Wojciech Szczęsny

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.11.08. 14:58:16

Troym írta:
2025.11.06. 19:52:15
Zoldbela írta:
2025.11.06. 17:11:48
Ki lehet "mozdulni", de ha átemelhetik felette a labdát, akkor minek?
Nem emlékszem 5-10 átemelős gólra JGarcia ellen, mert ő ért a kifutásokhoz, megelőzéshez, ahogy írtam is, Tek meg nem.
Ez is az egyik oka, hogy az ellenfél támadókat ki tudják ugratni meccsenként többször is és mehetnek szólóban a kapusra.
Másképp kell reagálni egy előre vágott labdára, mint egy jól sikerült kiugratásra, ahol az ellenfél csatára gyakorlatilag egy az egyben vezetheti a kapusra a labdát.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.07. 17:51:18

Azért reméljük, hogy ez nem marad tendencia, egy sérülés az szimpla pech, Garciának semmiféle előélete nincs ilyen szempontból, fiatal, azért van rá esély, hogy keveset lesz sérült. TS-nél nyilván más volt a helyzet már évek óta.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.07. 17:27:44

Tek a klasszikus értelemben vett cserekapusnak jó lenne, csak itt nálunk úgy tűnik nem az kell.

Egy átlagos élcsapat cserekapusa játszik 3-5 kupameccset, 1-2 tét nélküli bajnokit, 1-2 tét nélküli nemzetközit, ilyen szerepkörre jó lenne Tek is.
Nálunk viszont zsinórban a 3. szezon, ahol hosszú hetekre, hónapokra kidől a kezdőkapus, így a cserekapus kb 20-30-40 meccset is játszik, na ennyire sok meccsen kijönnek a hiányosságai.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.07. 11:36:47

PR42 írta:
2025.11.06. 22:15:26
Troym írta:

Ez is az egyik oka, hogy az ellenfél támadókat ki tudják ugratni meccsenként többször is és mehetnek szólóban a kapusra.
Maximálisan igazad van.
Ez is olyasmi ami mutatja hogy Flick hajlandó változtatni.
Az elején azt kérte Tektől amit kért Garciától vagy Mats-tól, hogy éljen együtt a játékkal.
Aztán belátta hogy ez Teknek nem megy. Azóta Tek ül a vonalon és alig-alig jön ki.

Ez az átemeléses dolog is olyan hogy miért ne jöjjünk ki és várjuk a vonalon a labdát, ha úgy sem fogunk ziccert? :D

Teknek volt már idén jó meccse, de igazából jól meglőtt labdákat nem nagyon fog, csak azt szedi ki amit illik. Én elégedett vagyok vele mint csere kapussal, főleg ha edzéseken hasznos és Garciának sokat tud tanítani, de az biztos hogy nem elit. Mindenesetre jó fejnek tűnik, vicces tag :D
Szezon elején említettem is, hogy mennyire érzi ezeket a kifutásokat, volt is szó róla a fórumon, az volt igazából a "vita" tárgya, hogy mikor lője ki a stadionból vagy egyszerűen vágja előre, mert utóbbiból egyszer volt egy kis baj. Ezekből Joannak minden meccsen volt legalább 2-3 ilyen. Egyedül az Oviedo sült el rosszul, de az nem hiszem hogy még egyszer előfordulna, főleg komoly meccseken.
Sokkal kevesebb olyan helyzet volt, amikor rengeteg üres területe volt a támadónak és vihette a kapusra, a lengyelnél ez rendszeresen előfordul. Nem mindegy, hogy egy 25-30 méteres üres területbe kell a labdát belőni a védők mögé, hanem 15-be, ahol már a védők is odaérhetnek. Ha csak egy-két ilyen lehetőséggel kevesebbet engedünk az ellenfélnek erősen redukálódhat a gólok száma. A Brugge góljánál és azon kívül is több esetben csak vaktában lőtték előre a labdát, mert tudták, hogy ebből is simán veszély lehet. A szögleteknél is a biztosító ember mögött rendre feljebb lépnek a kapusok, pont azért, mert ha őt átjátsszák tud takarítani. Bár valószínű az is közrejátszik, hogy nem egy sprinter, de ha jól együtt él a játékkal kompenzálhatja.

A másik dolog azok a kijövetelei. Nem is arról van szó, hogy rosszul lépne ki a szögletekre/beadásokra, hanem egyáltalán nem teszi. MAtS sem tartozott ebben az élmezőnyhöz, sőt, de ha kellett mindig jött. Nemrég láttam valamilyen statisztikát, ő ebben a 20 csapat közül az utolsó negyedben kullogott. Amikor a Clasicó előtt volt egy összehasonlítás Courtois-val, ebben az aspektusban olyan különbség volt, hogy el sem hittem.

Alapból nincs bajom vele, mert a standard dolgokat aránylag jól megoldja, egy cserekapusnak megfelel. Nem dumál a játéklehetőség miatt, beugrónak megfelel, elfogadja a helyét, sőt le is nyilatkozta kerek-perec, hogy elsősorban Garciának segít, emberileg pedig nagyon jót tesz a csapatnak.
Ennek ellenére borzasztóan kell már JG a csapatba, szerencsére a Bilbao ellen már biztosan ott lesz. A gond az, hogy nem ártana pár meccs, hogy felvegye a ritmust, így azért még elég "hideg" lesz a Chelsea ellen.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.06. 22:15:26

Troym írta:

Maximálisan igazad van.
Ez is olyasmi ami mutatja hogy Flick hajlandó változtatni.
Az elején azt kérte Tektől amit kért Garciától vagy Mats-tól, hogy éljen együtt a játékkal.
Aztán belátta hogy ez Teknek nem megy. Azóta Tek ül a vonalon és alig-alig jön ki.

Ez az átemeléses dolog is olyan hogy miért ne jöjjünk ki és várjuk a vonalon a labdát, ha úgy sem fogunk ziccert? :D

Teknek volt már idén jó meccse, de igazából jól meglőtt labdákat nem nagyon fog, csak azt szedi ki amit illik. Én elégedett vagyok vele mint csere kapussal, főleg ha edzéseken hasznos és Garciának sokat tud tanítani, de az biztos hogy nem elit. Mindenesetre jó fejnek tűnik, vicces tag :D
Troym
Llegenda del Barça

Zoldbela írta:
Troym írta:
2025.11.06. 16:38:24
Nem mer kimozdulni, mert az első 3-5 nálunk játszott meccsén anno megtette és kapta a pirosat és a tizenegyeseket, mert nem ért hozzá, nem is fogja megtanulni 35 évesen nyugdíj után.
Szerintem is köze van a növekvő kapott gólok számának a Tek megjelenéséhez is, én hétvégén is már JG-vel a kapuban kezdenék, nincs vesztegetni való időnk, pontunk.
Ahogy írod, nem mozdul ki Tek, ez is egy része a sok szólónak 1v1 a kapus ellen.
Nem emlékszem 5-10 átemelős gólra JGarcia ellen, mert ő ért a kifutásokhoz, megelőzéshez, ahogy írtam is, Tek meg nem.
bence0330

2025.11.06. 19:00:01

Igen, ebben nem túl jó. Jól véd szerintem idén, tartalékkapushoz képest mindenképp, fogható gólt szerintem nem kapott, pár extrát is hozzátett már, amit tavaly annyira nem, tegnap mondjuk ez az extra nem jött, de lehet JG is ugyanúgy 3-at kapott volna. Az egyik gólnál úgy emlékszem, hogy ha neccesen is, de lett volna esély kijönni, de most nem néztem vissza.

Én tartalékkapusként elégedett vagyok vele, de tény, hogy a Barca-kompatibilitása nincs az egekben, ez a része Penának pl. pont nagyon ment, nem véletlenül volt ilyen jó sorozata nálunk Flick előtt.

Én nem várok csodát annyira a jelenlegi formánkban Garcia visszatérésével, mert nem érzem úgy, hogy a kapusposzton van az igazi gond jelenleg. Picit javulhatunk persze azért. Szerintem akkor lesz majd nagyobb jelentősége a kapuban, mikor kicsit kijövünk csapatként is a hullámvölgyből. Remélem nem erőltetjük a kapuba a hétvégén, pont a szünet előtt, mikor lesz még két nyugodt hete regenerálódni, azért az ő sérülése se volt vicc, és mostanában több játékost veszítettünk el, mert túl hamar jöttek vissza. Tek eddig is elég jól védett, nem hinném, hogy ezen fog múlni a Celta meccs, de ha igen, akkor is inkább legyen tuti a szezon hátralévő részében, mint hogy 1% rizikót is vállaljunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zoldbela
Jugador d'estrella

Troym írta:
Nem mer kimozdulni, mert az első 3-5 nálunk játszott meccsén anno megtette és kapta a pirosat és a tizenegyeseket, mert nem ért hozzá, nem is fogja megtanulni 35 évesen nyugdíj után.
Szerintem is köze van a növekvő kapott gólok számának a Tek megjelenéséhez is, én hétvégén is már JG-vel a kapuban kezdenék, nincs vesztegetni való időnk, pontunk.
Ahogy írod, nem mozdul ki Tek, ez is egy része a sok szólónak 1v1 a kapus ellen.
Troym
Llegenda del Barça

Chino írta:
2025.11.06. 15:56:07
Nem lehet mostanában Tek-en elverni a gólokat, de nagyon sok esetben magát hozza kiszolgáltatott helyzetbe.
Nem is feltétlenül a védelmen múlik, hogy a hosszan belőtt labdák ennyire veszélyesek, a lengyel soha nem mozdul ki a kapuból, így sokkal nagyobb területet játszhat meg az ellenfél.
Nem tudom, hogy ennyire nem él együtt a játékkal vagy bizonytalan, de sok ilyen helyzetben/gólban ő is ludas.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.06. 15:56:07

Nem lehet mostanában Tek-en elverni a gólokat, de nagyon sok esetben magát hozza kiszolgáltatott helyzetbe.
Nem is feltétlenül a védelmen múlik, hogy a hosszan belőtt labdák ennyire veszélyesek, a lengyel soha nem mozdul ki a kapuból, így sokkal nagyobb területet játszhat meg az ellenfél.
Nem tudom, hogy ennyire nem él együtt a játékkal vagy bizonytalan, de sok ilyen helyzetben/gólban ő is ludas.
Joan Garcia ezeket baromi jó érzékkel tisztázta, most van kb. plusz 10 métere az ellenfeleknek a védelem mögött. A második gólnál nem is izgultam mert biztos voltam, hogy a képernyő alján feltűnik és simán elrúgja a támadó elől, erre ott legel a tizenegyes pontnál.
Nem akarom bántani, mert képességeihez mérten jól helyettesít, de nagyon várom vissza Joan Garciát, ő ebben iszonyúan jó. Persze nem lazázhatja el, mint az Ovideo ellen, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy sokkal kevesebb ilyen szituációba kerülünk. Elvileg már felépült és akár a Celta ellen is játszhatna, de nem fognak kockáztatni vele.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.10.05. 21:25:16

FCBsteve írta:
2025.10.05. 20:45:00
Nem tartotta meccsben a csapatot, amikor lett volna még esély egy döntetlenre.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy rajta kívül volt másik 10 játékos is a pályán, ráadásul cserék, tehát friss játékosok is bejöttek és ennek ellenére ők sem tudták meccsben tartani a csapatot.

Egyébként egy visszavonult kapusról beszélünk, aki érthető okokból nem tudott ellenállni a Barca hívásának, szóval amikor pályán van, mindenkinek számolni kell(ene) azzal, hogy (egyszer) már visszavonult, tehát az elvárásokat vele szemben így ajánlott megfogalmazni.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.05. 21:24:10

Deluigi írta:
2025.10.05. 20:17:45
Magyarazzatok meg, mit nem csinalt ma jol.

A hosszuba kapott egyet, amikor TS a rovidbe kapta, akkor az volt a kifogas, hogy a rovid a kapuse.

A tobbinel tehetetlen volt.
A 3. gól mindenhol kapushiba. Kiszorított helyzetből, gyenge lövés, azt illett volna védeni. Szerintem.

De ez nem rajta ment el, ha büntetőt, meg 100%-os ziccert nem vagyunk képesek berúgni, nem érdemlünk pontot.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.10.05. 20:45:00

Deluigi írta:

A hosszuba kapott egyet, amikor TS a rovidbe kapta, akkor az volt a kifogas, hogy a rovid a kapuse.

Nem tartotta meccsben a csapatot, amikor lett volna még esély egy döntetlenre.

Főleg, hogy nem tűnt egy kivédhetetlen lövésnek...
Deluigi
Entrenador del Barça

bence0330

2025.10.05. 20:16:12

Nem értem a kritikákat, 2-0-ig volt két teljesen kiszogáltatott helyzetben bekapott gólja, azon túl meg mindent védett, amit lehetett, szerntem top3 játékosunk közt simán ott volt, de megkockáztatom, hogy 90. percig a legjobbunk volt. A 3. gól az övé volt, de akkor már őszintén szólva mindegy is volt.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.05. 19:57:29

Ronaldinho&Barca írta:
2025.10.05. 18:31:31
Nekem kérdéseim lennének, mi volt az elképzelés Tek-el? Lébecol a padon edzésekre benéz és fizetik? Mert pályára nem való.
Ez egy nagyon jó kérdés.

Joan García egy nagyon jó igazolás, de ezzel csak a kezdőkapus kérdését oldottuk meg, a tartalékkapusét továbbra sem. Így ugyanott tartunk, mint évekkel ezelőtt, amikor ter Stegen volt a csapat egyik húzóembere, de a tartalékkapust meg bevetni nem mertük, annyira béna volt.

Nyáron lejárt a szerződése, nem lett volna kötelező hosszabbítani vele. Hozhattak volna mást is. Talán az volt az elgondolás, hogy biztosra akartak menni. A Liga szívatásai miatt lehet, hogy nem bíztak abban, hogy egy külsős kapus regisztrációját megengedik, a hosszabbításokkal, belső szerződésekkel viszont megengedőbb a Liga. Ezt engedték, lehet, hogy attól tartottak, hogy egy teljesen külsős igazolás már nem férne bele. Nevetséges, hogy a Liga ezt csinálja, de ez van. Valószínűnek tartom, hogy ezt tartották a biztos megoldásnak. De lehet, hogy még Kochennel is beljebb lennénk. Én egy olcsó igazolásra szavaztam volna helyette.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.07. 18:21:35

2 évre aláírt, hivatalos.
Kép
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.19. 19:53:17

infosfcb 𝕏: Elvileg csak akkor igazolunk új kapust, ha Tek a távozás mellett dönt!

Ennek meg aztán végképp semmi értelmét nem látom, hogy Stegen mellé, igazolunk valakit pénzért a padra, úgy, hogy itt van "ingyen" Tek...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.19. 12:42:47

Khyzz írta:
2025.05.19. 11:54:24
Meg kel köszönni neki, hogy beugrott a szezont megmenteni, azért vannak benne érdemei, nagy mentései. Felőlem cserekapusnak maradhatna is.

Emi Martinez érkezését azért támogatnám mert ő tipikusan az a kapus aki a legnagyobb szükség idején a legjobb, a kulcspillanatokban véd és teszi hozzá a magáét. Megnézném itt.
Dibunak 2029-ig van szerődése az Astonnal, kizárt, hogy 40M alatt elengednék, nekünk meg ilyesmire most nincs lóvénk, amíg ott a hulladék védelem, meccsenkénti átlag 2 kapott góllal... Plusz Dibu fizetése is több, mint most Stegené, szóval regelni se nagyon tudnánk jelen állás szerint...

A Cubarsiért kapott lóvéból meg tudnánk végülis venni, amennyiben az Inter tényleg kifizeti érte a 70 misit, de annak a pénznek meglenne a helye a védelem megerősítésére és egy balszélső igazolására!

Muszáj elfogadnunk a tényt, hogy jövőre is Stega mester és a dohánygyáros Tek lesz a két hálóőr... =P~
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Khyzz
Barça B

2025.05.19. 11:54:24

Meg kel köszönni neki, hogy beugrott a szezont megmenteni, azért vannak benne érdemei, nagy mentései. Felőlem cserekapusnak maradhatna is.

Emi Martinez érkezését azért támogatnám mert ő tipikusan az a kapus aki a legnagyobb szükség idején a legjobb, a kulcspillanatokban véd és teszi hozzá a magáét. Megnézném itt.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.19. 10:18:57

szbsz írta:
2025.05.19. 00:41:59
Ha ma ő véd se lett volna nagyon más a dolog, ugyanúgy kaptunk volna 3-at, sőt ha Dibu Martinez, Courtois, Oblak, Donnarumma stb. a kapus is benyeltük volna mind: A góljaink 90%-a ugyanis védelmi hibából születik és nem kapushibából!!!

Teljesen mindegy ki áll a kapuban amíg ennyire retek a védelem, addig meccsenként átlag 2 gólt fogunk kapni az fix!

megj.: Ez az irtó risky lestaktika csak akkor működhetne ha lenne két brutál gyors és magabiztos belső védőnk, jelenleg jóindulattal is csak 1 van...
Valamit ezzel jövőre kezdeni kell, mert ilyen sima gólokat nem lenne szabad kapni. Kapusnak kb esélye sincs, illetve plusz energia hátraszaladni, hogyha lesállás volt és ha azt csak az akció után intik be.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.19. 01:12:30

Az első gólban szerintem benne volt. Jöhetett volna még közelebb a támadóhoz, hogy takarja előle a kapu felületét. Azzal egyetértek, hogy általában kiszolgáltatott helyzetekben kapják a gólokat, de a háromból egyik kapusunk sem nyújtott extrát ebben a szezonban. Neki még három évig tart a szeződése.

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

Nincsenek könnyű helyzetben. Pont ezért van szükségünk olyan kapusra, aki extrát ad, és három ilyen helyzetből megfog egyet. Flick is teljesen belesimult a "mindegy, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk"-filozófiába. Kíváncsian várom, mi lesz ennek a vége hosszú távon. A triplázással most maximális a bizalom az irányába.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.19. 00:41:59

Ha ma ő véd se lett volna nagyon más a dolog, ugyanúgy kaptunk volna 3-at, sőt ha Dibu Martinez, Courtois, Oblak, Donnarumma stb. a kapus is benyeltük volna mind: A góljaink 90%-a ugyanis védelmi hibából születik és nem kapushibából!!!

Teljesen mindegy ki áll a kapuban amíg ennyire retek a védelem, addig meccsenként átlag 2 gólt fogunk kapni az fix!

megj.: Ez az irtó risky lestaktika csak akkor működhetne ha lenne két brutál gyors és magabiztos belső védőnk, jelenleg jóindulattal is csak 1 van...
MichaaBee
Llegenda del Barça

2025.05.18. 12:45:34

Nagyon érdekes és megosztó véleményeket látok minden kapusunkról. :) Ter Stegen például a szezon eleje óta nem játszott, úgy látom sokaknál megkoptak az emlékek, hogy mennyire stabil is volt ő hátul. Lehet nem az a top3-as kapus már, mint fénykorában, de nem érzem, hogy az idei szűk igazolási keretünket kapusra kellene pazarolni. Szczesny-t néhányan egy-két meccs után konkrétan elé követelték a sorban, aztán láttuk, hogy mennyit adott hozzá a legfontosabb meccseken. Nekem vele semmi gondom egyébként, a lengyel szerintem a tökéletes cserekapus profil, mint Pinto annak idején. A pályafutása végén járó rutinos kapus, aki nem hoz extrát, de összességében nem lehet rá nagy panasz, ha helyettesítenie kell az elsőszámú hálóőrt. 10 éve a Bravo / ter Stegen felállásban már láttuk, hogy nem műküdik az, hogy két ambíciózus kezdőszintű kapus legyen a keretben, örülni kellene a stabil 35+ cserekapusoknak. Ha még 1-2 évet maradna a lengyel az szerintem le is fedné azt az időszakot, ami alatt ter Stegennel még kezdőként érdemes számolni, aztán hozhatunk majd egy fiatal titánt és mehet ter Stegen a rutinos vén róka cserekapus szerepbe.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
vg99
Capitá del Barça

2025.05.18. 08:01:20

Köszönjük neki az idei évet, de még egyszer ekkorát kockáztatni, nem szabad. Azért láttuk, hogy másnál mit adtak hozzá a kapusok. Nálunk nem sokat. Csak mindig rúgtunk egy góllal többet. A kijövései lassúak, ütemtelenek. Ha 2. számú lesz, akkor ennyi idősen teljesen teljesen formán kívüli lesz, kockázatos.
Kellene igazolni..
Válasz küldése