szbsz írta: ↑2025.02.24. 11:51:11
bence0330 írta: ↑2025.02.24. 11:20:39
Fermin nem alapkezdő, rossz meccse volt, le is cserélték, de amúgy is ezer más dolog jellemzi a meccsen. Lewyt majdnem kizárólag a góljai, neki is rossz meccse volt, alapkezdő, és nem is hozták le a félidőben. Más a kontextus.
Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny"
És megnéztem, Fermin 1 meccs kivételével az összesen pályára lépett a ligában, szóval azért egy ilyen labdát pontosabban is beadhatna a csatárnak, főleg ha 3 méterre van tőle védő.... ....még át is vehette volna...
Egyáltalán nem más a mérce. Ha megnézed, senkinek nem az a baja, hogy Lewy elrontott épp valamit (ennek eleve semmi értelme, minimum egy meccset kell megnézni, de inkább heteket, hónapokat, még Messitől is találnál meccsenként rontott megoldást...), vagy hogy Lewy játszik. Ha Fermín szintjén tenné (kb játékban egyenlőnek tartom őket, bár Fermín egy ideje inkább hasznosabb talán), akkor nemigen kapna savat. De ez nagyon nem így van. Fermín sok meccsen játszik, de alapvetően csere. Ez is a szintje. Volt idén már olyan időszak, mikor kezdő szintet hozott, de most épp nem, meg általában nem. Aki beáll helyette, és jobb, az a kezdőben ragad.
Példa:
Fermín rossz meccset játszott. Amúgy nem 4 hónapja folyamatosan, de most igen. Le is cserélték a második félidőben, ahogy kell. Lewy zéró volt. Nem cserélték le félidőben. Fermín ilyenkor általában nem kezd a következő meccsen. Lewy lazán, lehet Torres akármennyivel hasznosabb és gólerősebb. Ha már kettősmérce van, akkor az most a lengyel felé billen el a csapaton belül, ő jelenleg névként van kezelve. Egy center, aki 4 hónapja alig tud akciógólt lőni, összjátékra meg teljesen képtelen már azóta, opciókat meg végképp nem nyújt. Mindhárom aspektusban magasan veri jelenleg Ferrán. És nem istenítem Ferránt, de jelenleg tényleg jó.
Lewy szerintem ebben a korban olyan 30 perces csereként lehetne éles egész szezonban, és hasznos, és nem bántóan gyenge mezőnyben.
Troym írta: ↑2025.02.24. 15:31:23
Ferran az alapkezdő? Ha megint gödörbe kerül 8-12 hónapra, akkor azért kezdhet a lengyel?
Ez egy szélsőséges választási lehetőség, aminek semmi értelme. Én azt szeretném, amit Lewy kivételével mindenhol máshol látok (középpályán hangsúlyosan), aki épp jobb, az kezdjen. Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja. Kezdjen ő, amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét, vagy Lewy nem rúgja be megint az ajtót. Nem biztos, hogy gödörbe kerül megint, jelenleg normális felkészítés van, tuti, hogy elemezték Ferránt is. Ha meg mégis, nem kell 8-10 hónapig kezdenie gödörből, akkor szépen kikerül a kezdőből. Mint ahogy Fermínnek is elég 1-2 meccs és kikerül a kezdőből, mert van jobb. A két szélsőnknél ez neccesebb, de nekik igazából rossz meccsük sosincs, csak közepes, hasznos, mindig adnak a meccshez, de ami fontos, nekik nincsen cseréjük, szóval ott a formahanyatlásból meg kell várni, még kikeverednek.
A középpályán szerintem kb tökéletesen 1-2 meccses formát követve rakja össze a kezdőt Flick, amikor feljött DJ bekerült, amikor beleszürkült, kikerült, Fermínnek ugyanez. Ezért gondolom, hogy Lewy neki kicsit nosztalgiafaktor, és eléggé név. Részemről az lenne az ideális, ha Lewy a fenti körforgás része lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy