La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.14. 18:20:24

Mezner2 írta: Szerintem meg csakis a beilleszkedés a kérdés,semmi más.
Szép is lenne, csak kár, hogy voltak ilyen remekül beilleszkedett embereink, mint Bojan meg Oleguer... :roll:
Bátorkodom azt mondani, hogy TALÁN nem minden a beilleszkedés, hanem az sem árt, ha az adott játékos a teljesítményével sem lóg ki a csapatból.
shutterisland írta:szerintem meg pont ez a nagy erénye, tellon kívül egy emberünk nem meri felvállalni az 1v1-eket a szélsők közül.
Tello nem játszik, mindenki más igen. Vond le a következtetést. :wink:
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 17:53:57

Pedig Alexisnek az Udinében ez volt az egyik legnagyobb fegyvere..
igen, ez lenne az egyetlen dolog, ami miatt neymart vagy deut félteném.
nekik a dinamika, 1v1, virtuózitás, váratlan meghúzása a legnagyobb fegyverük.
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.14. 17:50:16

Felesleges vitatkozni, úgyis az idő dönti el, hogy lesz-e belőle jó/klasszis játékos. Fiatal még, fejlődnie kell aztán kiderül. Személy szerint támogatnám azt az ötletet amit valaki már írt, hogy Thiagohoz hasonlóan jövőre még fix B csapat, néha-néha pedig felhozhatjuk edzésekre.
shutterisland írta:tellon kívül egy emberünk nem meri felvállalni az 1v1-eket a szélsők közül.
Pedig Alexisnek az Udinében ez volt az egyik legnagyobb fegyvere...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 17:22:03

sok játékos lett már feldobva az első csapathoz "próbajátékra", akik kevesebbet mutattak, mint deu.
szerintem azzal van a probléma, hogy nem annyira labdabiztos, és amikor csak alibi passz vs csel lehetőség van, többször választja az utóbbit.
így nyilván több labdát is elszórna a sikeres párharcok mellett.
szerintem meg pont ez a nagy erénye, tellon kívül egy emberünk nem meri felvállalni az 1v1-eket a szélsők közül.
ezért szeretem, mikor iniesta szélső.
daffy
Madridista

2013.01.14. 17:09:08

shutterisland írta:a bojan és gio kérdés is relatív.

egyikből sem lett klasszis, vélhetően nem is lesz.
viszont tekintve, hogy alexis nem hozza azt (sajnos) amiért hoztuk, azt, hogy villa javarészt csak szenved a bal szellőn, vagy azt, hogy tello és cuenca semmivel sem jobb játékos egyiknél sem, kis túlzással bármelyik beférne a keretbe a kettő közül.
elképzelhető,de mivel nem hozza fel tito,így valami gát mégis csak lehet. játszania kell állandóan és fejben szépen megerősödni,hogy ne törjön meg,ha valami nem megy
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 17:05:34

a bojan és gio kérdés is relatív.

egyikből sem lett klasszis, vélhetően nem is lesz.
viszont tekintve, hogy alexis nem hozza azt (sajnos) amiért hoztuk, azt, hogy villa javarészt csak szenved a bal szellőn, vagy azt, hogy tello és cuenca semmivel sem jobb játékos egyiknél sem, kis túlzással bármelyik beférne a keretbe a kettő közül.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.14. 17:01:49

daffy írta:
dehogy,de most nézd meg a pepe-ramos tengelyt. szerinted ha utolérik,akkor nézik 3 méterről?
A kérdésedben van a válasz is: ha utolérik...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2013.01.14. 16:56:25

shutterisland írta:a legjobb tényleg az lenne, hogy (ha már az első csapathoz nem megy fel) menne egy első osztályú középcsapatba kölcsönbe, ahol kezdő lehet.
szokná a légkört, és szépen fejlődgetne, aztán látjuk.

én minden esetre többet látok benne, mint a gio - bojan duóban, nehéz megmagyarázni, miért.
ezzel azért én is simán egyetértek(de ha jól emlékszem pont bojan döntött meg mindenféle rekordot és úgy jött a felnőttekhez,hogy csodát látunk).nem azt vonom kétségbe,hogy van-e benne potenciál,hanem hogy mindezt ki tudja-e hozni magából és nem áll meg a fejlődésben. ha befut és tényleg nagy spíler lesz,akkor szerintem alá csapatot kell építeni. mint ahogy jesé is,egyelőre cr-re hajaz. ez persze csak feltételezés. szerintem még egy évig elfér a b-ben,közben egy-egy kupameccsen ki lehet próbálni és ha nem jön be,akkor kölcsön.
ne úgy gondolj a véleményemre,hogy megkérdőjelezem a tehetségét és hogy azt várom,hogy 20 évesen cipelje a barcát a hátán. én csak azt tippelem,hogy megáll a fejlődésben,mint társai nagy része.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:50:08

a legjobb tényleg az lenne, hogy (ha már az első csapathoz nem megy fel) menne egy első osztályú középcsapatba kölcsönbe, ahol kezdő lehet.
szokná a légkört, és szépen fejlődgetne, aztán látjuk.

én minden esetre többet látok benne, mint a gio - bojan duóban, nehéz megmagyarázni, miért.
nem a szimpátia, mert nekem pl. bojan mai napig szimpatikusabb.
egyszerűen érzem és látom benne azt az x-faktort, ami a másik kettőben csak részben volt meg.
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.14. 16:31:59

daffy írta:azt vedd észre,hogy másodligás bohócok(ha már annyit fut ez a szó itt) ellen más jól játszani,mint elit védők ellen.
Annak mondjuk örülök, h ezt Messinek nem mondták.

Ejj, de szeretnék én a brazil liga vagy a Barca b bohóca lenni, kicsit paradoxon, de a fél lábamat adnám érte. :D
daffy
Madridista

2013.01.14. 16:29:59

Mezner2 írta: Az alapképességek terén igen,így gondolom,akár egyetértesz,akár nem!
miért kéne az egyetértésem? :) csak próbálok vitatkozni,de fanokkal nehéz.
El kellett volna törni a lábát? Nem hiszem...
dehogy,de most nézd meg a pepe-ramos tengelyt. szerinted ha utolérik,akkor nézik 3 méterről?
Ejj, de szeretnék én a brazil liga vagy a Barca b bohóca lenni, kicsit paradoxon, de a fél lábamat adnám érte.
szép lennél 1.5 lábú csatárként :mrgreen:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2013.01.14. 16:33:04-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:28:52

daffy írta:az ár miért függ attól,hogy mit bizonyítottak? a kettőjük helyzete ugyan az. fiatalok,bohóc liga királyai és tehetségesek. most hogy az egyiket felkapta a média,a másikat meg a barca,az ettől független. sporszakmailag nem számít.
A megítélés szempotjára gondoltam. Nyilván azért Neymar ellenesek a Barca szurkolók nagy része, mert pl. van egy csiszolatlan gyémántunk ingyen, míg van egy másik pali a világ másik végén, akiért bankot kéne robbantani.

Egyébként ilyen kapuba besétálós gólt Messi is lőtt (már hányat?: Getafe, Real!) és nem a spanyol 2. osztályban és nem a brazil bajnokságban... El kellett volna törni a lábát? Nem hiszem...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.14. 16:28:24

daffy írta:
Az alap képességei megvannak a srácnak,már most jobb,mint a spanyol elsőosztályban szaladgáló játékosok 90%-
ez erős,ha komolyan gondolod,nincs több kérdésem és fényezzétek nyugodtan.
én úgy mondanám,hogy a tehetsége nagyobb,mint a kortársai 90%-ának. ha akkora ász lenne,mint itt írod,a kezdőben lenne minimum.
Az alapképességek terén igen,így gondolom,akár egyetértesz,akár nem!
daffy
Madridista

2013.01.14. 16:22:31

Barcaman1993 írta: Azért na. Neymart annyiban ne keverjük bele, hogy Neymar egyenlőre még ?, de azt se felejtsük el, ha elhozzuk az minimum. 40 millióba fáj. Deulofeu itt van kéznél, helyi gyerek, ráadásul ingyen van. Van egy kis különbség a kettő között.
az ár miért függ attól,hogy mit bizonyítottak? a kettőjük helyzete ugyan az. fiatalok,bohóc liga királyai és tehetségesek. most hogy az egyiket felkapta a média,a másikat meg a barca,az ettől független. sporszakmailag nem számít.
Ha Messi nem labdazsonglőr akkor nem tudom ki? Mutass olyat, akinek minden második gólja úgy születik, hogy legalább 2-3 védőt elfektet. Ininek csak elég a tegnapi meccsét megnézni....
fogalmi zavart érzek az erőben. nekem a labdazsonglőr pl dinho. messi letisztult és egyszerű. nem pörgeti a golyóin a labdát :) így?
18 éves korához képest elég sokat letett, az más más kérdés, hogy te annyira nem ismered.
a korához képest igen,elérte azt,amit lehet. ez nem vita tárgya. a második fele pedig óvodás szint.mit tudsz te rólam? ne viccelj már.. :roll:
Az alap képességei megvannak a srácnak,már most jobb,mint a spanyol elsőosztályban szaladgáló játékosok 90%-
ez erős,ha komolyan gondolod,nincs több kérdésem és fényezzétek nyugodtan.
én úgy mondanám,hogy a tehetsége nagyobb,mint a kortársai 90%-ának. ha akkora ász lenne,mint itt írod,a kezdőben lenne minimum.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.14. 16:22:19

daffy írta: nem a beilleszkedés a kérdés,hanem az ellenfelek erőssége. pepével szemben aztán ugrálhat a labda körül. ezért is írtam,hogy neymar helyzete ilyen. egy gyenge ligában királykodik,mégis mindenki azt mondja,majd ha erópában bizonyít. és nem a játékrendszer miatt fújják ezt,hanem az ellenfelek miatt. itt is ez a helyzet. szépen végigfutott a labdával,de a mai foci olyan,hogy kettétörik a lábát az első osztályban a 2. embernél.
nekem nem az szúrja a szemem,hogy itt sokat várnak tőle,mert elég idős vagyok ahhoz,hogy lássam,ez felesleges. üdítő kivétel lenne,ha beválna. ezért sem várok semmit a castillás jesé-től,mert sokkal nagyobb az esély arra,hogy a getaféban lesz kispados,mint a realban kezdő. ez simán statisztika és az a tény,hogy nem nagyon lehet bohóckodni a labda körül a jelen focijában. márpedig jesé is sokat épít erre és deu mellett az egyik legjobb játékosként tartják számom a b ligában
Szerintem meg csakis a beilleszkedés a kérdés,semmi más.
Az alap képességei megvannak a srácnak,már most jobb,mint a spanyol elsőosztályban szaladgáló játékosok 90%-a,legalábbis mindenképp nagyobb potenciállal,technikai tudással,és játékinteligenciával rendelkezik.
Mi máson is múlhatna az,hogy mit hoz a nagyoknál,mint a beilleszkedésen??? Az meg nem lehet gond,tekintve,hogy pisis kora óta ezt játssza,ebben nőtt fel,ezt érzi,ezt tudja,annyi fog változni,hogy nem Rafinha,hanem Ini dobja oda neki a zsugát!
Persze ez most így nagyon le van egyszerűsítve,de nem gondolom,hogy nehezére esne feltenni a bohócorrot az Espanyol,vagy az Osasuna védőire,tekintve,hogy a másodosztályban is vannak hasonló kaliberű játékosok/csapatok akiknek már kifújta az orrát Deu!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:21:00

szerintem meg pont ki lehetne szűrni, hogy aki neymartól "fél" az deutól is, mivel hasonló stílusú játékosok, sőt, egyik sem a szerénység, komolyság mintapéldánya.

a két játékos között annyi a különbség, hogy neymar már többet tett le az asztalra, meg 50 millió euró.
csöpög a nyálad egy olyan focistára,aki a ti szavaitokkal élve semmit nem tett le az asztalra.
18 éves korához képest elég sokat letett, az más más kérdés, hogy te annyira nem ismered.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.01.14. 16:22:29-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:19:58

daffy írta:
tehát kamuzott az egész forum,amikor neymar felőli kétségeinek adott hangot? :D szerintem ebben csak a szimpátia tesz különbséget. egyik már itt van és jó,a másik nem és rossz.
messi labdazsonglőr? :shock: mindent megold kicsiben,nem flakkozik. ini is próbálja. thiago már inkább,de a barca egyelőre nem épül rá
Azért na. Neymart annyiban ne keverjük bele, hogy Neymar egyenlőre még ?, de azt se felejtsük el, ha elhozzuk az minimum. 40 millióba fáj. Deulofeu szintén ?, de itt van kéznél, helyi gyerek, ráadásul ingyen van. Van egy kis különbség a kettő között.

Ha Messi nem labdazsonglőr akkor nem tudom ki? Mutass olyat, akinek minden második gólja úgy születik, hogy legalább 2-3 védőt elfektet. Ininek csak elég a tegnapi meccsét megnézni....
daffy
Madridista

2013.01.14. 16:16:43

Barcaman1993 írta:
daffy írta:persze. arra céloztam,hogy a mai foci nem nagyon épül a labdazsonglőrökre,a barca meg különösen nem.
Azért Messi, Iniesta, Thiago... De Alexis is ide lehetne venni, ha végre magára találna már. Én ebben nem hiszek, amit te mondasz. Főleg egy csatárnak, akinek 1-1-ben verni kell a védőt, annak igenis, hogy zsonglőrnek kell lennie. Deut meg nem lehúzni :!: :D
tehát kamuzott az egész forum,amikor neymar felőli kétségeinek adott hangot? :D szerintem ebben csak a szimpátia tesz különbséget. egyik már itt van és jó,a másik nem és rossz.
messi labdazsonglőr? :shock: mindent megold kicsiben,nem flakkozik. ini is próbálja. thiago már inkább,de a barca egyelőre nem épül rá
nem tudom, miért kell általánosítani, és már előre leírni.
mert az általános történések ezt vetítik előre és ezzel a szemlélettel csak te csalódhatsz,én soha. csöpög a nyálad egy olyan focistára,aki a ti szavaitokkal élve semmit nem tett le az asztalra. te dolgod,de aki ezek után neymart leírja,azt képen röhögöm.(pedig őt se kedvelem)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2013.01.14. 16:20:13-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:14:32

azt vedd észre,hogy másodligás bohócok(ha már annyit fut ez a szó itt) ellen más jól játszani,mint elit védők ellen. de nem fogod észrevenni,ismerve az álláspontod
te meg azt vedd észre, hogy bármennyire is nyomod itt ezt a második ligából első ligába cuccot, semmire sem garancia.

nyilván kell egy időszak, míg átszokik, de ha kellően tehetséges (és szerintem az, mivel rengeteget láttam már, megkockáztatom, hogy egy ici-picit többször, mint te) akkor helyt fog állni.

nem tudom, miért kell általánosítani, és már előre leírni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.14. 16:13:45

daffy írta:persze. arra céloztam,hogy a mai foci nem nagyon épül a labdazsonglőrökre,a barca meg különösen nem.
Azért Messi, Iniesta, Thiago... De Alexis is ide lehetne venni, ha végre magára találna már. Én ebben nem hiszek, amit te mondasz. Főleg egy csatárnak, akinek 1-1-ben verni kell a védőt, annak igenis, hogy zsonglőrnek kell lennie. Deut meg nem lehúzni :!: :D
daffy
Madridista

2013.01.14. 16:00:05

recrea írta: Vagy ez csak költői túlzás, és azt akarja jelenteni, h gyorsan megállítják az illetőt?!
persze. arra céloztam,hogy a mai foci nem nagyon épül a labdazsonglőrökre,a barca meg különösen nem.

shutterisland!
gyönyörűen nem reagáltál a lényegre. nem a rendszer más,hanem az ellenfelek. lásd neymar. ha ennyiből sem érted meg,akkor negyedszerre nem írom le.. :roll: azt vedd észre,hogy másodligás bohócok(ha már annyit fut ez a szó itt) ellen más jól játszani,mint elit védők ellen. de nem fogod észrevenni,ismerve az álláspontod
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.14. 15:36:17

A technikás "cselgépek" ellen sosem értettem azt érvként, h majd itt eltörik a lábát. Kérdezem, pl. a spanyol első osztályban ki-mikor látott utoljára lábtörést, amit szabálytalanság előzött meg? Vagy ez csak költői túlzás, és azt akarja jelenteni, h gyorsan megállítják az illetőt?! Szerintem a spanyol másodosztályban is van pár sokat látott játékos, aki ezt ugyanúgy megteheti, mégsem történik meg.

Láthatjuk azt, h ezer játékos közül egy-kettőből válik első osztályú focista és szerintem millióból egy-egy Messi, Iniesta. Ez csak hasra ütés (lehet közel sem vagyok a valósághoz), de arra kíváncsi lennék, h egy Barcában mennyi játékost, gyereket foglalkoztatnak évről-évre?! Plusz mennyit nézhetnek meg, figyelhetnek?!

Nagyon vékony vonalon mozog, h kiből lesz elismert focista, sztár. Nekem mondjuk a világsztár fogalma széles intervallumban mozog, aki egy spanyol élcsapatban hosszútávon képes jó teljesítményre, nálam igenis klasszis. (példának okáért: Pedro, Busi, Alexis, Song és egyéb, mások által lenézett játékosaink)

Még egy dolog: elég sok Real nevelés teljesít jól a ligában, csak Madridban nem kellettek, különböző okból kifolyólag.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 15:33:05

pepével szemben aztán ugrálhat a labda körül.
hogy jön ide egy el clasicó ? teljesen mást jelent az, hogy játszhatna kicsit többet is a nagyoknál, meg az, hogy a real ellen játszon.
ebbe gondolj bele és rájössz,hogy mekkora butaság.
nem butaság, hanem
air sanyit miért nem a real vette meg? azért,mert a magyar liga 0.
ez a butaság.
a real tarcsi játékosai jól muzsikáltak a ligában,feljöttek és elhullottak.
semmit nem jelent az, hogy a real madridnál (ahol az utóbbi időben fényévente jön fel a castillából a keretbe ember) mi a rendszer.
tudsz mondani 3 példát,én tudok 10milliót. melyik érv erősebb?
mondhatsz te 20 millió példát is azokról, akik nem válnak be magasabb szinten, az akkor sem lesz érvényes minden szituációra.
mivel az én "3 példám" pont az tükrözi, hogy akár a 3. osztályból is jöhet úgy játékos a felnőtt csapathoz, hogy a teljesítménye nem esik vissza az osztálykülönbségek ellenére sem.

épp ezért felesleges temetni gd-t.
majd ha megkapja azt a sok lehetőséget, és flop lesz, nem tud szintet lépni...majd akkor :)
daffy
Madridista

2013.01.14. 15:06:12

Mezner2 írta: Most szerintem te mondtál butaságot.
Hogy miért ??? Mert nálunk van egy kialakult rendszer,9éves koruk óta,amikor is kezdik a La Massía képzést ugyanazt tanulják mint a felnőtt csapat,nézzd meg,akármelyik fiatal megy fel a nagyokhoz sosem mozog idegen testként a gépezetben!
Van ilyen bárhol máshol??? egyet mondj...
Sokkal könnyebb beilleszkedni a Barca B-ből a nagycsapatba,mint akármelyik másik csapat tarcsijából felkerülve a felnőttekhez,ezért is válnak be nálunk sokkal jobb arányban a fiatalok,mint máshol!
nem a beilleszkedés a kérdés,hanem az ellenfelek erőssége. pepével szemben aztán ugrálhat a labda körül. ezért is írtam,hogy neymar helyzete ilyen. egy gyenge ligában királykodik,mégis mindenki azt mondja,majd ha erópában bizonyít. és nem a játékrendszer miatt fújják ezt,hanem az ellenfelek miatt. itt is ez a helyzet. szépen végigfutott a labdával,de a mai foci olyan,hogy kettétörik a lábát az első osztályban a 2. embernél.
nekem nem az szúrja a szemem,hogy itt sokat várnak tőle,mert elég idős vagyok ahhoz,hogy lássam,ez felesleges. üdítő kivétel lenne,ha beválna. ezért sem várok semmit a castillás jesé-től,mert sokkal nagyobb az esély arra,hogy a getaféban lesz kispados,mint a realban kezdő. ez simán statisztika és az a tény,hogy nem nagyon lehet bohóckodni a labda körül a jelen focijában. márpedig jesé is sokat épít erre és deu mellett az egyik legjobb játékosként tartják számom a b ligában
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.14. 14:46:22

Egy ilyen szezon után, ha ide nem fér be, egy első osztályú csapathoz meg kell próbálni kölcsönadni, hogy magasabb szinten is tudjon bizonyítani.
ez lenne a legjobb döntés, ha egy erős spanyol középcsapathoz menne, ahol sokat játszana, vagy oda, ahol alapkezdő lehet.
rengeteget fejlődne, szokná a témát.

de attól félek, hogy a kölcsön nálunk szinte egyenlő azzal, hogy valaki távozik.
Válasz küldése