La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Veidt_madridista
Madridista

2016.12.28. 06:51:16

Ezt nem a Barcahoz, de errol nekem az a velemenyem hogy egyfajta termeszetes szelekcio ez. Aki nem tudja kezelni a hirtelen megnövekedett eletszinvonalat, a felhajtast es a csillogast, abban nincs meg a profi futballhoz szukseges mentalitas. Persze ettol kesobb meg beerhet, sot, lehet belole egy nagyon jo jatekos is, de egy klub sem a keson ero jatekosokat keresi, akarja nevelni. A nagy csapatok fiataljai kozott mindenhol farkastorvenyek uralkodnak, mert csak a legjobbak kellenek. Miert lenne kivetel pont ez az egy szempont?
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.28. 02:33:13

palesz77 írta:Due to lack of game time and unsettlement, Hamburg midfielder Alen Halilovic (20) called Robert Fernandez asking for help. Halilovic has admitted his mistake of not taking the advice of Barca's technicians of playing in LaLiga & now wants to return to Spain. Barcelona sold Halilovic (20) to Hamburg for €5M, and in case the club wants to repurchase the midfielder, Barca will have to pay €10M. [MD]

Na, vajon az utolsó előtti pillanatban leesett neki, hogy így nem mehet tovább? :-k Nem lenne rossz, mert akkor még lehet belőle valaki, tehetség az adott..
Hát ez szerintem inkább mar az utolso utáni pillanat, ezzel elkésett. Valamit tenni kéne, hogy ezek a Juvenilben vagy a Bben csillogó tehetségek ne kapjanak ekkora hypeot a médiától mert szerintem ez az egyik oka annak hogy elkallódnak. Valaki kioszt 3 szebb gólpasszt és youtubeon mar ott a "Next Xavi" videó. 16 évesen kapnak már egy akkora nyomást meg egy önbizalomlöketet ami biztos hogy nem egészséges.
Ott van Xavi Simons is, a srác körül már most elviselhetetlen a felhajtás pedig tényleg jól néz ki, de ha fejben nem bírja ki akkor ő se lesz sehol.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.28. 00:53:30

Due to lack of game time and unsettlement, Hamburg midfielder Alen Halilovic (20) called Robert Fernandez asking for help. Halilovic has admitted his mistake of not taking the advice of Barca's technicians of playing in LaLiga & now wants to return to Spain. Barcelona sold Halilovic (20) to Hamburg for €5M, and in case the club wants to repurchase the midfielder, Barca will have to pay €10M. [MD]

Na, vajon az utolsó előtti pillanatban leesett neki, hogy így nem mehet tovább? :-k Nem lenne rossz, mert akkor még lehet belőle valaki, tehetség az adott..
Samper
Director del Fútbol

2016.12.18. 16:11:38

Minthogy Marlon az A edzésén vett részt és ma sem kezdő a B -ben, alighanem van alapja annak a híresztelésnek, hogy tavasztól az A kerethez fog tartozni.
palesz77

2016.12.18. 11:50:39

Ebro - Barça B

Délbe kezdődik. A Barca B kezdője:

Suarez; Palencia, Moises, Borja, Martinez; Fali, Sarsanedas, Gumbau; Xemi, Alfaro, Romera
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.12.13. 22:24:23

Cardona sérülést szenvedett az Espanyol B elleni meccsen, hat-nyolc hetet kell kihagynia, Aleñá pedig a nagycsapat barátságos meccsén sérült meg ma délután... Barcelonában kerül majd sor a részletesebb orvosi vizsgálatokra, de az előzetes hírek szerint ő nagyjából egy hónapig lesz harcképtelen. :(
Chino
Llegenda del Barça

2016.12.11. 13:54:53

palesz77 írta:1-1 lett a tegnapi meccs, Alena rúgta az egyenlítő gólt a kicsiknél. Itt meg lehet nézni az összefoglalót, fehér cipős ballábas ő - a könnyebb felismerés végett -, a gólon kívül is volt pár szebb momentuma.. =D>
Az utolsó 20 percben már kb. a hajamat téptem. Cardona-t szerintem lehetne jegelni egy kicsit, az utóbbi időben nagyon formán kívül játszik. Romera 10 perc alatt többet csinált mint ő egész meccsen. Alena a gólján kívül is remek volt, főleg a második félidőben. Amikor megkapta maga mellé Kaptoum-ot durva lett a kp. Olyan játékok mentek sokszor, amik kis túlzással a Messi-Ini-Xavi fémjelezte mezőnyre emlékeztettek. Gerard többször alkalmazhatná ezt a Ferrán-Alena-Kaptoum triót.A kamerunit valamiért látványosan jegeli.
A védelmünk jelenleg nagyon tré. Pedig Marlonnal és Tarínnal nagyon ütős lenne, hatalmas pech, hogy egyikükre se lehet számítani. Nili eltiltásának annyiból örülök, hogy jó esély van arr, hogy így Palencia visszamegy a jobbosra és Cucu újra feljön. Nagyon tetszik az a srác, nem akarom elkiabálni, de mikor oda kerül a sor, hogy Alba-t váltani kell potenciális játékos lehet.
Jövő héten majd a nagyok visszavágnak az Espanolnak. Amúgy úgy tünt, hogy ezeket már a fiókcsapatban is ilyen tapló játékra nevelik. Rengeteg alattomos megmozdulásuk volt.

Összességében kár a két elvesztett pontért, főleg hogy zsinórban a második, egy behúzható meccset engedtünk ki a kezünkből.
Forca Barca!!!!
palesz77

2016.12.11. 11:09:37

1-1 lett a tegnapi meccs, Alena rúgta az egyenlítő gólt a kicsiknél. Itt meg lehet nézni az összefoglalót, fehér cipős ballábas ő - a könnyebb felismerés végett -, a gólon kívül is volt pár szebb momentuma.. =D>
Samper
Director del Fútbol

2016.12.10. 17:36:12

S.Agüero írta:Marlon Santos is ineligible to play in La Liga or Copa del Rey until January, but he can play in the Champions League. [Mundo Deportivo]

Lassan lehetne már egy saját topikja is.
A sok szerencsétlenkedés után télen le kéne hívni az opciót és szerződtetni. Ahogy Alena sorsát is rendezni kell. Mindkettőjüknek nyáron lejár a mandátuma.
palesz77

2016.12.10. 17:26:33

Barca B vs Espanyol B. Fél óra és kezdődik.

Barça B XI vs Espanyol B: Suárez; Nili, Fali, Martínez, Palencia (c); Aleñá, Ferran, Carbonell; Alfaro, Cardona, Perea.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.05. 19:31:26

Marlon Santos is ineligible to play in La Liga or Copa del Rey until January, but he can play in the Champions League. [Mundo Deportivo]

Lassan lehetne már egy saját topikja is.
Samper
Director del Fútbol

2016.12.02. 19:13:42

Palesznak mondom, hogy szerintem Alenanak (másnak se) lehet fejlődni a B-ben. Ma már nem erről szól a történet. Vele is azt kéne csinálni ősztől,. mint ami SR-re volt: tagja az A keretnek, de ott még nem tart, hogy kezdő legyen.Inkább szokja kupameccseken, edzőmeccseken a legjobbakkal való összjátékot. Szerintem a kapus az egyetlen poszt, ahol jó, ha a 3 sz. játékosunk véd a B-ben, nem pedig ingázik a kispad és a lelátó között.
palesz77

2016.12.01. 11:36:49

Samper írta:Általános igazság, hogy könnyebb egy jól játszó csapatban jól játszani egy tehetséges játékosnak, mint egy rosszul játszóban.
Persze, ez tiszta sor. Így is kihúzott a kakiból egy gyenge csapatot egy 30 m-es bombával, szóval az összképet tekintve elég biztató volt ez kezdetnek.
MQuCsabi írta:Egyebkent Palesz, szerinted mi hianyzik belole ahhoz, hogy a legnagyobbakhoz felerjen? Nyilvan az idot leszamitva :-D
Nem tudom megmondani pontosan. Szerintem ami zavar, az a jobb láb hiánya - amin még javíthat -, azért egy középső középpályásnál sokszor kell gyorsan a másik lábbal megoldani dolgokat, neki meg ez egyelőre nagyon nem erőssége. A másik meg a kis területen való gyors játék, amiben szerintem gyengébb - lehet csak még. Kényszerítőkre gondolok, meg kis területen való gyors labdakihozatalokra. De mondom, láttam vagy 10 meccsét összesen, és közbe meg mutatott rengeteg biztató dolgot. 18 éves, tavaly is beugrósként a B egyik legjobbja volt rendre, most a 25-30 éves favágók között is egyértelműen kiemelkedik, és a csapat motorja, húzóembere. Fizikálisan nagyon jó, láthattuk mennyire gólveszélyes - ami nálunk hiányszám a középpályán -, elég kemény, nem büdös neki a munka, relatíve jól cselez, vannak szép meglátásai is, és még egyszer mondom, egy 18 éves gyerekről beszélünk. Ha még fejlődik 2 évet a B-ben, akkor is rohadt fiatal lesz, de nála totál azt érzem, hogy az csak időpocsékolás lenne neki, mert érezhetően jobb mint a 3. liga.

Szóval ja, igazából tényleg csupa jót lehet róla mondani, de nekem az a kettő amit írtam erre a posztra, az nagyonfontos lenne - pl1, pl2, pl3, ilyesmikre gondolok, ezekhez szerintem nem elég gyors se fejben, se elég képzett. És nem azt mondom, hogy ha ezekben nem fejlődik, nem viheti nálunk semmire, vannak olyan erényei, amikre lehet építeni. Ez a tegnapi is mondom, első tétmeccsén, 0-1-nél nem becsokizott, hanem 30-ról ráverte, mert tudja, hogy képes rá.. Azért ez nem semmi szerintem. De nekem mindig kicsit hiányérzetem van, ha őt nézem. De még egyszer utoljára, 18 éves egy olyan poszton, ahol 25-26 évesen van az ember ott, hogy már késznek lehet mondani, 30 körül meg a csúcson. Ideje mint a tenger, a hozzáállása meg érezhetően megvan hozzá.

u.i.: Amit meg elfelejtettem írni, de nagyon birok benne, azok a labdaátvételei. Rendre úgy veszi át a bogyót, hogy azzal előnyhöz juttatja magát a védőkkel szemben, ráadásul szinte mindig rögtön a kaput támadja. Ez is plusz az irányába részemről.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.12.01. 09:53:22

Ez abszolut igaz. Egyebkent Palesz, szerinted mi hianyzik belole ahhoz, hogy a legnagyobbakhoz felerjen? Nyilvan az idot leszamitva :-D

Videoban vannak szep dolgok
Kép
Samper
Director del Fútbol

2016.12.01. 09:08:05

Általános igazság, hogy könnyebb egy jól játszó csapatban jól játszani egy tehetséges játékosnak, mint egy rosszul játszóban.
palesz77

2016.12.01. 01:22:28

Aleñá: "I don't think I played a great game. I'll re-watch it to correct mistakes and keep learning from the best."
Aleñá: "When I was younger, I was fixated by Deco. Now I always look at everything Iniesta does." #fcbblive

Legalabb onkritika van, szerintem se volt tul jo mezonyben. A golja nagyon megdobja, baromi nagy loket volt, es biztato is, hogy debutalasakor, 0-1-nel ezt meg merte huzni, eleg jo karakterre vall szerintem. De ennek ellenere kis teruleten gyenge volt nagyon, es sok labdat adott el feleslegesen. De kezdesnek nem volt rossz.. :D Akit lazba hozott kicsit, es tobbet akarnanak latni belole:

Carles Aleñá 2016/2017 (Part 1) ● Barcelona B

Ugyes gyerek tenyleg, de en meg nem lattam meg benne a klasszisjeloltet. Remelem ramcafol majd.. :)
Chino
Llegenda del Barça

2016.11.26. 18:48:28

Félidőben mennek a kicsik 3:0-ra a Hospitalet ellen. Gömbi kezdte büntetőből, aztán Borja Lopez és Jesús Alfaro. Elég felforgatott összeállításban játszanak, de így is többel vezethetnének.

A vége: 4:0 lett, nem sok esélye volt a vendégeknek.
Az világosan látszik, hogy ez a középpálya nem működik. Mindenképp kell legalább egy kreatív ember, szerencsére Alena azért kezdő szokott lenni, de ha ő nincs Kaptoum (esetleg Xemi) nélkül ott meg vagyunk lőve. Ezzel nagyon mellényúlt Gerard, remélem tanul belőle, mert egy veretesebb ellenfél ellen megbosszúlhatta volna magát. Cardona megint nagy csalódás volt. Nagyon hullámzó a teljesítménye. Egyszer nagyon jó napot fog ki, szórja a gólokat, máskor meg képes nullát alkotni,minden akarat, hajtás nélkül. Le is kapták időben, Mújica ma klasszisokat vert rá.

Aki viszont nagy meglepetés volt számomra az Cucu. Baromi jó a srác,már a Celtic ellen is felkeltette a figyelmemet, de egy osztállyal feljebb is nagyot alkotott, azerintem a mezőny legjobbja volt. Jó lenne ha Gerard többször is felhívná, elnézegetném még pár meccsen.
Valaki tud róla többet? palesz, GT?
Forca Barca!!!!
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.26. 10:10:53

Barcelona are set to sign Barca B player Marlon Santos (21) permanently who is currently on loan from Brazilian club Fluminense. The coaches feel that Segunda B is not a good enough league for Marlon's talents and the player needs to accumulate quality minutes. As first team can't give him enough playing time, the club will first sign him and then send him on loan to play at higher level. [md]
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Samper
Director del Fútbol

2016.11.24. 18:37:47

Úgy általában. A saját utánpótlásnak azért is volt aranykor a Laporta korszak, mert akkor hangsúlyos volt a csapat katalán jellege. Márpedig a katalán arány jobban biztosítható a saját utánpótlásból, mint oldaligazolásokból. Azóta azonban ez a kérdés megszűnt annyira hangsúlyosnak lenni. Ez egybeesett a B csapat mélyrepülésével, tehát nem volt nyomás a fiatalok felől az igazolási politikára. Ha azonban az utánpótlás feljavul, akkor a vezetőség dolga, hogy vagy nyomást gyakoroljon a mindenkori vezetőedzőre az utánpótlás nagyobb bevonására, vagy tudomásul kell venni, hogy minden tehetséges fiatalunkra más csap le.
palesz77

2016.11.24. 18:13:51

De már megkezdődtek a tárgyalások, szóval emiatt nem kell aggódni. Viszont vannak olyan hírek, miszerint még szeretnék néhányan az utánpótlásért felelősek közül, ha a B csapatban töltene el 1-2 szezont, és ott fejlődne fel az első csapattal járó feladatokra. Szóval lehet hogy még B lesz belőle, nem feltétlen kölcsön.
Samper
Director del Fútbol

2016.11.24. 15:57:03

palesz77 írta:Van róla szó, de LE-nek sok köze nem lesz hozzá. Állítom itt se lesz mire Alena felkerül.
2017 juniusában jár le a szerződése. Januártól már legálisan is megkereshetik más csapatok,. ha a Barca addig nem lép. LE meg emberi számítások szerint legalább kitölti a szerződését. A B-s hosszabbítás Alenanak nem perspektíva.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.11.24. 15:43:15

Egy viszonylag friss pletyka: Kaptoumot, aki egy négy-öt hetes kényszerpihenő után végre ismét pályára léphetett múlt hétvégén, a másodosztályú Tenerife vinné el kölcsönbe januárban. Arról még nincs hír, hogy a Barçának mi az álláspontja ezzel kapcsolatban.
Samper írta:Nem értem, miért nem téma Alena szerződése. Vagy lehet, hogy a színfalak mögött megy? De LE aktív részvétele nélkül nem fog sikerülni.
Pont tegnapelőtt hozta le a Sport, hogy már folynak a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. A Barça egy 2022-ig szóló kontraktusban gondolkodik (a jelenlegi ugyebár 2018-ban jár le), Aleñá iránt pedig ugyan érdeklődik több európai topcsapat is, de ő többször is kinyilvánította már, hogy itt szeretné folytatni, úgyhogy szerintem nem lesz gond ezzel.

Ehhez is kapcsolódóan:
Aleñá: "Luis Enrique has told me that he is happy with me and my attitude and that if I continue to work like this, my time will come."

Habár palesznak igaza lehet, szerintem is a következő edzőnk alatt fog felkerülni végleg a nagyokhoz Aleñá - persze csak akkor, ha jó ütemben fejlődik tovább és a sérülések is elkerülik.
palesz77

2016.11.24. 13:14:56

Van róla szó, de LE-nek sok köze nem lesz hozzá. Állítom itt se lesz mire Alena felkerül.
Samper
Director del Fútbol

2016.11.24. 13:00:33

Nem értem, miért nem téma Alena szerződése. Vagy lehet, hogy a színfalak mögött megy? De LE aktív részvétele nélkül nem fog sikerülni.
palesz77

2016.11.24. 11:43:34

barca0417 írta:Kár érte, hogy ilyen a hozzáállása, mert gondolom azzal van a baj.
Erről van szó, lényegtelen hol van, amíg az apja egy barom, és ő elhiszi, hogy valaki. Nagyon csekély esélyt látok rá, hogy belőle itt még lesz valaki. A Sportingból kiszorult tavaly, mert nem edzett elég keményen, majd nyáron nem ment el a Valenciába, mert az apja nem kapott 2,5 milliót tőlük. Most biztos sokkal jobb neki.. Nagyon nincs tisztában hol tart a ranglétrán - apja még kevésbé -, sajna a felsztárolás miatt valami nagyon félrement ott.
Válasz küldése