La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.04. 10:08:54

Samper írta:
Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Na de kik ők? Samper és Grimaldo (Muniron kívül) vitathatatlanul. Adama és Halilovic akkor, ha az edzők vállalják velük az egyéni foglalkozást. Sandro, Ortola és Ié (Diagné ? )akkor, ha a sérülések, eltiltások szükségessé teszik. A többiek közül egyelőre SENKI.
Én még Grimaldoval sem számolnék ennyire. Mondjuk ez függ attól, hogy Montoya/Alves marad-e vagy nem. Nagyon jó a srác, végtelenül kedvelem, de nagyon össze kellene jönni a dolgoknak, hogy komolyan játszhasson. "Sajnos" ott van előtte egy top 3-as balbekk, aki ráadásul még fiatal is.

Samperen lehet gondolkodni, de amíg Busi, ilyen teljesítménnyel is évek óta ennyire kirobbanthatatlan nehéz a dolog. Ami a védőket illeti, ott megvagyunk, főleg, ha még Vermat is odavesszük, ráadásul először Bartrat kellene állandósítani. Ortola-t meg minek? Egy harmadik számú kapust miért kellene felhozni, ha már itt van Masip. Örüljünk, hogy a B-ben van egy jó kapusunk. Ami égető lenne az a jobb hátvéd poszt. Oda viszont van egy fogalmatlan Patric, aki helyett nem tudom miért nem Campins (akár Diagné) játszik. Igaz olyan sokat még nem láttam, de sokkal biztatóbb, mint a kedves csk-nk.
A középpályán is igazán csak Halilovic akit ki lehet emelni. Ilyen Pol Calvet-el meg Gumbau-val nem sokra mennénk. Mondjuk utóbbira nem mondanám, hogy rossz játékos, de nálunk nem hiszem, hogy lenne jövője.
Sandrro pedig inkább a helyzetek elpuskázásában jeleskedik. Én egy olyan se színe se szaga játékosnak látom. Amilyen konkurenciái vannak csatárposzton, nem hiszem, hogy lenne bármire is esélye.

danianevem írta:Nekem ezzel a nagy fiatalítási hadjárattal csak annyi a bajom, hogy alapvetően már megvan a keret jövőre is. A jobb oldali védő és a védekező középpályás poszt kivételével (már ha Mascheranot védőnek számoljuk) mindenhol elegendő mennyiségű játékos van, minőségben meg érdemi javulást az ifik csak akkor hozhatnának, ha már x tétmeccsen túl vannak a felnőttek között is. Ezt meg aligha fogja LE (vagy bárki más) eredménykényszer mellett meglépni...

Illetve már a B-ben kellene őket jól felkészíteni, ami az elmúlt jó pár hét alapján megint csak eléggé ingoványos talaj elnézve Eusebio eredményességét...

Egyébként az említett neveket én is szívesen elnézegetném a felnőttek között, csak éppen a helyüket nem látom. Leginkább a támadószekcióba lehetne felhívni játékosokat, de ott a legtelítettebb a mezőny. A fejlődésükhöz meg elengedhetetlen lenne a megfelelő meccsrutin, azt meg inkább a B-ben kaphatnak...
Ezt én is így gondolom. Idén is igazából Rafinha-t kellene beépíteni, akiben szerintem bőven van annyi, hogy érdemi javulást hozzon a középpályára. A kisebb csapatok ellen egy Ini-Rafinha-Busi/Masch trióval sokkal többre mennénk.
Ha jövőre feljönne Grimaldo, Samper, Ié, Halilovic, Adama a már meglévő Munir, Rafinha (esetleg Denis) mellé csak az ő fejlődésüket korlátoznánk.
A horvát srác a B-ben sem alapjátékos (bár méltánytalanul keveset játszik) akkor mi lenne vele a nagy csapatban.
Szezononként kb. két fiatal játékos az szerintem akit be le "integrálni a felnőtt csapatba, de oda sem a telített posztokra.
Samper is nagyon tehetséges és húzóember a B-ben, de nagy kérdés, hogy Busi (rotáció esetén akár Masch) mellett mennyit játszhatna.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2015.01.04. 09:37:20

danianevem írta: A fejlődésükhöz meg elengedhetetlen lenne a megfelelő meccsrutin, azt meg inkább a B-ben kaphatnak...
Na ez az, amit vitatok. Azt természetesen elfogadom, hogy egy ifijátékosnak fontos, hogy megtanuljon FELNŐTTEK ELLEN focizni, mert az más, mint a kortársak között játszani. De ez a tehetségeknél egy, maximum két év. Attól kezdve már az számítana, hogy kikkel tanulják meg az összjátékot. Teljesen más, ha Albatól kapom a labdát és Messit kell helyzetbe hoznom, mint ha Patrictól kapom és Dongout keresem vele. Ezért a B-s rutin még probléma is lehet az A-ban, ha túlzottan beleszokik valaki.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.04. 07:54:36

Nekem ezzel a nagy fiatalítási hadjárattal csak annyi a bajom, hogy alapvetően már megvan a keret jövőre is. A jobb oldali védő és a védekező középpályás poszt kivételével (már ha Mascheranot védőnek számoljuk) mindenhol elegendő mennyiségű játékos van, minőségben meg érdemi javulást az ifik csak akkor hozhatnának, ha már x tétmeccsen túl vannak a felnőttek között is. Ezt meg aligha fogja LE (vagy bárki más) eredménykényszer mellett meglépni...

Illetve már a B-ben kellene őket jól felkészíteni, ami az elmúlt jó pár hét alapján megint csak eléggé ingoványos talaj elnézve Eusebio eredményességét...

Egyébként az említett neveket én is szívesen elnézegetném a felnőttek között, csak éppen a helyüket nem látom. Leginkább a támadószekcióba lehetne felhívni játékosokat, de ott a legtelítettebb a mezőny. A fejlődésükhöz meg elengedhetetlen lenne a megfelelő meccsrutin, azt meg inkább a B-ben kaphatnak...
Samper
Director del Fútbol

2015.01.04. 05:50:27

Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Na de kik ők? Samper és Grimaldo (Muniron kívül) vitathatatlanul. Adama és Halilovic akkor, ha az edzők vállalják velük az egyéni foglalkozást. Sandro, Ortola és Ié (Diagné ? )akkor, ha a sérülések, eltiltások szükségessé teszik. A többiek közül egyelőre SENKI.
Samper
Director del Fútbol

2015.01.04. 04:36:08

Gareth Tello írta:Talán mégis van még remény...

Fans were shouting "resign" chants towards Eusebio at the game tonight. [sport]

García Pimienta is the first option to replace Eusebio who might be fired soon. Lobera, Barjuán, Oscar García are other options. [sport]

note: pimienta has coached ondoa, suarez, grimaldo, samper, sandro, adama, costa, rolon, godswill, dongou and babunski at juvenil b.

=D>
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.03. 22:55:35

Talán mégis van még remény...

Fans were shouting "resign" chants towards Eusebio at the game tonight. [sport]

García Pimienta is the first option to replace Eusebio who might be fired soon. Lobera, Barjuán, Oscar García are other options. [sport]

note: pimienta has coached ondoa, suarez, grimaldo, samper, sandro, adama, costa, rolon, godswill, dongou and babunski at juvenil b.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.01.03. 22:08:59

ha nyer a Racing ebben a fordulóban a Barca B a kiesőzónába találja magát.
egészen elképesztő, hogy micsoda rombolást végez a klubnál Bartomeu/Rossel bandája. komolyan, mintha Perez kottájából játszanának.. :(
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.03. 22:04:30

Még egy stat és egy kép, aztán megpróbálom nem felhúzni magam Eusebión a következő bajnokiig...

Barcelona B have only won 1 of their last 10 Liga Adelante games.

Kép
Chino írta:Én bízok a tavaszban, a kicsiknél inkább az szokott sikeresebb lenni. Persze a Segundaban olyan szoros a bajnokság, hogy egy forduló akár három-négy helyezést is változtathat.
Én is bízom azért bennük, de egyre kevésbé, és már azt érzem, hogy a játékosok sem bíznak igazán magukban, de főleg Eusebióban nem. Teljesen szét van csúszva ez az egész dolog, taktikailag és mentálisan is, nincs, aki összefogja a csapatot. És bármennyire is mutogat Eusebio, hogy vezéregyéniségek kellenek, stb., ez elég nagy részben az ő feladata is lenne... Ma még Sampert is kicsit idegesnek láttam néha, pedig rá aztán nem jellemző ez.
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.03. 21:58:59

Gareth Tello írta: Elég volt a 70. percben becserélni... Persze Cámara hamarabb bejött, és természetesen Sandro helyére. Nevetséges...

De Eusebio nyugodt lehet, ha a 0-7 után nem rúgták ki, akkor most sem fogják.
Ez talán csak elgondolkodtatja a vezetőséget. Igazából a legszebb, hogy akár meg is nyerhettük volna (mondjuk mikor Adama egyedül vitte kapura, azt hittem kiugrok az ablakon), ha nem ilyen amatőr módon állunk neki.
Azt azért nem a 72. percben kellene észrevenni, hogy nincs középpályánk és már kettővel mennek.

Dongout sem értem miért szent tehén. Két éve nem tud semmit felmutatni. A szezon elején mutatott valamit, de azóta semmi. Ma is háromszor ha találkozott a labdával, mégis Sandrot kapják le.

Én bízok a tavaszban, a kicsiknél inkább az szokott sikeresebb lenni. Persze a Segundaban olyan szoros a bajnokság, hogy egy forduló akár három-négy helyezést is változtathat.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2015.01.03. 21:52:17

Gareth Tello írta:
Chino írta:1:0-ra megy a Las Palmas a félidőben. Eusebio megint nagyon kitalálta. A csatárok labdát sem kapnak, igaz egy Pol Calvet-Gumbau kp duótól nehéz is. Akit ki lehet emelni az Grimaldo, nagyot játszik, szinte a legveszélyesebb játékosunk.
Remélem szünetben jön Halilovic és költözik valami kreativitás a középpályára.
Elég volt a 70. percben becserélni... Persze Cámara hamarabb bejött, és természetesen Sandro helyére. Nevetséges...

Semmi pozitívumot nem lehet látni Eusebio munkájában. Középpályán egyedül Samper mutatott játékot, főleg az első félidőben. Sandro a szélen sokkal gyengébb, mint középen.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.03. 21:42:40

Chino írta:1:0-ra megy a Las Palmas a félidőben. Eusebio megint nagyon kitalálta. A csatárok labdát sem kapnak, igaz egy Pol Calvet-Gumbau kp duótól nehéz is. Akit ki lehet emelni az Grimaldo, nagyot játszik, szinte a legveszélyesebb játékosunk.
Elég volt a 70. percben becserélni... Persze Cámara hamarabb bejött, és természetesen Sandro helyére. Nevetséges...

Chino
Llegenda del Barça

2015.01.03. 20:51:17

1:0-ra megy a Las Palmas a félidőben. Eusebio megint nagyon kitalálta. A csatárok labdát sem kapnak, igaz egy Pol Calvet-Gumbau kp duótól nehéz is. Akit ki lehet emelni az Grimaldo, nagyot játszik, szinte a legveszélyesebb játékosunk.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.03. 14:35:51

Bocs a dupláért.

Ma este nyolctól a kicsik a listavezető Las Palmast fogadják a Miniestadíban. Elég nehéz meccsnek ígérkezik, leginkább az a kérdés, hogy mentálisan fel tudta-e dolgozni már a csapat a Valladolid elleni kudarcot. Én személy szerint nem szomorkodnék, ha megint becsúszna egy nagyobb arányú vereség, ami után végre elbúcsúzhatnánk Eusebiótól...

A keretünk: Ortolá, Suárez, Patric, Juste, Ié, Bagnack, Costa, Grimaldo, Calvet, Samper, Gumbau, Cámara, Babunski, Halilovic, Joan Román, Adama, Dongou, Sandro.

Diagne eltiltott, Lucas és Kaptoum ( :( ) még mindig sérült, Rolón és Ondoa a válogatottal kapcsolatos kötelezettségek miatt hagyja ki a meccset, Campins és Bicho pedig Eusebio döntése miatt nem került be a keretbe. Utóbbi mellőzését nem igazán értem, hogy őszinte legyek, rám a szezon elején sokkal jobb benyomást tett, mint Cámara vagy Gumbau, ehhez képest utóbbi folyamatosan játssza végig a meccseket, Bicho pedig hetek óta keretben sincs...

Stream majd lesz itt: http://www.lfp.es/barcelona-b_las-palma ... o/laligatv" target="_blank
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.02. 13:25:17

http://la-cantera-blaugrana.tumblr.com/" target="_blank
http://sergi-samper.tumblr.com/" target="_blank

Van pár gyöngyszem... :)
Samper
Director del Fútbol

2014.12.30. 11:55:06

Annál is inkább, mert az egész transferban az utánpótlás körüli szabálytalanságok miatt szakadt a nyakunkba, Ha most egy hosszú átigazolási tilalom alatt nem mernek bátran meríteni a fiatalok közül, akkor mi a túrónak az egész nagy hajcihő a La Masia körül? Akkor ez csak felesleges megalománia. Kell utánpótlás - foci, de talán nem ekkora.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.12.30. 11:22:18

Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.30. 11:06:29

Samper írta:Azt hiszem, az a fő különbség, hogy sokakban idealizált kép él a Barca B-ről és ettől a 0:7 után (és amit az jelent) se tudtak megszabadulni.
Tavaly nagyon jól szerepeltek úgyhogy szerintem senki sem nézi le őket. Ez már egy hosszúra nyúló vita :D , de még mindig azt mondom , hogy a B-ből jelenleg senkit sem szabad felhozni a maximum az a kölcsön. Akiket belehetne építeni a csapatba az Denis és Deu .Én nem látok esélyt arra , hogy jövőre akár egy mostani B-s játékost is felhozzunk. Egyszerűen teljesen fölösleges lenne csak megtörné a karrierjüket.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Samper
Director del Fútbol

2014.12.30. 04:50:49

Azt hiszem, az a fő különbség, hogy sokakban idealizált kép él a Barca B-ről és ettől a 0:7 után (és amit az jelent) se tudtak megszabadulni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.29. 23:20:04

S.Agüero írta:Minek? Hogy üljön a lelátón?
Ezt már én is kérdezem anno, a válasz, hogy a B keret tagjaként Ortolanak alacsonyabb a fizuja, mint Masipnak.

Mondjuk annyiban igaza van ebben Sampernek, hogy Masipot tök nyugodtan rásózhatnánk valakire, mert teljesen felesleges tagja a keretnek, csak MAtS elől veszi el a perceket a kupában. De ezt fizetéstől függetlenül mondom, Masip nem keres annyit szerintem egész évben, mint Messi egy hónapban, úgyhogy ez nem hiszem, hogy tétel lenne..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.29. 23:10:48

Ortola lehetne harmadik kapus, Masip meg kölcsönbe mehetne
Minek? Hogy üljön a lelátón?
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.29. 19:39:55

Samper írta: Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Bob-bal nagyrészt egyetértek, habár van amiben különbözik a véleményünk. Rafinhaval kapcsolatban én máshogy látom. Ő már relatíve tapasztaltnak mondható és 10-20 percekkel nem nagyon lesz előrébb, ezekből nem igazán lehet leszűrni mit is tud igazán.
Samper-el az a gond, hogy játéklehetősége abszolut minimális lenne, nála max. a kölcsönadás lehet opció, azt pedig hogy már tavasszal szükségünk lenne rá amúgy mi indokolja?
Halilovic is nagyon tehetséges, nagy játékos lehet belőle, de jövőre felhozni egyszerűen értelmetlen. Pont ilyenekkel lehet megakasztani egy fiatal karrirjét. Még a B-ben sem stabil kezdő, akkor mi lenne vele a felnőtt csapatban. Akik a közelmúltban is felkerültek, mind eltöltöttek legalább két szezont a B-ben, és a csapat húzóembereiként léptek fel. Thiago, Rafinha, Suarez (ő kicsit kakukktojás, mert érkezett és nem saját nevelés, de tartalékcsapatban töltött el időt), Deulofeu stb. A horvát nagyon kilóg egyelőre. Amúgy is, hogyan lehetne egyazon szezonban 3 fiatalt egy (jó indulattal kettő) posztra beépíteni. Ja, és akkor még Sampert is, meg jöjjön akkor Munir is.
Ahogy Bob is írta ez hosszú folyamat, lehet, hogy nagyon tehetségesek, de nem lehet siettetni. Nemhogy a felnőtt keretbe, de egy középcsapatban sem biztos, hogy sikerülne elég lehetőséget kapni. Egy Deulofeu, aki úgy járta meg az Evertont, hogy a legrosszabbkor sikerült összeszednie egy súlyos sérülést mégis elég jó statokat hozott, most van úgy a Sevillaban, hogy nem alapkezdő, de elég sokat játszik. Pedig neki sincs gondja, ami a tehetségét illeti.
Vagy Rafinha, aki alapembere volt tavaly a Celtanak még most kezdi bontogatni a szárnyait.
Türelmesnek kell lenni mindenkivel, Adama is amennyire tehetséges, legalább annyira szertelen és még éretlen a felnőtt csapathoz. Ezt bizonyítja sajnos sokszor a B-ben is, de ha kap időt sokat tud fejlődni.
És senki ne higgye hogy a segunda olyan gyenge, tökéletesek azok a csapatok, hogy fel tudjanak készülni, mi is várhatja őket egy osztállyal feljebb.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.29. 18:58:34

PCsabi írta:
Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.
Értem a viccet. Ettől függetlenül Samper passzai jól jöhetnének a Messi-Suarez-Neymar triónak, Ortola lehetne harmadik kapus, Masip meg kölcsönbe mehetne és Diagnet se ártana jobban megnézni, hogy még mit tud. De egyetértek: döntések kellenének Zubi és Eusebio kihagyásával.
PCsabi
aka Game90

2014.12.29. 16:24:17

Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.29. 16:09:57

PCsabi írta:Players with most passes in Liga Adelante:
KATT
Ortolá :shock: :lol:
Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
PCsabi
aka Game90

2014.12.29. 15:56:15

Players with most passes in Liga Adelante:
KATT
Ortolá :shock: :lol:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Válasz küldése