2024.04.22. 11:09:19
Nekem az a szomorú az egészben, hogy a 70+ meccses szezonjában még csak nem is volt kiugró. Szürke volt. Legalább az okát megértem, ha Cubarsít és Yamalt rommá játszatjuk (amúgy nem), ott legalább van mögött extra. Pedri azon évében egy SR-t tolt, labdatartás meg passz Messinek, kb ennyi volt. Ezért végigjátszatni vele 17 évesen minden meccset itt és a válogatottban is... és akkoriban még volt keret is.
Xavi alatt első visszatérésénél volt igazán zseni, de azokban a hónapokban annyira ledomináltunk mindenkit, mint egy top Pep csapat, ott működött nagyon amit csinált, fejlődött, a kaput is elkezdte támadni a jó látása mellett. Persze ott sem kapott egy perc pihenőt sem, vissza is esett.
Szerintem akkor láttuk utoljára azt a Pedrit, aki Barca elit szint. Azóta nem tudta felépíteni magát erőnlétben, retteg a sérüléstől szerintem, se védekezésben nem mer agresszív lenni, se előrefelé. Nyilván benne van az az 1-2 passz, mint mondjuk a PSG odavágón csereként. De ez egy nagy semmi önmagában. Kicsit tényleg olyan (már), mint egy 30 évvel ezelőtti játékos, nem ilyen volt, sokkal agresszívebbnek indult. Ma már az ilyen bajos, tartom, hogy egy tutyimutyi Pirlo ma már nem lehetne kezdő topcsapatban.
Kicsit persze megértem a szentimentális hozzáállást vele kapcsolatban, kb mintha vennék egy (a brutalitás miatt használok analógiaként inkább egy tárgyat) ferrarit, fognék egy baseball ütőt, ízekre törném, aztán meg akarnék szabadulni tőle. Ezt tettük vele. Ettől még persze el kell adni, ez Koeman, LE és Xavi hibája, nem az FC Barcelonáé és Laportáé. Nekik kéne hárman közösen odaállni a gyerek elé, letérdelni, és bocsánatot kérni, ha már az erkölcsi oldalról nézzük.
Nem tudom, mi lehet a piaci értéke jelenleg. 30-40-et lehet megadnának még érte, jogosan bízva abban, hogy a miénknél jobb orvosi stábbal és fizikai felkészítéssel ki lehet hozni a potenciálját még. Sajna szerintem Fermín összességében hasznosabb játékos, mint ő, akkor is, ha a tehetsége a fele sincs.
De nem is ez a fő gond, hanem hogy lassan már DJ is full ugyanez lesz. Nem tudom, mennyire volt pech és teljesen elkülönült eset a mostani sérülése, de ő is azonnal be lett dobva kezdőnek a visszatérése után, nem is gyenge meccseken.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy