Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.13. 16:15:19

palesz77 írta:
ZBarca írta:Itt látható a Sevilla 4. gólja. Talán tényleg hibázott, mert ha bentmaradt volna a kapuban, akkor nagy valószínüséggel kivédte volna.
Hogy védte volna azt ki? 3 m-ről lőhette tök üresen a csávó, azért lőtte gyengébben középre, mert üres kapu lévén biztosra ment. Ha MAtS nem dől el, akkor beveri izomból a rövidre úgy, hogy a kezét se tudja felemelni.
Ha MAtS nem dőlt volna el, akkor fogni tudta volna a rövidet, ahova ugye a Sevillás belőtte. De hogy tényleg berúgta volna-e azt már soha nem tudjuk meg. :D
palesz77 írta:
ZBarca írta:Akkor miért nem áll középre? Mindenkét oldal ugyanakkora távolságra van így és nem kell annyira aggódni, hogy eléri-e.
Akkor kb semmit nem fogna meg.. :D A hosszúba amúgy általában úgy szokták lőni, hogy kívülről csavarodik, így sokkal nehezebb arra odaérni, ezért is helyezkednek a hosszúra a kapusok szerintem. Ismét csak laikusként mondom, de Messinél is láthatjuk, hogy javarészt közük sincs azokhoz a labdákhoz, amiket jobblábas szögből teker kapura, és a kapufa felől csavarodnak befele.
Lehet, hogy így van, tényleg nem sokat konyítok a poszthoz. :D Bár szerintem lenne esélye elérni, de Ők tudják, hogy hogyan kell helyezkedni.
palesz77 írta:
ZBarca írta:Az pedig kicsit engem is idegesít, hogy nem igen látjuk bravúrokat bemutatni, bár védelmére legyen szólva, hogy a csapatvédekezésünk nagyszerű volt az előző szezonban, az előszezonban pedig az egész csapat gyengébben játszott, a megszokottnál így Ő is.
Előző szezonban Bl-ben volt nem egy bravúrja, ezen a meccsen a 100%-osan kiszolgáltatott szitukból egyet se tudott megfogni, szerintem ez azért nem akkora bűn.. Persze én is örültem volna, ha valami fennakad rajta, de hogy őt nem venném elő egyik meccsünk után sem eddig, az biztos.
Most nekem hirtelen a Bayern elleni bravúrjai, a City ellen kivédett 11-ese és a PSG elleni nagy védése jut eszembe. De biztos volt még több is, csak most nem ugrik be. :D

Azt meg én is aláírom, hogy eddig szinte hiba nélkül hozta le a meccseket és a legutolsók között lehetne hibáztatni egy-egy vereségért, kivéve, ha esetleg egy hibája miatt kapnánk gólt.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.13. 15:45:24

Az nem lefagyás, mikor a szabadrúgásnál nem vetődött el. Nem helyezkedett rosszul, pont ott kell állniamert a hosszú nincs "levédve" így könnyebben és erősebben tudják lőni. Meg lehet figyelni, hogy amikor nem tudják elcsavarni a sorfal fölött a kapusok legalább 80%-ban védik ezeket. Banega szabadrúgásánal ráadásul az utolsó pillanatban látta meg a labdát, ilyenkor a súlypont a másik lábon van (a kezét tudta volna max felemelni), távolabbról ezekre rá lehet vetődni, egyes esetekben védeni is. Mondjuk azt nem értem a sorfal miért nem ugrott fel. Beto-nak ebből a szempontból annyival volt "könnyebb" hogy lágyabb volt a szabi, több időt töltött a levegőben a labda és annyira le tudta reagálni hogy mozdul rá, de így sem volt esélye.
A második gólnál esélye nem volt, 4-5 méterről 1 vs 1-ben volt, az utolsó gólnál kivetődött de nem érte el, talán ha egy fél másodperccel hamarabb reagál meg léehetett volna, de itt elő lehet venni legalább annyira Alvest, aki rosszul fogta az emberét és végignézte ahogy elgurul előtte a labda.

Nem akarom védeni a németet, de igazából úgy kapott 4 gólt, hogy igazán egyikről sem tehetett.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.13. 15:16:03

ZBarca írta:Akkor miért nem áll középre? Mindenkét oldal ugyanakkora távolságra van így és nem kell annyira aggódni, hogy eléri-e.
Akkor kb semmit nem fogna meg.. :D A hosszúba amúgy általában úgy szokták lőni, hogy kívülről csavarodik, így sokkal nehezebb arra odaérni, ezért is helyezkednek a hosszúra a kapusok szerintem. Ismét csak laikusként mondom, de Messinél is láthatjuk, hogy javarészt közük sincs azokhoz a labdákhoz, amiket jobblábas szögből teker kapura, és a kapufa felől csavarodnak befele.
mess2009 írta:igen, nem szégyellem: nekem is jobban esne azt látni, hogy legalább megpróbálta...lásd a Sevilla kapusát ugyanezekben a szituációkban...(nem kell oktatni: az eredmény ezúttal u. az de legalább annak volt némi esélye.
Hát ezt meg embere válogatja, látványra jobb ha repül persze, olyan, mint egy teljesen felesleges sprint egy láthatóan hosszú labdáért, ezekkel be lehet lopni magát a drukkerek szívébe. De engem nem zavar, hogy nem ugrál ha nem kell, láthattuk Valdes is mibe sérült bele anno, nem kell a felesleges kockázat szerintem - Sevilla kapusát is rossz volt nézni ahogy beleakadt a hálóba a látványos repülése után. Ha lett volna esélye, hidd el, ugrott volna.
mess2009 írta:valamelyik előkészületin is volt egyébként egy hasonló lefagyása, akkor a kapufa mentett...
Az nem lefagyás, elindul a másik irányba, és nem tudja visszatenni a súlypontját, így olyan mintha csak állna egy helyben - nézd meg, hátsó kamerából még jobban látszik. Csinált ilyet felkészülés alatt De Gea is ellenünk, de ilyenre millió plusz egy példa van a meccseken, hülyén néz ki valóban, de ez van, Bravo is egész biztos csinált már ilyet - nem emlékszem én sem minden mozdulatára, de egy évben számtalan ilyen szitu van -, max azt pont megúsztuk.

szerk.: Most újraolvasva látom, hogy nem is erre gondoltál, de már kerestem videókat hozzá, nem akarom kitörölni, úgyis volt róla szó régebben is már. :D
ZBarca írta:Itt látható a Sevilla 4. gólja. Talán tényleg hibázott, mert ha bentmaradt volna a kapuban, akkor nagy valószínüséggel kivédte volna.
Hogy védte volna azt ki? 3 m-ről lőhette tök üresen a csávó, azért lőtte gyengébben középre, mert üres kapu lévén biztosra ment. Ha MAtS nem dől el, akkor beveri izomból a rövidre úgy, hogy a kezét se tudja felemelni. Mondjuk ha nem fekszik el, akkor tuti megkapta volna, hogy meg se próbálta kiütni a beadást, mint a PSG ellen - ott engem is zavart, itt nem tehet róla, hogy ez bement, Matuidi bemutatta mi lett volna, ha talpon marad. Ezeket a laposan középre tett labdákat meg rohadt nehéz kiütni, most Villarreal elleni meccsünkről kerestem egy helyzetet, amire rosszul emlékeztem, de pont ott is volt egy ilyen elfekvős szituja Bravonak. Gondolom ezt tanítják nekik, hogy meg kell próbálni, hátha elérik, de ha ilyen közelről jön laposan és erősen egy beadás, nincs sok esélyük, Claudio előtt is elszállt a labda, és ha jön valaki a hosszún, akkor simán bemegy, nem rajta múlt.
ZBarca írta:Az pedig kicsit engem is idegesít, hogy nem igen látjuk bravúrokat bemutatni, bár védelmére legyen szólva, hogy a csapatvédekezésünk nagyszerű volt az előző szezonban, az előszezonban pedig az egész csapat gyengébben játszott, a megszokottnál így Ő is.
Előző szezonban Bl-ben volt nem egy bravúrja, ezen a meccsen a 100%-osan kiszolgáltatott szitukból egyet se tudott megfogni, szerintem ez azért nem akkora bűn.. Persze én is örültem volna, ha valami fennakad rajta, de hogy őt nem venném elő egyik meccsünk után sem eddig, az biztos.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.13. 13:45:19

palesz77 írta:...
Igazad lehet, ha egy játékos mondjuk kilövi a felsőt, azt nem igen lehet védeni.
recrea írta:Szerintem ez a tökeletes szabadrúgás volt, jobban rúgta, mint Messi az elsőt.
A mondat első részével egyetértek, (a második viszont összetörte a szívemet. :cry: :mrgreen: :lol: )
recrea írta:Kapusént meg sem mozdulnék a sorfal mögé, ha beveri a rövidbe, megérdemli, hosszúba kapni gáz.
Akkor miért nem áll középre? Mindenkét oldal ugyanakkora távolságra van így és nem kell annyira aggódni, hogy eléri-e.
mess2009 írta:igen, nem szégyellem: nekem is jobban esne azt látni, hogy legalább megpróbálta...lásd a Sevilla kapusát ugyanezekben a szituációkban...(nem kell oktatni: az eredmény ezúttal u. az de legalább annak volt némi esélye.) valamelyik előkészületin is volt egyébként egy hasonló lefagyása, akkor a kapufa mentett...
annyira tudjátok nyomni pl. Mathieu esetében, hogy rosszul helyezkedett...?! arra semmi sansz, hogy a német is rosszul helyezkedik? pl azthiszem a negyedik gólnál kivetődött a beadásra de rosszul ! ha megfogja nincs gól.
az az érzésem kissé könnyen adjátok, hogy a gólokról nem tehetett....akkor legalább: egyetlen különleges, vagy bravúros megmozdulása sem akadt , miközben négyet beszedett...
A kiemelt részekkel 100%-ban egyetértek. Azzal viszont nem, hogy rosszul helyezkedett volna bármikor. Itt látható a Sevilla 4. gólja. Talán tényleg hibázott, mert ha bentmaradt volna a kapuban, akkor nagy valószínüséggel kivédte volna.

Az pedig kicsit engem is idegesít, hogy nem igen látjuk bravúrokat bemutatni, bár védelmére legyen szólva, hogy a csapatvédekezésünk nagyszerű volt az előző szezonban, az előszezonban pedig az egész csapat gyengébben játszott, a megszokottnál így Ő is.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.13. 13:31:07

a 4. gól előtt immobile beadását mondju ki lehetett volna paskolni, de sztem a többi gólban abszolút nem volt benne
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.13. 12:49:56

palesz77 írta:
ZBarca írta:Sokszor van olyan, mint pl a Sevilla első góljánál, hogy nem mozdul meg, hanem lefagyva nézi a labdát. ... de nem értem, miért nem tudna ilyenkor elvetődni
Látja gondolom, hogy nem érné el, ezért nem is ugrik - vagy szimplán elindult a másik irányba épp, és nem érne vissza, mint a Fio ellen az egyiknél. Sokszor van ilyen szerintem, hogy egy szabadra rá se mozdul a kapus, annyira esélytelennek érzi - pl, pl. Persze nekünk lehet jobban esne, ha ugrana egy nagyot a semmiért, de igazából szerintem nincs ezzel baj, legalább nincs benne a sérülésveszély egy felesleges mozdulatban, ha meg esetleg kapufáról kipattan a labda, akkor könnyebben tud rá reagálni, mintha a földön fetrengene épp.

Hozzátenném én sem védtem soha, csak hobbifocin, akkor is pocsékul, szóval ez csak "külsős" vélemény.. :D
igen, nem szégyellem: nekem is jobban esne azt látni, hogy legalább megpróbálta...lásd a Sevilla kapusát ugyanezekben a szituációkban...(nem kell oktatni: az eredmény ezúttal u. az de legalább annak volt némi esélye.) valamelyik előkészületin is volt egyébként egy hasonló lefagyása, akkor a kapufa mentett...
annyira tudjátok nyomni pl. Mathieu esetében, hogy rosszul helyezkedett...?! arra semmi sansz, hogy a német is rosszul helyezkedik? pl azthiszem a negyedik gólnál kivetődött a beadásra de rosszul ! ha megfogja nincs gól.
az az érzésem kissé könnyen adjátok, hogy a gólokról nem tehetett....akkor legalább: egyetlen különleges, vagy bravúros megmozdulása sem akadt , miközben négyet beszedett...
recrea
Llegenda del Barça

2015.08.13. 12:37:25

Szerintem ez a tökeletes szabadrúgás volt, jobban rúgta, mint Messi az elsőt.

Nagyjából az ötös vonalán lehet a labda, mire észreveszi, aztán kellene reagálni. Kapusént meg sem mozdulnék a sorfal mögé, ha beveri a rövidbe, megérdemli, hosszúba kapni gáz.
palesz77

2015.08.13. 11:13:18

ZBarca írta:Sokszor van olyan, mint pl a Sevilla első góljánál, hogy nem mozdul meg, hanem lefagyva nézi a labdát. ... de nem értem, miért nem tudna ilyenkor elvetődni
Látja gondolom, hogy nem érné el, ezért nem is ugrik - vagy szimplán elindult a másik irányba épp, és nem érne vissza, mint a Fio ellen az egyiknél. Sokszor van ilyen szerintem, hogy egy szabadra rá se mozdul a kapus, annyira esélytelennek érzi - pl, pl. Persze nekünk lehet jobban esne, ha ugrana egy nagyot a semmiért, de igazából szerintem nincs ezzel baj, legalább nincs benne a sérülésveszély egy felesleges mozdulatban, ha meg esetleg kapufáról kipattan a labda, akkor könnyebben tud rá reagálni, mintha a földön fetrengene épp.

Hozzátenném én sem védtem soha, csak hobbifocin, akkor is pocsékul, szóval ez csak "külsős" vélemény.. :D
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.13. 10:55:43

Először is szeretném leszögezni, hogy nem okolom őt azért a 4 gólért, amit kapott, nem is hibázott egyiknél sem. De egy dolgot nem értek. Sokszor van olyan, mint pl a Sevilla első góljánál, hogy nem mozdul meg, hanem lefagyva nézi a labdát. Megjegyzem nem igazán szoktam beállni a kapuba, ezért szóljatok, ha valami hülyeséget írok :D , de nem értem, miért nem tudna ilyenkor elvetődni. A hosszabbításban is volt egy jelenet, mikor egy sevillai játékos zavartalanul fejelhetett a kapunk előtt, szerencsére nem ment be. MAtS akkor is csak figyelte a labdát, bár ha bement volna, az a védők hibája lett volna, amiért nem fogta senki sem.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.08.03. 15:59:59

Chino írta:
kanty írta:Elég sokat jött ma ki, néha indokolatlanul is - úgy látszik ez a német trend jelenleg. Amúgy meglepne, ha saját szakállára csinálná ezeket, biztos edzői kérés, de azért lehetett volna baj belőle, annak ellenére, hogy lábbal eléggé magabiztos.
Azért többségében indokolt volt a kijövetele, még akkor is ha egy-két alkalommal nem sült el teljesen jól. Nagyon feltoltuk a védekezést és a Fiorentina rengetegszer fellőtte vaktában a labdát, amiből többször szinte egyedül vihették volna MAtS-ra, mert Piqué-ék a sebességük miatt nem tudták levédekezni, így ez volt az egyetlen megoldás. Ezért is állt sokszor távolabb a kaputól, már-már söprögető pozícióban. Az már más kérdés, hogy volt olyan eset, amikor nem oldotta meg rendesen. Ugyanakkor többnyire ez volt a legjobb megoldás, hiába kockázatos.
Persze, értem és egyet is értek ezzel. De amúgy már az előző szezonban is megfigyelhető volt, hogy szeret kijönni a kapuból, persze mondom ezzel nincs gond, ha nem csinál hülyeséget.
Ez azért laza volt :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.03. 13:19:31

kanty írta:Elég sokat jött ma ki, néha indokolatlanul is - úgy látszik ez a német trend jelenleg. Amúgy meglepne, ha saját szakállára csinálná ezeket, biztos edzői kérés, de azért lehetett volna baj belőle, annak ellenére, hogy lábbal eléggé magabiztos.
Azért többségében indokolt volt a kijövetele, még akkor is ha egy-két alkalommal nem sült el teljesen jól. Nagyon feltoltuk a védekezést és a Fiorentina rengetegszer fellőtte vaktában a labdát, amiből többször szinte egyedül vihették volna MAtS-ra, mert Piqué-ék a sebességük miatt nem tudták levédekezni, így ez volt az egyetlen megoldás. Ezért is állt sokszor távolabb a kaputól, már-már söprögető pozícióban. Az már más kérdés, hogy volt olyan eset, amikor nem oldotta meg rendesen. Ugyanakkor többnyire ez volt a legjobb megoldás, hiába kockázatos.
Forca Barca!!!!
kanty
Llegenda del Barça

2015.08.02. 23:06:07

Elég sokat jött ma ki, néha indokolatlanul is - úgy látszik ez a német trend jelenleg. Amúgy meglepne, ha saját szakállára csinálná ezeket, biztos edzői kérés, de azért lehetett volna baj belőle, annak ellenére, hogy lábbal eléggé magabiztos.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.26. 00:36:49

TerStegen1 írta:Masip az előző meccsen még is 70 percet kapott, de tényleg hagyjuk inkább
Alfa megelőzött, de MAtS később kezdte meg a felkészülést, gondolom, azért nem játszott a legutóbbi meccsen, de úgysem ez a felkészülési szezon fogja eldönteni, hogy ő, vagy Bravo lesz az első számú kapusunk szerintem.
Messias2
Director del Fútbol

2015.07.26. 00:24:55

Szerintem nem volt ezzel gond, h lekapta félidőben. Sokkal jobban bosszant egy másik csere. :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.26. 00:24:15

TerStegen1:

Azt is vedd figyelembe , hogy MaTs később kezdte az edzéseket mint a keret többi tagja és ugye az U21-es VB ( vagy EB erre már nem emlékszem :oops: ) miatt jóval rövidebb ideig tudott pihenni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77

2015.07.26. 00:21:39

S.Agüero írta:No problemo, de tavaly is láthattad, hogy félidőnként cseréltük a kapusokat.
Tavaly 1-1 meccset védett végig mindenki ha jól rémlik - max Gampert nem -, nem félidőben cserélgetett Lucho.
TerStegen1
Barça B

2015.07.26. 00:20:41

Masip az előző meccsen még is 70 percet kapott, de tényleg hagyjuk inkább
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TerStegen1 2015.07.26. 00:21:42-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.26. 00:19:01

TerStegen1 írta:Én kérek elnézést hogy mertem ma fórumozni.

Nem tudom, mire számítottál egy ilyen kérdés után, tavaly is játszatta LE mind a három kapusunkat, csak aztán MAtS lesérült, ha jól emlékszem.
[/quote]
No problemo, de tavaly is láthattad, hogy félidőnként cseréltük a kapusokat. :)

Peace.
TerStegen1
Barça B

2015.07.26. 00:17:41

Én kérek elnézést hogy mertem ma fórumozni.

Nem tudom, mire számítottál egy ilyen kérdés után, tavaly is játszatta LE mind a három kapusunkat, csak aztán MAtS lesérült, ha jól emlékszem.[/quote]
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.26. 00:15:01

TerStegen1 írta:Bocs menő :lol: azt hittem ez egy fórum,ahol normálisan meg lehet beszélni az adott témát,kérdéseket.Visszatérve, ha megnéznéd más csapatokban is többet játszanak az élkapusok,mint a tartalékok,ha felkészülési,ha nem.
Pl tavaly is többet játszott Bravo,és Ter Stegen is.
:?: Odamondtad.

Nem tudom, mire számítottál egy ilyen kérdés után, tavaly is játszatta LE mind a három kapusunkat, csak aztán MAtS lesérült, ha jól emlékszem.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.26. 00:13:02

TerStegen1 írta:képzeld el, nem az első.. Lehet több mecset láttam,mint te a 17 éves fejeddel..
Hát matyi be lettél oltva de rendesen :lol: :mrgreen:

Vigyázni kell azokkal akiknek a felhasználó neve egy játékos neve :mrgreen:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77

2015.07.26. 00:12:47

TerStegen1 írta:Miért csak 45 perc jut a srácnak? elvégre ő lenne az első számú kapus, nem Masip... :(
Miért jött be Gumbau? :D Hasonló rejtély.. Lucho így látta jónak, gondolom esélyt akar adni a többi kapusnak is.
TerStegen1
Barça B

2015.07.26. 00:10:49

Bocs menő :lol: azt hittem ez egy fórum,ahol normálisan meg lehet beszélni az adott témát,kérdéseket.Visszatérve, ha megnéznéd más csapatokban is többet játszanak az élkapusok,mint a tartalékok,ha felkészülési,ha nem.
Pl tavaly is többet játszott Bravo,és Ter Stegen is.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.26. 00:06:03

képzeld el, nem az első.. Lehet több mecset láttam,mint te a 17 éves fejeddel..
=D>

Akkor minek kérded? :wink:

Kép
:mrgreen:
TerStegen1
Barça B

2015.07.26. 00:02:00

képzeld el, nem az első.. Lehet több mecset láttam,mint te a 17 éves fejeddel..

S.Agüero írta:
TerStegen1 írta:Miért csak 45 perc jut a srácnak? elvégre ő lenne az első számú kapus, nem Masip... :(
Mert mondjuk felkészülési szezon van, ez mindig így szokott lenni. Bár ha ez az első, amit végignézel, akkor érthető.
Válasz küldése