2023.04.08. 11:11:09
A brazilon is rendre ott vannak 3-an, vonunk el róla embert, pont azért, mert pl. a bajnoki klasszikón többször vert meg egy mozdulattal 2-3 embert egyszerre, ráadásul azért tömi szépen a lengyelt labdákkal is a hiányosságáért cserébe. De ez szerintem tökmindegy, a "hogyan" gyakorlatilag szerintem csak azért lényegtelen, mert ha egyszer megvannak a helyzetei, akkor tökmindegy, honnan, kitől kapta hozzá a labdát... ugyanezekből a helyzetekből sorozta szét az ellen hálóját ősszel, most most vagy eltotyogja és el sem jut normális lövésig, vagy mellé, vagy kapus, satöbbi. Fejesgólra is rengeteg lehetősége volt a hónapok során, egyszereűen semmi nem jött neki össze... nincs kedvem utánanézni, de kétlem, hogy ősz óta jelentősen visszaesett volna a helyzetei minősége által várható gólok száma, minden meccsen vannak helyzetei, sokszor ziccerei is. A mostani klasszikót nem sokáig néztem, és pörgetgettem, de a braizl már az első percekben kiugratta olyan helyzetben, amiből ősszel gólt lőtt volna, meg a félidő vége felé is volt nagy helyzete. Egyszerűen képtelen belőni őket.
Jóval Pedriék kiesése előtt gólképtelen volt már, a VB óta bénázott, már akkor is kezdődött, amikor még 4-4-2 sem volt, és ez szép lassan esett vissza, mikor minden egyes meccsén végigtolta a 90 perceket kőkeményen letámadva - nem meglepő, sőt, az lenne a meglepő, ha ilyen (szerintem botrányos) túljátszatással 34 évesen még klasszis szintet hozna a szezon második felében.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy