La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
salas9
Entrenador del Barça

2013.02.13. 10:00:18

LM10 írta:De az is kérdés nekem, hogy Rafinha hová fog beférni Xavi,Cesc,Thiago, és Iniesta mellé.
Nem csak az, hogy befér-e közéjük, hanem hogy kivárja-e a sorát mint a testvére. Bízom benne, hogy úgy fog gondolkozni mint Thiago és akkor nem lesz baj :wink:
bence-barca írta:Barcelona B players Sergi Roberto (21) and Rafinha (19) will be promoted to the first team in the summer. [rac1]
Már a mundodeportivo is foglalkozik vele.
http://www.mundodeportivo.com/20130212/ ... 40237.html
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2013.02.13. 01:08:17

messideco írta:Roberto már Guardiolánál is kapott a kezdőben is akár szerepet, nem annyira meglepő, a Rafinhaé annál inkább, szerintem kellene neki még egy-két év a B-ben. Amúgy Messi posztján is tud játszani nem?

Azt is olvastam ma, hogy három távozó esedékes, szerintem Villa, Valdés, Alves?
Rafinha is hatalmas tehetség, remélem lesz jövője a csapatban. A SPORT szerint a lehetséges három távozó: Villa, Tello, Adriano. "Elvileg" komoly ajánlataik vannak, ezért lehetséges, hogy mennek. Valamint azt írják, hogy 45 millió euró van a nyárra, átigazolásokra, plusz értelemszerűen, ha van/vannak távozó/távozók, akkor ez az összeg növekedhet.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
messideco
Presidente del Barça

2013.02.12. 21:25:40

Roberto már Guardiolánál is kapott a kezdőben is akár szerepet, nem annyira meglepő, a Rafinhaé annál inkább, szerintem kellene neki még egy-két év a B-ben. Amúgy Messi posztján is tud játszani nem?

Azt is olvastam ma, hogy három távozó esedékes, szerintem Villa, Valdés, Alves?
Kép
"And my heart will leave you never."
LM10
Director del Fútbol

2013.02.12. 21:13:11

bence-barca írta:Barcelona B players Sergi Roberto (21) and Rafinha (19) will be promoted to the first team in the summer. [rac1]

Barcastuff tweetelte ki.
Hát akkor dos Santos biztos távozik szvsz. Rafinha hatalmas ígéret, remélem minimum Thiagoval vetekszik :wink: Sergi pedig nem nagyon bizonyított, szerintem ha nyáron nem bizonyít, akkor eladjuk.

De az is kérdés nekem, hogy Rafinha hová fog beférni Xavi,Cesc,Thiago, és Iniesta mellé.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.12. 21:03:08

Barcelona B players Sergi Roberto (21) and Rafinha (19) will be promoted to the first team in the summer. [rac1]

Barcastuff tweetelte ki.
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2013.02.12. 19:13:30

Boldog szülinapot Rafinhának.
Kép

Reméljük hogy jövőre már a nagycsapatban is megmutathatja tudást.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
sura
Jugador d'estrella

2013.02.11. 06:03:38

[quote="Gareth Tello"][quote="salas9"][quote="Gareth Tello"]Deulofeu kimaradt.

Deulofeuról leírom még egyszer, amit gondolok. Ritka tehetséges gyerek, látszik rajta, hogy valóban ösztönös zseni, DE ez még közel sem elég ahhoz, hogy az első csapatba kerüljön. Ahhoz több szorgalom, alázat, tisztelet, akarat kell. Ezért maradjon még pár évig a B-ben, nem kell elsietni a felhozását.[/quote]

Remélem, ezt a pár évet 2013-ban viccnek szántad.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.02.10. 17:04:31

Mezner2 írta:Nincs valakinek info-ja,vagy valamilyen statisztikája arról,hogy a B csapatban ki mennyit keres,gondolom ők sem éhbérért kergetik a bogyót ! :D
Múltkor vki írta, hogy Deu olyan 24 millió forint körül. Számítsd át euróba! Egyébként nagyon durva ám, mert az még hagyján, hogy a B csapat tagjai pénzt kapnak, de már a 10 éves gyerekek is. Elképesztő.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.09. 20:04:55

Nincs valakinek info-ja,vagy valamilyen statisztikája arról,hogy a B csapatban ki mennyit keres,gondolom ők sem éhbérért kergetik a bogyót ! :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.09. 19:34:27

salas9 írta:
Gareth Tello írta:Deulofeu kimaradt.
Masip - Balliu, Lombán, Planas, Grimaldo - Espinosa, Luís Gustavo, Luis Alberto - Femenía, Araujo, Lobato.
Remélem nevelő célzattal! :D
Lehet, hogy jobb lett volna, ha kezd... :?
1-0-ra kikapott a Barça B.
Így ugyan még mindig az 5. helyen áll a csapat, de ha a Córdoba és a Las Palmas is nyerni tud, akkor visszacsúsznak Eusebióék a 7. helyre.

Deulofeuról leírom még egyszer, amit gondolok. Ritka tehetséges gyerek, látszik rajta, hogy valóban ösztönös zseni, DE ez még közel sem elég ahhoz, hogy az első csapatba kerüljön. Ahhoz több szorgalom, alázat, tisztelet, akarat kell. Ezért maradjon még pár évig a B-ben, nem kell elsietni a felhozását.
sura
Jugador d'estrella

2013.02.09. 19:13:04

Hagyjuk abba a vitát és várjuk ki, hogy mi történik. Rosell jelezte, hogy tárgyalni akar vele hamarosan a hosszabbításról. Ha nem tesz komoly ajánlatot, akkor Deu nem hosszabbít és ebből hír lesz. Akkor kiderül, hogy nyárra el akarja e vinni valaki, akinek az ajánlata tetszik neki. A többi végképp a jövő zenéje.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.09. 16:00:04

sura írta:
Ez az alapkülönbség köztünk. Szerintem a B-ben motiválatlan a góllövésen kívül minden másban. Ha felhoznák, a klasszisok között kénytelen lenne szerényebbnek lenni, más felfogásban játszani - így soha. Ha jól menne neki az A-ban az edzéseken és amikor játszik, akkor pont ő lenne alkalmas arra, hogy tehermentesítse Messit. Ez Villanak, Pedronak, Alexisnek nem sikerült. Ha viszont sajnálják a Deuba fektetendő munkát, akkor engedjék el 10-ért és nézzék, mire mennek vele máshol. Ha annyira tré, mint ti tartjátok, akkor ennyit se ér. Ha viszont ott beválik, az nálunk égés.
Mondjuk ebben tökre igazad van,a legfrankóbb nevelési módszer az,amit most leírtál :lol: :lol: Ha valaki lelketlenül,a csapatjátékból a részét nem kivéve játszik,azt jutalmazzuk meg,és tegyük be a világ legjobb csapatába,remek lenne :lol: nem is értem,hogy ez miért nem jutott eszükbe azoknak,akik a csapatnál dolgoznak a szakmai stábban

Shutter !!

Mindenki elismeri Deu tehetségét,de kétségtelen,hogy egyelőre egy 0km-es senki az elitmezőnyben,ennek ellenére mindenki az első csapatba követeli,ráadásul néhányan olyanokat mondanak,hogy annyi az utánpótlás képzésnek,ha nem építjük be Deu-t :lol:
Most ezekre,hogy reagáljon az ember ? :lol:
salas9
Entrenador del Barça

2013.02.09. 15:56:04

Gareth Tello írta:Deulofeu kimaradt.
Masip - Balliu, Lombán, Planas, Grimaldo - Espinosa, Luís Gustavo, Luis Alberto - Femenía, Araujo, Lobato.
Remélem nevelő célzattal! :D Viszont sanszosabb, hogy Lobato lesz a KP-n és Alberto a balszélső helyén. Köszi a linket is :wink:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.09. 15:46:12

Deulofeu kimaradt.
(Cserék: Oier, Sergi Gómez, Ilie, Deulofeu, Patric, Joan Román, Dongou.)

http://www.firstrow1.eu/watch/168148/1/ ... ,-esp.html
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.02.09. 15:14:59

sura írta: Ez az alapkülönbség köztünk. Szerintem a B-ben motiválatlan a góllövésen kívül minden másban. Ha felhoznák, a klasszisok között kénytelen lenne szerényebbnek lenni, más felfogásban játszani - így soha. Ha jól menne neki az A-ban az edzéseken és amikor játszik, akkor pont ő lenne alkalmas arra, hogy tehermentesítse Messit. Ez Villanak, Pedronak, Alexisnek nem sikerült. Ha viszont sajnálják a Deuba fektetendő munkát, akkor engedjék el 10-ért és nézzék, mire mennek vele máshol. Ha annyira tré, mint ti tartjátok, akkor ennyit se ér. Ha viszont ott beválik, az nálunk égés.
Ha valaki motiválatlan minden másban, az ne akarjon a világ legjobb csapatában játszani. Elég ellentmondásos ez, nem gondolod?
Szerintem az általad említett három játékos, de legalábbis Villa és Pedro (Sánchez is inkább csak az utóbbi időben rendszeres botozása miatt) nem szolgált rá arra, hogy ne becsüljük meg a munkájukat. Góllövés terén valóban nem mindig tehermentesítik Messit, de rengeteg fontos gólt szereztek, és ezt nem szabad elvenni tőlük.

Elég rendesen kirobbant ez a Deulofeu-vita. Én azt gondolom, hogy ennek az oka a következő. Volt már, hogy egy-egy ifijátékost sokan elég érettnek gondoltunk ahhoz, hogy a felnőttek közt játsszon, ám róluk már azután gondoltuk ezt, hogy többször is játszottak az első csapatban, és jól is szerepeltek. Az ő esete más, hiszen ő még nem vitt véghez ott semmit, szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy sokan nem tudják (tudjuk) mire vélni, hogy ekkora sztár már most. Szerintem baja nincs vele senkinek.
Gerard Deulofeu
Barça C

2013.02.09. 14:54:36

shutterisland írta:
sura írta:El Mundo Deportivo reported that the 18 year old striker, is being tracked by Manchester United, Chelsea, Arsenal and Real Madrid.
ha ez most deulofeu, akkor mondjuk jobban is tenné, ha lécelne, ha jön neymar.
ez tuti Deu de akkor a MU ba menjen :)
Sempre Junts!
sura
Jugador d'estrella

2013.02.09. 12:57:01

[quote="culinho"]
A B csapat meccsein nem ritkán úgy veszi ki a részét a letámadásból,hogy csipőre tett kézzel áll,vagy a társait korholja,úgyhogy addig ne is várja a lehetőséget a bizonyításra a nagyoknál,amíg ezen nem tud változtatni![/quote]

Ez az alapkülönbség köztünk. Szerintem a B-ben motiválatlan a góllövésen kívül minden másban. Ha felhoznák, a klasszisok között kénytelen lenne szerényebbnek lenni, más felfogásban játszani - így soha. Ha jól menne neki az A-ban az edzéseken és amikor játszik, akkor pont ő lenne alkalmas arra, hogy tehermentesítse Messit. Ez Villanak, Pedronak, Alexisnek nem sikerült. Ha viszont sajnálják a Deuba fektetendő munkát, akkor engedjék el 10-ért és nézzék, mire mennek vele máshol. Ha annyira tré, mint ti tartjátok, akkor ennyit se ér. Ha viszont ott beválik, az nálunk égés.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.09. 12:42:13

A tehetségét elvitatni butaság, az hogy tud-e vele élni és felnő-e a felnőtt csapat szintjére, a jövő kérdése.
ez a kulcsmondat.
ha legalább egy félszezont lehúz a nagyoknál, és flop (bár pedro,alexis,villa,cesc,stb...mind képes huzamosabb ideig is gyengén játszani, de mindegy) akkor elismerem, hogy barcelonába nem való, és máshol kell próbáljon szerencsét. egy más játékrendszerben.
culinho
Capitá del Barça

2013.02.09. 09:50:00

Aki nem látja a mezőnymunkáját,az nem is értem,hogy milyen szemmel nézi a meccset.
Az itt istenített Deu a letámadásoknál fele annyira nem venné ki a részét,mint Alexis,és azzal kb. az egész játékunk meg is halna,ami a gyors labdaszerzésre/visszaszerzésre épül (részben,de igen fontos részben),két Leo-t nem bír el a csapat,ha érted,hogy mire gondolok,pláne,ha az egyik a kettőből egy 0km-es semmit sem bizonyító Deu!
A B csapat meccsein nem ritkán úgy veszi ki a részét a letámadásból,hogy csipőre tett kézzel áll,vagy a társait korholja,úgyhogy addig ne is várja a lehetőséget a bizonyításra a nagyoknál,amíg ezen nem tud változtatni![/quote]

Ízlés kérdése. Láttam a meccseket és elvárom egy csatártól, hogy gólokat lőjjön. Te is elfogod, amikor a BL elődöntőben egy Chelsea kaliberű csapat Messire ráállít két hentest és megáll a tudomány. Mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből, de...
Példa: Fabregas. Védekezett rendesen - ahogy a többiek -, de nem ment neki tavaly a játék, támadták is sokan. Miben más a 2 helyzet? Ő a középpályáért felel és mellette védekezik, Alexis pedig a show-ért. Tartom, nem volt neki egymást követő 2 jó meccse, idén egy se. Sokan azért tartják jó játékosnak, mert sokba került. Az hogy az Udinéséből kiemelkedett nem jelenti azt, hogy Barca szintű sztár. Nem is az. Nézz meg egy Chile meccset. Ott se meghatározó. Sajnálom, mert emberileg szimpatikus, de a csapat nem veszít semmit, ha eladjuk, viszont nem is nyer semmit, ha 40 millióért a kispadot koptatja.
Ennek ellenére, mint korábban írtam, szerintem kap még esélyt, valamilyen ok folytán Villától akarunk megszabadulni, úgy gondolom eézrt nem játszatjuk. Gyakorlatilag augusztusban felépült és azóta azt hallgatjuk, hogy komoly sérülésből tért vissza, idő kell neki. Én őt tartanám meg inkább, a vérében van a gól és a játéka is értelemsebb, mint tavaly volt.
Ami Defot illeti, nem írtam olyat, hogy istenkirály és Alexis kárára kéne játszatni, csupán azt, hogy meg fogja kapni a lehetőséget. Engem az önzősége nem zavar, ilyen egy sikeréhes fiatal csatár, Messi se volt más. A tehetségét elvitatni butaság, az hogy tud-e vele élni és felnő-e a felnőtt csapat szintjére, a jövő kérdése. Szerencsére olyan klubbunk van, aki megadja neki a lehetőséget, úgyhogy ne kételkedjünk az utánpótlásban és a vezetőkben, amiből indult ez az egész.
sura
Jugador d'estrella

2013.02.09. 06:07:24

Teljesen idejétmúlt a beképzeltségen alapuló felfogásotok : mindenki várjon a sorára és ájuljon majd el, ha szólítják. A világ focija ma már nem ilyen: a játékosok nem rabszolgái az egyesületüknek. Deuban sokan látnak extraklasszis - jeleket, ami persze nem garancia a jövőjére nézve. De arra a tehetsége feljogosítja, hogy egy élvonalbeli csapatban sorozatban próbálják ki élesben. Ehhez a kivásárlási ára is megfelelő: sok élcsapat ki tudja fizetni azt a 10 millát és be is dobja a mélyvízbe, mert sokat nem veszíthet rajta, nyerni viszont annál többet nyerhet. Ha ezt az anyaegyesület nem látja és nem érzi a vele kapcsolatos felelősségét, az szegénységi bizonyítvány. Neymar is kockázat - de ráadásul sokba is kerül, úgyhogy nagyot lehet bukni rajta, ha nem jön be. Egy jól vezetett csapatban persze lenne egy harmadik lehetőség is: korrekt, mindenki számára megfelelő feltételek mellett kölcsönadni. De akkor most azonnal és nem olyan eszetlenül, mint Bojant.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.09. 02:05:19

ti azon röhögtök, meg gúnyolódtok, akik deut hájpolják, mint többek között én, de nekem meg az a vicces, mikor valaki krixkrax se nézi a spanyol labdarúgás (meg úgy en bloc a világ focijának) u19-es korosztályának egyik, ha nem a legnagyobb tehetségét.

lehet, hogy elkallódik, mitn az oly' divatosan emlegetett bojan-gds-assulin hármas, és az is igaz, hogy nem egy iniesta típusú személyiség, ki lehet indulni ebből is.

de abból is ki lehet indulni, hogy '94-es születésű, és egy góllal van lemaradva a másodosztály góllövőlistáján az első helytől, hogy a gól/perc mutatója majdnem 1 meccs / 1 gólra jön ki, hogy az u19-es eb-n oktatott az egy évvel idősebbek között is, hogy szögletből érintés nélkül rúgott gólókat, hogy 3-4 emberből is hülyét tud csinálni egyszerre, ha elkapja a fonalat, vagy hogy már a nike serdülőkorában leszerződött vele, nyilván az sem véletlen.
ja, és évről évre szemmel láthatóan (statisztikákban is keményen megnyilvánul) fejlődik.

az utóbbi időben semmi cink nem volt amúgy, ma sem írtam semmit, nem is istenítette senki...annyi, hogy ha leigazoljuk neymart, akkor jobb is, ha távozik.
az más dolog, amit sura írt, de azt meg komolyan venni is hülllleség.
de egyből jöttek a lenéző "szőke herceg" meg "nullkilométeres senki" hsz-ek szokás szerint.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.08. 23:50:49

culinho írta:Megfordítanám a kérdést, mért is kéne megtartani Alexist?
Másfél év alatt egy kezemen meg tudom számolni a jó meccseit. Nem sok volt. Édes-kevés ő ide....
Aki nem látja a mezőnymunkáját,az nem is értem,hogy milyen szemmel nézi a meccset.
Az itt istenített Deu a letámadásoknál fele annyira nem venné ki a részét,mint Alexis,és azzal kb. az egész játékunk meg is halna,ami a gyors labdaszerzésre/visszaszerzésre épül (részben,de igen fontos részben),két Leo-t nem bír el a csapat,ha érted,hogy mire gondolok,pláne,ha az egyik a kettőből egy 0km-es semmit sem bizonyító Deu!
A B csapat meccsein nem ritkán úgy veszi ki a részét a letámadásból,hogy csipőre tett kézzel áll,vagy a társait korholja,úgyhogy addig ne is várja a lehetőséget a bizonyításra a nagyoknál,amíg ezen nem tud változtatni!
geridoss
Director del Fútbol

2013.02.08. 23:46:44

sura írta:Ha Deut nem tudjuk megtartani, az az egész utánpótlás - koncepciót elhitelteleníti. Szakmailag is, pénzügyileg is.
Bojan, Gai Assulin, Giovanni dos Santos...soroljam még?
Mi a garancia arra, hogy ez a srác egy istenkirály lesz? Oké, tehetséges játékos, de az általam felsorolt három talán nem volt a klub óriási reménységei között felsorolva? Aztán tessék megnézni, melyikük hol tart jelenleg...

Mindig is azt mondtam, hogy a média óriási ártalommal van egy fiatal játékosra, mert elhitetik velük, hogy igenis ők már jók. NEM! Nem jók. Messi a világ magasan jegyzett legjobb játékosa, és évről évre a szemünk előtt fejlődik. Akkor ne mondja nekem azt a média, hogy egy 18 éves, a felnőttek között még semmit sem bizonyító játékos láttán ájuljunk el :D

Ha végigjárja a ranglétrát, türelmes lesz, és bizonyít 2-3 éven keresztül egy stabil jó teljesítménnyel, akkor mondhatjuk rá, hogy jó.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.08. 23:44:26

sura írta:Ha Deut nem tudjuk megtartani, az az egész utánpótlás - koncepciót elhitelteleníti. Szakmailag is, pénzügyileg is.
Ezeket olvasod valahol,vagy magadtól írsz ekkora baromságokat? nem tudom,hogy melyik lenne a szomorúbb....
Deu az A csapat szintjén jelenleg még egy 0,egy senki,mégis sokan itt már olyan magasságokba emelik,hogy fogom a fejem a gép előtt.
Semmit nem tett még le az asztalra,ha elmegy,hát elmegy,nem fog mindenki nálunk befutni,lesznek olyanok,akik elmennek és sikeresek lesznek,mivel a keretlétszám véges,egy könnycsepp nem sok,annyit nem hullajtanék érte !
A La Massía évek óta önti magából a tehetségeket,semmi nem változik akkor sem ha Deu+X ember elmegy,annál kicsit komolyabb szakmai munka folyik az utánpótlásban,hogy egy ilyen apró homokszem(Deu távozása) bármit is befolyásoljon a gépezetben .
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.02.08. 23:24:00

lui1698 írta:Hát hogyne. Azért, ez a szőke hercegetek az ég világon semmit nem csinált még, de kb. akkora a riszpektje, mint sok játékosnak az A keretből.
Ha megy, isten vele. Volt előtte is Masia, és utána is lesz.
No, úgy látom, hogy nem vagyok teljesen egyedül. Ő az a játékos, akinél kifejezetten nem értem, hogy miért rajongják körbe ennyien. Talán 3-szor lépett pályára a nagyoknál, és ne mondja nekem senki, hogy akkor jó volt. Önző módon játszott, holott egy ifistától eleinte inkább az alázatot szoktuk meg. Egyáltalán nem tartom még jó játékosnak. Cáfoljon meg, én lennék a legboldogabb, de hogy sokan már egyértelműen csereembernek követelik, az nekem nem fér a fejembe. Sáncheztől én is ideges leszek mostanában, de ő nem egy rossz játékos.
De hogy sokan azért nem látnák szívesen Neymart mondjuk, mert elveszi a helyet valaki elől, aki közelében nincs jelenleg annak a bizonyos helynek... Igaz, nem láttam sokszor játszani, csak gólokat láttam tőle. De ha akkora zseni lenne, mint amekkora a híre, valószínűleg feltűnt volna már az edzői stábnak is. Különben meg szinte minden ifijátékosnak van egy olyan éve, amikor még nem az első csapat keretéhez tartozik, de már azért játszogat. Ő sem hinném, hogy azonnal ott találná magát, a létrát neki is végig kell járni.

Remélem, senkit nem bántottam meg az őszinteségemmel, a célom nem az volt.
Válasz küldése