Fermín López

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
dingdong
Capitá del Barça

2024.11.27. 10:02:19

Troym írta:
2024.11.27. 08:33:15
Fermin sokadik meccse, hogy síkideg és teljesen idegenül mozog a pályán, plusz már a tavalyi góljai sincsenek, szerintem kölcsön kéne adni télen felépítenie magát, mert ez a 50+ meccses szezon + EB + Olimpia + sérülések + kihagyott előszezon nála betette a kaput és még kezdőként sem tud jól játszani.
(Tudom volt helyzete tegnap, de azok sem véletlenül maradtak ki)
Neki kéne most 20-30 meccs, ahol 90 percet pályán lehet mondjuk a portugál ligában, hogy kicsit visszaerősödjön testben és lélekben ehhez a szinthez.

Olmoval együtt meg aggasztó mennyire nem hatékonyak támadásépítésben. Olmot lehet dícsérgetni, aki szerintem a gólja ellenére is a mezőny leggyengébbje volt, sem védekezés, támadásépítés, szervezés, semmilyen középpályás feladatát nem végezte el, igaz lőtt egy gólt.

Alapvetően egyetértenék az egész mondandóddal de annál értékesebb Fermin mint hogy a híresen hatékonytalan kölcsöneink lenullázzák. Egy normális világban ez egy jól működő koncepció lenne de nálunk tradicionálisan nem az. Szerintem FLick fel tudja építeni újra mert az ő moráljával nincsen gond.

Olmo brutál gyenge volt tegnap annak ellenére, hogy a gólját nagyon szépen megcsinálta. Mégiscsak egy Brest elleni meccsről beszélünk ahol miénk volt a labda végig és ennek ellenére szenvedett. Viszont Félixhez képest felüdülés. Ugyanúgy megtudja húzni a váratlant de mentalitásban ezerszer a protugál fölött van. Az elbaltázott helyzetei eladott labdái után nem veszített a lelkesedésből és nyomta a végéig ami meghozta az eredményt. Félix már csak sétálgatott volna néhány hiba után.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.27. 08:33:15

Fermin sokadik meccse, hogy síkideg és teljesen idegenül mozog a pályán, plusz már a tavalyi góljai sincsenek, szerintem kölcsön kéne adni télen felépítenie magát, mert ez a 50+ meccses szezon + EB + Olimpia + sérülések + kihagyott előszezon nála betette a kaput és még kezdőként sem tud jól játszani.
(Tudom volt helyzete tegnap, de azok sem véletlenül maradtak ki)
Neki kéne most 20-30 meccs, ahol 90 percet pályán lehet mondjuk a portugál ligában, hogy kicsit visszaerősödjön testben és lélekben ehhez a szinthez.

Olmoval együtt meg aggasztó mennyire nem hatékonyak támadásépítésben. Olmot lehet dícsérgetni, aki szerintem a gólja ellenére is a mezőny leggyengébbje volt, sem védekezés, támadásépítés, szervezés, semmilyen középpályás feladatát nem végezte el, igaz lőtt egy gólt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.09. 09:10:03

A a gólja pontosan ugyanolyan volt, mint amit Fatitól láttunk régen. A másodperc tört része alatt, 0 hellyel ütemtelenül, ha kell, spiccel. Ha ő a 10-es a meccsek végén, akkor ő egyértelműen second strikert kell hogy játsszon, abszolút Fati skillje van meg benne, ez a nagyon komoly érzék a gólhoz akár fura helyzetekből is.

Az Olimpián viszont mezőnyben, kulcspasszokban is csodálatos dolgokat láthattunk tőle, nem tudom, hogy a túl könnyű ellenfél volt-e az oka, vagy ezt is tudja, nyilván remélem, hogy az utóbbi, bár ebből túl sokat tavaly sem láttunk, nem ez volt az erénye.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.04. 17:38:20

Troym írta:
2024.11.04. 13:39:57
Még a jól sikerült Bayern meccs ellenére is eddig nálam ő az, aki úgy néz, valahogy nem érzi magát komfortosan Flick rendszerében, kapja a bajnokságban a 20-40 perceket, de sokat nem tud hozzátenni a játékhoz. Ha így folytatja szerintem visszakerül a 3-5 perces csere szintjére.
Meglepően gyenge, pedig pont úgy képzeltem, hogy az ő megfutásai jók lehetnének. Én kipróbálnám Raphinha pozijában, a brazilnak is az érkezései az erőssége, Fermínnek is, illetve a spanyolnak a hirtelen döntései jobban is szoktak ülni a támadóharmadban.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.04. 13:39:57

Még a jól sikerült Bayern meccs ellenére is eddig nálam ő az, aki úgy néz, valahogy nem érzi magát komfortosan Flick rendszerében, kapja a bajnokságban a 20-40 perceket, de sokat nem tud hozzátenni a játékhoz. Ha így folytatja szerintem visszakerül a 3-5 perces csere szintjére.
bence0330

2024.10.31. 20:13:33

davi10 írta:
2024.10.31. 20:03:36
bence0330 írta:
2024.10.31. 15:05:33
Én is örülök, imádom, de szerintem ezzel elfogadta, hogy csere lesz. Olmo egyértelműen előtte van, ha Fati alakulgat, akár még Raphinha is elé kerülhet, és azt sem tartom kizártnak, hogy FDJ és Gavi visszatérésével (sőt, Chris!)
Ezt honnan veszed? Nem volt még olyan periódus, hogy Ő is és Olmo is egészséges legyen.
Leginkább pont ebből, hozzáadva a szerződtetését (különben kvázi felesleges lett volna, amit én továbbra is tartok, függetlenül attól, hogy előrelépés volt), plusz azért akármennyire az egyik kedvenc játékosom Fermín, Olmo szerintem egy magasabb szintet képvisel. Nem ég és föld, mert Fermín is nagyon jó.

Nyilván ha Olmo nem lesz egészséges, Fermín kezdő, vagy elsőszámú rotációs játékos lehet. De jelenleg nem látom, hogy tudna ő cserénél több lenni egy ekkora versenyben, hatalmasat kellene hozzá virítania, ami nem biztos, hogy mezőnyben megvan benne. Az eddigi meccsei úgy néztek ki, hogy adott gólpasszt (nem is gyengét), de amúgy volt asszem 27 labdaérintése, a Reál ellen meg nagyon magasan a leggyengébb játékos volt a pályán, ez is inkább Olmó felé tolja a dolgot, nyilván, ha ő elég fitt a kezdőtagsághoz.

És ehhez adódik még, hogy a két visszatérő, leginkább pivot poszton bevethető játékos még potenciálisan előre is tolhatja Pedrit. Hatosnak két helyre lesz Casado, Gavi, DJ, Pedri. Ha DJ is úgy fog focizni Flick alatt, mint amit most láttunk tőle a 2. félidőben, ez 4 kezdő szintű játékos, és Pedri jobb 10-esben, mint Fermín.

És még ott van halkan Raphinha is a posztra, aki jelenleg nyilván a legjobb ott, nem csak nálunk, hanem egész Európában, ha mondjuk... Fati robbantana. Ennek kicsi az esélye persze. És akkor még ott van Torre, bár ő látványosan hátrébb van a sorban, akármekkorákat villantott.

Nem aggódom, Flick megoldja, hogy mindenki a mézesbödönhöz férjen, még az igazi perememberek is kapnak lehetőségeket néha, itt a csere semmiképp sem az lesz, mint ami mondjuk tavaly volt egy Roque.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.31. 20:03:36

bence0330 írta:
Én is örülök, imádom, de szerintem ezzel elfogadta, hogy csere lesz. Olmo egyértelműen előtte van, ha Fati alakulgat, akár még Raphinha is elé kerülhet, és azt sem tartom kizártnak, hogy FDJ és Gavi visszatérésével (sőt, Chris!)
Ezt honnan veszed? Nem volt még olyan periódus, hogy Ő is és Olmo is egészséges legyen.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.31. 15:55:52

bence0330 írta:
Én is örülök, imádom, de szerintem ezzel elfogadta, hogy csere lesz. Olmo egyértelműen előtte van, ha Fati alakulgat, akár még Raphinha is elé kerülhet, és azt sem tartom kizártnak, hogy FDJ és Gavi visszatérésével (sőt, Chris!) Pedri is sűrűn előre fog csúszni oda tizesbe, 3.-4. számú játékos lehet oda, hacsak épp nincs komolyabb sérüléshullám. De ez legyen a legkisebb gondunk, ha ilyen cserénk van. :) Az a posztunk brutális. Néha kezdőként valóban kevésnek tűnik kicsit.
Nálam is a kiemelt rész a lényeg. Ha mérkőzés közben ilyen játékosokat tudunk behozni padról az hatalmas erősítés. Klasszikus vkp ide vagy oda ez a csapatrész simán top 5-ös. Legalábbis olyan szempontól, hogy egy-egy cserével nemhogy látványosan nem romlik, sőt egyes esetekben magasabb is lesz a csapat minősége. Teszem azt Pedri/Fermin kezd és a 60. perc körül beáll egy Olmo helyettük azért az nem gyenge. Vagy mondjuk Raphi megy be tízesnek és Olmo mellé. Vagy bárhogy variálva.
De megtörténhet ez mondjuk úgy is, kezd egy De Jong-Casádó, aztán utóbbi helyett egy Gavi/Pedri. (ha a holland is előrébb lép Flick alatt, akkor pláne). És még Chrisről nem beszéltünk. Emiatt is nagyon sajnálom, hogy Bernal kiesett. Fel lehetett volna építeni, hogy jövőre, ha nem is kezdő, de nagyon fontos csapattag lehesseen.

Rotációban is évek óta a legerősebb lehet ez a kp. Nyilván a (főleg hosszabb) sérülések itt is betehetnek, mint tavaly Gavi, Chris, De Jong esetében, amikor egy elsőéves Ferminnek kellett kivakarnia sokszor Xavit a psoványvból. De azért minden bizonnyal Fermin is feljebb lépett. Az utóbbi szezonban a harmadosztályból jött kölcsönből és már olyan szezont futott, hogy az EB-re kivitték plusz a hátán vitte a spanyolokat az olimpiai aranyig. Jó eséllyel fejlődött is a tavalyi szezonhoz képest.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 15:27:56

davi10 írta:
2024.10.31. 14:42:01
Nagy kedvencem a srác, és szerencsére úgy néz ki Flick alatt is megvan a helye.
Nagy kedvencem nekem is és Flick érkezésekor egyből azt mondtam, hogy Flick alatt lubickolni fog.

Jó lesz a srác és Flick kell neki, de Flicknek is kell a srác....progresszív és remélem sok eddig még kevésbé látott oldalát is elkezdjük majd látni.
bence0330

Én is örülök, imádom, de szerintem ezzel elfogadta, hogy csere lesz. Olmo egyértelműen előtte van, ha Fati alakulgat, akár még Raphinha is elé kerülhet, és azt sem tartom kizártnak, hogy FDJ és Gavi visszatérésével (sőt, Chris!) Pedri is sűrűn előre fog csúszni oda tizesbe, 3.-4. számú játékos lehet oda, hacsak épp nincs komolyabb sérüléshullám. De ez legyen a legkisebb gondunk, ha ilyen cserénk van. :) Az a posztunk brutális. Néha kezdőként valóban kevésnek tűnik kicsit.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.31. 14:42:01

2029-ig hosszabbított, hivatalos!

Nagy kedvencem a srác, és szerencsére úgy néz ki Flick alatt is megvan a helye.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.25. 15:21:14

FcBarcelona1 írta:
2024.10.25. 13:24:42
Chino írta:
2024.10.25. 12:45:33
Rajta kívül nem nagyon emlékszem, hogy ki volt az az utóbbi mondjuk 15 évben (de akár az egész 2000-es években) elment egy évre kölcsönbe és vitte itt valamire.
Ha valaki emlékszik az szóljon mert tényleg kíváncsi vagyok.
Talán Torreból lehet még hasonló, de ő még az elején jár.

Én általában keresztet szoktak vetni rájuk, de Flicknél azért van bizalmam. Ő komolyan monitorozza a fiatalabb játékosokat, az összes hazai Atletic és Juvenil BL meccsen ott van Decoval és Krkic-csel, gondolom a kölcsönjátékosokat sem hagyja figyelmen kívül. Nem hiszem, hogy Mingueza is csak úgy kipattant volna a szertáros fejéből.
Pena, Garcia, Torre, igaz ők az első osztályba.
És voltak, akiket visszavásároltunk, de erről mindenki tud.
Alba, Pique, Fabregas, Deoulofeu, Bellerin, Romeu, Olmo.
A Rossel/Bartomeu érában nem is volt jellemző, hamarabb hoztunk külsősöket még a tehetséges Masiások helyett is. Már többször írtam, Grimaldo, Cucurella, Miranda nem egy korosztály, de Balde előtt őket neveltük ki bhv-nek, de hoztuk Dignet, Aleixt, Firpo-t inkább.
Penát, Deaulofeut én nem venném ide. Előbbi távolról sem meghatározó játékos, az csak szerencse/balszerencse, hogy néhány meccset kap/kapott, cserekapusként visszahozni valakit az kb. papírra kell. Deulofeu pedig ahogy sorra visszatért egyből ment is kölcsönbe. Talán egy fél szezont töltött itt peremjátékosként. Pedig benne volt lehetőség csak valahogy ott is maradt. Ilyen Munir feelingem van vele kapcsolatban vagy méginkább Moriba. Bár ha maradtak volna lehet, hogy minden másképp történik. Ahogy Guiu sorsa is szerintem egy az egyben Moriba kón. Neki sem tetszett a fizu (amit Casádó és Fort kapott) és elment egy olyan csapatba, ahol a pénze meglesz, de a karrierje könnyen lehet, hogy derékba tört. Attól, hogy azt mondogatja, hogy a játéklehetőség miatt ment ugyanúgy kamuszövegnek hangzik. Azt gondolta, hogy majd ilyen Nicolas Jackson, Nkunku stb. játékosok mögött majd lbadába rúg?! Játszott egyszer 20 percet, azon kívül keretben sem nagyon van. Itt azért Lewy mellett könnyen lehet, hogy lett volna lehetősége.
Akiket visszavettünk pedig szerintem egyedül Piqué számít saját nevelésnek. A többiek már "fénykorukban" jöttek.
EG viszont tényleg jogos.

FcBarcelona1 írta:
De, hogy ne legyen off, aki sok hírt figyel, mint én, olvastam Fermin teljesítményéről a Linaresben, ahol kiemelkedően játszott, és rúgott 12 gólt. Néztem róla videókat, és nagyon tehetséges, gólerős srác volt már akkor is. Bsz, tkp-t játszott.
Ha hozzám eljutott, valószínűleg figyelemmel követték a pályafutását.
Ő annak is köszönheti a maradását, hogy köt az FFP, de ezt nem tőlem olvastátok :)

Valaki tud élni a bizalommal, valaki nem.
Pl. Monchut (Deulofeu, Collado) is nagy tehetségnek tartottam, de ők nem tudták megugrani a szintet.
Fermin és Casado lehetnek a csapat Jolly Joker-ei, ahogy Roberto volt itt évekig.
Ferminnek viszont sokat kell még fejlődnie kp-s védekezésben és gól illetve kulcspasszokban, ez a Bayern elleni 2 gólpassz lehet egy jó kezdet :)
Legalább Flicknél már van posztja, Olmo-val válthatják egymást.
A visszavásárlási szerződések (nagyon jó dolognak tartok, %-os eladás), úgy általánosságban lemondtunk a kölcsönbe adott játékosokról, akikben volt tehetség, azok maradtak, később szórtuk a pénzt mindenkire fölöslegesen.
A mostani egy nagyon jó irány, amit a vezetőség folyamatosan kihangsúlyoz.
De hogy én se offoljak, rengeteg játékosunk van/volt kölcsönben vagy fiatalon eladva és, hogy pont Fermint hozta Xavi az azért mindenképp olyan dolog, ami iszonyatosan ritka, az pláne, hogy bátran játszatta is.
Én még Valle-ban bízom, hogy befuthat egy olyan karriert mint Cucurella, de hiába akartuk hogy maradjon az FFP megint közbeszólt Atleticbe pedig ő sem akart menni (deja vu Grimaldo)
Klasszis játékos, de lehet, hogy stabil alapember sem lesz soha valószínűleg, de egy ilyen 12. játékosnak, akire legalább akkora szüksége van a csapatnak mindenképpen alkalmas. Akit bármikor be lehet dobni és nem esik a színvonal a mentalitása pedig olyan, amit élvezet látni.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino írta:
Rajta kívül nem nagyon emlékszem, hogy ki volt az az utóbbi mondjuk 15 évben (de akár az egész 2000-es években) elment egy évre kölcsönbe és vitte itt valamire.

Én általában keresztet szoktak vetni rájuk, de Flicknél azért van bizalmam. Ő komolyan monitorozza a fiatalabb játékosokat, az összes hazai Atletic és Juvenil BL meccsen ott van Decoval és Krkic-csel, gondolom a kölcsönjátékosokat sem hagyja figyelmen kívül. Nem hiszem, hogy Mingueza is csak úgy kipattant volna a szertáros fejéből.
Pena, Garcia, Torre, igaz ők az első osztályba.
És voltak, akiket visszavásároltunk, de erről mindenki tud.
Alba, Pique, Fabregas, Deoulofeu, Bellerin, Romeu, Olmo.
A Rossel/Bartomeu érában nem is volt jellemző, hamarabb hoztunk külsősöket még a tehetséges Masiások helyett is. Már többször írtam, Grimaldo, Cucurella, Miranda nem egy korosztály, de Balde előtt őket neveltük ki bhv-nek, de hoztuk Dignet, Aleixt, Firpo-t inkább.

De, hogy ne legyen off, aki sok hírt figyel, mint én, olvastam Fermin teljesítményéről a Linaresben, ahol kiemelkedően játszott, és rúgott 12 gólt. Néztem róla videókat, és nagyon tehetséges, gólerős srác volt már akkor is. Bsz, tkp-t játszott.
Ha hozzám eljutott, valószínűleg figyelemmel követték a pályafutását.
Ő annak is köszönheti a maradását, hogy köt az FFP, de ezt nem tőlem olvastátok :)

Valaki tud élni a bizalommal, valaki nem.
Pl. Monchut (Deulofeu, Collado) is nagy tehetségnek tartottam, de ők nem tudták megugrani a szintet.
Fermin és Casado lehetnek a csapat Jolly Joker-ei, ahogy Roberto volt itt évekig.
Ferminnek viszont sokat kell még fejlődnie kp-s védekezésben és gól illetve kulcspasszokban, ez a Bayern elleni 2 gólpassz lehet egy jó kezdet :)
Legalább Flicknél már van posztja, Olmo-val válthatják egymást.
A visszavásárlási szerződések (nagyon jó dolognak tartok, %-os eladás), úgy általánosságban lemondtunk a kölcsönbe adott játékosokról, akikben volt tehetség, azok maradtak, később szórtuk a pénzt mindenkire fölöslegesen.
A mostani egy nagyon jó irány, amit a vezetőség folyamatosan kihangsúlyoz.
bence0330

2024.10.25. 13:17:36

Chino írta:
bence0330 írta:
2024.10.25. 11:04:16
Ilyet sosem írtam. A kedvenc Barca játékosomról 21 évesen kb azt sem tudták, hogy létezik. Vagy egy EB-n és Milanban már remeklő Reijndersről, 25 éves koráig senki nem hallott róla. Guimaraes is ilyen. Vannak lassan érő játékosok bőven. Én csak azt írtam, hogy 20 évesen egy harmadosztályból nem volt evidens, hogy kiemeli Xavi a játékost, ehhez igenis szem kellett. Evidens egy Yamal, egy Mbappé, egy... lehetne sorolni, akik szépen másznak fel a ranglistán, nagycsapatok is szemmel tartják, szem előtt van, akár még harmadosztályból is. Mint egy Fayé mondjuk alacsonyabb szinten. Fermínről soha senki nem hallott 20 éves koráig, semmi nem jelezte, hogy ő Barcelona szinten tud focizni, még azt is sokkoló tényként közölték, hogy Xavi egyáltalán megnézte. Ezt ki kellett szúrni, és ezt Xavi remekül megtette.
Nyilván számít manapság a kor és ha valaki 17-18 évesen már bemutatkozik a nagycsapatban nagyobb eséllyel fut be, de Fermin esetében én nem igazán a kora miatt tartom kuriózumnak, hanem, hogy kölcsönből visszatérve lett a csapat meghatározó tagja. Az már csak hab a tortán, hogy nem is az első csapatból ment el az első osztályba, hanem 19 évesen a Masiából a harmadik ligába. És mégis visszatért. Talán Rafinha volt az utolsó, aki visszatért kölcsönből és meg is ragadt az első csapatban, de azért ő a Celtában volt, ráadásul Lucho alatt és az utánpótlásban is nagy tehetségnek számított.

Persze. Nálam sem a kor volt az elsődleges, az csak plusz. Egy 16 éves a harmadosztályban még tök normális akkor is, ha a világ legjobbja lesz belőle. Ha tehetséges, evidens választás arra, hogy felhozza valaki. Egy 20 évesnél ez már necces. Ezt bizony nagyon észre kellett venni, nem adta magát. Pláne hogy kölcsönbe is nyilván a klub adta, szóval a kölcsön elején is látnia kellett valakinek és azt mondani, hogy ő nem elég.

Torrénak peche van, hogy hihetetlen játékosok hemzsegnek a poszton. Bármikor beállt, bizonyított, de így sincs sajnos(?) helye. Szerintem ő már télen menni fog, függetlenül attól, hogy Flick alatt megüti a Barca szintet, de hát Flick alatt kb bárki megüti.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Ilyet sosem írtam. A kedvenc Barca játékosomról 21 évesen kb azt sem tudták, hogy létezik. Vagy egy EB-n és Milanban már remeklő Reijndersről, 25 éves koráig senki nem hallott róla. Guimaraes is ilyen. Vannak lassan érő játékosok bőven. Én csak azt írtam, hogy 20 évesen egy harmadosztályból nem volt evidens, hogy kiemeli Xavi a játékost, ehhez igenis szem kellett. Evidens egy Yamal, egy Mbappé, egy... lehetne sorolni, akik szépen másznak fel a ranglistán, nagycsapatok is szemmel tartják, szem előtt van, akár még harmadosztályból is. Mint egy Fayé mondjuk alacsonyabb szinten. Fermínről soha senki nem hallott 20 éves koráig, semmi nem jelezte, hogy ő Barcelona szinten tud focizni, még azt is sokkoló tényként közölték, hogy Xavi egyáltalán megnézte. Ezt ki kellett szúrni, és ezt Xavi remekül megtette.
Nyilván számít manapság a kor és ha valaki 17-18 évesen már bemutatkozik a nagycsapatban nagyobb eséllyel fut be, de Fermin esetében én nem igazán a kora miatt tartom kuriózumnak, hanem, hogy kölcsönből visszatérve lett a csapat meghatározó tagja. Az már csak hab a tortán, hogy nem is az első csapatból ment el az első osztályba, hanem 19 évesen a Masiából a harmadik ligába. És mégis visszatért. Talán Rafinha volt az utolsó, aki visszatért kölcsönből és meg is ragadt az első csapatban, de azért ő a Celtában volt, ráadásul Lucho alatt és az utánpótlásban is nagy tehetségnek számított.

Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 12:07:17

bence0330 írta:
2024.10.24. 23:15:05
Hát, akit 20 évesen egy lentebbi osztályból kell kiemelni, az szerintem kb a radar alatt lévő játékos fogalma.
Hát ezt írtad, ezt idéztem és erre válaszoltam, hogy inkább nem sorolom az ellenpéldákat, mert nagyon hosszú és közel sem lenne teljes a névsor......de engedjük ezt el a fórum kedvéért leginkább.

El clásico izgalmasabb lesz....
bence0330 írta:
Ilyet sosem írtam.
bence0330

gránit
Director del Fútbol

2024.10.25. 03:22:11

Peter írta:
2024.10.25. 03:01:27
Nem sorolom az ellenpéldákat, hogy hányan voltak radar felett 20 évesen vagy tizenix évesen, ráadásul komoly hype birtokában és valahol a "Barca szint" alatti sűllyesztőben végezték..... :mrgreen:
Teljesen egyetértek. Semmi gond nincs azzal, ha valaki 21 évesen vagy 25 évesen érik be. Bőven van idejük arra, hogy mindent megnyerjenek. Manapság kicsit elszállt a ló a fiatalokkal szembeni elvárásokkal. Annak idején Ayrton Senna 24 évesen került az F-1 mezőnyébe. Michael Schumacher 23 évesen. Zidane-ról úgy 25 éves koráig azt sem tudták, hogy kicsoda, szélesebb körben 26 évesen, a világbajnokságon vált ismertté.

Emellett nagyon sokszor látom azt, nem csak a labdarúgásban, hogy akik nagyon hamar kerülnek a mélyvízbe, sokszor hamarabb ki is égnek. A világon semmi probléma nincs azzal, hogy ebben a korban került az "A" csapatba. Puyol ilyen korban még sehol nem volt, Xavi is 21 felett lett stabil kezdő. Michael Jordant is 21 évesen draftolták. Manapság terjedt el az a tévhit, hogy egy óvodásnak már ott kell lennie a csúcson, és nagyon sok ilyen tehetséget tönkre is tesznek ezzel. Casadó is 21 éves. Ha most érett be, akkor most érett be, nem maradt le semmiről. Fermín meg olyan szinten nem maradt le semmiről, hogy ilyen fiatalon már Európa- és olimpiai bajnok.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 03:01:27

bence0330 írta:
Hát, akit 20 évesen egy lentebbi osztályból kell kiemelni, az szerintem kb a radar alatt lévő játékos fogalma. 20 éves korára azért aki ott van, annál semmi jel nem mutat arra, hogy hirtelen Barca-szintű játékos lehet belőle.
És akkor még ott van Torre, aki eddig finoman szólva is élt a lehetőségekkel.
Nem sorolom az ellenpéldákat, hogy hányan voltak radar felett 20 évesen vagy tizenix évesen, ráadásul komoly hype birtokában és valahol a "Barca szint" alatti sűllyesztőben végezték..... :mrgreen:
bence0330

Peter írta:
2024.10.24. 22:54:00
bence0330 írta:
2024.10.24. 18:37:56
semmilyen jel nem mutatott erre, és nem is volt már olyan fiatal.
Enyhén relatív ez a "semmilyen jel" egy ma még a 22. évében lévő játékosról.... :D
Flick féle hatékonysági szemléletből és a srác hozzáállásából, eddigi teljesítményéből, képességeiből (gólérzékenység, határozottság) kiindulva szerintem igen igen életképes középpályásunk lehet.
Hát, akit 20 évesen egy lentebbi osztályból kell kiemelni, az szerintem kb a radar alatt lévő játékos fogalma. 20 éves korára azért aki ott van, annál semmi jel nem mutat arra, hogy hirtelen Barca-szintű játékos lehet belőle. Szóval szerintem ez hatalmas fogás volt Xavitól.
Persze, szerintem is nagyon-nagyon-nagyon jó és hasznos játékos, és fel van adva a lecke, ki fog kezdeni, mert Olmo is nyilván nagyon jó. De egyszerre ketten nem tudom, hogy férnek el néha rotáción kívül a pályán. És akkor még ott van Torre, aki eddig finoman szólva is élt a lehetőségekkel.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.24. 22:54:00

bence0330 írta:
semmilyen jel nem mutatott erre, és nem is volt már olyan fiatal.
Enyhén relatív ez a "semmilyen jel" egy ma még a 22. évében lévő játékosról.... :D
Flick féle hatékonysági szemléletből és a srác hozzáállásából, eddigi teljesítményéből, képességeiből (gólérzékenység, határozottság) kiindulva szerintem igen igen életképes középpályásunk lehet.
bence0330

Peter írta:
2024.10.24. 12:49:01
Kicsit róla is.....két nagyon klassz gólpassz és ezen túl remek visszatérés a kezdőbe.... :D
Raphi után nálam egyértelműen ő volt a "második" prímás.
Vérében van a Flick féle foci és Olmoval párban gurulni fog az a labda valamint a csapat tűzereje is szintet léphet.
Van egy olyan érzésem, hogy ő Olmóval párban nem sűrűn fog focizni. Előfordulhat persze, pl. a brazil lecserélésénél ha Olmó lesz a "balszélső", de Flick rendszerében inkább baloldali tizes, de szerintem az alapeset az lesz, hogy egyik kezd, másik váltja. Fel van adva a lecke. Amúgy igen, remek meccse volt, és ha Xavi oldaláról egy dolgot emelnék ki, az egyértelműen ő. Ő az a játékos, akit azért nem volt evidens kiemelni, nyilván egy Yamal egyértelmű volt mindig is, de Fermín... semmilyen jel nem mutatott erre, és nem is volt már olyan fiatal.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.24. 12:49:01

Kicsit róla is.....két nagyon klassz gólpassz és ezen túl remek visszatérés a kezdőbe.... :D
Raphi után nálam egyértelműen ő volt a "második" prímás.
Vérében van a Flick féle foci és Olmoval párban gurulni fog az a labda valamint a csapat tűzereje is szintet léphet.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.19. 17:31:38

Chino írta:
2024.09.19. 14:07:04
Azt nem tudom, hogy a klub mit tehetett volna, az Olimpiára azt hiszem kötelező elengedni, az EB-vel kapcsolatban fogalmam sincs.
Biztos nem lehetett volna könnyen rábeszélni, hogy egy válogatott behívóval ilyen fiatalon elmehet, még ha kiegészítő emberként is akár EB-t nyerni, az Olimpia pedig szintén nagyon fontos lehetett neki, főleg, hogy ott már húzóemberként számítanak rá.
Ha elkezdik "kényszeríteni", hogy maradjon itt, (főleg, hogy a társai mennek) abból szintén nem biztos, hogy jól jövünk ki.
A hivatalos nemzetközi labdarúgó szövetségek által rendezett tornákra "kell" elengedni játékosokat, tehát az UEFA által szervezett EB, vagy a FIFA által szervezett VB. Az Olimpiát a NOB szervezi, ami nem sportági szövetség, így a torna kb olyan, mintha a spanyol u23 barátságos meccseket játszott volna, így oda nem kellett elengedni és rajta kívül 0 db!! játékos vett részt az EB-n és az Olimpián is, szerintem más olimpiai focicsapatokban sem nagyon találnánk olyat, aki az idei felnőtt kontinenstornán és az olimpián ott volt.

szerk: Talán Alvarez és Otamendi csinált végig ilyen "duplát" még
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.19. 14:07:04

Atlantis írta:
2024.09.18. 18:49:03
1 edzés után egy ugyanolyan sérülést szedett össze a másik lábán, mint az előző. Azért itt egy kicsit nehéz nem belelátni a szakértelem hiányát a dolgokba a rehabilitációs csapatnál(+játékosnál). Nem ez az első eset itt a csapatnál, hogy valaki nagyon gyorsan lesérül újra a visszatérése után. :?

Természetesen lehet hatalmas nagy pech is, csak hát sokadik alkalom...
Azért annyira én nem tudok csodálkozni. Végigtol egy 43 meccses szezont, plusz közben válogatott meccsek. Utána pihen kb. egy hetet már megy is a válogatott edzőtáborába, ott egy újabb hónap szintén megállás nélkül. Épp hogy vége van már megy is az Olimpiára 2-3 hétre, aztán pici, kb. két hetes pihenő és újra vissza a csapathoz.
Szerintem egy teljes naptári év alatt nem pihent 3-4 hétnél többet (plusz a téli szünet, mint mindenkinél). Nem lehet az emberi testet büntetlenül zsigerelni. Könnyen lehet, hogy ez most független a túl nagy terheléstől, de az biztos, hogy sérülésekre hajlamosabb így.
Azt nem tudom, hogy a klub mit tehetett volna, az Olimpiára azt hiszem kötelező elengedni, az EB-vel kapcsolatban fogalmam sincs.
Biztos nem lehetett volna könnyen rábeszélni, hogy egy válogatott behívóval ilyen fiatalon elmehet, még ha kiegészítő emberként is akár EB-t nyerni, az Olimpia pedig szintén nagyon fontos lehetett neki, főleg, hogy ott már húzóemberként számítanak rá.
Ha elkezdik "kényszeríteni", hogy maradjon itt, (főleg, hogy a társai mennek) abból szintén nem biztos, hogy jól jövünk ki.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése