatot elől?
- Chino
- Llegenda del Barça
Részben egyet tudok tudok érteni veled. Az ára mondjuk fele volt az általad leírtnak és azt is részletekben kell fizetni, de a lényeg nem ez.sansz írta: ↑2024.08.21. 23:52:17Javaslom másszál le a magas paciról. Gondolom a szemedben Roque imádó vagyok (ami amúgy nem igaz), de tény, hogy mérhetetlenül igazságtalannak tartom a helyzetét és ostobának a vezetésünket.Zoldbela írta: ↑2024.08.21. 19:20:04Nem értem sokak Roque imádatát!
Kifogásokat keresnek, és védik a védhetetlent.
Az említett játékos nem való a Barcába. Erről nem ő tehet, hanem aki idehozta/idehozatta.
Ha Roque bajnokin pályára szeretne lépni, akkor a legjobban teszi, ha keres magának egy másik csapatot.
A Barca kispadján és utánpótásában tolonganak a nála klasszisokkal jobb játékosok.
Fel nem tudom fogni ezt a stroyt. Elvileg mi vagyunk a legszegényebb TOPcsapat, minden fillért meg kell becsülni, erre kifizettünk vagy 60 milliót, hogy azonnal jöjjön hozzánk ez a srác. Azt gondolnám, hogy ez egy átgondolt dolog volt és az edző is leokézta.
Tegyük félre, hogy volt-e erre pénzünk. Itt van, oké. Az első meccsein minden várakozásunkat felülmúlta. Olvasd vissza a hozzászólásokat nyugodtan. Nagyon érezte hogyan kell mozognia, percek alatt több helyzetbe is verekedte magát (Lewával ellentétben, aki nulla, ha a társai nem hozzák helyzetbe), lőtt hamar két gólt is. Itt azt gondolta mindenki, hogy végre egy sikeres vásárlás volt, megvan Lewa utódja. Persze még a legnagyobb "imádói" sem azt akarták, hogy Vitor 90 perces játékos legyen azonnal, de egyértelmű volt, hogy minden meccsre simán elfért volna 20-30 percre Lewa helyén. De még a sima nyertes meccseken sem kapta meg a lehetőséget. Amikor kapott, akkor teljesen posztidegen szerepre kényszerítették, Xavi meg arról nyilatkozgatott, hogy nem érti a pozíciós játékot.. Ki a tököt érdekel a pozíciós játék, ha itt egy befejezőcsatár, aki úgy néz ki, hogy képes termelni a gólokat. A helyén. Miért, Lewa hány gólos lenne a pálya másik részén? De tovább megyek, Suarez, aki fényévekkel jobb Lewánál, ő is mit tudott volna adni a csapatnak más poszton?
Mindazonáltal ebben a topicban megoszlanak a vélemények, hogy mikor elkezdte Xavi kivéreztetni, akkor milyen volt. Szerintem annyira rossz nem volt, nyilván még kevesebb helyzetbe került.
Őszintén, én csak az amerikai turnén láttam igazán rosszul játszani, de ott nem ő volt az egyetlen gyengén teljesítő, ez nem lehet érv. Az utánpótlásban klasszisokkal jobbak? Ki? Guiu, akit most engedtünk el? Nem, ha ezt a posztot akarjuk fenntartani, akkor Lewa nagyon kevés, pláne egy teljes szezonra. Igenis szükség lett volna egy ösztönös klasszikus csatárra, aki bizonyított a brazil bajnokságban és amúgy az első meccsein nálunk is. Nem állítom, hogy ő lett volna a jövőnk, de hogy nem lett volna rosszabb Lewánál 30 percekre, az egészen biztos. És lehet mondani, hogy Xavi leépítette a gyerek önbizalmát, de könyörgöm, Flick azért van itt, hogy kihozza a srácokból a maximumot. Igenis fel kellett volna építenie legalább olyan szintre, hogy el lehessen adni. Csak az a baj, hogy Flick is egy Lewa-fan, aki meg nem tűri a padot, így mellette nem terem sok babér, legyen bármennyire is rossz Lewa. Ezért került ki a csapatból Vitor, nem azért, mert hirtelen rájönnénk, hogy rossz játékos. Most, ha tényleg csak kölcsönbe megy, akkor azt kell mondjam, hogy van némi halvány agyi tevékenység a vezetésünkben. Hátha visszaépítik mások a srácot, közben jövőre hátha nyugdíjbavonul Lewa és végre lehetne a posztján versenyeztetni a jobbakat.
Roque szerintem kifejezetten ígéretes volt, főleg annak fényében, hogy milyen körülmények között érkezett. 18 évesen, egy komoly sérülést, követően egyből egy másik földrészen, egy teljesen új bajnokságban, 0 nyelvismerettel nem lehet könnyű gyorsan beilleszkedni. Ennek ellenére amit mutatott az több, mint ígéretes volt és szerinteem megvolt benne a lehetőség, hogy 1-2 éven belül, ha nem is stabil kezdő, de egy nagyon fontos játékos szerepét felvegye.
Lehet mondani, hogy rosszul játszott az előszezonban, de Flick is elkövette azt a klasszikus hibát, amit Guardiolától kezdődően szinte minden edzőnk. Nem a posztján játszatta. Egy center sosem fog olyan teljesítményt nyújtani szélen, mint a természetes pozíciójában.
Nem tudom, hogy a németnek miért nincs szüksége Fayéra és a brazilra, a vezetőség is gindolom szívesebben vette volna ha a szenáli csatlakozna töredék bérért Inigo helyett. Bár Flick többet látta őket, de IM szinte minden meccsén elkövetet komoly hibákat.
De Roqueéra visszatérve az opció mindenképp pozitívum. Ez nem nagyon szokott bejönni nekünk, de egy Betisben simán elfoglalhatja a kezdő pozíciót, ha nem is azonnal, de fokozatosan minden esélye megvan rá. Ha pedig bizonyít, kis szerencsével itt is lehet jövője.
Guiut pedig nem akarom fikázni, de aki szerintem a felnőtt meccsein kívül is látta játszani a Barcában nem sajnálná ennyire a távozását. Ezerszer inkább játszatnám PV-t fent, mint Guiut.
De kicsit eltértem a témától, a lényeg, hogy Roque nagyon kevés lehetőséget kapott, hogy ennyire lemondjanak róla, habár mi csak néhány meccsen láttuk, az edzéseken és személyesen Xavi és Flick volt vele.
Ez a "nem érti a pozíciós játékot" egy hatalmas porhintés, főleg egy 18 éves gyerekről megállapítani, aki pár hete van a csapatnál. Nem hiszem, hogy Lewy ebben minimálisan is jobb lenne.
Én látok abban lehetőséget, hogy Lewy "cseréje" lehet Olmo is (akár Raphinha is), a spanyolt el tudom képzelni hamis kilencesként is. Ha használná ebben a pozícióban Flick, és be is jönne kifejezetten jó igazolásként is elsülhetne.
Forca Barca!!!!
Véleményem szerint nem kellene ilyen könnyelműen megválnunk a játékosainktól, amikor ilyen nehezen igazolhatunk. Egyetlen érkező regisztrálása is nehezen megy, ilyen körülmények között nem éri meg meggondolatlanul bárkit elküldeni. A veterán Lewandowskira és az ígéretesnek látszó, de rutintalan Pau Victorra bízzuk így magunkat. Persze Roque sem rutinosabb, de két emberünk marad csak így a posztra.
Javaslom másszál le a magas paciról. Gondolom a szemedben Roque imádó vagyok (ami amúgy nem igaz), de tény, hogy mérhetetlenül igazságtalannak tartom a helyzetét és ostobának a vezetésünket.Zoldbela írta: ↑2024.08.21. 19:20:04Nem értem sokak Roque imádatát!
Az említett játékos nem való a Barcába. Erről nem ő tehet, hanem aki idehozta/idehozatta.
Ha Roque bajnokin pályára szeretne lépni, akkor a legjobban teszi, ha keres magának egy másik csapatot.
A Barca kispadján és utánpótásában tolonganak a nála klasszisokkal jobb játékosok.
Fel nem tudom fogni ezt a stroyt. Elvileg mi vagyunk a legszegényebb TOPcsapat, minden fillért meg kell becsülni, erre kifizettünk vagy 60 milliót, hogy azonnal jöjjön hozzánk ez a srác. Azt gondolnám, hogy ez egy átgondolt dolog volt és az edző is leokézta.
Tegyük félre, hogy volt-e erre pénzünk. Itt van, oké. Az első meccsein minden várakozásunkat felülmúlta. Olvasd vissza a hozzászólásokat nyugodtan. Nagyon érezte hogyan kell mozognia, percek alatt több helyzetbe is verekedte magát (Lewával ellentétben, aki nulla, ha a társai nem hozzák helyzetbe), lőtt hamar két gólt is. Itt azt gondolta mindenki, hogy végre egy sikeres vásárlás volt, megvan Lewa utódja. Persze még a legnagyobb "imádói" sem azt akarták, hogy Vitor 90 perces játékos legyen azonnal, de egyértelmű volt, hogy minden meccsre simán elfért volna 20-30 percre Lewa helyén. De még a sima nyertes meccseken sem kapta meg a lehetőséget. Amikor kapott, akkor teljesen posztidegen szerepre kényszerítették, Xavi meg arról nyilatkozgatott, hogy nem érti a pozíciós játékot.. Ki a tököt érdekel a pozíciós játék, ha itt egy befejezőcsatár, aki úgy néz ki, hogy képes termelni a gólokat. A helyén. Miért, Lewa hány gólos lenne a pálya másik részén? De tovább megyek, Suarez, aki fényévekkel jobb Lewánál, ő is mit tudott volna adni a csapatnak más poszton?
Mindazonáltal ebben a topicban megoszlanak a vélemények, hogy mikor elkezdte Xavi kivéreztetni, akkor milyen volt. Szerintem annyira rossz nem volt, nyilván még kevesebb helyzetbe került.
Őszintén, én csak az amerikai turnén láttam igazán rosszul játszani, de ott nem ő volt az egyetlen gyengén teljesítő, ez nem lehet érv. Az utánpótlásban klasszisokkal jobbak? Ki? Guiu, akit most engedtünk el? Nem, ha ezt a posztot akarjuk fenntartani, akkor Lewa nagyon kevés, pláne egy teljes szezonra. Igenis szükség lett volna egy ösztönös klasszikus csatárra, aki bizonyított a brazil bajnokságban és amúgy az első meccsein nálunk is. Nem állítom, hogy ő lett volna a jövőnk, de hogy nem lett volna rosszabb Lewánál 30 percekre, az egészen biztos. És lehet mondani, hogy Xavi leépítette a gyerek önbizalmát, de könyörgöm, Flick azért van itt, hogy kihozza a srácokból a maximumot. Igenis fel kellett volna építenie legalább olyan szintre, hogy el lehessen adni. Csak az a baj, hogy Flick is egy Lewa-fan, aki meg nem tűri a padot, így mellette nem terem sok babér, legyen bármennyire is rossz Lewa. Ezért került ki a csapatból Vitor, nem azért, mert hirtelen rájönnénk, hogy rossz játékos. Most, ha tényleg csak kölcsönbe megy, akkor azt kell mondjam, hogy van némi halvány agyi tevékenység a vezetésünkben. Hátha visszaépítik mások a srácot, közben jövőre hátha nyugdíjbavonul Lewa és végre lehetne a posztján versenyeztetni a jobbakat.
Én viszont azt nem értem, hogy konkrétan kikre gondolsz itt? Visszapörgettem a hozzászólásokat, sajnos nem találtam " többek" imàdatàt. Szerintem gondold át mielőtt fogalmazol és képzeletbeli ellenféllel hadakozol.
Nem értem sokak Roque imádatát!
- bence0330
Én ezt mindig folyamatábrán szeretem nézni, a több edző nem tartja jónak téma nekem önmagában nyers. Szerintem fura módon lehet mindkét dolog igaz: lehet a játékos Barca szint, és lehet 3 edzőből kettőnek igaza, hogy nem játszatja, egyszerre. Az első edző a meghatározó, aki nem adott neki lehetőséget, mert aztán gyakran elindul lefelé a lejtőn a játékos, pláne, ha fiatal. Lásd Puig, aki Setiennél még top3-4 teljesítményt rakott le kezdőként is nagyobb csapatok ellen is akár, meg a Koeman éra elején remek csere volt. A végére meg árnyéka sem volt önmagának, rossz volt nézni a korábbi élményfocija helyett, Xavi arra a Puigra már joggal nem számított, nem volt Barca-szint, atomjaira hullott szét. A mostanira, vagy a Setien-korira alighanem számított volna. Cou is hasonló, lehet, hogy a harmadik edző nem számított rá, de addigra már önmagának az ötödrészét tudta kb a pályára tenni, így nekem nagy relevanciát nem mutat, hogy egy már szétesett játékosra nem számít-e a kövi edző, persze, hogy nem, teljes joggal, de attól még nem kellett volna odáig jutni. Roque ugyanez nálam, ha most érkezett volna, és úgy mutatkozik be, mint Xavi első 1-2 meccsén, lehet nem küldjük el. Viszont tavasz végére már teljesen szétesett a srác, az elején amilyen jól mozgott, ahogy helyzetbe került, ahogy gólokat is lőtt, az Barca-szint, ha más nem csereként. Fiataloknál ez pláne gyakori, nekik játék kell és sok-sok önbizalom, ami tapasztalat nélkül pláne nem megy. Jelenleg nem Barca szint, sajnos, Flicknél az általa kézhez kapott játékost nézve ez már szerintem jogos. Néhány játékost sajnos nem menedzseltünk túl jól az években.
Itt most az a kérdés, mennyire tudja felépíteni magát a Roque a sokk és csalódás után. Az is lehet, hogy erre a Betis túl erős csapat, nem tudom, mennyire van mélyen jelenleg az önbizalma. Azért ő a legnagyobb brazil gólvágója a generációjának, Endrick elé tették már érkezése előtt, felnőtt csapatok momja. Szerintem jó, hogy nem adjuk el most, mert hiába van benne rizikó (lehet nem tudja felépíteni magát, és 5-10 misit fog csak érni), még az sem lehetetlen, hogy év végére kiderül, hogy simán ő lesz Lewy utódja, vagy 50-60-ra felkúszik a marketingértéke. Benne van, nem lehetetlen, a képességei alapján szerintem egy Alvarez szintet el kéne érnie, ha kimaxoljuk.
Itt most az a kérdés, mennyire tudja felépíteni magát a Roque a sokk és csalódás után. Az is lehet, hogy erre a Betis túl erős csapat, nem tudom, mennyire van mélyen jelenleg az önbizalma. Azért ő a legnagyobb brazil gólvágója a generációjának, Endrick elé tették már érkezése előtt, felnőtt csapatok momja. Szerintem jó, hogy nem adjuk el most, mert hiába van benne rizikó (lehet nem tudja felépíteni magát, és 5-10 misit fog csak érni), még az sem lehetetlen, hogy év végére kiderül, hogy simán ő lesz Lewy utódja, vagy 50-60-ra felkúszik a marketingértéke. Benne van, nem lehetetlen, a képességei alapján szerintem egy Alvarez szintet el kéne érnie, ha kimaxoljuk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Bakambu és Avila mellé, elé bekerülni ott se lesz könnyebb,sőt. Mindenképp jó ha a ligában marad,de kíváncsi vagyok ott hogyan fogja kezelni a dolgokat. Ha már második edzőnk azt mondja kevés,nekem gyanús hogy nem a víz a hülye ha a kacsa nem tud úszni. De mindenképp jó ha szokja a légkört és megpróbál bizonyítani.

Nem tudom, lehet jobb lett volna "kivenni" belole a penzt. En tartok tole, ha az elejen nem megy neki, akkor a Betisben is hamar a padon fogja magat talalni. Raadasul azert Sevillaban csak nehezebb dolga lesz helyzetbe kerulni stb..., mint a Barcaban.
- bence0330
Ez így érdekes lehet, szem előtt lesz. Jó döntés lenne, nagyon hosszú a szerződése, van időnk eldönteni, mi legyen vele. Csak akkor sülhet el rosszul, ha nagyon rossz szezont megy, de ezt kétlem, nagyon jó volt ő brazíliában.
Real Betis are closing in on deal to sign Vitor Roque from Barcelona!
NO buy option clause, straight loan until June 2025 almost agreed with final details being discussed today.
Roque wants Betis over Sporting and other proposals received (Fabrizio Romano)
NO buy option clause, straight loan until June 2025 almost agreed with final details being discussed today.
Roque wants Betis over Sporting and other proposals received (Fabrizio Romano)

- geridoss
- Director del Fútbol
1 az 1-ben csere Gyökeres Viktorra, és meg is van a nyár legnagyobb üzlete

"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
Sporting are ready to pay around €20M fixed + bonuses for Vitor Roque, who has already given the OK.
Key hours ahead. @MatteMoretto
Key hours ahead. @MatteMoretto

Everton want to sign Vitor Roque from Barcelona.
Their first offer of €25M plus €3M in add-ons immediately REJECTED by the club, who want around €30-35M for Vitor. @Plettigoal
Their first offer of €25M plus €3M in add-ons immediately REJECTED by the club, who want around €30-35M for Vitor. @Plettigoal

- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Teljesen egyetértek, borzasztó baklövés volt. Csak gondolom nagy a nyomás, itt a fórumon is nem egy ember fogalmazta meg, hogy fiatal, nagy tehetségeket kellene kevésbé befutott csapatokból jó áron igazolni, hogy új sztárok nálunk legyenek. Itt az árnyoldala.Sinya22 írta: ↑2024.08.12. 17:45:37
Akkor egész egyszerűen a játékosmegfigyelőt, meg azt aki kitalálta, hogy hozzuk ide egy olyan időszakban, amikor minden millió euró számít, azt el kell engedni a brazillal együtt. Ennyi erővel januárban jöhetett volna egy vkp, vagy egy olyan csere 9-es, aki mellett a lengyelt le lehetett (és kellett) volna ültetni.
Akkor egész egyszerűen a játékosmegfigyelőt, meg azt aki kitalálta, hogy hozzuk ide egy olyan időszakban, amikor minden millió euró számít, azt el kell engedni a brazillal együtt. Ennyi erővel januárban jöhetett volna egy vkp, vagy egy olyan csere 9-es, aki mellett a lengyelt le lehetett (és kellett) volna ültetni.ElBartimaeus írta: ↑2024.08.12. 16:39:58Azt sose tudhatjuk, hogy kinek, mit mondtak korábban. Valahol be kell jelenteni, hogy távoznak és semmi sem utal arra, hogy ezt ne tették volna meg Robival korábban, vagy most Roque-val.
Sajnos nem értek egyet abban, hogy itt leépült volna, pusztán a múlt megszépül, úgy látszik megint. A csávó jól mozgott és legjobb esetben is ígéretes volt, de:
1. soha nem volt jó labdával
2. egyedül beérkezni tudott jó ritmusban területre
3. komoly technikai hiányosságai voltak labdaátvételekben
4. gyenge fizikuma volt/van
5. lelkes volt
6. 1-1 helyzetet belőtt, többet kihagyott
Nem volt ő sehol sem egy messiás. Idejött, játszott pár meccset, nem nézett ki rosszul, de jól sem, messze nem volt egy kész játékos. Azóta két edző is szépen lemond róla, ráadásul egy olyan is, aki inkább a gyors, kapu elé érkezéseket támogatta régebben, nem a "pozíciós játékot". A srác nem elég és ennyi. Kár volt ennyire felhype-olni.