Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Chino leírta, ez mind lehetőség az ellenfélnek. Plusz nem tudom mi volt 9 éve, nem hinném olyan rengeteget szivtunk volna,mint amennyi előny is származott belőle. És igen,volt hogy golt kaptunk (Aduriz szuperkupás gólja megmaradt), de volt hogy Stegen gólpasszt adott,úgy rémlik Mallorca ellen. Benne van a hiba,alairom,de többet hoz a konyhára. És azért az se véletlen,hogy akik hasonlóan holland iskolát akarnak játszani,mind lábbal is képzett kapussal játszanak. Tegnap is írtam, Cruyff mondta anno a kapus az első támadó játékos, ő kell elinditsa hátulról a játékot.bence0330 írta: ↑2024.10.27. 16:28:46Ezt csináljuk 9 éve, és ezzel szívunk 9 éve, ezzel adunk el kb minden nagy meccsen labdákat 9 éve (Monaco), stb. Illik, nem illik, ez így sokkal biztonságosabb.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 16:21:24Ez egy Barca kapusnal nem lehet dicséret. Sokkal több pozitívum lesz abból,ha egy kapus képes elindítani a játékot hátulról és magabiztos lábbal,így a védőknek is mindig lesz egy opció, könnyebb kihozni a labdát.
De azt is vedd figyelembe, hogy a vaktában felrúgott, közönséghez kilőtt stb. labdái mind egy-egy labdavesztés, amiből ugyanúgy támadhatnak, ahelyett, hogy nálunk maradna és építkezhetnénk. Lehet, hogy néha-néha becsúszik egy hiba és ki lehet emelni egy gólt (Monaco), de összességében sokkal jobban járunk egy lábbal is magabiztos kapussal.bence0330 írta: ↑2024.10.27. 16:28:46Ezt csináljuk 9 éve, és ezzel szívunk 9 éve, ezzel adunk el kb minden nagy meccsen labdákat 9 éve (Monaco), stb. Illik, nem illik, ez így sokkal biztonságosabb.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 16:21:24Ez egy Barca kapusnal nem lehet dicséret. Sokkal több pozitívum lesz abból,ha egy kapus képes elindítani a játékot hátulról és magabiztos lábbal,így a védőknek is mindig lesz egy opció, könnyebb kihozni a labdát.
Ezt csináljuk 9 éve, és ezzel szívunk 9 éve, ezzel adunk el kb minden nagy meccsen labdákat 9 éve (Monaco), stb. Illik, nem illik, ez így sokkal biztonságosabb.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 16:21:24Ez egy Barca kapusnal nem lehet dicséret. Sokkal több pozitívum lesz abból,ha egy kapus képes elindítani a játékot hátulról és magabiztos lábbal,így a védőknek is mindig lesz egy opció, könnyebb kihozni a labdát.
Én pont ezeket az eladott labdákat... hát... dicsérem(?). Nyilván egy ideális világban egy tökéletes labdakezelésű kapus, aki tökéletesen tisztában van a határaival, nem rakta volna ki taccsra azt a 2(?) labdát, de közben TS meg lehet, hogy megpróbálkozott volna valami visszavont Iniestával és gólt kapunk belőle. Vagy a kicsit szorongatott védők felé passzolni a labdát, ami vagy sikerül, vagy nem, aztán a védő vagy megtörik a nyomás alatt, vagy nem. Pena meg mindig a tutit választja. Ha ki kell rúgni, kirúgja, ennél a két labdánál nem akarta szó szerint kipasszolni, de inkább a védőnek messze arra a felére passzolta, ahol az ellen még véletlenül sem fülelheti le, max a mienk sem éri el. A bedobás ennél ezerszer kisebb veszély. Nálam a kapusnak így kéne működnie alapból. Nyilván alapvetően ez nem egy rettenetesen nagy dicséret Penának, más csapatoknál alapvetően így dolgozik egy kapus... egyszerűen csak jó végre látni azok után, amilyen feladatot évekig kaptak a hálóőreink, ami óriási veszélyt hordozott magában, akkorát, hogy a világ lábbal legjobbja is rendre belehibázott, hát még amikor egy Netonak kellett védenie...
Abszolút nem így látom, simán át is ívelték felette a labdát, az volt a szerencsénk, hogy a madridiak nem tudták kihasználni. Több labdát el is adott az első félidőben, amikor a Madrid még nagyon nyomott. Nem "feszültséggerjesztőnek" szánom, hanem teljesen másképp látom.Alcantara írta: ↑2024.10.27. 06:56:10Nem tudom, hogy trollkodásnak szántad vagy sem (szerintem inkább feszültséggerjesztőnek). de nagyon mellé lőttél ezzel a hozzászólással. Egyrészt amit te "kint bóklászásnak" hívsz, azzal két góltól mentett meg minket, mert a kitörő csatár elől rúgta el a labdát. Teljesen együtt élt a játékkal és nem "bóklászik". Másrészt egyetlen beadást sem cifrázott, kivágta, kiütötte a tizanhatoson kívülre. Tizenhatoson belül is úgy jön ki ahogy kell, bátran, határozottan, esélyt sem hagyva a csatárnak, hogy legyen idő a legjobb megoldást megtalálnia.Nem egy topkapus, de nekünk ma éppen ő kellett. Kb. most kezdi hozni azt a szintet, amit törökben nyújtott. Én sem voltam eddig elájulva tőle, de tegnap patent volt, ezt mindenképpen elismerem.
Ezt szerintem jól kiemelted. Nekem az ilyen amatőr hibák miatt (is)volt tele, mikor hangsúlyozták, hogy de hát Barca DNS.bence0330 írta: ↑2024.10.26. 23:14:21Igen, nagyon jó volt! És nekem továbbra is tetszik, hogy amikor baj van, nem tököl, elrúgja amerre áll. Ilyet Barca kapustól közel 10 éve nem láttunk. Ez néha jobb, mint amit a német csinál, oké, lesz belőle 2-3 plusz bedobása az ellennek, nabumm. De még a cserekapusainktól, pl. Netótól is rendre ez volt elvárva, hogy szűk passzokkal találjon embert nyomás alatt. Rettenetes hiba volt szerintem mindig ez a hozzáállás. Penától legalább ilyen hibát soha nem fogunk látni kb, ilyen ajándék labdát.
Mintha jot tett volna neki, hogy szerzodtettuk melle “Csenszit” (megorulok mikor meghallom a kommentatortol).
Igen, teljesen üde színfolt ez most nálunk. Egy hete még nagy volt a Pena ellenesség, én akkor is mondtam, hogy szerintem nem szolgált rá a közutálatra. Barvúrokat nem mutat (ma kivételesen igen) és hiába rossz a statisztikája, hogy négy lövésből négy gól, azok a legtöbb kapusnál szintén gólok lettek volna.
Igen, nagyon jó volt! És nekem továbbra is tetszik, hogy amikor baj van, nem tököl, elrúgja amerre áll. Ilyet Barca kapustól közel 10 éve nem láttunk. Ez néha jobb, mint amit a német csinál, oké, lesz belőle 2-3 plusz bedobása az ellennek, nabumm. De még a cserekapusainktól, pl. Netótól is rendre ez volt elvárva, hogy szűk passzokkal találjon embert nyomás alatt. Rettenetes hiba volt szerintem mindig ez a hozzáállás. Penától legalább ilyen hibát soha nem fogunk látni kb, ilyen ajándék labdát.
Kicsit csatlakozom. Penát szidjuk, és alapvetően joggal, nem Barca-szintű kapus. Nem fog feleolyan jól sem védeni, mint TS, aki a világ egyik legjobbja. Nincs kérdés ebben.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.26. 11:51:37Én pedig Stegen érdemeit nem akarom kisebbíteni, mert pl. az utolsó bajnoki címet szerintem főként neki köszönhetjük, de rengeteget hibázik.
Penat sem akarom nagyon dícsérni, mert nem tartom elég jó kapusnak. De fel lett hozva, hogy Neuer kapott 4 gólt, milyen gyenge kapus.
Közben a Monaco ellen a meccs Stegen hibáján ment el.
Pena pedig a meccs elején a kijövetelével góltól mentette meg a csapatot. Folyamatosan jól játszotta meg a hátvédeket, mindig jókor ívelte fel a labdát, még ha nem is talált társat. Én a labdakihozataloktól tartottam, mert a jelenlegi hátvédsornak ez az egyik gyengesége.
Hát szerintem erre a labádra Ter Stegenen és Neueren kívül nem sok kapus indult volna el, a nyakamat rá, hogy pl Szczesny sem. Koundé helyére rúgták fel a labdát, aki fent kolbászolt az ellenfél térfelének a felénél éppen, a helyére meg nem zárt vissza senki, ráadásul az indításnál talán az összes védőnk fent volt a félpályánál. Most nem jött be a lescsapda, de ezekre nagyon oda kell figyelni, mert a következő meccsen sokkal gyorsabb és sokkal jobb támadók fognak a leshatáron várni az ilyen indításokra.Barcaman1993 írta: ↑2024.10.21. 10:25:56Jól mozgott, de a gól 90%-ig az övé volt. A támadó a félpályáról indult és a 16-oson ért a labdába. Pena körülbelül a 16-osról indult és az 5-ösig lépdelt vissza. Ha kijön, simán az övé labda. Mintha Vinicius gólját látnám a tavalyi Szuperkupa döntőben.
Jól mozgott, de a gól 90%-ig az övé volt. A támadó a félpályáról indult és a 16-oson ért a labdába. Pena körülbelül a 16-osról indult és az 5-ösig lépdelt vissza. Ha kijön, simán az övé labda. Mintha Vinicius gólját látnám a tavalyi Szuperkupa döntőben.Messa írta: ↑2024.10.21. 10:12:51Szerintem többször, főleg az első félidő alatt kifejezetten jól élt együtt a játékkal, volt vagy 3 kifutása is amikor utolsó emberként tisztázott a kilépő támadó elől.
A gól egy tiszta ziccer volt a tökig feltolt védősorunk miatt, Penának ki kellett volna mennie vagy 35 métert, hogy azt biztosan elrúgja. Ha meg kimegy rá, és nem éri el, akkor azért béna. Szerintem ez sehol nem az ő gólja.
Mondom ezeket úgy, hogy egyébként egy gyengécske kapusnak tartom, és a lengyelt vártam a kezdőbe.
A héten kiderül, milyen fából faragták.