Alcantara írta: ↑2025.05.16. 05:58:36
Játszott egy viszonylag jó meccset a kieső ellen. Én többet nem látok bele ebbe. Fejlődhet, jobb játékossá válhat. Kounde kiszorítása? Na ő valóban világklasszis szinten tolta az idén, Fort ettől fényévekre van.
Én kizárólag nagy minta alapján gondolok bármit. Ami alapján ezt gondolom:
17 évesen Xavi alatt, kényszerposzton simán megállta a helyét kezdőként. Nem egyszer, nem kétszer, folyamatosan, lényegi hiba nélkül, óriási támadópotenciállal. Aki ezt 17 évesen tudja...
Nem most játszott először jó meccset. Zsinórban többedik alkalom már, Valladolid, Inter, Madrid, a két topcsapat ellen nem kapott rengeteg időt, de teljesen hibátlanul oldotta meg azt is, míg a többiek csetlettek-botlottak a védelemben.
És tette a fentieket fél év jegelés után, ami után amúgy ha bénázott volna, akkor sem lett volna gond részemről, nem lehet elvárni valakitől, hogy a nihill után hibátlan legyen. Na ő kb a mostani "visszatérésénél" az első meccsen bizonytalankodott, ez oké is, azóta konkrétan 4 mecccsen 0 hiba, 1v1-ben végig kitűnően védekezett, a labdaügyessége meg sosem volt kérdés.
Ez van, én Yamal után a legtehetségesebb Masiás játékosnak tartom őt az elmúlt kb 3 évből ezen nagy minta alapján (Cubarsi előtt, még ha nem is sokkal), 17 évesen már Barca kezdő szint volt kényszerposzton, mindezt gyakorlatilag szemet gyönyörködtető játékkal, ez elképesztő szerintem. Bernalt nem láttam eleget, remélem ő is generációs tehetség, akkor őt elé teszem még, remélem.
Koundét szerintem azért szoríthatná ki egy vérbeli top jobb bekk (mondtam, hogy Fort a kora miatt nem jövőre), mert ő igazából nem az. És azért ez sokszor látszik. Ő egy klasszis védő, aki megtanult már kicsit játszani elöl, le a kalappal, ahogy megoldotta a posztot, de azért az ügyessége, robbanékonysága nem egy szélsőbekké. És szerintem nem feltétlen szorítaná ki, feltételes módban írtam, hogy akár még bele is látom a potenciált. Az lehet, hogy nem, de hogy igazi felső polcos védő a skilljei alapján, defenzív és támadó szemszögből is, ebben nem kételkedem a két szezon alatt kb 1 évnyi minta alapján. Ráadásul két oldalon, ami kifejezetten kincs.
Jelenleg, mondjuk jövőre szezonra való tekintettel azt mondanám, hogy mindkét oldalon biztosan remek csere lenne, a két kitűnő kezdő szélsőbekkünk mögött.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy