sansz írta: ↑2022.03.19. 09:47:58
Az nagyobb gond,hogy továbbra sincs a játékában a veszély. Azt elfogadom,hogy Busiéban nincs, de azért Gaviéban legyen már. Most nem gáz,mert éppen tele vagyunk csatárokkal, de ha épp nem vagyunk, akkor akkor FDJ az egyetlen akire lehet számítani.
A többivel egyetértek, Kessié érkezését nem is nagyon tudom hova tenni a jelenlegi big4 mellett (plusz Nico), meg tényleg furcsa gyerek az tény.
Viszont én az idézett részt egészen máshogy látom. Szerintem nagyon sok veszély van benne. Konkrétan kapura is van valamennyi, de abban tényleg nem sok, sokkal inkább neki is a penge kulcs/gólpasszai, a lefordulásai, amiről meccsenként néha egészen irreális mennyiségű szabadot kapunk, sokkal többet, mint akár a támadóinkról. Most a Galata ellen 16-os előtt kaszálták el, onnan kaptunk szabadot, ami Messi óta ritkaság. Előtte lévő meccsen róla kaptuk a tizit. És sorolhatnám, ez csak az elmúlt két meccs, ráadásul mindkettőt kevés játékperccel érte el.
Az, hogy közvetlenül kapura nem veszélyes 17 évesen (bár érkezget ő is második hullámban, csak inkább kihagyja még ezeket a helyzeteket), szerintem a legkevésbé sem probléma, sőt, mióta feltöltődtünk igazi támadókkal, még kevésbé gáz, simán ellehet a régi Xavi-Iniesta szerepkörben, nem voltak gólvágók, és megtehették, mert elöl befejezték a támadók, nekik csak meg kellett csinálni a játékot, és pár penge kulcspasszt adni. Erre mondjuk te is tettél utalást, de szerintem mostantól nemigen lesz olyan, hogy, hogy nem lesz támadónk...
És mindenképp előrefelé játszik.
Egyébként amikor nem volt támadónk, gólokat is lőtt, ráadásul még bátrabban bevállalta az 1v1-eket is, lásd szólógólja, mert akkor nagyobb szükség volt erre. Szerintem ő csak azért 4. most a sorban viszonylag egyértelműen, mert mégiscsak 17 éves, nem is szabad túltolni, pláne azzal a vehemenciával, amivel játszik, nála 60 perc ér annyit, mint másnál 90.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy