La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2015.02.09. 14:12:34

Menesztették Eusebiot a kispadról, a Sport és az MD is lehozta. Mondjuk szerintem ez nem nagy meglepetés-
messideco
Presidente del Barça

2015.02.08. 16:03:54

Ha még nem olvasta volna valaki: Tajti Matyi interjú

Argentína nyerte az U20-as dél-amerikai kontinensbajnokságot, a döntőben Uruguayt győzték le. A keretben ott volt a B csapatból Maxi Rolon. A gólkirály különben Simeone fia lett.
Kép
"And my heart will leave you never."
Samper
Director del Fútbol

2015.02.08. 15:11:54

Erxy írta:Rac1 szerint holnap lesz egy meeting, ahol döntenek Eusebio sorsáról. Remélem kirúgják.
Nem kérdés, hogy ki kell rúgni. Rosszul dolgozik és pedagógiai antitalentum.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.02.08. 14:53:15

Rac1 szerint holnap lesz egy meeting, ahol döntenek Eusebio sorsáról. Remélem kirúgják.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.02.08. 10:12:10

Samper írta:Ha a 0:4 nem edzőbuktatás, akkor nem tudom, hogy mi az.
A 7:0 az volt, a tegnapi nem hinném. Egyszerűen egy jó formában lévő felsőházi csapat leverte a hektikus teljesítményt nyújtó alsóházit...

Az első félidőt láttam "csak"- bőven elég volt-, az alapján Eusebio három hibát vétett:
- rossz csapatszintű védekezés a kontráknál (össze-vissza futottak, nem figyelték egymás helyezkedését)
- sok ívelgetés (bár Camara és Gumbau magabiztossága mellett akár még jogos is lehetett)
- valamint Traoré meg Samper padoztatása.

Az összes többi már a pályán lévők sara. Nem Eusebio miatt figyelmetlen Ié, nem miatta nem zár vissza Grimaldo és Patric, nem miatta nem tudják lekezelni a labdát Munirék. Ahhoz nagyon kevés meccset nézek a B-től, hogy messzemenő következtetéseket lemerjek vonni, de a tegnapi játék alapján egyedül Halilovicnak lehet helye a nagyok között.
Samper
Director del Fútbol

2015.02.08. 05:33:08

Ha a 0:4 nem edzőbuktatás, akkor nem tudom, hogy mi az.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.02.06. 18:40:55

A sevilla egyik fejese azt mondta, hogy Denis nem térhet vissza most nyáron Barcelonaba. Mindenképp marad ott.

Nálam Samper és Grimaldo az a két játékos, aki elég érett ahhoz hogy szerződést kapjon.
Kapnának is mindketten. :wink:
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.06. 16:49:12

crixus írta:Érdekes lesz a nyár a fiatalok szempontjából de azért azt senki se felejtse el, hogy nem lehet "büntetlenül" egyszerre 5+ fiatalt felhozni az ifiből és betenni a nagyok közé. (A büntetlenül alatt azt értem, hogy az eredményesség rovására menően.)
Habár nem vagyunk mindig egy véleményen, de ezzel szinte szóról-szóra egyetértek.
A védelembe és kapusposzton nem kell/tudunk senkit felhozni. Középre nincs igazán szükség, főleg, ha Vermaelen is felépül. Ha már valakit be lehetne oda tenni, az Bartra legyen, Edgar és Bagnack pedig amúgy is nagyon szertelen, nem elég érettek. Jobb oldalra, ahova kellene nincs ember. Patric még a B-ből is nagyon kilóg, az elvileg kh Diagné is jobb teljesítményt hoz le ott.
Egyedül Grimaldo aki megüti a szintet, de ő Alba mögött nem sok sót enne meg, főleg, hogy ott van Adriano.

A középpálya kérdéses. Mindenkinek jobb lenne ha SR távozna és Xavi is, de utóbbi valószínűleg maradni fog. Denis pedig kérdőjel. Mivel nem egyszerű kölcsönadásról volt szó sanszos hogy csak télen hozhatnánk vissza. Rafinhat egyre többet kellene játszatni, akkor pedig lenne egy Rakitic-Ini-Rafinha tengely. Eddig jó viszont nem biztos, hogy elég. Halilovicnak mindenképpen maradni kell lent, esetleg kölcsönbe. Még nincs kész a felnőtt csapatra, ezt csak a legelvakultabbak nem látják, Eusebionak viszont rugdosnia kellene a seggét, hogy ne Camara, Joan Roman vagy Gumbau játsszon helyette. Legalábbis, ha tényleg úgy gondolják, hogy a "B" egy fiókcsapat azért, hogy erősítse a felnőtteket.

A támadósor, ha elmegy Pedro nagy dilemmát vet fel. Adama-val az a helyzet, mint Halilovic-al. Amellett, ő nagyon poszthoz van kötve. A jobbszélen kívül ő megfőtt. Itt Munir lehetne a legjobb megoldás, ami a fiatalokat illeti. Szélen és középen is képes játszani, ráadásul, ő már alapjátékos a B-ben és sokkal fejlődőképesebb, mint Sandro. LE szerintem rosszul döntött, amikor őt hagyta fent. Hatalmas ugrás volt neki a Juvenilből egyből a a felnőttekhez.
Lehet, hogy jobb megoldás lenne egyelőre még Pedrot megtartani. Amiben én a legnagyobb problémát látom, Neymarnak nem igazán látok helyettest.

Samperen kívül nem is tudok igazán olyan játékost mondani, akit felhozva igazi erősítést jelentene. De félő, hogy ő is elveszne Busquets mögött és Masch-ot se látnánk soha vkp-ként, ami pedig jól jöhetne. LE is csinált már kh-Busquets cserét, ami szerintem egy jó húzás.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

2015.02.06. 12:15:39

Érdekes lesz a nyár a fiatalok szempontjából de azért azt senki se felejtse el, hogy nem lehet "büntetlenül" egyszerre 5+ fiatalt felhozni az ifiből és betenni a nagyok közé. (A büntetlenül alatt azt értem, hogy az eredményesség rovására menően.)

Ki jöhet fel és ki távozhat? Középhátvédek közül valószínűleg senki sem fog távozni és Mascherano-val együtt itt meg is vagyunk, úgy ahogy a bal szélen és kapusposzton is. Ha Masip távozik abból baj úgysem lesz, úgyis létszámon felüli. Egyedül Vermaelen kérdéses a számomra, de úgy hiszem ha visszatér, akkor nem fogjuk egyből kitenni.
Ha valahova felkerülhetne valaki a védelembe, akkor az a jobb oldal, mivel onnan a három mostani játékosunk közül akár kettő is távozhat. Szerintem viszont kettővel meg fogunk biztosan egyezni, hacsak nem mindhárommal. ha rajtam múlna, akkor Douglast küldeném vissza azonnal Brazíliába, vagy kölcsön valahova máshova. Montoya-nak pedig megadnám azt a lehetőséget, amit már idén kellett volna Alves meg kezdhet egyre többet padozni. Ha ez nem válik be, akkor januárban jöhet ide valaki, nyáron pedig mehet Alves vagy Montoya.

Középpályánkról nyugodtan el lehet engedni Xavi-t és Roberto-t. Roberto nem zavar sok vizet, Xavi pedig egyre kevésbé bírja az iramot, ami nem csoda 35 évesen.
A nagy kérdés viszont a hogyan tovább. Visszahozzuk-e Denis Suárez-t (ha tudjuk, ezt nem tudom, hogy meg lehet-e oldani) vagy hozzuk-e fel Samper-t. Én előbbi mellett döntenék, mivel Suárez érettebb és tapasztaltabb is, ha pedig Xavi/Rakitic helyén Rafinha a hosszabb távú terv, akkor Suárez-t ideje lenne kipróbálni Iniesta helyett, aki padozhatna többet. Halilovic-ot én semmiképp sem hoznám még fel, túl fiatal ehhez. Egyszerre viszont semmiképp sem szabad két játékost is felhozni (egyet visszahozni egyet felhozni), mert 3 pozícióra 6 ember elég. Láthatjuk, hogy Roberto nem kap játékperceket - nem baj -, így nagy valószínűséggel az egyik új ifi jövőre ugyanígy járna, ami nem lenne szerencsés a jövője szempontjából.

Előre igazándiból csak akkor kellene valakit felhozni, ha taktikát váltanánk vagy ha Pedro lelépne. Jövőre Munir-t vagy Sandro-t fel lehetne hozni cserének. Bár én Munir-t inkább kölcsön adnám egy évre, spanyol első osztályú csapathoz. Deulofeu-t pedig én mindenképp visszahoznám, Pedro-nál jobbnak tartom, versenyezhetnek az első számú csere ("12. ember") szerepkörért. Nyilván Pedro távozása megkönnyítené ezt a döntést, bár nem hiszem, hogy Pedro elmenne.
Adama nálam csak akkor kerülhetne fel, ha 3-5-2-re váltanánk, olyan felállással, amit a PSG ellen mutattunk be. Oda Pedro helyére jól beillene.
Samper
Director del Fútbol

2015.02.06. 11:07:30

Ha Pedro nyáron el akar menni, mert nem kezdő, akkor a szakemberek láthatják, megfelel-e Munir a helyén. Deulofeunál biztos hasznosabb.Tegyük fel, hogy Alves nem hosszabbít, Douglast meg kipaterolják, akkor kell felhozni hátvédet a B-ből. Ha Xavi távozik és SR-t kölcsönadják, akkor van hely Sampernek és Halilovicnak. Valahogy helyet kellene csinálni Adamanak. Ilyen módon az őszt végig lehet csinálni. Aztán ha probléma van, januárban már lehet kívülről igazolni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.02.05. 23:32:06

Robert Navarro vs Gimnàstic ● Barcelona Infantil B (U14)

Mi csel az ott 1:33-nál! :shock: =D> Egész videóban van amúgy pár finom dolga a srácnak, új kedvencem van az ifik között.. :D
Samper
Director del Fútbol

2015.02.04. 15:40:29

Továbbra is nyitott kérdésnek tartom a B edzői posztját és azt, hogy hogyan fognak felfelé áramlani a legjobbak. Ahogy éleződik a bajnokság, a kupa és a BL, egyre kevésbé lehet rotálni rutintalan fiatalokkal.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.01. 19:43:15

jah vazz, sorry nem is láttam :cry: :D :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.02.01. 17:54:03

visca el barca írta:matyi gólja a vila olimpica elleni 4-1-es meccsről. ez volt az első gól a meccsen

http://gfycat.com/CaringImpressionableFlycatcher" target="_blank
Gt is tiltólistán van? :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.01. 17:02:33

matyi gólja a vila olimpica elleni 4-1-es meccsről. ez volt az első gól a meccsen

http://gfycat.com/CaringImpressionableFlycatcher" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.01. 15:08:08

Gareth Tello írta:

A kezdő: José Suárez (!) - Patric, Costa, Ié, Grimaldo - Halilovic, Gumbau, Cámara - Dongou, Munir, Sandro.

Stream: http://www.lfp.es/sabadell_barcelona-b/directo/laligatv" target="_blank
Azt nem igazán értem Adama-t miért jegeli ennyire Eusebio. Már három vagy négy meccse a padot koptatja és inkább Dongou-val játszat jobbszélsőt. Valami perpatvar lehet a háttérben, mert sérülésről sem lehet hallani.
A másik ami nem fér a fejembe, hogy azokat a játékosokat kapdossa le folyamatosan a pályáról, akiknek jövőjük lehet a nagycsapatban. Halilovic például össze-vissza kavarta a Sabadell komplett középpályáját és védelmét főleg a második félidőben, erre berakja helyette Bichot, Camarat meg fent hagyja. Munirral detto. Ha LE csinálná a felnőttek közt még érthető is lenne, egy eldőlt meccsen lehet pihentetni a kulcsjátékosokat, de a B-ben, pontosan ennek a fordítottja kellene, hogy legyen.
A kis horvát azért mutatott valamit. A gólja és a gólpassza sem volt utolsó.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.02.01. 12:36:28

Most játszik a Juvenil B a Vila Olimpica ellen, már 2-0-ra vezetnek is a srácok, az első gólt pedig Mátyásunk jegyezte Dani Morer beadása után: http://gfycat.com/CaringImpressionableFlycatcher" target="_blank

Barça Juvenil B line-up: Campuzano; Morer, Montes, Torrents, Cucu; Oriol Rey, Tajti, Aleña; Carles Pérez, Javi Ruiz, Alex Blanco.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.31. 18:50:50

Félidőben 3-1-re vezetnek a kicsik a már csak 10 emberrel játszó Sabadell ellen, Munir, Sandro és Halilovic is betalált.

Munir: http://vine.co/v/OtwaweX9dIg" target="_blank (Grimaldo gólpassza is tetszetős.)
Sandro: http://vine.co/v/OtwhbA0d3KE" target="_blank
Halilovic: http://vine.co/v/OtwMtFvweZ3" target="_blank =D>

A kezdő: José Suárez (!) - Patric, Costa, Ié, Grimaldo - Halilovic, Gumbau, Cámara - Dongou, Munir, Sandro.

Stream: http://www.lfp.es/sabadell_barcelona-b/directo/laligatv" target="_blank
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.28. 15:16:17

S.Agüero írta:
Normandia írta:Most nézem a Beijing elleni meccsüket a Barca B-nek, hát nem tudom, ha ez a jövő, akkor nagy gáz lesz. A Samper, Halilovocs duo még úgy ahogy, de a többiek. Elképzelés nélkül játszunk, semmi tervszerűséget nem bírok felfedezni a játékunkban. :(
És erről véletlenül nem az edző tehet? :) :roll:
Meg mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy közülük van kb 7-8 játékos összesen, akikre TALÁN majd lehet számítani az első csapatban, ezek közül 3-4 védő ráadásul, szóval az, hogy Gumbau meg Camra és Dongou nem csinálnak semmit, az "nem számít", mert úgyse kerülnek fel a nagyokhoz majd.. :D Elég ha az a pár játékos ígéretes.
Remélem értitek mit akarok mondani, nem sikerült túl jól leírnom szerintem..:D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.28. 14:51:05

Normandia írta:De valszeg Ő tehet. Mi lett az eredmény, mert hogy őszinte legyek nem néztem végig?
0-0, én csak a második félidőt tudtam megnézni, de nem volt túl izgalmas. Szegény Munirt faragták rendesen.
Normandia
Director del Fútbol

2015.01.28. 14:37:15

S.Agüero írta: És erről véletlenül nem az edző tehet? :) :roll:
De valszeg Ő tehet. Mi lett az eredmény, mert hogy őszinte legyek nem néztem végig?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.28. 12:47:06

Normandia írta:Most nézem a Beijing elleni meccsüket a Barca B-nek, hát nem tudom, ha ez a jövő, akkor nagy gáz lesz. A Samper, Halilovocs duo még úgy ahogy, de a többiek. Elképzelés nélkül játszunk, semmi tervszerűséget nem bírok felfedezni a játékunkban. :(
És erről véletlenül nem az edző tehet? :) :roll:
Normandia
Director del Fútbol

2015.01.28. 12:18:23

Most nézem a Beijing elleni meccsüket a Barca B-nek, hát nem tudom, ha ez a jövő, akkor nagy gáz lesz. A Samper, Halilovocs duo még úgy ahogy, de a többiek. Elképzelés nélkül játszunk, semmi tervszerűséget nem bírok felfedezni a játékunkban. :(
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Normandia
Director del Fútbol

2015.01.28. 11:27:38

"Ariedo Braida lehet a január elején menesztett Andoni Zubizarreta utódja a sportigazgatói poszton, legalábbis ezt állítja a katalán 'El Mundo Deportivo' sportnapilap".

Amennyiben a hír igaz, akkor Ő fog dönteni nemsokára.
petyka55
Jugador del Barça

2015.01.28. 10:00:48

Samper írta:Üres a sportigazgatói állás. Nem tudom, ki dönthet arról, hogy kölcsön adunk-e valakit, vagy hogy ki kaphat ígéretet, hogy nyáron profiszerződést kap. Lassan nyilvánvaló, hogy rosszul vezetett klub vagyunk.
Olvastam valahol hogy Roura lett az utánpótlás igazgató, gondolom ő.
Válasz küldése