Áthozom ide.
bence0330 írta: ↑2024.11.28. 13:36:29
Chino írta: ↑2024.11.28. 12:59:34
Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.
A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Korrekt az a játékperc, amit írtam (azért írtam kb-t, mert a hosszabbításokat nem akarom percenként átszámolni). Amelyik meccsen beállt, gólokat kaptunk, amelyiken kezdett, gólokat kaptunk, és kevesebb gólt is lőttünk, sőt, ahol kezdett, ott az egész középpályánk egy 0 volt, ahol nem is lehetett miről beszélni. Az nem segíti, hogy Pedrit raktuk el onnan, ergo hozzá hasonlítjuk, mert úgy még nagyobb a kontraszt, de ha ő nem volt a pályán, meccsek óta nem kaptunk gólt. Ez tény. Hogy ez nem hosszú minta, persze, erre nem lehet alapozni önmagában, de szerintem stimmel, mert pont ezt látod a pályán is szemre.
Nem emberhátrányban állt be, utána lett emberhátrány. Amit nyilván nem lehet ráfogni, ez Flick hibája volt, Casadót kellett volna sárgával levinni, de szerintem 1-2%-ban azért ő is felelős. Ha átjáróházzá válik a kp (így történt, mint vele általában is), akkor megnövekedik az esélye annak, hogy valakinek taktikai faultot kell összehoznia. De ez még hagyján, ez csak 1-2%-ban a hibája, nagyon közvetetten, nem akarok igazságtalan lenni. Kiállították Casadót. És? Simán ki kell védekezni 10 perc alatt egy 2 gólos előnyt. Nézd meg, miket művelt a góloknál. Álldogál, és nézelődik. Mint aki nem is a csapat tagja. Én kizártnak tartom, hogy emberhátrányban is bukunk, ha nem ő van a pályán. Hamarabb vinném hátra nála a kp-ra ilyen necces szituban Lewyt vagy Raphinhát, Fermínt, bárkit, ők legalább igyekeznek, max hibáznak. Frenkie hibázik, és nem is kapar. Jelenleg teljesen zéró amit adni tud. Ennél biztos lesz jobb, de jelenleg ez GM alatti szint. Kb egy színvonalon vannak, de a srác kapar, még a hibái is néha ebből adódnak. Nálam hátulról a legrosszabb játékosok idén (eddigiek alapján): Frenkie, Ferrán, GM, ebben a sorrendben.
Casadó meg Koundé sem véletlenül hibáztak a szezonban kb először. Az erőnk eddig a struktúrában volt, a tökéletesen összeállt Pedri-Casado-val tutik voltunk, a védelmünk is erősebb volt, jobb volt a szűrés, mindenki tudja, mit csinál és hol csinálja, a vonalainkat is könnyebb volt les ellen felhúzni, semmi másra nem kellett figyelni. DJ beáll, és teljesen, de nem túlzok, teljesen összeomlik a rendszer. Teljesen fejetlenség, mindenki elcsúszik, valaki próbálja épp az ő aktuális hülyeségét korrigálni, vagy mögötte a lyukat, amit ő nem hajlandó befutni, és dominószerűen dől az egész. És ha valakinek nincs tiszta kép a fejében a csapat szempontjából, több dolgon kell filóznia, és jobb eséllyel csúszik be a hiba - lásd jelenlegi Reál, na ott senki nem érti, mi a dolga jelenleg. Látszik is. Na nálunk Frenkie-vel ugyanez a fejetlenség van.
Ugyanezt írhatnánk pl. Ferminre is, ha így állítjuk fel a statot, abszolút megfelel számoknak . A Celta elleni első gólért pedig Koundén kívül nincs felelős. Ha mellette még kilenc másik 10 éves gyerek játszik, abból akkor sem szabad gólt kapni. Nem védem de Jongot, de nehogy már azt a gólt is rá kenjük.
Nyilván előfordul az ilyen, nem is akarom ráhúzni a vízes lepedőt Koundéra, mert alapvetően nagyon magas szinten teljesít ahogy Casádóra sem. Szerintem inkább a rutin hiánya okozta. Távol a kaputól, még mellette ott volt Fort is, a többi Celta játékos több méteres lesen, nem volt közvetlen gólveszély, hogy sárgával lerántson embert. Ennek ellenére ki kellett volna védekezni. Mregkockáztatom de Jonggal vagy nélküle 10-ből nyolc-kilenc alkalommal sikerül is, ahogy Koundé is szökőévente követ el ekkora bakit.
Ez nem azt jelenti, hogy ott a kezdőben a helye vagy szorosan Casádó/Pedri mögött, csak ez a pályán nyújtott teljesítménye alapján állapítható meg és nem ilyen stat alapján. Mert akkor az is megállja a helyét, hogy a két legdurvább meccsünkön akkor nem kaptunk gólt, amikor ő volt fent a pályán pedig egy-egy félidőt játszott. (jó, a Bayern ellen kicsit kevesebbet). Az összképen ugyanúgy nem változtat.
bence0330 írta: ↑2024.11.28. 13:36:29
10-est én is csak azért mondtam, mert ott nem tudna elrontani egy egész meccset, ha már muszáj valahová tenni (remélem nem lesz az), akkor ott okozná a legkevesebb kárt.
És ő keresi a legtöbbet a csapatban, és ő a csk. Utóbbi pont 2-0-nál emberhátrányban számít, ha valamikor, ilyenkor kell összekovácsolni a csapatot. Na azt várhatjuk tőle. Az egész keretben mindenki alkalmasabb lenne rá.
Chris szerintem nem kérdés, hogy előtte lesz, ha egészséges lesz, és nem ő lesz a kezdő hátvéd.
gránit írta: ↑2024.11.28. 13:20:05
Abban pedig biztos vagyok, hogy jó 30 millióért el tudnánk adni de Jongot. Óriási a hájp körülötte, bármelyik menőbb holland csapatra rá tudnánk sózni, de Angliában is hemzsegnek a dilettáns menedzserek és tulajdonosok.
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Az, hogy ő a csk az a csapat hibája, ha ez hiba. Nem magát nevezte ki második számúnak. Kicsit sok mindent akarunk már ráhúzni.
Nem vagyok biztos benne, hogy Chris előtte lesz, sőt abban sem hogy a dán fog a kp-n játszani. Új edzőnél ezt nem lehet tudni. Egy Gerard Martint sem hittük, hogy beáldoz mikor van mellette jobb oőpció, vagy hogy folytatja a Ferrán szerelmet. Emiatt én nagyon óvatos vagyok az ilyenekkel. Ha már egy ideje konstansan látszik, akkor nyugszom meg.
A neve miatt még biztosan fizetnek érte, főleg egy MU, azzal együtt, hogy korábban bizonyította, hogy egy jó képességű játékos. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy másik klubban pedig nagyon feljavul (mondjuk a MU-nál ez általában fordítva szokott lenni). A környezet sem igazán ideális már neki, kedden is fütyülték a beállásakor, ha ehhez hozzávesszük, hogy megeshet, hogy epizódszereplővé válik választhatja ő is a távozást nyáron.