Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Kane mondjuk jelenleg pont megszerezhető, kérdés megéri-e. Ő az egyetlen világklasszis center, aki nem iszonyatos árcédulát cipel. Kb Marmousht és Osimhent látom (esetleg Guirassyt), akik még erősen felső polcosak, és nem tragikus az áruk, de azért drágák.Chino írta: ↑2025.12.09. 12:30:22Igazából az egészről akkor lehetne érdemben tárgyalni, ha kicsit is sejtenénk, hogy nyáron milyen helyzetben leszünk.
Lewyt szerintem mindenképp el kell engedni, de valahogy nem hiszem, hogy hosszútávon egy Ferran lenne a megoldás. Eg, talán két szezont le lehetne hozni vele kezdőként (bár utóbbiban is kicsit kételkedem), de kétlem, hogy évekre ő lehetne a megoldás. Annak viszont még kevésbé látom értelmét, hogy idehozzunk 30-40 millióért egy középkategóriás játékost.
Mármint miért nem utálhatok valakit? Csak mert Barca legenda...hát engem ez hidegen hagy, sajnálom.
Igazából az egészről akkor lehetne érdemben tárgyalni, ha kicsit is sejtenénk, hogy nyáron milyen helyzetben leszünk.bence0330 írta: ↑2025.12.09. 09:42:44Majdnem egyetértek, szerintem igazából csak a klasszik low block ellen használnám őt kezdőként. Szomorú is voltam, mikor pont az Inter ellen volt sérült.menczel írta: ↑2025.12.09. 03:37:45Szerintem még mindig az van, amit tavaly írtam, hogy low block ellen Lewy kell, mid-block ellen, aki épp formában van, high block ellen meg Ferran. Utóbbinál tud üres területre mozogni, kihasználni, hogy gyorsabb, és egy fokkal labdaügyesebb mint Lewy. Meg ekkor jön jól a presszingben való aktívabb részvétele.
Illetve stílusától függetlenül látványosan elfogy hamar, érthető okokból, már csak ezért is lenne ritkán kezdő nálam. Az arányok kb olyan 3 Ferrán 1 Lewy lenne kezdőben, és akkor mindkettőjüket kb formában lehetne tartani, szerintem.
Amúgy én Lewyt nem becsülöm le, mert bármikor leírom, hogy kipihenten világklasszis csatár még. És mivel Ferránnak valóban vannak gondjai a tömörülő védelem ellen - illetve ott is főleg azokkal, ahol tényleg erősek, fizikálisak a védők - mindenképp egy ilyen jellegű centert tartanék meg másodiknak, hogy lehessen variálni. Szóval nekem teljesen oké lenne, ha 20 percekre meg hébe-hóba kezdeni ő maradna jövőre. Anyagi okokból persze ez lehet hogy nem megengedhető.
De ha pl. egy Alvarezt vennénk csak úgy elméletben, és Ferrán maradna, ott a variációs lehetőségek eléggé megszűnnének, hasonló dolgokban jók és nem jók. Kane esetében mondjuk ez nem lenne gond, remek holdup play, jó lowblock ellen, viszont Ferrán már van olyan jó szerintem, hogy ha leigazolnánk az angolt, akkor elgondolkozna azon, hogy ő azért már kb kezdő szint egy top csapatban, és megéri-e neki maradni úgy, hogy 1-2 évig sok szerepet nem kapna.
Szóval nekem a körülményekre való tekintettel, ha nem is ez a vágyam egy ideális világban, de megfelelne a Ferrán-Lewy jövőre még, ha ez azt jelentené, hogy ennél sokkal nagyobb gondokkal küszködő posztokat megoldunk, szélsőbekk, vezér cb, kreatív kp csere, mondjuk, meg ha Rashi nem marad, egy legalább csere balszélső. Nem ezen a két centeren fog múlni a szezonunk szerintem jövőre sem, meg idén sem.
Ha a Busi utálatot komolyan írtad, akkor felmerül bennem a kérdés: Te (aki ilyet képes leírni a csapat egykori legendás játékosáról) valóban Barca szurkoló vagy?csababarca írta: ↑2025.12.08. 23:31:56Jól van bence, még hozhatsz pár fiktív semmirekellő adatot, amiből levezetjük, hogy EG a világ leghatékonyabb khv-je ever, és kenterbe veri az általam szintén utált Busquetset vkp pozícióban eközben, semmit nem fog változtatni a valós dolgokon.
Lehet Ferrant a világ valahavolt leggólerősebb csatárja (nyilván), tedd a szívedre a kezed, és eléd dobnák, hogy válassz az Mbappé,Haaland,Ferran trióból egyet (ugyanaz a fizu, ffp teher mellett), és őszintén mond, hogy te Ferrant választanád, szívből, és belegondolva mindenbe.
Ha azt mondod, hogy igen a spanyolt, akkor hazudsz. Ha mást, akkor meg tök mindegy, hogy objektíve a legtöbb haja van egy embernek, senkit se érdekel.
És megint ki lehet forgatni, nekem az a véleményem, hogy FT egy remek csatár számunkra, ebben a szezonban még kezdő is lehet Lewy előtt, mert neki végleg lefőtt, de rá építenéd a jövő barcáját? Most ezt komolyan, rezzenéstelen arctal be tudod írni, hogy igen, ő a következőm 4-5 év barca kezdő centere?
Ha ezt komolyan fapofával beírod, többet nem jövök. (lehet megéri beírnod)
Ha meg nem állítod ezt, akkor kérlek szépen többek nevében, hagyd abba ezeknek a full értelmetlen statoknak az állandó idecitálását, mert rohadt fárasztó a fórum összes topikjában ezeket olvasni.
Kösz.
Majdnem egyetértek, szerintem igazából csak a klasszik low block ellen használnám őt kezdőként. Szomorú is voltam, mikor pont az Inter ellen volt sérült.menczel írta: ↑2025.12.09. 03:37:45Szerintem még mindig az van, amit tavaly írtam, hogy low block ellen Lewy kell, mid-block ellen, aki épp formában van, high block ellen meg Ferran. Utóbbinál tud üres területre mozogni, kihasználni, hogy gyorsabb, és egy fokkal labdaügyesebb mint Lewy. Meg ekkor jön jól a presszingben való aktívabb részvétele.
Szerintem még mindig az van, amit tavaly írtam, hogy low block ellen Lewy kell, mid-block ellen, aki épp formában van, high block ellen meg Ferran. Utóbbinál tud üres területre mozogni, kihasználni, hogy gyorsabb, és egy fokkal labdaügyesebb mint Lewy. Meg ekkor jön jól a presszingben való aktívabb részvétele.
Ja, lehet nem írtam, csak a npxG-vel való összevetés miatt egyértelműnek gondoltam, akciógólokról van szó. Abban 7 százalékkal verte Mbappét is. Tudom, be kell lőni a tizit, nem akarom lebecsülni, de azért az mégiscsak más kategória, ha nem te vagy a rúgó, akkor ilyen összehasonlításokban óriási hátrányba kerülsz függetlenül a szintedtől.menczel írta: ↑2025.12.09. 00:56:10Semmiképpen ne hallgass a károgókra, a statok jöhetnek, szeretjük.
Viszont elszámoltad, nem Ferrán volt a legjobb, mindkét évben Kane előtte van pár százalékkal és tavaly Mbappé is.
Érdekes látni, hogy Haaland meglövi, amit megkell, nem sokkal van fölötte a várhatónak.
Amit nem ír a fáma (illetve az npxg), az hogy ki az, akit a csapat hoz helyzetbe és ki az, aki magának harcol ki lövőhelyzetet.
Semmiképpen ne hallgass a károgókra, a statok jöhetnek, szeretjük.
Francba, mivel válaszban volt, kb hónapok után megint elolvastam el az ez előtti kommentedet, és csak mondatok után jöttem rá, akkor meg már nem volt kedvem abbahagyni, nem jó ez az itteni tiltásos rendszer, de mondjuk ez az én hibám.csababarca írta: ↑2025.12.08. 23:31:56Jól van bence, még hozhatsz pár fiktív semmirekellő adatot, amiből levezetjük, hogy EG a világ leghatékonyabb khv-je ever, és kenterbe veri az általam szintén utált Busquetset vkp pozícióban eközben, semmit nem fog változtatni a valós dolgokon.
Lehet Ferrant a világ valahavolt leggólerősebb csatárja (nyilván), tedd a szívedre a kezed, és eléd dobnák, hogy válassz az Mbappé,Haaland,Ferran trióból egyet (ugyanaz a fizu, ffp teher mellett), és őszintén mond, hogy te Ferrant választanád, szívből, és belegondolva mindenbe.
Ha azt mondod, hogy igen a spanyolt, akkor hazudsz. Ha mást, akkor meg tök mindegy, hogy objektíve a legtöbb haja van egy embernek, senkit se érdekel.
És megint ki lehet forgatni, nekem az a véleményem, hogy FT egy remek csatár számunkra, ebben a szezonban még kezdő is lehet Lewy előtt, mert neki végleg lefőtt, de rá építenéd a jövő barcáját? Most ezt komolyan, rezzenéstelen arctal be tudod írni, hogy igen, ő a következőm 4-5 év barca kezdő centere?
Ha ezt komolyan fapofával beírod, többet nem jövök. (lehet megéri beírnod)
Kösz.
Amúgy tényleg nagyon komoly a gól/perc mutatója. Tavaly is erős volt neki a szezon második felében.csababarca írta: ↑2025.12.07. 18:17:31Az igaz Ferrannal kapcsolatban, hogy ő vagy nagyon jó és akkor minden bejön, vagy katasztrófálisan gyenge.
Ő ilyen szélsőségek között mozog folyamatosan.
Idén azért főleg inkább jó mint rossz, már most van annyi gólja mint tavaly, amikor már a világ leggólerősebb csatára volt vagy mittomén milyen jelzőket dobáltak rá, idén simán übereli.
Valahogy nála ezt Flicknek be kell lőnie, hogy mikor melyik arcát mutatja, egyelőre jól ráérez a német meg kell hagyni.
Barcaforever írta: ↑2025.12.07. 15:17:43Tudom, hogy az idő mindig szépít az emlékeken, de nekem inkább azon kell gondolkodnom, hogy mikor volt utoljára labdaügyes 9-esünk. Suareznél is téptük a hajunkat sokszor, 4 ziccerből 1-t lőtt be és volt bőven labda kezelèsi probléma is, csak Messi miatt mindez belefért.

Tudom, hogy az idő mindig szépít az emlékeken, de nekem inkább azon kell gondolkodom, hogy mikor volt utoljára labdaügyes 9-esünk. Suareznél is téptük a hajunkat sokszor, 4 ziccerből 1-t lőtt be és volt bőven labda kezelèsi probléma is, csak Messi miatt mindez belefért.

Ja, egyszerű a dolog pszichológiája. Mindenki emlékszik a CFC ellen kihagyott ziccerre (szerintem amúgy akkor is kikapunk, de oké, tényleg borzasztó volt), Haaland hasonlójára meg Barca drukkerként senki, mert vagy nem is láttuk, vagy esetleg láttuk, de nem fűzödött hozzá érzelmi kapocs, nem érdekelt különösebben, és már egy perc múlva elfelejtettük, hacsak nem egy BL döntő utolsó perce volt 0-1-nél. De ettől még létezik.
Fals stat, mert ebből jópárat csereként töltött, ahol nyilván több meccs kell egy gólhoz, mert kevés percet játszk. Kezdőként ugyanolyanok az arányai, mint Haalandnak. Ha ő nyomna közben többször 10-20 perceket, neki is sokkal több gól nélküli meccse lenne, értelemszerűen. Ugyanúgy ha Ferrán többször kezdene, kevesebb meccsen lenne gól nélküli. Igy meg sok az a "gól nélküli" meccse a statodban, ahol néhány percet játszott, ami finoman szólva sem igazságos, persze, hogy ezeken nem feltétlenül lő gólt, vagy cak néha.Chino írta: ↑2025.12.07. 10:41:09Ha a góljait nézzük, a 11 góljából hetet 3 meccs alatt hozott 15 mérkőzésen. A játéka is ilyen. Ebből a 15-ből legalább öt olyan, hogy nem csak gyengébb a meccse, hanem a hajunkat tépjük, hogy mit csinál. Én tényleg bírom, mert ha elkapja a fonalat, iszonyatos mit tud művelni a kapu előtt, főleg ha nem tököl vagy próbálja átvenni hanem egy érintésből küldi kapura.
Ha a góljait nézzük, a 11 góljából hetet 3 meccs alatt hozott 15 mérkőzésen. A játéka is ilyen. Ebből a 15-ből legalább öt olyan, hogy nem csak gyengébb a meccse, hanem a hajunkat tépjük, hogy mit csinál. Én tényleg bírom, mert ha elkapja a fonalat, iszonyatos mit tud művelni a kapu előtt, főleg ha nem tököl vagy próbálja átvenni hanem egy érintésből küldi kapura.bence0330 írta: ↑2025.12.07. 09:43:42Én ezt egyáltalán nem hívnám hullámzónak, még klasszis mércével sem. Még Haaland is kihagy ziccereket 2-3 meccses sorozatokban. Mbappé is, Nincs az a top center, akinek nincs néha 1-2 meccs üresjárata. Szerintem ennél Ferránnak nincs több. De nézzük meg a számokat, Haalanddal összevetve, ne adjuk alább egy elismerten világklasszis centernél.
Helyzetkihasználás:
Jobban felüllövi az xG-jét, mind Haaland. Ezt ízlelgessük, az idei és a tavalyi Haalandnál is jobban használja ki a helyzeteit, nem tudom, ennél már hová akarunk többet. Nem használja ki a helyzeteit rosszabbul, mint ő.
"Hullámzás"
A norvég a ligában15 kezdőként töltött meccsén 5 alkalommal nem szerzett gólt. Ferrán 12 kezdőként töltött meccsén 4 alkalommal. Mindkettő pontosan a meccsek harmadán nem szerzett gólt.
(BL-ben kicsit jobb a helyzet, ott Haaland mindegyik ilyen meccsén lőtt, Ferrán egy alkalommal nem járt sikerrel, de a Citynek nagyságrendekkel gyengébb csapatokkal kellett játszania, mint a CFC meg a PSG... de még ezzel együtt is pariban vannak kiegyensúlyozottságban, de így Haaland 1 db meccsel jobban áll)
És ismétlem, Ferrán néhány meccsen szélsőként kezdett tavaly és idén is, elképesztő, hogy így tudja verni Haalandot, meg tartani vele a lépést.
Szóval nem hullámzóbb, mint Haaland, vagy más top centerek, csak túlzóak az elvárásaink a Messi/CR korszak után.
Pusztán gólrúgásban Ferrán igenis egy legfelső polcos klasszis, aki nem is hullámzóbb legfelsőbb polcos klasszisoknál.
Remek hozzászólás, tényszerű és logikus. A szurkolók hajlamosak megérzésekre hagyatkozva ítéletet mondani, isteni szerencse, hogy a mai világban már minden statot mérnek.bence0330 írta: ↑2025.12.07. 09:43:42Én ezt egyáltalán nem hívnám hullámzónak, még klasszis mércével sem. Még Haaland is kihagy ziccereket 2-3 meccses sorozatokban. Mbappé is, Nincs az a top center, akinek nincs néha 1-2 meccs üresjárata. Szerintem ennél Ferránnak nincs több. De nézzük meg a számokat, Haalanddal összevetve, ne adjuk alább egy elismerten világklasszis centernél.
FT-nek és Lewynek is jobb a gól perc átlaga.bence0330 írta: ↑2025.12.06. 23:24:31A büntetőket nem számolva Ferrán idén egyelőre gólerősebb a ligában, mint Mbappé.0,86 vs 0,83/90perc.
Remélhetőleg tartja idén is a tavalyi, góllövésben világklasszis formáját, és év végre mondjuk csak egy Haaland-Kane-Mbappé trió előzi gólerősségre. Egy (bűnrossz) CFC meccs nem a világ vége.
Lewyhez képest is jobban áll, neki 0,74 van, bőven vezeti szerintem a versenyt a kezdőért, kevesebb a rossz meccse is, jobban illik a játékunkba, akkor is, ha nem a tökéletes center, a koránál fogva jobban presszingel (9-esben mindenképp), és gólerősebb is, pedig azért párszor szélsőként lépett pályára, ami miatt elvileg romlania kell a statnak, ott jellemzően rosszebb meccseket is hozott. Ezeket levéve, és csak centerként nézve még nagyobb a különbség.
Egy kis érdekesség: Ferrán 5 alkalommal szerzett mesterhármast (klub és válogatott meccseket is számolva), ebből 1 még a Cityben volt, 1 már nálunk a Valencia ellen, a maradék 3 pedig mind a Betis stadionjában.2 Barca színekben, mindkétszer idegenben, egy pedig a németek ellen, mikor pont a Benito Villamarínban játszották a meccset.
Nekem objektíven az a véleményem a fórum adta lehetőségekről, hogy az kifejezetten a szubjektív vélemények helye.
Valid.
A te véleményedre ebben a topikban azóta nem figyelek amióta előjöttél azzal a megnyilvánulással hogy nem is emlékszel arra hogy Torres itt játszik.Peter írta: ↑2025.07.16. 21:52:59Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna.....![]()
Objektívan elmondható hogy nincs igazotok. A legtöbb Kezdő szintű csatár nem rúgott ennyi gólt fontos meccsen idén tavasszal mint ő. Ez tény.Peter írta: ↑2025.07.15. 00:47:05Számomra mindent elmond a srácról, hogy nagyon hosszú idő után csak és kizárólag arról jutott eszembe egyáltalán a barcelonai létezése is, amikor itt és most megláttam a topicját.....![]()
Gyorsan bele is néztem a topicba, miközben azonnal - sajnos kicsit elhamarkodottan - az villant be, na végre túladtunk rajta.....de sajna csalódnom kellett.
Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna.....