Dani Olmo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.03. 21:31:08

Cseri írta:
2025.12.03. 20:24:03
Ezekkel szerintem a szakvezetés is tisztában lehetett,amikor idehozták,valószinűleg abban bíztak,ahogy Pedrit helyre tették úgy sikerülhet Olmoval is. (A vállsérülést most hagyjuk,az benne van,nem krónikus.) Persze,lehet,hogy már ők sem bíznak ebben. Helyzetünkben játékost eladni felelőtlenség,főleg nyomott áron,abban lehet esetleg reménykedni,hogy a La Masian feltűnik valaki,aki stabilabb,minden szempontból.
Már többször volt baj sajna a vállával, szóval bizonyos értelemben ez is krónikus, de legalább a futballhoz köthető fiziológiája irreleváns, szemben mondjuk egy sorozatos térdsérüléssel. :)

Természetesen én is csak akkor adnám el, ha kapunk érte normális pénzt, és hozunk helyette valaki tényleg jót. Csak úgy l'art pour l'art nem szórnám ki. :) Azért ha 1:1-ben leszünk, ami az új stadionnal elég sanszos, akkor 30-50 millió közötti összegért már igencsak jó játékosokat lehetne venni, akik mondjuk elérhetőek is kb egész évben.

Jelenleg ahogy látom, erre a poszta konkrétan nemigen jelentkeznek sajna a Masiáról, aztán lehet, ha Dro nem megszeppenve mozog a pályán, akkor hirtelen szintet lép. De persze feltűnhet bármikor bárki, lehet ebben reménykedni, de azért szerintem ha ez nem megy, be kell lépni a piacra. Olmónál ilyen állapotban sajna szerintem elég sok hasznosabb játékos rohangál az árkategóriájában, akkor is, ha a plafonjuk esetleg nincs olyan magasan, mint Olmóé, aki a ritka szebb napjain tényleg extra szintet képes hozni.

PR42: Persze, nem kell egyetérteni, sőt. :) Én inkább csak arra törekedtem, hogy leírjam, mi az oka, hogy el szeretnénk páran adni (bár nem akarok más helyett beszélni, csak tipp), a minta miatt, mert ugye írtad, hogy: "Kár lenne lemondani róla ilyen gyorsan."

Főleg erre a mondatra reagáltam, vagyis amiatt. :) Itt a szűk másfél év tényleg lehetne kicsit gyors, de nem ez a gond.

Tiszta sor, értem én a Masiával szerintem kevésbé vagyok részrehajló valóban, pár éve még részrehajlóbb voltam. Pl. egy Cubarsit sem tartok 80 milliós játékosnak, stb. Szeretem, hogy építkezünk onnan, büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire magas szinten tudnak feljönni onnan emberek, de egy ilyen esetnél, mint Olmo (vagy az utolsó 2-3 éves hasonlóan sérülékeny holvoltholnemvolt Roberto) nálam az már nem elég, hogy Masiás, és akkor reménykedjünk még pár évig, hogy esetleg jobb lesz a fizikai állapota. 27 évesen semmiképp, 20 évesen oké. De mondjuk ez nem csak a Masiára vonatkozik, nekem jó ideje hihetetlen volt, hogy TS még mindig és mindig itt van, legenda, meg minden, de évek óta nem lehet rá számítani, címek mennek el azon, hogy nem elérhető/sérült, ilyenkor már az se érdekel, hogy legenda. Sajnálom, meg minden, nem akarok neki semmi rosszat, szép búcsút szeretnék, nem kirúgni suttyomban. Olmo is szimpi, és őszintén remélem, hogy egyszer csak varázsütésre egészséges játékos lesz, vagy még máshol is minden jót kívánnék neki, de elsősorban Barca drukker vagyok. Pl. a kedvencem Raphinha, de ha hasonlóan néznének ki sorban az évei, a játékidő felén tudna ott lenni, és a prognózis sem túl fényes, sőt, még az egészséges állapotában is elég felemás, akkor ugyanúgy el akarnám adni, mert a csapatnak nem éri meg megtartani. Főleg, amíg nem 35 fős keretünk van.
Olcsó, kis fizetésű játékosoknál azért kicsit máshogy viszonyulok ehhez, de itt az elmúlt 2 évünk sztárigazolásáról beszélünk, aki amúgy az akkori szezon MVP-jét váltotta, aki kb meccset nem hagyott ki, és minden egyes meccsen magas szintet hozott, szinte hullámvölgy nélkül. Nem mondom, hogy Gündogant a kora és a fizetése miatt rossz döntés volt elengedni, ez abszolút indokolható, de őt kellett volna pótolni, volt is rá pénzünk, és nem sikerült, és nem úgy nem sikerült, hogy váratlanul nem jött be valaki, hanem egy olyan játékost hoztunk, akinél előre lehetett tudni, hogy gond lesz a jelenlétével. Nico nemet mondott, oké, de 60 millióért azért lett volna kiből és honnan válogatni. Ha most eladnánk, és 1:1 lenne, megint lenne kiből válogatni, akik egy teljes szezont nézve hasznosabbak lennének ide.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.03. 20:24:03

bence0330 írta:
2025.12.03. 19:10:06

Elmúlt 5 éve, sorban: kihagyott napok, sérülések száma, kihagyott meccsek. Szerintem ez már bőven elég minta, de cáfoljon rám, gondolhatod, mennyire szeretném. :)

25/26 55 days 2 11
24/25 71 days 3 20
23/24 114 days 3 25
22/23 86 days 2 20
21/22 99 days 4 19

Ebből még kivonod a megmaradó meccsek felét rossz forma meg nem 100%-os állapot, hanem ilyen 20-30 perces csereszint miatt, és akkor kapsz ilyen 10-15 meccset évente, ahol elérhető és jó is. Ez luxus ilyen árú és fizetésű játékosnál, pláne, hogy alighanem nem is elsőszámú ő már Fermín mellett.
Ezekkel szerintem a szakvezetés is tisztában lehetett,amikor idehozták,valószinűleg abban bíztak,ahogy Pedrit helyre tették úgy sikerülhet Olmoval is. (A vállsérülést most hagyjuk,az benne van,nem krónikus.) Persze,lehet,hogy már ők sem bíznak ebben. Helyzetünkben játékost eladni felelőtlenség,főleg nyomott áron,abban lehet esetleg reménykedni,hogy a La Masian feltűnik valaki,aki stabilabb,minden szempontból.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.03. 20:21:12

bence0330 írta:

25/26 55 days 2 11
24/25 71 days 3 20
23/24 114 days 3 25
22/23 86 days 2 20
21/22 99 days 4 19
Jókat írsz de nem értek egyet.

A tavalyi 71 már jóval kevesebb mint a korábbi évek számai, idén pedig ez az 55 félév alatt az úgy 55 hogy abból 31 most a válla ami bárkivel megeshet. Szóval félév alatt 24 nap klasszikus sérülése volt, az meg elfogadható. Tehát ha kb 24-et lesz sérült a második félévben is, akkor megint kb 70 sérült nappal zár összesen aminek közel fele egy hülye elesés.
Tehát a minta alapján jövőre simán lehet hogy megint kevesebbet lesz sérült, és egyre konzisztensebb lesz és jobb ahogy öregszik. Eleve technikus és okos játékos, nem sebességből és erőből él, ezt tudja játszani 30 éves kora felett is kb hasonló szinten.

Közben meg most eldöntött két bajnokit, tavaly is több meccset eldöntött illetve én sose fogom elfelejteni neki azt amit az EB győzelemhez hozzátett.

Egyszerűen nálam még mindig arról van szó hogy van egy elkötelezett szerethető mi kutyánk kölyke vérbeli Masia és Barca drukker srác aki minden rossz szó nélkül játszik és megvan benne az x-faktor hogy a legkomolyabb szintéren döntsön el meccseket.

Én arról szeretnék oldalakat írni hogy miként lehet belőle kihozni azt hogy még évekig menjen neki a lehető legnagyobb gyakorisággal, nem arról szeretnék olvasni hogy adjuk el az araboknak mert azok úgyis kifizetik röhögve.

Ez az én szentimentális hülyeségem ami tudom hogy objektíven nézve nem a legjobb a klubnak, de én jobban örülök egy Olmo gólnak akkor is ha Olmo utána hetekig kuka mintha igazolnánk egy random Jánost portugáliából aki gyakrabban rúg gólt de nem köti semmi a klubhoz. Számomra ezt jelenti a több mint egy klub.
Ha Sergi Robit eltűrtem, és én őt is eltűrtem, akkor Olmot pláne eltűröm, mert Olmoban ott a remény hogy posztján top10 legyen ha képesek leszünk kihozni belőle, és ő maga képes lesz kihozni magából.

Szóval persze, igazad van. Analitikusan nézve abszolút.
Igen, ha akkor nyáron ugyanennyi pénzért és ugyanilyen feltételekkel más igent mondott volna akkor egyetértek hogy lehetett volna mást igazolni Olmo helyett akivel előrébb lennénk. De nem azért jött Olmo mert ő volt az elsőszámú választás, hanem mert más nem mondott igent, de ő így is igent mondott és akkor se lépett le amikor nem tudtuk időben regisztrálni.
És azóta is itt van és kapar azért hogy megfeleljen és jó legyen és nyerjen a csapat, és amikor összejön neki, akkor meg is nyeri nekünk a meccseket.

TLDR: Nekem egy kedvencem és kész, elfogult vagyok, ráadásul szentimentális a saját nevelésekkel kapcsolatban. A te objektívebb mércéd minden pontját értem és elfogadom, igazad van, de kvázi nem érdekel, nem annyira mint amennyire bízok benne hogy kitölti a szerződését és stabil jó játékosunk lesz, mert erre is van bőven esély ahogy arra is hogy kiszámíthatatlan és hullámzó marad amilyen eddig is volt.
Nekem Ferran és Raphinha is azt mutatja hogy nem kell pálcát törni akár 1-2 év távlatában sem.
bence0330

PR42 írta:
2025.12.03. 14:07:02
Kár lenne lemondani róla ilyen gyorsan.
...
Sokkal jobban zavarna ha megint szakadása vagy húzódása lenne, ez a rosszul esés viszont bárkivel megeshet.
Cole Palmer otthon törte el a lábujját pont miután felépült egy másik sérülésből, de szerintem egyetlen Chelsea szurkoló se akarja eladni.
Bellinghamnek is volt egy váll sérülése ami miatt tavaly sokáig szenvedett és ugye idén azért kezdte később a szezont mert abból a műtétből épült fel.
Ez most Olmonál ennél sokkal kisebb probléma.
Szerintem senki (én legalábbis biztos nem!) azért akarja eladni, mert most lesérült. Senkit nem érdekelne, megesik. Az a gond, hogy az egész pályafutásában folyamatosan hol sérült, hol nem. Nálunk is másfél éve hol sérült, hol nem. Emellett az elmúlt 2 meccse klasszis volt, előtte volt 1-2 nyolcasban, amire azt mondom, hogy okés, sőt, jó, de rengeteg nagyon rossz meccse van, ahol előre-hátra sem ad semmit.

Szerintem mindenki látja, hogy a képességei megvannak, nem ezzel van a gond. Ritkán látjuk. Nagyon-nagyon sokat sérült, és amúgy is hullámzó. Szerintem ez nem fér bele nagyon most nálunk, egy CFC-nél más a helyzet.

A Lipcsében minden éve ilyen hol volt, hol nem volt típusú volt. Amikor ez mát sok éve tart, az szerintem egy minta. Nyilván nem teljesen lehetetlen, hogy most akkor meggyógyul, és végigtolja az évet még max egy két hetes kieséssel, de minimális az esély rá a múltjából kiindulva. Pedri pl. nagyon-nagyon fiatalon volt logikus okokból sérülékeny, ott volt remény, ráadásul ő az első szezonja után mindig extra volt, amikor beesett épp a sérülése után, szóval még ezzel együtt is megérte volna megtartani. Olmo nem ilyen, hiába vannak egészen hihetetlen skilljei, amit a 16-oson belül művel close controllban, épp jó formájában kiegészítve a villámgyors kétlábas kapuralövéseivel, az kb egy álom. De nagyon-nagyon ritkán láthatjuk így. Fermín szerintem eleve jobb játékos a defenzív skilleket is belevéve, remélem ő alapvetően majd keveset lesz sérült, mert az Olimpia óta kicsit Pedri útra került, de ha nem, akkor pláne nem fér bele két ilyen játékos egy poszton, és biztos, hogy nem Fermínt adnám el, aki majdnem annyira Flick-focista, mint Raphinha, és fiatalabb is.

Olmo 27 éves, nagyon más perspektíva, ha ilyenkor minden szezonban folyamatosan sok sérüléssel küzködött, mint egy 18-20 évesnél. Eléggé reménykedni kell, hogy ez így ilyen sok év után a semmiből megoldódik. Nem lehetetlen persze.

Szóval a lényeg, hogy szerintem a nagyon hosszú minta miatt akarja eladni, aki el akarja. Én mindenképp. Ezért hördült fel a fél világ rémültében már akkor, mikor érkezett a hír, hogy le akarjuk igazolni, és erre nem cáfolt eddig itt rá.

Elmúlt 5 éve, sorban: kihagyott napok, sérülések száma, kihagyott meccsek. Szerintem ez már bőven elég minta, de cáfoljon rám, gondolhatod, mennyire szeretném. :)

25/26 55 days 2 11
24/25 71 days 3 20
23/24 114 days 3 25
22/23 86 days 2 20
21/22 99 days 4 19

Ebből még kivonod a megmaradó meccsek felét rossz forma meg nem 100%-os állapot, hanem ilyen 20-30 perces csereszint miatt, és akkor kapsz ilyen 10-15 meccset évente, ahol elérhető és jó is. Ez luxus ilyen árú és fizetésű játékosnál, pláne, hogy alighanem nem is elsőszámú ő már Fermín mellett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.03. 15:23:06

PR42 írta:

Most éppen Fermin is sérült, szerintem adjuk el. :lol:
Meg Yamal se fog sose felgyógyulni az ágyék sérüléséből, sztem a PSG adna érte 200m-t. :roll:

Kb ennyire értelmes Olmot eladni amiért rosszul esett egy egyébként meccsdöntő egyéni megoldás és gól után egy közvetlen rivális elleni rangadón...

Ennél legyünk azért türelmesebbek és megértőbbek.
Ez nem egy krónikus izom vagy térd sérülés ami vissza fog térni folyamatosan. Meggyógyul és játszik tovább.

Pedrit jól helyettesítette CM-ben, és most AMF-ben is jöttek a gólok szóval az utóbbi 4-5 meccse az szerintem kiváló volt, köztük egy Spanyol-Török meccsel ahol szintén top volt:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/olmo-dani/2oVBOlPg/

Sokkal jobban zavarna ha megint szakadása vagy húzódása lenne, ez a rosszul esés viszont bárkivel megeshet.
Cole Palmer otthon törte el a lábujját pont miután felépült egy másik sérülésből, de szerintem egyetlen Chelsea szurkoló se akarja eladni.
Bellinghamnek is volt egy váll sérülése ami miatt tavaly sokáig szenvedett és ugye idén azért kezdte később a szezont mert abból a műtétből épült fel.
Ahogy mostanában mondják: tűpontos!
Ha belegondolunk,hogy G.Martint is,hogyan ekézték sokan,és eladták volna,elvesztettünk volna egy megbízhatónak tűnő ballábas belsővédővé avanzsált fiatalt. A csapat jelenlegi helyzetében luxus lett volna.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Zsoma
Jugador del Barça

2025.12.03. 15:19:14

Chino írta:
2025.12.03. 09:59:40
Ez most speciel nem kötném össze a sérülékenységével. Nem valami izom vagy szalagsérülés történt, ami újra és újra előjön, hanem szerencsétlenül ráesett a vállára, ami bárkit kidöntene.
Hát nem tudom, azt az esést többször visszanézve, én nem értem, hogy hogyan lehetett abba belesérülni (hacsak nem az volt a gond, hogy próbált letámasztani). Pedrit sikerült jól összerakni és a core izomzatát megerősíteni, de Olmo ránézésre továbbra is ropi.
PR42
Jugador d'estrella

Most éppen Fermin is sérült, szerintem adjuk el. :lol:
Meg Yamal se fog sose felgyógyulni az ágyék sérüléséből, sztem a PSG adna érte 200m-t. :roll:

Kb ennyire értelmes Olmot eladni amiért rosszul esett egy egyébként meccsdöntő egyéni megoldás és gól után egy közvetlen rivális elleni rangadón...

Ennél legyünk azért türelmesebbek és megértőbbek.
Ez nem egy krónikus izom vagy térd sérülés ami vissza fog térni folyamatosan. Meggyógyul és játszik tovább.

Pedrit jól helyettesítette CM-ben, és most AMF-ben is jöttek a gólok szóval az utóbbi 4-5 meccse az szerintem kiváló volt, köztük egy Spanyol-Török meccsel ahol szintén top volt:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/olmo-dani/2oVBOlPg/

bence0330

2025.12.03. 10:37:54

Ja, nehéz távozásra bírni egy játékost a világ egyik legszebb városából, egyik legnagyobb klubjából, pláne hogy érzelmek is kötik ide. De Dembelével szemben ez egy olyan igazolás volt, amit sajna előre lehetett tudni, hogy gázos lehet, nekem emiatt az a legrosszabb igazolásunk az elmúlt 7-8 évből. Egy Roquét meg tudok magyarázni azzal, hogy reménység és nem jött be. Olmót nem. Tényleg jó lenne eladni, ilyen szűk keretben ez nem fér bele nekünk, de én sem tudom, mennyire megvalósítható ez. Nyilván ha egy klub nagyon akar valamit, lelátóra teheti az embert, de ezt én csak akkor csinálnám, ha emberileg van baj vele.

Kár érte, az elmúlt két meccse klasszis volt, lehet megtalálta magát, erre... :( Fermín remélem hamar visszatér. Drót én nem látom alkalmasnak a feladatra egyelőre.

Én lehet meghúznám, hogy Yamal 10-es, Roony jobbszél, vagy fordítva, szerencsétlen amúgy is megérdemelné a perceket. Az evidens megoldás persze Rapha.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.03. 10:29:19

Troym írta:
2025.12.03. 08:04:47
Biztos jön a közfelháborodás, főleg a győztes gólja miatt, de szerintem el kell adni mihamarabb, ilyen szintű élsportra alkalmatlan fizikálisan, egy szaudi csapat röhögve ad érte 60-70 milliót, nekünk ez nem fér bele, hogy van szezononként 10 jó meccse, 10 felhozó életjelekkel, 10 gyenge és sérült a másik 25 meccsen.
Amikor ezeket te vagy más önkéntes menedzser ideírja az éppen sérülékeny vagy aktuálisan gyenge formába került játékosunkról, hogy eladná araboknak "röhögve", akkor kérdezem én, hogyan menedzselnéd le ezt? Mivel Olmo nem került regisztrálásra anno, mehetett volna ingyen isten hírével, de kitartott a klub mellett, mindenben elfogadta annak a döntését. Kizárólag itt akart játszani, nem a pénz volt a domináns számára, hanem a nevelőklubja.
Értem én, hogy sérülékeny (én anno Bencével egyetértésben ide sem hoztam volna pont emiatt), de hogyan adnád be ezt neki, hogy menjen innen?

Élsportra alkalmatlan? Elég, ha roszul veszi fel a kabátot? Átolvasod te, hogy miket írsz random?
Nem csak a fórumtársaidat kell stikában jelentgetni a moderátoroknak, hanem a saját írásaidat is revizionálni.
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.03. 10:09:42

Chino írta:
Ez most speciel nem kötném össze a sérülékenységével. Nem valami izom vagy szalagsérülés történt, ami újra és újra előjön, hanem szerencsétlenül ráesett a vállára, ami bárkit kidöntene.
Csak nem az első vállsérülése sem...2023-ban már volt ilyenje, szóval lehet műteni kell, azért egy szétesett vállízület bármikor kiugorhat, elég rosszul felvenni a kabátod. Onnantól ha műtét, akkor 2-3 hónap.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.12.03. 09:11:55
Az teljesen természetes, hogy mindenki sajnálja, hogy ismét megsérült, ebben nincs is kérdés.

Viszont, ha csak sajnáljuk és magával a problémával nem akarunk szembesülni, akkor meg mindenki rosszul jár, ő is.
30 alatti srác, akinek teljesen szét van esve az egészségi állapota, de nem 5-7 évig kéne minőségi életet élnie, amíg még aktív focista, hanem mondjuk 30-40-50 évig.
Ami miatt hatványozottan sajnálatos, hogy tényleg formába lendült és nagyon jó teljesítményt nyújtott az előző meccsein, erre újra kidől és sem Fermin sem Gavi nincs. Aki pótolhatja jelenleg az Dro vagy Raphinha, viszont utóbbit újra el kell mozdítani a helyéről és ahelyett, hogy még óvatosan engedhetnénk vissza újra 90 percet kell rápakolni.
Nagyon dühítő, hogy mikor végre visszaszállingóznak a sérültek és kiállhatnánk a kezdő tizenegyünkkel újra kiesnek a játékosok.
Szerencsére úgy tűnik, hogy Fermin a Franfurt ellen már visszatérhet, de a Betis elleni sevillai derbin, ami szintén nem tűnik sétagaloppnak még mindhárman hiányozni fognak.
Forca Barca!!!!
kanty
Llegenda del Barça

2025.12.03. 09:42:27

Elvileg négy hetet kell kihagynia. Ami nem akkora baj, az már igen, hogy végre jól ment neki és most jön az újabb szünet.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.03. 09:11:55

Az teljesen természetes, hogy mindenki sajnálja, hogy ismét megsérült, ebben nincs is kérdés.

Viszont, ha csak sajnáljuk és magával a problémával nem akarunk szembesülni, akkor meg mindenki rosszul jár, ő is.
30 alatti srác, akinek teljesen szét van esve az egészségi állapota, de nem 5-7 évig kéne minőségi életet élnie, amíg még aktív focista, hanem mondjuk 30-40-50 évig.
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.12.03. 08:55:06

Fecooo írta:
2025.12.03. 08:03:48
Stalkyard írta:
2025.12.03. 07:51:40
Valószínűleg idén már nem lép pályára.
Ez a baj vele sajnos, megsérül, visszajön, 5-6 meccsig értékelhetetlen, formába lendül, lehet két jó meccset egymás után es megint megsérül. Ez a sorminta, de ezt tudni lehetett mikor leigazoltuk is.
Alapítani kéne egy Dembelé-vándordíjat, melyet idén utcahosszal Olmo nyerne... ilyen nincs, hogy gólt lő és kiugrik a válla... ](*,)
Előzetesen 3 hetet írnak, szóval jah, 2025-re off...
Jöhet Raphinha 8-asba és elől mehet Rashford-Lewa-Yamal.
més que un club
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.12.03. 08:34:45

Valaki azért sajnálhatná is, hogy milyen szerencsétlenül esett. Nem kell rögtön a fejét követelni.
Inkább azon kell gondolkodni, hogy középpályásaink közül ki tudja majd ezen a szinten, domináns játékkal, döntő jelentőségű gólokkal helyettesíteni arra a pár hétre.
Nagyobb baj és felelősség egy csapaton belül, ha valaki sorozatban hagyja ki a tizenegyeseket. Arról talán tehet is.
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.03. 08:04:47

Biztos jön a közfelháborodás, főleg a győztes gólja miatt, de szerintem el kell adni mihamarabb, ilyen szintű élsportra alkalmatlan fizikálisan, egy szaudi csapat röhögve ad érte 60-70 milliót, nekünk ez nem fér bele, hogy van szezononként 10 jó meccse, 10 felhozó életjelekkel, 10 gyenge és sérült a másik 25 meccsen.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.12.03. 08:03:48

Stalkyard írta:
Ez a baj vele sajnos, megsérül, visszajön, 5-6 meccsig értékelhetetlen, formába lendül, lehet két jó meccset egymás után es megint megsérül. Ez a sorminta, de ezt tudni lehetett mikor leigazoltuk is.
Alapítani kéne egy Dembelé-vándordíjat, melyet idén utcahosszal Olmo nyerne... ilyen nincs, hogy gólt lő és kiugrik a válla... ](*,)
Előzetesen 3 hetet írnak, szóval jah, 2025-re off...
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.03. 08:02:29

Ugyanaz a válla ficamodott ki a Mundo szerint, amit Lipcsében már műtöttek egy hasonló sérüléssel. Januárra talán visszatérhet az elsődleges vizsgálatok szerint. "Üvegtestű" sajnos, borzasztó idegesítő ez.
Stalkyard
Director del Fútbol

Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
bence0330

2025.11.20. 13:17:49

Yokozuna írta:
2025.11.20. 09:03:25
Nincs baj az önbizalmával. Yamal mellett ő a másik, aki tizenhatoson kívülről is bátran vállalkozik. Emellett folyamatosan bevállal kockázatosabb, váratlan passzokat, megoldásokat, ami szintén nem jellemző a gyakran szürkén, ötlettelenül játszó középpályánkra.
Ha pár hónapig nem lenne sérült, sok lehetőséget kaphatna, ami hasznára válhat a csapatnak.
Ha ilyen, mikor Olmónak van önbizalma, nem akarom látni, milyen az, amikor nincs. :D Ziccereket hibázik, konstansan bizonytalan, és mutatom a számokat a két posztriválisnál:

Olmo: 1 gól 2 gólpassz
Fermín 6 gól 4 gólpassz

Majdnem ugyanannyi percet játszottak. Döbbenetes a különbség szemre és számokban is. Na Fermínnek nincs gond az önbizalmával. Olmónak szerintem kb akkora, mint Ferránnak lett az első 2-3 itt töltött hónapja után, ez az ember az idei szezonunk első pár hónapjában szerintem nem tudta elképzelni, hogy gól lőhet bármilyen helyzetből.

És az már nem önbizalomkérdés, de Fermínhez képest emellett kerek 0 amit labda nélkül beletesz. De mégiscsak releváns az összehasonlításkor, mert Olmót tényleg főleg csak a támadójátéka jellemzi, és ha még ebben is ennyire bűngyenge, akkorr tényleg nincs hasznára a csapatnak.

De hátha ez a gól változtatott rajta, és legalább előrefelé jó tud lenni.
Chino írta:
2025.11.20. 12:39:27
Olmoval a legnagyobb gond a hektikussága.
Bárcsak az lenne, de szerintem már április környéke óta nem is hektikus sajna, mint előtte volt. 1 jó meccsére jut 5-6-7 rossz. Gólt rúgni konstansan meccsről meccsre képtelen, védekezni szintén konstansan képtelen. Ha van egy jobb napja, az azt jelenti, hogy legalább ad 1-2 szemfüles passzt, és folyik vele a játék, de még ez is ritka. Fermínnek meg mondjuk egy kiváló meccsére jut egy jó meg egy közepes, mert ő rossznak szinte sosem rossz, mert legalább mindig hasznos.

Én nagyon remélem, hogy még láthatjuk Barca-mezben a hektikus Olmót. Akkor legalább nem lehet előre tudni, hogy már megint egy szellem lesz, hanem lehet reménykedni, hogy na, ma talán épp jó napot fogott ki. Én ezzel sajna már teljesen elégedett lennék, és még ezt sem tudom, megtörténik-e, több, mint fél éve tart már nála ez a semmilyen forma.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.20. 12:39:27

Yokozuna írta:
bence0330 írta:
2025.11.18. 21:12:22
Gólt szerzett, hátha jót tesz az önbizalmának.
Nincs baj az önbizalmával. Yamal mellett ő a másik, aki tizenhatoson kívülről is bátran vállalkozik. Emellett folyamatosan bevállal kockázatosabb, váratlan passzokat, megoldásokat, ami szintén nem jellemző a gyakran szürkén, ötlettelenül játszó középpályánkra.
Ha pár hónapig nem lenne sérült, sok lehetőséget kaphatna, ami hasznára válhat a csapatnak.
Olmoval a legnagyobb gond a hektikussága. Egyik meccsen a csapat legjobbja tud lenni, igazi döntő faktor, látványos játék, folyamatosan benne van az X, a következő 1-2 meccsen eltűnik vagy rengeteg hibával játszik. Ha tuna hozni stabilan egy olyan szintet, amire a képességei predesztinálják szerintem Fermint is kiszorítaná.
Mert az szerintem vitathatatlan, hogy képességei alapján nagyon magas szintet képvisel, de ez hol kijön belőle, hol nem, illetve a sérülékenységes sem pozitív irányba dönti a csapatban betöltött szerepét. Talán Flicknek sikerül belőle is kihozni azt a teljesítményt, amire képes, elég sok emberrel sikerült már megtenni.
Én mindenesetre méég bízom benne és 10-es pozicióban egy Olmo-Fermin duó azért elég erős. Ha egy ilyen játékos tud beszállni a padról, az mindenképp komoly erősítés, talán a legnagyobb "luxus" a posztokat figyelembe véve, és a keret mélységében itt nem kell aggódni.
A hátulütője ugyanakkor az, hogy pont emiatt kap kevesebb játéklehetőséget Pedro vagy Toni Fernandez, akik a jövőt jelenthetik.
Ugyanakkor azt is illik megemlíteni, hogy Pedri kiesésével legutóbb egy számára idegen poszton több mint korrekten helyt állt, nekem nagyon kellemes meglepetés volt. Amikor megláttam, hogy Flick mit tervez erősen szívtam a fogam, de bőven neki lett igaza.
Forca Barca!!!!
Yokozuna
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
menczel
Entrenador del Barça

2025.11.19. 13:46:35

Folymatosan csúszott védekezésben, pont mint a Celta ellen :(
bence0330

bence0330

2025.10.02. 12:58:29

Yokozuna írta:
2025.10.02. 10:31:58
PR42 írta:
2025.10.02. 07:50:15
A kihagyott helyzete külön fáj, ilyeneket higgadtan be lehet passzolni, még átvenni is lett volna ideje, és láttuk hogy korábban képes volt ilyenekre, még forróbb helyzetekben is. Valami nem ok nála az tuti.
Ha már kihagyott helyzet, Pedri az előző meccsen ugyanilyen ziccert lőtt emberbe. Ez alapján nem lehet megítélni valakinek a formáját. Olmo szerintem most is jól játszott, és nem hiszem, hogy a gyenge játéka miatt cserélték le. Nálam egyértelműen harmadik számú középpályás, és úgy látom Flicknél is.
Engem mondjuk az érdekel a legkevésbé, Lewy, Torres, Yamal, Rapha is kihagy néha nagy helyzeteket. Úgy en bloc nem tesz hozzá eleget, védekezésben pláne, de előre is szürke. A posztján vagy ő van, vagy Fermín, vagy be lehet húzni Raphát, utóbbi kettő sérült, ezért kezdett ő, Fermín egyértelműen elé került amíg egészséges volt.
Válasz küldése