Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.02. 16:31:13

LG írta:
2024.12.02. 13:56:01
Troym írta:
2024.12.02. 12:50:48
Gondolom pár hét és műtét, majd 3-4 hónap újabb kihagyás. Ez a szezon neki kuka így.
Ez a szezon? Inkább a barcás pályafutása. A legjobb lenne még télen rásózni valakire.
Direkt igyekeztem politikusan fogalmazni, mielőtt kiújul a mire és mennyire jó Frenkie téma :D

Szerintem nyáron lehet ingyen elengedni, kb ez látom legvalószínűbb kimenetelnek, mert senki (sem más csapat, sem mi) nem akarja a 20 milliós fizuját állni erre a "bokára" és teljesítményre, talán abba ő is belemenne, nekünk sincs igazán szükségünk rá és nem kell még egy évig fizetni, ő meg szerezhet magas aláírási pénzt valahol.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.02. 13:56:01

Troym írta:
Gondolom pár hét és műtét, majd 3-4 hónap újabb kihagyás. Ez a szezon neki kuka így.
Ez a szezon? Inkább a barcás pályafutása. A legjobb lenne még télen rásózni valakire.
Troym
Director del Fútbol

soadroli
Llegenda del Barça

2024.12.02. 12:18:01

de Jong still has pain in his ankle, and both in training and matches, he shows noticeable insecurity and excessive caution in duels. So, unless De Jong returns to 100%, his playing time will remain limited. [Diario Sport]
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 15:31:10

Áthozom ide.
bence0330 írta:
2024.11.28. 13:36:29
Chino írta:
2024.11.28. 12:59:34
Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.

A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.

Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Korrekt az a játékperc, amit írtam (azért írtam kb-t, mert a hosszabbításokat nem akarom percenként átszámolni). Amelyik meccsen beállt, gólokat kaptunk, amelyiken kezdett, gólokat kaptunk, és kevesebb gólt is lőttünk, sőt, ahol kezdett, ott az egész középpályánk egy 0 volt, ahol nem is lehetett miről beszélni. Az nem segíti, hogy Pedrit raktuk el onnan, ergo hozzá hasonlítjuk, mert úgy még nagyobb a kontraszt, de ha ő nem volt a pályán, meccsek óta nem kaptunk gólt. Ez tény. Hogy ez nem hosszú minta, persze, erre nem lehet alapozni önmagában, de szerintem stimmel, mert pont ezt látod a pályán is szemre.

Nem emberhátrányban állt be, utána lett emberhátrány. Amit nyilván nem lehet ráfogni, ez Flick hibája volt, Casadót kellett volna sárgával levinni, de szerintem 1-2%-ban azért ő is felelős. Ha átjáróházzá válik a kp (így történt, mint vele általában is), akkor megnövekedik az esélye annak, hogy valakinek taktikai faultot kell összehoznia. De ez még hagyján, ez csak 1-2%-ban a hibája, nagyon közvetetten, nem akarok igazságtalan lenni. Kiállították Casadót. És? Simán ki kell védekezni 10 perc alatt egy 2 gólos előnyt. Nézd meg, miket művelt a góloknál. Álldogál, és nézelődik. Mint aki nem is a csapat tagja. Én kizártnak tartom, hogy emberhátrányban is bukunk, ha nem ő van a pályán. Hamarabb vinném hátra nála a kp-ra ilyen necces szituban Lewyt vagy Raphinhát, Fermínt, bárkit, ők legalább igyekeznek, max hibáznak. Frenkie hibázik, és nem is kapar. Jelenleg teljesen zéró amit adni tud. Ennél biztos lesz jobb, de jelenleg ez GM alatti szint. Kb egy színvonalon vannak, de a srác kapar, még a hibái is néha ebből adódnak. Nálam hátulról a legrosszabb játékosok idén (eddigiek alapján): Frenkie, Ferrán, GM, ebben a sorrendben.

Casadó meg Koundé sem véletlenül hibáztak a szezonban kb először. Az erőnk eddig a struktúrában volt, a tökéletesen összeállt Pedri-Casado-val tutik voltunk, a védelmünk is erősebb volt, jobb volt a szűrés, mindenki tudja, mit csinál és hol csinálja, a vonalainkat is könnyebb volt les ellen felhúzni, semmi másra nem kellett figyelni. DJ beáll, és teljesen, de nem túlzok, teljesen összeomlik a rendszer. Teljesen fejetlenség, mindenki elcsúszik, valaki próbálja épp az ő aktuális hülyeségét korrigálni, vagy mögötte a lyukat, amit ő nem hajlandó befutni, és dominószerűen dől az egész. És ha valakinek nincs tiszta kép a fejében a csapat szempontjából, több dolgon kell filóznia, és jobb eséllyel csúszik be a hiba - lásd jelenlegi Reál, na ott senki nem érti, mi a dolga jelenleg. Látszik is. Na nálunk Frenkie-vel ugyanez a fejetlenség van.

Ugyanezt írhatnánk pl. Ferminre is, ha így állítjuk fel a statot, abszolút megfelel számoknak . A Celta elleni első gólért pedig Koundén kívül nincs felelős. Ha mellette még kilenc másik 10 éves gyerek játszik, abból akkor sem szabad gólt kapni. Nem védem de Jongot, de nehogy már azt a gólt is rá kenjük.
Nyilván előfordul az ilyen, nem is akarom ráhúzni a vízes lepedőt Koundéra, mert alapvetően nagyon magas szinten teljesít ahogy Casádóra sem. Szerintem inkább a rutin hiánya okozta. Távol a kaputól, még mellette ott volt Fort is, a többi Celta játékos több méteres lesen, nem volt közvetlen gólveszély, hogy sárgával lerántson embert. Ennek ellenére ki kellett volna védekezni. Mregkockáztatom de Jonggal vagy nélküle 10-ből nyolc-kilenc alkalommal sikerül is, ahogy Koundé is szökőévente követ el ekkora bakit.

Ez nem azt jelenti, hogy ott a kezdőben a helye vagy szorosan Casádó/Pedri mögött, csak ez a pályán nyújtott teljesítménye alapján állapítható meg és nem ilyen stat alapján. Mert akkor az is megállja a helyét, hogy a két legdurvább meccsünkön akkor nem kaptunk gólt, amikor ő volt fent a pályán pedig egy-egy félidőt játszott. (jó, a Bayern ellen kicsit kevesebbet). Az összképen ugyanúgy nem változtat.

bence0330 írta:
2024.11.28. 13:36:29
10-est én is csak azért mondtam, mert ott nem tudna elrontani egy egész meccset, ha már muszáj valahová tenni (remélem nem lesz az), akkor ott okozná a legkevesebb kárt.

És ő keresi a legtöbbet a csapatban, és ő a csk. Utóbbi pont 2-0-nál emberhátrányban számít, ha valamikor, ilyenkor kell összekovácsolni a csapatot. Na azt várhatjuk tőle. Az egész keretben mindenki alkalmasabb lenne rá.

Chris szerintem nem kérdés, hogy előtte lesz, ha egészséges lesz, és nem ő lesz a kezdő hátvéd.
gránit írta:
2024.11.28. 13:20:05
Abban pedig biztos vagyok, hogy jó 30 millióért el tudnánk adni de Jongot. Óriási a hájp körülötte, bármelyik menőbb holland csapatra rá tudnánk sózni, de Angliában is hemzsegnek a dilettáns menedzserek és tulajdonosok.
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Az, hogy ő a csk az a csapat hibája, ha ez hiba. Nem magát nevezte ki második számúnak. Kicsit sok mindent akarunk már ráhúzni.
Nem vagyok biztos benne, hogy Chris előtte lesz, sőt abban sem hogy a dán fog a kp-n játszani. Új edzőnél ezt nem lehet tudni. Egy Gerard Martint sem hittük, hogy beáldoz mikor van mellette jobb oőpció, vagy hogy folytatja a Ferrán szerelmet. Emiatt én nagyon óvatos vagyok az ilyenekkel. Ha már egy ideje konstansan látszik, akkor nyugszom meg.

A neve miatt még biztosan fizetnek érte, főleg egy MU, azzal együtt, hogy korábban bizonyította, hogy egy jó képességű játékos. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy másik klubban pedig nagyon feljavul (mondjuk a MU-nál ez általában fordítva szokott lenni). A környezet sem igazán ideális már neki, kedden is fütyülték a beállásakor, ha ehhez hozzávesszük, hogy megeshet, hogy epizódszereplővé válik választhatja ő is a távozást nyáron.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.28. 13:32:39

Tény, hogy a Celta második góljában benne volt, simán elvitték mellette a labdát. Az is igaz, hogy a visszatérése óta még nem nyerte vissza a formáját.
De azt feltételezni, hogy a pontvesztések miatta történtek, a győzelmekből viszont nem vette ki a részét, ugyanolyan badarság, mint hogy Xavi tönkretette a jövőt.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.28. 13:25:16

Peter írta:
2024.11.28. 13:16:55
gránit írta:
2024.11.24. 14:49:57
Viszont meg kell barátkoznunk a gondolattal,
Reméljük, hogy nem.
Max annyi, ha beküldi, tudni fogjuk, hogy akkor annak a meccsnek ennyi volt.
Sajnos én is ott tartok már vele kapcsolatban, hogy minél távolabb Barcelonától.
(pedig valamikor kedveltem vagy csak annó az öregek otthona közegben volt némi színfolt)
Érdekes játékot játszik. Nem reagál a hosszabbításos ajánlatainkra, szerintem arra vár, hogy elkezdjünk neki pitizni, és ne széthúzni akarjuk a giga fizetését, hanem még egy giga szerződéssel kínáljuk meg. Attól tartok, hogy bele fogunk menni, és megint palimadarak leszünk. Abban pedig biztos vagyok, hogy óriási lesz iránta az érdeklődés, ez pedig lehetőség a számunkra, amit vagy észreveszünk majd, vagy nem.

A Liverpool például vinné. Csak annyit kell elérni, hogy ő is menni akarjon. Fél év lelátó, és még pénzt is látunk belőle.

https://www.transfermarkt.com/latest-tr ... ews/445145
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.11.28. 13:33:00-kor.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.28. 13:16:55

Messa írta:
2024.11.28. 10:47:34
De Jonghoz képest még a 40 éves Modric is egy agilis, fordulékony középpályásnak tűnik jelenleg...
Elképesztő, de így van, Modric egy örökmozgó a hollandhoz képest és emiatt borzasztóan kilóg a jelenlegi csapatból.
gránit írta:
Viszont meg kell barátkoznunk a gondolattal,
Reméljük, hogy nem.
Max annyi, ha beküldi, tudni fogjuk, hogy akkor annak a meccsnek ennyi volt.
Sajnos én is ott tartok már vele kapcsolatban, hogy minél távolabb Barcelonától.
(pedig valamikor kedveltem vagy csak annó az öregek otthona közegben volt némi színfolt)
gránit írta:
2024.11.28. 13:20:05
de Angliában is hemzsegnek a dilettáns menedzserek és tulajdonosok.
Erre kellene rágyúrni egy kicsit az irodában odafent.... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.11.28. 13:25:24-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.28. 11:18:56

brazilfan írta:
2024.11.28. 10:39:15
A Brest ellen 5 perccel a vége előtt állt be, a Celta ellen a 75. percben. A Sociedad ellen és a Crvena Zvezda kezdő volt, az egyiken 1:0-ra kikaptunk, a másikon 5:2-re győztünk.
Én ezekből semmilyen következtetést nem tudok levonni.
A Brest ellen a végén állt be, és a középpályánk az elejétől az idei talán legjobb volt, de mindenképp az egyik legjobb. A Sociedad ellen kezdő volt, kikaptunk félpálya átlépése nélkül kb, 0 kp-val. A Zvezda ellen kezdő volt, akik vicc kategória, és akkor még asszem tökutolsók voltak, és még úgy is kaptunk gólt, és amúgy a lecserélése után soroztuk meg őket, az első félidő szenvedés volt egy szerb csapat ellen. A Celta ellen a 75. percben még 2-0 volt, mikor beállt, a vége 2-2 lett.

Nyilván kis minta, ez lehet csupa véletlen is, de pontosan így néz ki a meccset nézve is a dolog, és ha csak ebből indulok ki, akkor tisztán Frenkie a csapat gyengesége. Nyilván igazságtalanság lenne csak ebből kiindulni, de ez a pár meccs iszonyat élesen rajzolja ki a kontrasztot vele és nélküle, látványra, eredményben (főleg kapott oldalon), mindenben. Majdnem az összes gólt ezeken a meccseken akkor kaptuk, mikor pályán volt. 1 volt a Zvezda ellen a végén 5-1-nél, amit nem. A többi meccsen alig játszott, és mégis akkor kaptuk az összeset.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 10:55:42

ElBartimaeus írta:
2024.11.24. 16:09:16
LG írta:
2024.11.24. 11:56:30
Évek óta várjuk a 100 százalékos de Jong-ot, mindhiába. Mennyi esély kell még ennek az embernek. Sosem találta meg a helyét igazán, sérülékeny is. Addig kellene eladni amíg még láthatunk belőle valami pénzt. Felőlem akár már télen mehetne, hogy az árából hozzunk valakit. (Bár bevallom, ezt az 1:1-be vagyunk-e vagy nem témát én már nem tudom követni.)
Tavaly év elején az első sérüléséig elképesztő szintet hozott. Azóta tényleg árnyéka önmagának és jelenleg kicsit fölöslegesnek tűnik. Amikor becserélték, jutott eszembe, hogy ja, tényleg, ő is itt van. Ha megnézzük, Gavi mit tett le az asztalra ezen a meccsen, láthatjuk az ordító különbséget, hogy melyiknek van jelenleg helye a kezdő közelében. Sajnálom, mert nagyon jól játszott, de most sokan vannak előtte és ha nem esik ki 2-3 ember a középpályáról, nem hiszem, hogy sok játéklehetőséghez kéne jutnia. Ehhez pedig marha drága, úgyhogy felőlem is mehet isten hírével.
Tavaly, de inkább a Koeman-éra és Xavi első teljes szezonja alatt a teljesítményére nem lehetett panasz, sőt rendre konstansan a legjobbak között volt, nem igazán volt kérdés a helye a kezdőben. Azután esett nagyon vissza, valószínűleg a sérülések tettek be neki nagyon. Még most is úgy nyilatkozott, hogy nem tud teljes intenzitással 100%-os koncentrációval játszani, mert félti a lábát, hogy egy újabb belépő a teljes karrierjét tönkrevágja.
A visszatérésekor a Real ellen én nagyon reménykedtem, mert több volt mint biztató, sokat dobott a csapaton a becserélése, de azóta nem tud előre lépni. Azt hittem Flick alatt ez változik, mert a képességei megvannak Frenkienek, szerintem ez tagadhatatlan, minőségi játékos, de ezt nem tudja a pályán megmutatni.
Ugyanakkor cserének, rotációba teljesítmény alapján teljesen jó lenne, csak ugye a fizetése, neve is torzítja a megítélését. Egy Casádó, Pedri, Gavi trió egyértelműen előtte van, de két posztra 4 jó képességű játékos az minimum ideális.
A távozása, ha nem javul fel mindenképp pozitív lenne és egy MU biztosan adna is érte komolyabb összeget, de ha ő nem akar menni, akkor nem lehet mit tenni. Talán ha Flick olyan epizódszerepet szán neki mint az utóbbi meccseken és ha visszatér majd Bernal (esetleg igazuolunk posztra valakit) meggondolja hogy megy Angliába, akkor pedig egy 40 milliót le lehet akasztrani érte.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.28. 10:47:34

gránit írta:
Vissza lehet keresni, én már nagyon régen fellőttem volna a lelátóra. Ha kicsit is számít neki a saját pályafutása, mostanra már elhúzott volna. Ilyen volt ő már akkor is, amikor ide igazolt. Már a legelső barcás meccsén sem értettem, mit keres ő a csapatban, és miért fizettünk érte 75 millió eurót. Tohonya játékos volt már akkor is, a tej megalszik a szájában.

Viszont meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a csapat oszlopos tagja lesz, ha bevethető. Úgy látszik, minden edzőnek megvan a maga káros rögeszméje.
Nem gondolnám, hogy Flicknek fétise az öntökönlövés. Gavi felépülésével nem csodálkoznék ha tényleg De Jong lenne a 4. számú opció, kvázi egy ilyen játékstabilizáló cserének, ha előnyben vagyunk. Az alapján amit eddig láttunk, Gavi 100x jobban illik ebbe a rendszerbe, és ahhoz képest hogy mennyit kihagyott, nem is látszik rajta túlságosan. Ehhez képest De Jonghoz képest még a 40 éves Modric is egy agilis, fordulékony középpályásnak tűnik jelenleg...
Nyilván fog még esélyt kapni, de ha jelentősen nem javul, én már most télen megpróbálnék megszabadulni tőle, akár még diszkont áron is.
Én nagyon kedveltem a játékát, és akkor is láttam benne pozitívumot, amikor nem sokan, de a sérüléséből visszatérve óriási csalódás. Főleg a testbeszéde meg a mimikája árulkodó, a mutatott teljesítménye mellett persze. Kb pont tojik bele az egészbe, mindezt kapitányként.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.28. 10:39:15

ocsike83 írta:
2024.11.28. 08:51:20
Amíg sérült volt, nem vettük észre, hogy nincs. Ment a középpálya, átrohantunk mindenkin, járattuk a labdát. Ahogy visszajött, egyből belassult a gépezet és ez nem csak Yamal sérülése miatt van.
A Brest ellen 5 perccel a vége előtt állt be, a Celta ellen a 75. percben. A Sociedad ellen és a Crvena Zvezda kezdő volt, az egyiken 1:0-ra kikaptunk, a másikon 5:2-re győztünk.
Én ezekből semmilyen következtetést nem tudok levonni.
ocsike83 írta:
Az meg, hogy ő a CSK, kb. a legalja az egésznek.
Úgy tudom, a Barcelonában a játékosok szavazatai alapján döntik el, hogy ki legyen a csk., gondolom tudják, hogy kiket szavaznak meg.
ocsike83
Jugador d'estrella

Troym írta:
2024.11.27. 19:22:30
Többektől olvasok hasonlókat Frenkieről és lenne egy tényleg kiváncsiskodó kérdésem: tényleg így gondolod, hogy utolsó 1 év alapján a kezdőben a helye? Nem csak a "neve" miatt tennéd be oda? 2 hónapja "épült fel" a sérülésből mégis pont ugyanott tart, mint akkor. Még szerb csapat ellen is lassúnak, körülményesnek tűnik.

Szerintem nem ott tartunk, hogy a magas fizetése miatt nem fog kelleni senkinek, hanem a teljesítménye lesz kevés bármelyik európai nagycsapatnak
Teljesen egyetértek. Amíg sérült volt, nem vettük észre, hogy nincs. Ment a középpálya, átrohantunk mindenkin, járattuk a labdát. Ahogy visszajött, egyből belassult a gépezet és ez nem csak Yamal sérülése miatt van.
Előre felé gyenge, hátul körülményes. Háttal várja a labdákat, majd már fordulásnál belevezeti az ellenfélbe. Labdavesztés után nincs meg a gyorsasága visszaszerezni. Nagyon nem látom a helyét a csapatban.

Le kellene ülni vele egy utolsó beszélgetésre, hogy mit is akar. Ha menni, akkor menjen, akár ingyen.

Az meg, hogy ő a CSK, kb. a legalja az egésznek.
Més que un club :P
Troym
Director del Fútbol

2024.11.27. 19:22:30

Yokozuna írta:
2024.11.27. 12:40:35
De Jong ha egészséges, akkor miért csak három percet kap a meccs végén? Tudása alapján biztos kezdő, de ha Flick nem tudja beépíteni a csapatba, akkor el kell engedni, akár küldeni.
Többektől olvasok hasonlókat Frenkieről és lenne egy tényleg kiváncsiskodó kérdésem: tényleg így gondolod, hogy utolsó 1 év alapján a kezdőben a helye? Nem csak a "neve" miatt tennéd be oda? 2 hónapja "épült fel" a sérülésből mégis pont ugyanott tart, mint akkor. Még szerb csapat ellen is lassúnak, körülményesnek tűnik.

Szerintem nem ott tartunk, hogy a magas fizetése miatt nem fog kelleni senkinek, hanem a teljesítménye lesz kevés bármelyik európai nagycsapatnak
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.24. 16:09:16

LG írta:
Évek óta várjuk a 100 százalékos de Jong-ot, mindhiába. Mennyi esély kell még ennek az embernek. Sosem találta meg a helyét igazán, sérülékeny is. Addig kellene eladni amíg még láthatunk belőle valami pénzt. Felőlem akár már télen mehetne, hogy az árából hozzunk valakit. (Bár bevallom, ezt az 1:1-be vagyunk-e vagy nem témát én már nem tudom követni.)
Tavaly év elején az első sérüléséig elképesztő szintet hozott. Azóta tényleg árnyéka önmagának és jelenleg kicsit fölöslegesnek tűnik. Amikor becserélték, jutott eszembe, hogy ja, tényleg, ő is itt van. Ha megnézzük, Gavi mit tett le az asztalra ezen a meccsen, láthatjuk az ordító különbséget, hogy melyiknek van jelenleg helye a kezdő közelében. Sajnálom, mert nagyon jól játszott, de most sokan vannak előtte és ha nem esik ki 2-3 ember a középpályáról, nem hiszem, hogy sok játéklehetőséghez kéne jutnia. Ehhez pedig marha drága, úgyhogy felőlem is mehet isten hírével.
gránit
Director del Fútbol

Vissza lehet keresni, én már nagyon régen fellőttem volna a lelátóra. Ha kicsit is számít neki a saját pályafutása, mostanra már elhúzott volna. Ilyen volt ő már akkor is, amikor ide igazolt. Már a legelső barcás meccsén sem értettem, mit keres ő a csapatban, és miért fizettünk érte 75 millió eurót. Tohonya játékos volt már akkor is, a tej megalszik a szájában.

Viszont meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a csapat oszlopos tagja lesz, ha bevethető. Úgy látszik, minden edzőnek megvan a maga káros rögeszméje.
dingdong
Capitá del Barça

2024.11.24. 14:38:41

Tavasszal is kirajzolódott, hogy sokkal jobbak voltunk amikor lesérült. Látványban és eredményben is. Most ugyanez látszódik csak még kontrasztosabban a korábbi jo eredmények és a berobbant Casado mellett. Sem mentalitásban sem játékban nem való sem ide sem más top csapatba. Ha félti magát akkor ne játszon mert úgy járunk mint tegnap, hogy piros után még ő is minusz volt. Az, hogy ő a CSK azt meg korábban elöttem részletesen kifejtették. Raphinha maximálisan megérdemli amikor rajta van mert ő pl fejben idén nagyon helyre került és együtt él a csapattal a pályán.

Én nagyon várom, hogy a Barto éra utolsó nyomát is eltüntessük vele mert Dembele után vele is nagy kő esne le a kollektív barca szívről.

Ha valakinek van kedve azt leírhatná, hogy pontosan mikor volt ő jó. Sokan emlegetik a Koeman kroszakot dehát olyan hitvány volt a csapatunk meg az az egész időszak, hogy nem tudom felidézni azt, hogy ő tényleg klasszis volt. Én semmit nem tudok felidézni pedig régóta itt van és alapvetően a meccsek átlag 85% láttam az elmúlt 15 évben.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.24. 09:45:10

Nem 100%-os, de a gondok vele ugyenezek akkor is, ha az. Max akkor kevésbé. 100%-osan is fél órákat dédelgeti a labdát elöl-hátul, 100%-osan is rástresszel, ha letámadják, 100%-osan is kótyagosan helyezkedik kicsit.

A CSK szalag meg tényleg szó szerint bárki máson korrektebb lenne. A legutolsó ember kb aki erre való. Rendre évek óta ilyen halvérűek viselik a karszalagot, SR, DJ, Busi. Businál legalább azért volt valamire tudásban, de nyilván ő sem volt kapitány.

Rapha, Inigo, Araujo, akik igazi csk alapanyagok. Esetleg Lewy, Pedri, Gavi, de akár Koundé is elmennének szódával.

Másodszor kerül be a csapatba két meccsen, és másodszor játssza el az eltüntetős bűvésztrükköt. Továbbra is állítom, hogy az az Olmóra elköltött 60 millió ha egy olcsóbb Képhren Thuram-Fofana féle játékosra megy el, meg esetleg egy közepes szélsőre, aki nem top, de tényleg bevethető, sokkal előrébb tartunk. Simán beilleszthető lett volna két ilyen játékos Olmó árába és fizetésébe.

Persze Flick ott is hibázott, hogy Casadót éppen a csere előtt sárgázták, szóval alighanem az ő helyére kellett volna hozni, akkor legalább nem 9, hanem csak 10 emberrel toljuk végig a maradék időt, bár ahogy elnéztem az embert, lehet emberhátrány nélkül is beszedtünk volna kettőt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.24. 09:12:03

Szerintem, és abból amit Koeman nyilatkozott hét közben, nekem az jön le, hogy nincs még közelében sem a 100%-os formájának. Nem mer kockáztatni, nem mer belemenni a szerelésekbe, párharcokba. Így még jobban úgy tűnik, hogy alibizik. Valószínűleg meg kellett volna műteni a bokáját, magától nem fog helyrejönni. Én arra tippeltem, hogy felépül, majd lesérül, és meg kell műteni. Nem tudom, hogy ezt meddig tudja így folytatni, bármikor lesérülhet hónapokra.
Ez tényleg egy Umtiti helyzetre kezd hasonlítani.
Szurkolok neki, hogy jöjjön helyre, de a helyzete semmilyen szempontból nem biztató.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.24. 08:37:51

Még a sérülés előtti szintje is szintekkel volt efelett a semmi felett. Szerintem az a kihagyás nem csak fizikailag, de mentálisan is lelassította, plusz ha nem is jól épült fel, akkor haladunk egy sokadik Umtiti ügy felé.

"Nagyszerű" csapatépítés, hogy az 5 legjobban fizetett játékos közül 1 félig nyugdíjas, Fati és De Jong fizikálisan, Ferran fejben és tehetség alapján kevés ide, Kounde esetén mondjuk igazolható miért is kap 10+ milliót.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.11.24. 07:40:36

Ez a gyerek remélem minél hamarabb eltünik a klub közeléből is, nem szeretném itt látni. Feljön a minden mindegy, eltotyogok mentalitással a pályára. Karjára veszi a kapitányi karszalagot, ez a legirritálóbb. Nem tudom lehet e évközben váltani, de én sürgősen leszedném róla, minden csak nem csapatkapitány. Nagyrésze van Koundé és Fermin mellett neki is abban, hogy elbuktuk a 3 pontot. Beküldik stabilizálni a középpályát és eljátsza a láthatatlan embert.
A tizanhatosnál tisztán kap egy legurítást, erre szánalmasan totyog és kiteszi oldalra a lövőhelyzetből.Itt van messze a legmagasabb fizetéssel, kapitányi karszalaggal és van a képén bőr ilyen hozzáállást letenni az asztalra.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2024.11.18. 09:31:46

Hetvegi meccset volt szerencsem megnezni. Az a boka meg mindig nincs rendben nala... felidoben is, meccsen is tobbszor latszott, hogy santikal, szenved vele. Kivancsi vagyok mikor fog ujra kidolni...
Troym
Director del Fútbol

2024.11.17. 14:07:13

Inkább ott jöjjön formába, mint nálunk, már ha ez a szintje nem a végleges. A bokája már sokszor sérült, nagy kérdés teljesen képes volt e meggyógyulni.

Mondjuk a nyilatkozata nem biztató:

Frenkie De Jong:

"I still have pain while playing. I need to gain back my confidence in doing certain things on the pitch. I am not saying it's a risk, but the feeling is still not as it was. It should improve from now onwards."
gránit
Director del Fútbol

2024.11.17. 13:30:54

Szerintem sem a munkáltatót, sem a válogatottat nem kell előtérbe helyezni, én annak a híve vagyok, hogy az ember számít, a játékos dönthessen. Ha akarja, lemondja a válogatottságot. Ha akarja, kamu sérülést jelent be, és skippel egy válogatott kiruccanást, így pihenhet két hétig (a csapatunk nagy része most két hétig pihen, ezt ne feledjük). Ha akarja, elmehet a válogatott meccsre, és látjuk, hogy mennek a válogatott meccsre. Akár racionális, akár érzelmi alapon dönt, joga van döntenie a játékosnak. De Jongnak meg különösen fontos most a játékidő, bár én úgy látom, hogy Flick nagyon bízik benne, és visszaépíti a kezdőbe. De egy hosszú kihagyás után minden játékosnak kellenek a játékpercek, hogy megmutathassa magát. Teljesen lényegtelen, milyen jelentéktelen a Nemzetek Ligája, neki most kellettek a játékpercek, hogy mutassa, hogy be lehet vetni. Én persze remélem, hogy minél hamarabb lelép Barcelonából, de az ő fejével gondolkodva részéről ez volt a logikus lépés, neki most mutatnia kellett a jelenlétét, mind a Barcelonának, mind a válogatottnak, ahová szintén vissza kell játszania magát, főleg azok után, hogy az EB-n nagyon jól megvoltak nélküle, és nagyon nem úgy tűnt, mintha ő létfontosságú lenne a holland válogatottnak.

Azért az vicces, hogy a kifáradós téma mindig azzal kezdődik, hogy sajnáljuk a játékosokat a sok terhelés miatt (miközben bármikor lemondhatnák a válogatottságot, ha akarnák), de a végén mindig oda lyukadunk ki, hogy valójában nem a játékosokért "aggódnak", hanem a klub érdekeiért. Csak a klub meg nem tehet semmit, ha a játékos egyik álma a válogatott. A labdarúgás a válogatottakról is szól, sőt, a kucaszurkolóknak inkább csak arról szól. Én különválasztanám a két világot, lenne egy klub- és egy válogatottszezon, de a klubnak sosincs joga a válogatottságtól megfosztania a játékost. A játékos dönthet úgy, hogy lemondja.
Válasz küldése