Troym írta: ↑2024.12.13. 13:45:48
gránit írta: ↑2024.12.13. 12:53:06
Ferran megtartása mellett szól szerintem még az, hogy több poszton is bevethető.
Ezt többetektől olvasom és nem tudom hova tenni.
Mi ez a több poszt? Mi az egy elsőre?
9esben évente az 5-7 gólja kevés. Cselezni, beadni nem nagyon szokott, bal oldalról szörnyű, jobboldalon is csak egy fokkal jobb.
Ezt az évi 5-7 gólt továbbra sem értem, nem jelent szerintem önmagában semmit, lehetsz zseni évi 7 góllal 10-20 perces csereként jó pillanatokban (Poolban volt erről híres Origi), meg hóttbéna is, attól függően, mennyit játszol. (Sőt, szerintem stílusukból adódóan Lewynek szerintem több gólra van szüksége, hogy ugyanazt adja, mint Torres, szóval még a gólok száma sem mond el mindent, egy 25 gólos Eto'o-t bármikor a 40 gólos Lewy fölé rakok, összesen lehet többet érnénk el vele.)
Erről vitáztunk Raphinhánál is, nyilván kevés gólt lőtt relatív kevés játékperccel, ha többet játszik, több gólt rúg. Torresnél 9-esben nyilván magasabb szám kell, de 7 gól egy egyértelmű csereként egyáltalán nem rossz - relatív minden, jelen helyzetünkben sajna bőven jó. És azért szerintem 10-12 simán benne van Flick rendszerében, vagy még több. Okosan kell használni. Nálam a meritokrácia ott kezdődik igazán, hogy a hullámokat jól lovagolja meg az edző. Amíg Torres jó formában van, kezdjen néha, és legyen fél órás csere. Ha elfogy, menjen helyette Pau. Jelen pillanatban viszont nálam kezdő a 3 opciónk közül, a játék simán a legjobb vele, Yamal pl. toronymagasan vele él a legjobban, gondolom Raphára is igaz ez, csak ők nem játszottak együtt gyakorlatilag az elmúlt meccseken. Abban egyetértünk, hogy ez nem sokáig lesz talán így, de ki tudja. Valenciát nem néztem, de gondolom nem véletlenül vette meg Pep, nem hülye ő, és náluk is stabilan tartotta a formáját csereként. Jó fizikai kondiban és jó edzővel simán megoldhatja ezt itt is.
Egyébként ő jobbszélső, és ott mindenképp kéne rotálni. Eddig sehol nem volt jó, akkor nyilván jobbszélsőként sem, de most van önbizalma, Yamalt meg rotálni kéne mert megint ki fog dőlni. Ha jól rémlik, jobbról lőtt mesterhármast is. Szerintem még mindig az a legerősebb posztja, kb Rapha pepitában ott, olyan szélső, aki részt vesz a játékban (nála nyilván ez nem olyan erősség), de közben egy second striker onnan is, aki jobbról még cselezgetni is képes, nyilván nem Yamalhoz mérve.
5 gólpontja van 465 perc alatt, kb olyan mintán, ami várható tőle, botrányos forma, és remek forma is van az 500 percben bőven. Semmi nem indokolja, hogy ne menjen el stabil csereként 15-20-ig Flick rendszerében, még hullámzó teljesítménnyel is. Nagyon csalóka tud lenni ez, ha nem percarányosan nézed. Meg ha nem veszed figyelembe a körülötte lévő csapatot, mert amit Xavival lő valaki, azt majdnem meg lehet szorozni kettővel. És Pepnél kb pont annyit volt jobboson mint baloson meg kilencesben, ugyanazt hozta, nálunk a vitathatatlanul legjobb első hónapjait balszélsőként játszotta. Önbizalom kérdése szerintem, hogy azt a szintet meg tudja-e ütni, képes rá. Ha valahol, Flick alatt van rá esélye. Azzal egyetértek, hogy az elmúlt 2 évben ott volt a leggyengébb, de akár még oda is jó lehet, ha formába lendül, cserének mindenképp.
Én amúgy azt hittem, lefőtt itt neki, de már nem vagyok benne biztos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy