Pedri

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 13:01:24

Elolvasva a főoldali értékelőt ma ráébredtem, hogy tegnap este háttal ültem a meccsnek.

Ha Olmo tolta volna úgy, ahogy az Osasuna ellen Pedri, kíváncsi lettem volna az értékelésére, de biztosan lesz még ilyenre példa, hosszú a szezon.

Amikor valóban szükség lenne arra a zongorára, akkor valahogy sosincs kéznél.....
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.20. 20:15:26

Nem ő volt rossz, hanem az egész csapat. Nem volt rosszabb, mint akárki más, beleértve Yamalt és Raphinhát, tehát azokat, akik a szezon eddigi meccsein a legjobbak között voltak. Pedri semmivel sem volt rosszabb, mint ők.
A vesztes meccsek után menetrendszerűen jönnek a Pedri gyenge fizikumára való utalások, és rendszeresen elfelejtődik, hogy ő olyat tud, amit rajta kívül ebben a csapatban senki sem, beleértve Yamalt és Raphinhát is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.20. 18:45:30

Elővenni fair erre a meccsre, mert rettenetes volt, nem csak a társakon múlt, hogy egy amúgy nagyon biztos Pedri nem tudott egy egyeneset passzolni, de ennyi, ettől még nem lett rosszabb játékos. Ugyanaz volt, mint elöl Raphinha, mindketten ittlétük legrosszabb meccsét játszották le. Előfordul, tartom, hogy valami nagyon nem sikerült a felkészülésnél, hogy ketten egyszerre zuhantak meg.

Lesz ő még meghatározó komolyabb meccseken. De most vagy borzasztó rossz lábbal kelt fel, vagy valami miatt borzasztó állapotban volt fizikálisan vagy fejben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.20. 17:28:16

Nem fair szerintem elővenni őt, borzasztó középpálya volt mellette. Amit én láttam, hogy továbbra is irtó stabilan tudja tisztára játszani magát, de egyedül nem tudja megverni a fél világot és ha nincs jó helyzetben társ, akkor nem mindig tudja gyorsan lekezelni (lássuk be, ez mindenkire igaz többé kevésbé). Az eb-n is kiválóan teljesített, amúgy is nagyon sokat hozzátesz a játékunkhoz. Megkockáztatom, hogyha csak egy kompetens, labdabiztos emberrel vagyunk többen a középpályán, egész más megítélése lenne ma.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.09.20. 14:26:41

Továbbra is egy túlsztárolt középszer, aki a komolyabb meccseken hatalmas flop.

Nincs itt semmi látnivaló. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.20. 12:58:32

Kicsit olyan, mint a kiöregedőben lévő Busquets volt, a Ligában elfocizgat, de a BL-ben nem szint. Ha nem szentimentálisan állunk hozzá, akkor pénzé tehettük volna, Gündogan pedig maradhadott volna.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.05. 09:27:41

bence0330 írta:
2024.09.05. 01:23:00

Dióhéjban: Flick ilyen nagyjából hatos szerepet szán neki az előző edzőivel ellentétben, azt várja el tőle elsősorban, hogy szervezze, segítse a támadásokat. Ezt ő nagyon élvezi, mert sokat találkozik a labdával. Ráadásul így együtt tudnak játszani Olmóval, amit az EB-n nagyon sajnált, hogy nem tehettek meg. Xavihoz képest nyugodtabb a hangulat, a sajtó sem cincálja úgy egyelőre Flicket, aki hiába látszik egy hideg robotnak, jó humorú, bármikor kész bárkit megölelni, és mindenkivel beszél, mindenkihez közel áll. Flick-kel ugyanúgy kontrollálják a meccset, de közben sokkal agresszívebben használják ki az üres területeket, és a támadó játékosok sokkal jobban érzik magukat, jól szórakoznak a pályán, és ezt nagyon élvezik.

Nekem azért volt érdekes, mert nagyjából ugyanazokat mondta el, amit kívülről látunk is, vagy amit nem látunk, azt sejtjük. Látjuk, hogy Flick törődik a játékosaival, látjuk, ahogy bármikor megöleli őket, támogatja őket, látjuk, hogy a játékosaink nem is nagyon tudják elképzelni, hogy kikaphatunk, azt meg pláne, hogy a 8 félidőből kb 5-ön teljes örömfoci volt, és konkrétan jól szórakoztak. A neki adott új szerep is jól állt, szerintem is élvezte a hatos pozit - nyilván ez egy Bayern ellen más történet lehet, de ha a meccsek 70-80%-án működik, már jó, idén még, legalábbis.
Amúgy tényleg jól áll neki ez a szerep és ennek ellenére is felér a támadásokkal, tud veszélyt jeleteni a kapura.
Amikor a Bilbao elleni felállást megláttam, hogy Torressel, Yamallal, Raphinhával együtt van fent és gyakorlatilag Bernal az egyetlen védekezőbb típusú játékos fogalmazzunk úgy, nem voltam nyugodt, de alaposan rám cáfolt Flick.
Ha jól emlékszem eddig öve a legtöbb labdaszerzés is a csapatból.

Flickre tényleg ezt mondja mindenki. Roque az utólsó edzésének a végén szinte sírva ment el, de akkor is a német megölelte és vigasztalta. A Valladolid meccs lefújása után pedig az első dolga az volt, hogy Fortot félrehívta és megmagyarázta neki, hogy miért nem játszott és nyugodjon meg.
Összehasonlítva azzal, hogy Güler odaát a meccs végén egyből látványosan Ancelotti előtt sértődötten bevonult az öltözőbe kicsit más helyzet
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.05. 01:23:00

Nem tudom, lehozzák-e a weboldalon, Pedri adott egy hosszú interjút sokmindenről. De a mostani szerepéről, Flickről, meg úgy általában a szezonról ezt mondta:

“I have a different role at Barcelona now – Hansi Flick has pushed me a bit back, but I like this position as well. I’m constantly in contact with the ball – after all, every player wants to have the ball, and the more, the better. All coaches have asked me to go forward more and create danger, but Flick also wants me to work harder in organizing attacks – he wants me to play more like a ‘six’, receiving the ball in buildup, and then moving higher up when progressing the attack, either scoring or assisting. At the Euro, we laughed with Dani Olmo when we heard that we couldn’t play together – we even joked that it wouldn’t work out. But actually, it’s the opposite. We knew we could, plus we have great chemistry on the pitch – we knew that possibly we would meet in the same team in the summer, and it was fantastic. I texted him, saying I wanted to play together and for him to come over. When Xavi was coaching Barcelona, we faced constant criticism; everyone thought things were not going well. Now, it’s much calmer, Flick isn’t criticized as harshly in the press, and he has brought a sense of seriousness, even though he can joke around and is very close to the players. Despite looking like a robot and being very serious, he has a heart and knows how to lead the team. He can hug any player who has problems or talk with them. Discussions about the style of ‘Barcelona’ will always exist, but with Flick, we still control the game. We have players who can do that, albeit with nuances – for instance, being more aggressive in utilizing space. Offensive players certainly feel much more comfortable; they have greater chances to have fun on the pitch, and they love doing that.”

Dióhéjban: Flick ilyen nagyjából hatos szerepet szán neki az előző edzőivel ellentétben, azt várja el tőle elsősorban, hogy szervezze, segítse a támadásokat. Ezt ő nagyon élvezi, mert sokat találkozik a labdával. Ráadásul így együtt tudnak játszani Olmóval, amit az EB-n nagyon sajnált, hogy nem tehettek meg. Xavihoz képest nyugodtabb a hangulat, a sajtó sem cincálja úgy egyelőre Flicket, aki hiába látszik egy hideg robotnak, jó humorú, bármikor kész bárkit megölelni, és mindenkivel beszél, mindenkihez közel áll. Flick-kel ugyanúgy kontrollálják a meccset, de közben sokkal agresszívebben használják ki az üres területeket, és a támadó játékosok sokkal jobban érzik magukat, jól szórakoznak a pályán, és ezt nagyon élvezik.

Nekem azért volt érdekes, mert nagyjából ugyanazokat mondta el, amit kívülről látunk is, vagy amit nem látunk, azt sejtjük. Látjuk, hogy Flick törődik a játékosaival, látjuk, ahogy bármikor megöleli őket, támogatja őket, látjuk, hogy a játékosaink nem is nagyon tudják elképzelni, hogy kikaphatunk, azt meg pláne, hogy a 8 félidőből kb 5-ön teljes örömfoci volt, és konkrétan jól szórakoztak. A neki adott új szerep is jól állt, szerintem is élvezte a hatos pozit - nyilván ez egy Bayern ellen más történet lehet, de ha a meccsek 70-80%-án működik, már jó, idén még, legalábbis.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
jascsak-podloha
Barça C

2024.08.17. 18:25:15

Ha Flicknél tényleg alapvetőek a fizikális erények, Pedrivel lesznek közös gondjaik.
bence0330

2024.08.17. 10:03:25

Kíváncsi leszek, hogy kezeljük őt, mert az EB-n láttuk, hogy nem sokat vesztett az éléből azért a sérülések ellenére, a játéktudása megvolt. Mivel a posztján megvagyunk, részemről az lenne a legszerencsésebb, ha idén kb csak csereként lépne pályára. Kapna egy teljes évet durva terhelés nélkül, és hátha szép lassan maga mögött hagyná. Cserekén beszállva meg 1-2 Iniestás labdával nagyon sokat segíthet.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.16. 13:25:00

After Spain's Eurocup celebration in Madrid, Pedri went to the Ciutat Esportiva to undergo medical examinations. The club believe he will be out for around a month. @mundodeportivo
Kép
Sonoma
Capitá del Barça

2024.07.07. 22:00:14

A fiatalok terheléséhez pár mondatban hozzászólnék.

A fiataloknál pont meg kell adni a megfelelő terhelést 18-19 éves korig, hogy az izomrostok száma megfelelő legyen. Ha ez elmarad, az a későbbiekben okoz gondot. Szóval nem igaz az, hogy óvatosan szabad csak terhelést adni ( lásd pl.: úszók, aik már 12-14 évesen iszonyat terhelést kapnak).

Inkább a testreszabott terhelést hiányolom. Egy fejlődő szervezetnél, ahol még növekedési fázisban van, nem mindegy mikor kapja meg a nagy terhelést. Pl., ha 16 évesen hirtelen 5 cm növekszik, az ízületek megnyúlnak és sérülékenyek lesznek nagy terhelésre. Itt minimum több hónapos könnyített edzésekre lenne szükség. Itt van ( lenne) felelőssége a szakmai stábnak.

Hogy én is írjak személyes adatokat a terhelésre.
8.-os koromban a 3e métert 10:50 alatt futottam.
17 évesen 11mp belül a százat.
18 évesen sorozatban guggoltam bele 120kg-ba.
Sérült csak a hirtelen növekedéstől (15cm 4 hónap alatt) voltam még 9.-ben.
Magától a terheléstől nem kellene félteni a fiatalokat.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 21:33:02

bence0330 írta:
2024.07.07. 20:21:21
Ráadásul szerintem itt elbeszéltek egymás mellett, az utolsó mondataiddal írod, hogy szerinted sem kéne kölyköket felcipelni és szétjáratni.
Én mindig szkeptikus voltam azzal, amikor gyerekeket követelünk a csapatba. Hogy jöjjenek a fiatalok, jöjjenek a fiatalok. Hát, jöjjenek, csak ésszel. A fociban szanaszét rúgják egymást a játékosok. Nem biztos, hogy egy 16 éves ropilábú gyereket, akit még a szél elfúj, ennek kéne kitenni, legalábbis ilyen rendszerességgel.
bence0330 írta:
A terhelés mértékének kérdése nyilván szoros összefüggésben áll a fizikai kontaktokkal, hiszen csak azzal együtt lehet mérlegelni a kettőt, anélkül olyan, mintha minden fizikai törvényt csak vákuumban szemlélnénk. Épp ezért nincs semmi értelme összehasonlítani a futókkal.
Ezt jó lett volna akkor olvasni, amikor arról volt szó, hogy miért van ennyi sérülés. Ha jól emlékszem, akkor pont nem ezen az állásponton voltál. Én akkor azt mondtam, hogy nem a meccsszámot kell csökkenteni, hanem keményebben fel kéne lépni a szabálytalanságok ellen. Amit Kroos csinált a spanyolok ellen, annak kiállítás kellett volna hogy legyen a következménye. Semmi következménye nem lett, cserébe egy emberünk le lett rúgva.

A többiről röviden, nem a focisták sportteljesítményét becsülöm le. Az is egy teljesítény. Azon kapom fel a fejem, amikor arról van szó, hogy őket mekkora terhelés éri. Nem éri őket nagyobb terhelés, mint egy hosszútávfutót. De még ha ki is találjuk, hogy a focisták a legkeményebbek (ami azért valljuk be, megmosolyogtató), és nagyobb terhelés éri őket, mint az úszókat, futókat és mindenki mást együttvéve, nem változtat azon, hogy Pedri nem tűnik alkalmasnak arra, hogy egész szezonokat lejátsszon, mert ahogy Peter is említette, itt ez a lényeg, nem az, hogy valaki márpedig kikéri magának, hogy a focistákat nagyobb terhelés éri, mint a jégkorongozókat. Ami nem igaz, de a lényeg nem az, hogy ez nem igaz. A lényeg nem ez, hanem az, hogy Pedri nem tűnik alkalmasnak arra, hogy egész szezonokat lenyomjon, a fizetése meg évi 9 millió. Nem biztos, hogy ez nekünk megéri. Idén még csak nem is érte komolyabb terhelés. A szezonkezdet óta játszott 40 meccset. Hányszor volt ezalatt sérült? Nem a terhelésről van itt szó. Hanem arról, hogy beáll néhány meccsre, és lesérül. El kell gondolkodnia a klubnak arról, hogy érdemes-e ezt tovább folytatni.
bence0330

A terhelés mértékének kérdése nyilván szoros összefüggésben áll a fizikai kontaktokkal, hiszen csak azzal együtt lehet mérlegelni a kettőt, anélkül olyan, mintha minden fizikai törvényt csak vákuumban szemlélnénk. Épp ezért nincs semmi értelme összehasonlítani a futókkal.

Ráadásul szerintem itt elbeszéltek egymás mellett, az utolsó mondataiddal írod, hogy szerinted sem kéne kölyköket felcipelni és szétjáratni. Szerintem erre utalt mindenki. Pedri 21 évesen még hagyján lenne, ha rendesen lett volna felhozva, kb most kéne alapkezdőnek lennie, vagy esetleg már tavaly. Na ő már 4 évvel ezelőtt az volt, és 3 edző közül nem akadt egy épeszű, aki ennek megálljt parancsolt volna.

Amúgy 3 sportot végeztem magas szintű amatőr/alacsonyabb szintű verseny szinten. De egy időben csak kettőt, maradjunk annál. Amatőr versenyszinten teniszeztem, ott a profikkal ellentétben idő hiján egy nap van nyilván az egész verseny. Ha a döntőbe jutottam, az 5 vagy 6 mérkőzés volt, kb 7-8 óra játékkal, ott a végét már nem bírtam, de addig azért igen. Ezt csak azért írom, hogy azért volt egy átlagnál jobb kondim. Teremfociztam, viszonylag jól. Ennek alapján leigazoltak, és még csak megye 1 volt, azt hittem, hogy na, sima liba, hiszen sportolok, dunsztom nem volt, mi az a nagypályás foci, azt hittem, ugyanaz, csak nagyobbat kell rúgni. 30-40 perc után kiköptem a tüdőm, se futni nem tudtam már, se egy egyeneset rúgni a labdába, 1-2 hónap alatt sem tudtam egy meccset lejátszani. Aztán úgy egy évvel ezen csúnya felsülés után hívtak valami nb2 u-valahányas csapatba, megintcsak futsal alapján, én meg mondtam, hogy felejtős, azt hittem, én vagyok a Jani, és kiderült, hogy még csak Jancsika sem. Fociban nincs pihenő, nincs regenerációs idő, mint kb minden sportban, ez rengeteget számít. Na, azóta sokkal több respektem van a focisták irányában ilyen téren.
Brutális játék a foci. És ez ugye még alacsony szint, nem támadunk le ezerrel egész meccsen. Már NBII-t se tudom elképzelni, milyen kemény lehet, nemhogy egy La Ligát, neadjisten PL-t, ahol telibe megy a hajtás egész meccsen.

És gránit, azt felejted itt még el, hogy mit kell csinálni 10 km futás után. Nem túlélni, hanem még finoman vezetni a labdát és eltalálni a kapu sarkát, ha helyzeted van, lecselezni valakit, sprintelni, ha elmennek melletted, stb. Nem lefutni kell 10 km-t, hanem a végén még mindig majdnem tökéletes állapotban lenni, hogy meg tudd csinálni, amit kell. És akkor még fejről nem is beszéltünk, nem véletlen, hogy még profi szinten is a védők pl. a végére el tudnak fáradni, hisz nekik megállás nélkül koncentrálni kell.
És az a 10 km nem egy egyenes vonalú mozgás, csupa irányváltás, sprintek, lassítás, gyorsítás, össze sem hasonlítható azzal, ha lefutsz random 10 km-t.
Nem végigfutni kell a meccset, hanem szép játékkal kiszolgálni a nézőket még a végén is.

Megy ugye az is irreleváns, hány csilliárdot keresnek, ettől még emberek maradnak, emberi szervezettel.

Egy sima, jó korú játékos esetén is bőven van től durva versenynaptár, csak ott nem azért, mert nem fogja bírni, hanem már nem fog tudni tökéletesen focizni sem fejben, sem finomabb mozgásokat tekintve. Korral ez nyilván felerősödik. Lewy tökéletes példa. Egy csataló az ember, bármelyik 90 perc után lefutná neked a maratont, és közben vicceket mesélne. De amíg túl volt tolva, már nem volt precíz, nem volt ott fejben. Mikor lecserélgették, újra éles volt.

Yamal-fiatal Pedri-Gavi féle túltolások meg teljesen más téma, ott abszolút konszenzus van edzői és orvosi területen is, hogy fejlődő szervezetet fokozatosan, óvatosan terheljük, nem azért, mert nem tudnák lefutni a 10 km-t - bár ott még ez is benne lehet - hanem a fokozott sérülésveszély miatt, aminek ráadásul nagyobb kihatása lehet a pályafutására, mint mondjuk 25 évesen ugyanazt elszenvedni. Mi persze kemény csávók vagyunk Barcelonában, és lazán felülírjuk ezt, aztán sajnálkozunk, hogy minden aranylabdásunk/várományosunk tropa. Nem véletlen, hogy Mbappéról 18 évesen kezdték el tudni, hogy létezik, korunk alighanem legjobb támadója, és akkor még párszáz percet kapott, csereként. Ez a normális. Mindenhol, kivéve nálunk.

Pedrin amúgy szerintem végig érződött, hogy jó formában van, de valami nem kóser, nem tudom, megfogalmazni, mi. Ahogy olvastam, többen is hasonlót éreztek. Gondolom ez se segített túlélni azt a mészárlást. Reméljük a legjobbakat, de szerintem ő már csak egy Fati lesz, vagy nála egy kicsit jobb és hasznosabb kiegészítőember.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 15:30:26

FcBarcelona1 írta:
2024.07.07. 14:58:06

Most akkor el kellene dönteni, hogy 2*10 km, vagy amellett komoly fizikai felkészülés is zajlik.

Ha egy 16-21 éves könnyűatléta évi 70+ versenyen vész részt

Most akkor a versenyek száma a kérdés, vagy a napi munka? Mert ide-oda csapongunk, mindig éppen oda, ami a labdarúgókat látszólag felmenti.

Egy atléta vagy egy úszó 16-21 éves korában kapja csak az igazán a nagy terhelést. Egy 32 éves futónak vagy úszónak általában lefőtt. Pont 18-20 éves korukban vannak a csúcson. A labdarúgásban még versenyben tudnak maradni, mert a sportágnak köszönhetően a fizikai erejükkel, játékintelligenciájukkal, egyre növekvő tapasztalatukkal tudnak kompenzálni, annak ellenére, hogy veszítenek a gyorsaságukból, robbanékonyságukból. De itt most a terhelésről volt szó. Hogy egy 21 éves játékost mekkora terhelés ér. Más sportágakban akkor éri őket igazán terhelés. Így szerintem ez a terheléses dolog nem állja meg a helyét, és inkább szembesülnünk kéne azzal, hogy Pedri nem biztos, hogy hosszú távon alkalmas a számunkra.
FcBarcelona1 írta:
Nem beszélve arról, hogy az atlétát nem rúgják le a bemelegítés után.
Köszönöm, ez utólag is igazol abban a témában, hogy nem a nagy terhelés a fő oka a sérüléseknek. Hosszútávfutók sokkal többet futnak, és nem szoktak folyton lesérülni. De akinek folyamatosan rugdossák az izomrostjait, annak már sanszosabb a sérülés.

Éppen ezért vagyok mindig szkeptikus azzal, ha a kölyökcsapatok fiataljait követeljük állandóan a csapatba. Kerüljenek be, ha azon a szinten lesznek, és készen állnak, fizikailag is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.07.07. 14:06:32
Most akkor el kellene dönteni, hogy 2*10 km, vagy amellett komoly fizikai felkészülés is zajlik.
Pontosan Pedri a példa, mennyi izmot pakolt magára, rengeteg hír volt, hogy rengeteget edzett. Ennek ellenére nem kerülik el a sérülések, valószínűleg közre játszik, hogy a fejlődő szervezete nem bírta el az évi 70+ meccset és a fizikai megterhelést.
Tőlem a focistákat hasonlítgathatjuk a sakkozókkal, minden attól függ, hogy mekkora munkát fektet bele az illető, és milyen profi a körülötte tevékenykedő stáb.
Ha egy 16-21 éves könnyűatléta évi 70+ versenyen vész részt, a végletekig kifacsarva, valószínűleg ugyanúgy nem bírja a szervezete. Nem beszélve arról, hogy az atlétát nem rúgják le a bemelegítés után. :)
Peter
Director del Fútbol

2024.07.07. 14:52:45

gránit írta:
Attól meg, hogy kifogásokat keresünk, nem leszünk beljebb, attól még Pedri sérült lesz, és nem lesz hosszú távon alkalmasabb a számunkra,
Szerintem ennyi a lényeg.
Az ezzel járó teendőket - legyen az bármi is - már a klubnak és Pedrinek kell közösen megoldaniuk.
gránit
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.07.07. 13:23:58
Azért nem csak ennyiből áll egy focista élete.
Mert szerinted más, sokkal megterhelőbb sportágak sportolóinak miből áll az élete? Amik itt felmerültek, a sok utazás, a nagy terhelés, egyes más sportágakra/ligákra sokkal inkább igaz (de legalább egy önmagát nagyon nem inkompetensnek tartó személytől megtudtunk, hogy a Forma-1 vagy az úszás nem népszerűek, utóbbi egyébként az USA-ban és Kínában is alapsport, sokkal inkább, mint a labdarúgás). Szerinted mennyit fut egy 16-21 éves könnyűatléta?

Attól meg, hogy kifogásokat keresünk, nem leszünk beljebb, attól még Pedri sérült lesz, és nem lesz hosszú távon alkalmasabb a számunkra, csak mert a futballt (tévesen) megerőltetőbbnek gondoljuk a jégkorongnál. Azon kell lennie a vezetőségnek, hogy megoldást találjon arra, ha a szezon felében megint a lelátón lesz. Nekem Fermínben nagy bizodalmam van, és a spanyol válogatottban is teljesen működik, ahogy Yamal osztogatja a lőni tudó támadó középpályásoknak a gólpasszokat.
Barcahun
Capitá del Barça

2024.07.07. 13:47:27

Troym írta:
2024.07.07. 12:36:37
Barcahun írta:
2024.07.07. 11:48:09
Erre csak annyit tudok mondani szomorú és érvelni se akarok messze mennyire ez a legmegterhelőbb versenysport a népszerűek közül, mert vlsz úgy is mindegy :roll:
Csak egy rövid kérdés:
Ha fociztál, honnan van neked elképzelésed mennyire megterhelő versenysport a 10 km úszás, egy ironman, a ritmikus sportgimnasztika, egy Forma1 futam, a vízilabda, kalapácsvetés, maratonfutás stb?
Kicsit furán hangzik, mert ezzel "beárazod" a többi olyan sportot, amit soha nem űztél, csak mert fociztál.
Mint mondtam népszerű... egyébként úsztam és vízilabdáztam is kisebb koromba, foci után kéziztem full amatőr szinten és ha választhatok, ha megengeded, akkor ezek közül kössz messze a foci terheli legjobban a testem, szívem...
Nyilván lehet találni terhelőbb sportot, de ne térjünk el a tárgytól, mert az fontosabb hogy egy oltári baromság, h a foci az heti 2x10km futás és kistesója vagy akárkije megcsinálja ugyanezt valakinek, mert akkor hajrá :D Ez mondanivalóm lényege...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.07. 13:23:58

davi10 írta:
2024.07.07. 11:18:07
gránit írta:
2024.07.07. 10:59:51
. Heti kétszer 10 km-t futni, ezt még egy amatőr is meg tudja csinálni. Ezt még az enyhén túlsúlyos tesóm is meg tudja csinálni.
Az lehet, csak ugye a foci nem csak abból áll, hogy 90 perc alatt meg kell valahogy tenni 10 km-t.
Folyamatosan olyan sportokkal megy a hasonlítgatás, ahol meccs közbe ki lehet ülni, aztán visszajösz, nem igazán játszanak végig teljes meccsejet az hokiban, nflb-ben. A fociban nincs korlátlan csere, nyaranta van 2x1 perces ivószünet.

Eljátszhatjuk a keményet a fotelből, de a heti 2 meccs, hét közben edzésekkel, utazással, mindennel igenis lehet sok. Pláne, ha 10 játékosból 9 ezt mondja.
Azért nem csak ennyiből áll egy focista élete.
Mondjuk lehet ennyit is, és le lehet nyilatkozni, hogy ilyen a testalkatom, mikor az ember mémmé válik, azután este lehet cigizni és sörözni. :)
És lehet úgy, mint CR7, Pepe, vagy ahogy Kounde is nyilatkozta, hogy megtérül a sok belefektetett munka és edzés.
A 16-21 éves kor között széthajtani a növésben lévő szervezetet, vagy izomzatot kiépíteni, hogy utána minden szalag nyúljon és szakadjon, az akkor sem normális, szerintem.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 12:38:42

A kettővel korábbi hozzászólásról csak annyit, hogy kimeríti a focistákról alkotott általános társadalmi véleményt, vagy Hofi Géza egyébként helytálló tréfálkozásait. "Focisták vagytok, nem kéne futnotok?" "De hát akkor elfáradunk!" Az objektivitás kedvéért, messze nem a legmegterhelőbb sportág, még a nézettebb sportágak közül sem. Javaslom Kemény Dénes nyilatkozatát ezzel kapcsolatban. Vannak sportágak, amelyekben a napi 10 km futás csak kiegészítés. Egyetlen könnyűatlétát nem hallottam amiatt panaszkodni, mert neki sokat kell futnia. Pedig sokkal többet futnak, mint a labdarúgók. De igazából még csak nem is a labdarúgók panaszodnak igazán. A klubvilágkupa ellen sem volt semmi komolyabb felhördülés vagy olyan szintű kiállás, mint az amerikai fociban a meccsszámok növelése ellen. Inkább szurkolók panaszkodnak, akik más sportágakat talán kevésbé ismernek.

Ami Pedrit illeti, már régóta gondolkodnunk kell szerintem azon, hogy érdemes-e őt tovább erőltetni. A posztján mindenképpen egy erős állományt kell fenntartani, már csak azért is, mert a játékunkban kulcsfontosságú poszt. De ott talán még meg is vagyunk Fermínnel, Gündogannal, Raphinhával. Én Torrét is visszahoznám mélységnek.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.07. 12:36:37

Barcahun írta:
Erre csak annyit tudok mondani szomorú és érvelni se akarok messze mennyire ez a legmegterhelőbb versenysport a népszerűek közül, mert vlsz úgy is mindegy :roll:
Csak egy rövid kérdés:
Ha fociztál, honnan van neked elképzelésed mennyire megterhelő versenysport a 10 km úszás, egy ironman, a ritmikus sportgimnasztika, egy Forma1 futam, a vízilabda, kalapácsvetés, maratonfutás stb?
Kicsit furán hangzik, mert ezzel "beárazod" a többi olyan sportot, amit soha nem űztél, csak mert fociztál.
Barcahun
Capitá del Barça

Én fociztam NB2be (bemutatkoztam maradjunk annyiba) :D
Mindig megrémít mennyire inkompetens emberek alkotnak véleményt a fociról, az oké, hogy taktikailag nem értik, vagy fikázzák Pedrit és Yamalt és annyit nem vezsnek észre miután lecserélik őket vége a játéknak...

De hogy azt gondolják emberek h a Foci egy sima sportág, és heti 2x 10km kell futni :D ilyenkor nem bánom nem jött össze a dolog, ilyeneket olvasnék tuti elmenne a maradék kedvem is a focitól a pályán, h ilyen embereknek bizonyítsak.

gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 11:35:34

davi10 írta:
gránit írta:
. Heti kétszer 10 km-t futni, ezt még egy amatőr is meg tudja csinálni. Ezt még az enyhén túlsúlyos tesóm is meg tudja csinálni.
Az lehet, csak ugye a foci nem csak abból áll, hogy 90 perc alatt meg kell valahogy tenni 10 km-t.
Folyamatosan olyan sportokkal megy a hasonlítgatás, ahol meccs közbe ki lehet ülni, aztán visszajösz, nem igazán játszanak végig teljes meccsejet az hokiban, nflb-ben. A fociban nincs korlátlan csere, nyaranta van 2x1 perces ivószünet.

Eljátszhatjuk a keményet a fotelből, de a heti 2 meccs, hét közben edzésekkel, utazással, mindennel igenis lehet sok. Pláne, ha 10 játékosból 9 ezt mondja.
Ezek az összehasonlítások a labdarúgók számára még hízelgőek is. Az NHL-ben vagy az NBA-ban sokkal többet utaznak, mint az európai focisták. Ott egyik napról a másikra játszanak New Yorkban, aztán Los Angeles-ben. A hoki sokkal de sokkal sérülésveszélyesebb, mint a labdarúgás. Ott teljesen természetes, hogy törött testrészekkel játszanak, egy-egy törött ujj gyakorlatilag nem téma. Szokták is mondani, hogy a labdarúgók ahhoz ragaszkodnak, hogy lesérültek. A hokisok meg ahhoz, hogy nem. Számtalanszor láttam, hogy az edző kiülteti a játékosát, mert lesérült, és a játékos maga ellenkezik, hogy nem, dehogy, nincs nekem semmi bajom.

Heti rendszerességgel látok 40 km-es teljesítménytúrákon visszeres öregembereket. Nekem a labdarúgók nyavalygása fotelból vagy azon kívül, nem tűnik hitelesnek. Amit a sorcserékről írtál, nagyon igaz. Senki nem tiltja, hogy a labdarúgásban is 40 fős keretekkel játszanak, és mondjuk tízpercenként sort cseréljenek. Még a 80 perces meccsekkel is egyetértenék, mert a mai világban, amikor 10 percenként más és más videókra kattintgatunk, egyre kevesebben hajlandók két órára leülni megnézni egy meccset, és csak arra koncentrálni. A sakk is egyre inkább a játékidő rövidülése felé vette az irányt, és sokkal népszerűbb és nézettebb is így, az említett ok miatt. Azzal teljesen egyetértenék, ha valamivel csökkentenék a játékidőt (ez amúgy a gyengébb csapatoknak kedvezne, rövidebb időt kellene kihúzniuk), bővebb keretekkel játszanának, és korlátlanul lehetne cserélni. Ezek mind működőképes dolgok. Ami szerintem nem működik, ha egy profi sportoló amiatt nyavalyog, mert le kell futnia 10 km-t. Ezt még lelkes amatőrök is meg tudják csinálni, még a kevésbé lelkesek is.
davi10
Llegenda del Barça

gránit írta:

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése