Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Egyre nagyobb a probléma a világban, csak senki nem ismeri be, hogy milyen nyomásnak vannak kitéve a sportolók, a közösségi média sokszorozta a problémát.Stalkyard írta: ↑2025.12.09. 15:05:53Amúgy viccen kívül, ti már hallottatok ilyenről, hogy egy ilyen szinten játszó (elvileg) élsportoló focista visszavonljon az edzésektől és a játéktól, és mentálisan ilyen szinten összeomlik csak mert kritizálják (amúgy full jogosan, a stílus max ami kérdéses) a közösségi médiában?
Nekem is fura ez az egész, főleg nála, aki kb az erő szimbóluma is lehetne. Hibája, hibái se voltak olyan óriásiak, hány hasonlót fújtak be ellenünk már az évek során, elég csak a Real elleni meccsekre gondolni, Cubarsi, lábán átesnek aztán tizenegyes, vagy véletlen saroktaposás Garcianál.Stalkyard írta: ↑2025.12.09. 15:05:53Amúgy viccen kívül, ti már hallottatok ilyenről, hogy egy ilyen szinten játszó (elvileg) élsportoló focista visszavonljon az edzésektől és a játéktól, és mentálisan ilyen szinten összeomlik csak mert kritizálják (amúgy full jogosan, a stílus max ami kérdéses) a közösségi médiában? Plusz aki ennyire nem képes feldolgozni a hibáit, hogy ne legyen játékra alkalmas hetekre vagy ki tudja még meddig?
Számomra egész elképesztő, hogy egy ilyen szintre jutott focista ennyire gyenge legyen mentálisan. És még ilyenről nem is hallottam. Pedig van bőven focista akit földbe döngöltek, akár még durvábban is mint őt (megint csak Maguire aki elsőre eszembe jut).
Ezek után ki fogja egyáltalán leigazolni?
Szerintem bőven van ilyen csak ők ezt nem teszik meg, de annál jobban meglátszik később a teljesítményükön. Gondolom nem gátolta volna a futásban vagy képes lett volna játszani, de hogy milyen állapotban az kétséges. Sokan a gyakori sérülések miatt is leépülnek mentálisan. Nem egy játékosról hallani, hogy már gyógyászati szinten is rászorult sportpszichológusra. Nem emlékszem pontosan ki volt az, nem akarok hazudni de pont egy visszavonult játékos nyilatkozta Araujo helyzetének apropóján, hogy volt a pályafutása során olyan időszak, amikor pont hasonló okokból fontolgatta, hogy felhagy a játékkal.Barcaman1993 írta: ↑2025.12.09. 15:23:53Előfordulhat, hogy "fél" a pályán. Azért ezt a szót használtam, amibe azért elég sok mindent bele lehet magyarázni. Valószínűleg feltöltődésre van szüksége, hogy újra egy oroszlán legyen. A Mundo azt írja, hogy Jeruzsálembe fog utazni. Meglátjuk. Mindenkinek az érdeke, hogy magára találjon. Itt a lelket kell gyógyítani, aminek nincsen "természetes" felépülési ideje.Stalkyard írta: ↑2025.12.09. 15:05:53Amúgy viccen kívül, ti már hallottatok ilyenről, hogy egy ilyen szinten játszó (elvileg) élsportoló focista visszavonljon az edzésektől és a játéktól, és mentálisan ilyen szinten összeomlik csak mert kritizálják (amúgy full jogosan, a stílus max ami kérdéses) a közösségi médiában? Plusz aki ennyire nem képes feldolgozni a hibáit, hogy ne legyen játékra alkalmas hetekre vagy ki tudja még meddig?
Számomra egész elképesztő, hogy egy ilyen szintre jutott focista ennyire gyenge legyen mentálisan. És még ilyenről nem is hallottam. Pedig van bőven focista akit földbe döngöltek, akár még durvábban is mint őt (megint csak Maguire aki elsőre eszembe jut).
Előfordulhat, hogy "fél" a pályán. Azért ezt a szót használtam, amibe azért elég sok mindent bele lehet magyarázni. Valószínűleg feltöltődésre van szüksége, hogy újra egy oroszlán legyen. A Mundo azt írja, hogy Jeruzsálembe fog utazni. Meglátjuk. Mindenkinek az érdeke, hogy magára találjon. Itt a lelkét kell gyógyítani, aminek nincsen "természetes" felépülési ideje.Stalkyard írta: ↑2025.12.09. 15:05:53Amúgy viccen kívül, ti már hallottatok ilyenről, hogy egy ilyen szinten játszó (elvileg) élsportoló focista visszavonljon az edzésektől és a játéktól, és mentálisan ilyen szinten összeomlik csak mert kritizálják (amúgy full jogosan, a stílus max ami kérdéses) a közösségi médiában? Plusz aki ennyire nem képes feldolgozni a hibáit, hogy ne legyen játékra alkalmas hetekre vagy ki tudja még meddig?
Szerintem mást játszó csapatban lehet nagyon jó is, simán megérhet(ne) 30-40et egy olasz jobb csapatnak vagy egy angol középnek.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 18:23:44Fabrizio felrakott egy hírt pár napja, amit páran továbbosztottak, de aztán 1-2 órával később leszedett. Valami olyasmi volt már akkor, hogy Araujó 100%, hogy távozik januárban. Gondolom azért szedte le, mert kiderült, hogy nem volt elég hiteles a forrás, de azért ha egyáltalán ez képbe/szóba került, akkor már valaminek történnie kellett.
Ha szigorúan csak az ő fejével gondolkodnék, én mennék. Két ok miatt. Egyfelől eleve nem fekszik neki Flick stílusa, és amiben világklasszis (volt?), azt nem nagyon tudja a pályára tenni, amiben meg nem olyan erős, az kidomborodik.
Másfelől meg nyilván az, hogy neki alighanem tényleg környezetváltozás kell mentális okokból is.
Szóval ezen két okból szerintem neki igazán újjáépíteni a karrierjét csak máshol van esélye.
Ha távozna, foglalmam sincs, mekkora összegre lehetne belőni, azért a CFC meccs előtt nem hozott rossz szezont, a képességei alapján meg világklasszis, de azért jelenleg messze nem az, az ára ezt gondolom tükrözni fogja.
30-35 talán egy PL klubtól?

Szerintem nem a lestaktika a problémája, az ominózus meccsen se abba hibázott bele, hanem hogy fejben gyenge, és elveszíti a fókuszt sokszor.Andris írta: ↑2025.12.01. 17:04:57
Ha össze tudná szedni magát, mondjuk egy pszichológussal, esetleg némi külön felkészítéssel a fegyelmezettséget, fókuszt illetően, akkor szerintem még maradhat hasznos tagja a keretnek.
Valószínű sose lesz annyira tökéletes ehhez a lestaktika dolghoz, mint mondjuk Cubarsi, aki kb képtelen belehibázni abba a részbe, de ha hozná fizikálisan és mentálisan a vadállatot amit ismerünk, közben pedig egy kicsit tudatosabban játszana, még komoly dolgora lehetne képes.
Én nagyon nem szeretném őt távozni látni, ennyire könnyen nem szabad lemondani a játékosainkról. Ezt a szurkolókra értem, ugyanis a klub jelenleg nem produkál semmi kiábrándítót vele kapcsolatban.
Ha össze tudná szedni magát, mondjuk egy pszichológussal, esetleg némi külön felkészítéssel a fegyelmezettséget, fókuszt illetően, akkor szerintem még maradhat hasznos tagja a keretnek.Araújo és ügynöke időt kértek a klubtól
A Mundo szerint - melyet Carlos Monfort felvételei is alátámasztanak - Ronald Araújo ügynöke ma meglátogatta a klubvezetést, ahol arról tárgyaltak, hogyan segíthetnének a válságba került uruguayi védőn.
A játékos és képviselője időt kértek a Barcelonától, hogy lelkileg felépüljön abból a traumából, amit a Chelsea elleni kiállításával elszenvedett. Kérését a klub teljesítette, mindenben támogatják a csapatkapitányt.
A végére álljanak itt a cikk írójának, Fernando Polónak a szavai, amivel magam is teljes mértékig azonosulni tudok:
„Araujo most az érzelmi felépülésére fog összpontosítani, hogy maga mögött hagyja a stresszt családjára, ügynökeire és csapattársaira támaszkodva, akik már tudják, hogy nehéz időszakon megy keresztül, és teljes mértékben támogatják őt. Ronaldot nagyon kedvelik az öltözőn belül, mert törődik a csapattársaival, amint az a közelmúltban, az otthonában megszervezett csapatépítő vacsora is jól jelez. Itt az ideje, hogy támogassuk Araujót és tiszteletben tartsuk a helyzetét.”
Úgy érzem, amikor az mondtam mindenkinek jobb lenne, ha elmenne, akkor támogató voltam. Lehet, hogy az az összezördülés Gündogannal nagyobb hatású volt mint hittük... Nem tudom , mennyire bátran rakja be az edző egy komoly meccsen. Mennyire bíznak meg a társak benne. Neki mekkora az önbizalma egy kiesésről döntő meccsen?
Ronald Araujo in big games: