2025.09.02. 18:11:45
Egy nagyon magas plafonú játékosról beszéltünk, aki gödörben van jó ideje már. Szerintem kb ez a risk/reward nála, nem tudni még, merre billen el. Szerintem Flick eddig alapvetően a támadóknál azt bizonyította, hogy két szinttel feljebb viszi őket, mint a csúcsuk, emiatt gondolom kisebbnek a kockázatot (persze ez nem feltétlenül jön be).
Általában a spanyol ligába lassan illeszkedik be minden külsős támadó, mert az ellenfelek nagyon taktikusak és szervezettek, extrém szinten űzik a védekezést, átlagnál durvábbak is, más világ. Mbappénál is jól láthattuk, aki nem angol, és Rashfordnál jobb játékos. Vini, stb, mindenkinek idő kell itt, vagy nem is sikerül nekik végül.
Én mondjuk a tavalyi Flick-féle játékosmenedzsment alapján nagy eséllyel vártam csodát is, azonnali robbantást, de ez már látszik, hogy nem lesz, egyelőre nem illeszkedett olyan jól be, az önbizalma meg még mindig látványosan zéró. Mbappé ennél talán még mélyebben volt ősszel magához képest, szerintem várjuk ki a novembert kb. Szerintem azért is jó a párhuzam, mert Mbappé is amúgy elég rossz passzban volt előtte lévő tavasszal, kevesebbet is játszott, azt sem meggyőzően, szóval neki is volt honnan felépítenie magát, nem csak az új környezet miatt. Ráadásul Mbappé hamar csatlakozott, Rashford meg nagyjából a sörmeccsek előtt, a felkészülési szezon jó részét kihagyta, ez sem segítette.
Én továbbra is tartom, hogy amíg a 10-eseink nincsenek formában, szerintem nagy pazarlás a padon hagyni, akár még oda is betehető lenne, de szélre mindenképp, Rapha meg középre. Tudom, egy félideig nem működött jól, de maga a brazil is rémes formában van, szerintem ennyi az oka, mert tavaly minden ilyen 20-45 perces időszak alatt baromi jó volt ott, sosem ütötték egymást Yamallal, ahhoz képest, milyen keveset volt ott, több nagy meccs köthető ehhez a felálláshoz, Atletico fordítás, stb. Rashfordnak mindenképp kéne kezdőszerepet adni, anélkül szenvedés lesz. Olmo, és sajna Fermín gyenge formája miatt meg ennél jobb lehetőség erre nem sok lesz, most szerintem akkor sem vesztünk túl sokat vele, ha marad rossz formában, nem fog kevesebbet adni a meccshez, mint jelenleg a fenti kettő.
Tegnapelőtt meg szerintem pont óriási luxus volt Rapha helyére behozni még a brazil rossz formája ellenére is, nem maradt senki, aki a szoros meccset eldöntse a végén. Hamarabb hoztam volna be Ferrán helyére, vagy mellé, vagy akár a padon is hagytam volna, ez nem felhozós meccs volt. Semmiképp nem ilyen borzasztó meccsen fog belejönni, ahol az ellenfél nagyon kellemetlen, az állás szoros, a csapatunk meg minden szinten gyenge.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy