Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Yamal és Fermin 4-5 napja a csapattal edz, előbbi már a Girona ellen teljesen bevethető állapotban lesz és ha minden igaz Fermin is. Ennek ellenére szerintem egy Roony-Dro Fernandez lesz a kezdőben, a másik kettőt inkább (főleg Yamalt) az utolsó fél órára tippelem, hogy kezdje felvenni a ritmust, jöjjön formába a Clasicóra, de ne sérüljön le.
Szerintem ez akkor vált az addiginál nagyobb problémává, amikor a klubtornák és a világversenyek létszámának agyament felemelésével a klub- és a válogatott meccsek száma is megnövekedett.
A többivel egyetértek, én kapásból megszüntetném ezt az egész válogatottos marhaságot a klubszezon közben. Kiesnek a ritmusból, egyesek egy másik kontinensre repülnek oda-vissza, az egyik munkáját megszakítja, a másik néhány napot kap mindössze, mindkét félnek rossz ez az egész.
Abszolút nincs rendben, hogy Flick nem rakja le padra a szétnyert meccseken sem de attól még ne keverjük a szezont a fazonnal. A klub csapat mindennek az origoja. Onnan kapja a pénzt és a hírnevet/rangot egy játékos. Oda köti a felelőssége és az egész karrierje azon áll vagy bukik, hogy ott mi történtik. Nem kerül a válogatottba ha megsérül bulgária ellen 4-0nál és utána fél év mulva borzasztó formában tér vissza lásd Gavi és eleve nem is hívják be ha ott nem a legjobb formáját mutatja. Saját farkába harapó kígyó amit Flick és Fuente csinál. Ez nem a három egymásra mutató pókember mém, hogy ja igazából mindenki egyforma és egyformán felelős hanem meg kell húzni a határt valahol. Pláne idén mert elfogyott a vitorlánkból a szél a taktikát illetően. Ha játékosaink sincsenek úgy lehúzhatjuk a rolót.
Hehehe
off: A bilbaoi baszk legenda De La Fuente, aki 10+ évet játszott a Bilbaoban és edzősködött egy Real drukker? Ez hogy jött ki?
Még egyszer leírom negyedjére is:
Kiemeltél a hsz lényegéből egy mondatot. Egy szóval sem írtam, hogy miért válogatták be a keretbe vagy lépett egyáltalán pályára, ami tény, hogy teljesen feleslegesen játszatta ennyit pl. Pedrit ezeken a mérkőzéseken, figyelmen kívül hagyva a klubja, sőt a játékos érdekeit is. Amikor már szinte 0% esély volt a pontvesztésre és minőségi játékossal pótolhatná. Vagy azt ne mondd már, hogy Aleix Garcia, Barrios akkora visszalépés lenne, hogy az ilyen edzőmeccsé silányult mérkőzéseken kozkázatot jelentene, ha mondjuk Pedri csak egy félidőt játszana.Troym írta: ↑2025.10.14. 14:44:06Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.Chino írta: ↑2025.10.14. 14:28:41Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.
Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.
És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.Chino írta: ↑2025.10.14. 14:28:41Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.
Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Bőven van ferdítés, nem is kicsi. Te azt állítod, hogy ha nem Pedri vagy Yamalk játszik veszélyben lehet a továbbjutás. Erre írtam, hogy szinte 0% kockázat volt akár egy döntetlenre is bármely meccsen, ha mondjuk Yamal fájdalomcsillapítókkal nem jön már ki a második félidőre, de még csak nem is padozott, hogy ha esetleg rezeg a léc be tudja küldeni és egy szintén nem kutyaütő játékost kezdet de la Fuente.Troym írta: ↑2025.10.14. 13:26:420 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.
- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette
A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?
update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett

0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.
Ez durván el van ferdítve. Akkor szerintem nem lettek volna ilyen hangok, ha Yamalt a bolgárok ellen nem a 80. percben cseréli le, amikor már rég 3-góllal mennek és az ellenfélnek momentuma sincs, vagy a törökök ellen fájdalmakkal játszva a második félidőre nem küldi ki 3:0-ás állásnál, hanem vár a 75.percig, míg 6:0 nem lesz.Troym írta: ↑2025.10.14. 10:59:49Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.bence0330 írta: ↑2025.10.14. 10:36:56Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.bence0330 írta: ↑2025.10.14. 10:36:56Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
Spanyolok Bulgária ellen játszanak, még pontot sem gyűjtöttek. Ez lenne a minimum, hogy ilyen meccseken tudjanak pihenni a legjobbak. Ráadásul a cserék sem kutyaütők... Legalább 3 klasszissal jobbak, mint az ellenfél
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.Troym írta: ↑2025.10.14. 09:53:56Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!bence0330 írta: ↑2025.10.14. 09:49:42Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után.![]()
Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.
Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.
Félreértés elkerülése végett, sajnos Pedri pihentetését én sem tudom hogy lehet hatékonyan megtenni (nálam is kezdene, írtam is hogy nincs cseréje), de én nem is vagyok a csapattal 0-24, nem látom milyen lehetőségek látszanak az edzéseken, az se zavarna, ha felállást váltanánk, mert jelenleg csak FdJ és Casado cserélhetőek.
Szerintem el lehet adni Olmot, neki nem féléves kihagyásai, hanem több 2-4 hetes kidőlései vannak, azok sem belépők, inkább izomsérülések, szerintem egy nagyobb keretű Cityben elférne, ott a kapott 15-25 percek alatt tudna hozzáadni és az alapterhelést bírná. A City ideális lenne neki, KdB lelépett, BS kiöregedett, Grealish sincs, ott az 1-1 váratlan húzása jó lehetne és nem kellene 90 perceket lenyomnia.
Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!bence0330 írta: ↑2025.10.14. 09:49:42Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után.![]()
Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.
Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.