Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Kevesen vagyunk idén a spanyol kupát mindenképpen beáldoznám, neki és a többi olyan játékosnak, akire ráfér a bizonyítás, lengyel kapus, Pau, Fati, Torre, Garcia, Araújo , De Jong na a fél csapatot már össze is raktam.Troym írta: ↑2024.12.22. 19:51:19Ansu Fati has requested to train at Barcelona’s facilities during the holidays.
The club has provided him with full support, including physiotherapists and trainers. He’s determined to shine in the season’s second half
Jó lenne, ha valahogy a sérülések elkerülnék, mert úgy tűnik a mentalitása viszont sokat fejlődött 2 év alatt.
Valahogy hasonlóan látom. Ha hosszútávon, több szezonon keresztül nem is lehet számolni vele, de idén teljesen jó lehet rotációba. Nem is a teljesítménye, tudása a gond, hanem a sérülékenysége. Amikor visszatért egyáltalán nem tolta rosszul, jelenleg a legjobb opció szélre és nem csak "ha ló nincs szamár is kincs"alapon. Nyáron úgyis nézelődünk szélső után addig viszont mindenképpen erősítés (bár lehet, hogy tavasszal Dani Rodriguezt is megnézném pár meccsen). Tavaly is azért 30 meccsen pályára lépett, még ha csak csere is volt.bence0330 írta: ↑2024.12.20. 10:35:14Az a tippem, hogy mivel a fő kérője is bajban van anyagilag, jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk, hogy megússzon néhány hónapot sérülés nélkül. Az elmúlt két évben ezzel amúgy nagy gondja nem volt, tavaly volt egy sérülése, tavalyelőtt meg kereken 0, végigjátszhatta a szezonunkat, lőtt is azért elég sok gólt, pedig leginkább csereként volt használva. Tehát két éve összesen egy sérülése volt a szezon elejéig.
Szóval nem lehetetlen, hogy ez most peches időszak, és játékra kész lehet akár hónapokig. Reménykedjünk.
Látva a sérüléshullámot és a terhelést és úgy azt tekintve, hogy Yamal kidőlt és nincs igazi cseréje, egy egészséges Fati szerintem igazi ász lenne a pakliban, mert valljuk be nem focizott rosszul, a gól nem jött össze de agilis, bátran játszott, össze sem lehet hasonlítani FT-vel, de most már Lewát is ide lehet sorolni.. Szóval én bízok benne visszatér, mert Yamal nélkül lesznek problémák, és valahol ne egy 17 évesé legyen egyedül a teher.bence0330 írta: ↑2024.12.20. 10:35:14Az a tippem, hogy mivel a fő kérője is bajban van anyagilag, jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk, hogy megússzon néhány hónapot sérülés nélkül. Az elmúlt két évben ezzel amúgy nagy gondja nem volt, tavaly volt egy sérülése, tavalyelőtt meg kereken 0, végigjátszhatta a szezonunkat, lőtt is azért elég sok gólt, pedig leginkább csereként volt használva. Tehát két éve összesen egy sérülése volt a szezon elejéig.
Szóval nem lehetetlen, hogy ez most peches időszak, és játékra kész lehet akár hónapokig. Reménykedjünk.

Igazából, hatalmas szerencséje volt, hogy jókor volt jó helyen, kellett valaki, aki a Messi utáni űrt betölti, és egy ponton nagyon ment neki a játék. Én már nem hiszek benne, három éve, nem volt egy igazán jó meccse. Vagyha mégis, akkor nagyon kevés. Pedig előtte, mekkorát ment. Beállt és gólt szerzett.gránit írta: ↑2024.12.07. 15:57:42Véleményem szerint vele számolni már a klub ellen való vétek. Már az is hatalmas hiba volt, hogy ekkora fizetéssel hosszabbítottak vele, és ez már nem a Bartomeu-féle banda bűne volt. Sajnos megteheti, hogy 2027-ig lehúz minket, ez már el van rontva. Nem szabad 6 éves szerződéseket kötni, főleg nem olyan játékossal, aki már a szerződés megkötésekor is hatalmas kockázat volt.
Troym egy kicsit még nálam is gyorsabban bontana pezsgőt, ha Ferran kereshetne magának csapatot, így szerintem ő pontosan értette, hogy mit miért és hogyan reagáltam.
Fati sztorit önmagában nem is kommentálnán, de abban biztos vagyok, hogy Flick egy használható Fatiról nem mondana le csak úgy könnyedén.
Igen. Nehezen tudom elképzelni, ahogy takarítónak álcázva magát felmosóronggyal beszlalomozik az újságíró az öltözőbe. Szerintem ezek ilyen logikai alapon, interjúkon elejtett szavakból, nonverbális jelekből, stb alapján összerakott félig magalapozott tippek. Sok közülük igaz, de a GM eseten jót röhögtem én is.
Így van, múltkor valaki bedobta, hogy GM csalódást keltő játéka után kegyvesztett lett és Fort kerül előtérbe, erre GM kezdett a következő meccsen...
Erről írt pont Troym. Sajnos nincs köztük.
Hát Dest nem pont így emlékszik...Chino írta: ↑2024.12.06. 13:03:47
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.
Inkább az a szánalmas, hogy Fati aki FT perceinek töredékét kapta meg, sokkal ígéretesebben focizott, agilis volt és hosszú kihagyás után, jól szállt be a játékba, ráadásul tavaszra illetve bajnoki hajrára szerintem piszkosul kellene egy egészséges Fati, ehelyett a suta, botlábú Ft egyből kb. kezd visszatérése után. Meg is érdemeljük, hogy ezek a játékosok - teljes joggal - a nyakunkon maradjanak. Majd Yamal a maga 17 életévével megoldja ismét a terhek nagy részét...

Ez így korrekt!

Alapvetően úgy értettem, hogy az egész mozgás megváltozhat, főleg ha necces szituba keveredik az ember. Ha félti a térdét (alapvetően mindegy ilyen szempontból, hogy amúgy fájdalommentes, 100%-os, vagy nem), máshogy fogja használni. Egy kitámasztásnál, akár ha épp indul, pl lehet, hogy nem hajlítja be olyan mélyen félelemből, mint amúgy tenné, és egy ilyen esetnél pl kap a lábán az izomzat többletterhelést. Nyilván a mindennapi életben ez kb mindegy, nem is venné talán soha észre, de egy profi focistánál...Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
Amikor hosszabbítottunk vele, akkor már elvileg felépült a sérüléséből és egy nagyon kelendő játékos volt. Igazából az első sérülése volt, mikor hosszabbítottunk vele, ha nem kap szerződést fillérekért elvihette volna bármely csapat. Ha jól emlékszem a MU vagy a Chelsea ajánlott érte az elején 100 milliót. Kb. olyan volt mintha most Yamal lesérülne. Akkor is hosszabbítanánk vele és nem engednénk el az itteni pályafutását. Simán a jövő húzóemberének nézett ki. És egy olyan sérülés, ami vele történt minden játékosnál benne van. Ráadásul az első orvosi vizsgálatok sem állapították meg krónikusnak (köszönjük szakemberek). Olyan a helyzet, mint mondjuk most Gavival vagy Bernallal stb. (főleg, hogy a bajnoki évet például sérülés nélkül hozta le)Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.