Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Ja hát igen, akiket én nézek, azoknak nincs megszakítva. Az NHL nincs megszakítva.Troym írta: ↑2025.08.28. 12:18:31Jégkorong pont úgy megy, mint a foci. Van szünet olimpiai selejtezőknek, barátságos meccseknek, néhány bajnoksággal akár a VB is ütközik.
Raphinha és jellemzően brazilok nem szokták lemondani a válogatottságot, az kb Istenkáromlással ér fel. A Selecaoba bekerülni minden brazil kölyök álma.
Ancelotti kinevezése meg logikus, ha mindenki számolgat egy kicsit, 24 éve nem nyertek VB-t, 12 éve 4 közé se jutottak és Copát is 6 éve nyertek utoljára, Carlo meg nyerni tud akár vacak játékkal is, ott pont erre van most szükség.
Jégkorong pont úgy megy, mint a foci. Van szünet olimpiai selejtezőknek, barátságos meccseknek, néhány bajnoksággal akár a VB is ütközik.gránit írta: ↑2025.08.28. 11:50:56Abszolút. A röplabdában például így van. Teljesen hermetikusan el van különítve a klubszezon és a válogatottszezon. Klubszezon októbertől áprilisig, áprilistól meg megy a válogatottszezon. A klubszezon így nincs megszakítva válogatottmeccsekkel. Őszintén szólva, egyetlen más sportágat sem ismerek a labdarúgáson kívül, ahol válogatott felkészülési meccsek a klubszezon közben lennének. Semmi értelme ennek.
Raphinha lemondhatja a válogatottságot, ha számára nem fontosak azok a meccsek. Ha valaki, ő nem fog kiesni emiatt a pixisből. Inkább azoknak fontos mindig ott lenniük, akiknek nincs stabil helyük a válogatottban.
Nem hiszem, hogy Ancelotti azért nem hívja be Vinicius-ékat, mert előnybe akarja hozni a Real Madridot. A saját állását nem fogja kockáztatni. Neki most már mint szövetségi kapitány kell hoznia a meccseit. Mondanám, hogy azért nem kerülnek be, mert nem elég jók, mert korábban ezek a játékosok nem lehettek volna brazil válogatottak, de ma már olyan noname emberekkel van tele a brazil válogatott, hogy manapság ránézek egy kezdőjükre, és a többségükről azt sem tudom, kicsodák. Ma már lehet, hogy nem nagyon van kit berakni helyettük. Az biztos, hogy én egyiket sem raknám be jó szívvel a csapatomba.
Furcsálltam, hogy őt nevezték ki brazil szövetségi kapitánynak, mert sosem játszatott látványos játékot, sőt, inkább dögunalmasat. Annak idején még azért rúgták ki Carlos Alberto Parreirát, mert nem elég látványos játékkal nyerték meg a vb-t. Nem volt elég egy vb-győzelem sem, ha nem volt joga bonito. Most meg ők hívnak egy Ancelottit. Így süllyed le a futball.
Abszolút. A röplabdában például így van. Teljesen hermetikusan el van különítve a klubszezon és a válogatottszezon. Klubszezon októbertől áprilisig, áprilistól meg megy a válogatottszezon. A klubszezon így nincs megszakítva válogatottmeccsekkel. Őszintén szólva, egyetlen más sportágat sem ismerek a labdarúgáson kívül, ahol válogatott felkészülési meccsek a klubszezon közben lennének. Semmi értelme ennek.bence0330 írta: ↑2025.08.27. 14:54:13Szerintem 2025-ben, ha meg akarjuk tartani a válogatott focit, tényleg csak úgy működhetne ez, ahogy Gránit szokta írni. Menjen augusztustól mondjuk áprilisig (hasamra csaptam, ki kellene kalkulálni) a klubszezon megszakítás nélkül (1-1 egyhetes szünet közbeiktatása lehetne) utána kap egy hónapot a válogatott, meg utána egyet, ha vb/eb/copa van.
Mivel már kint vannak az eredmény nem számít nekik, ha pedig tényleg annyira aranyat ér minden perc vagy ha minden alkalommal a kezed alatt szeretnéd tudni a kerettatagokat, akkor az említett trió elég érthetetlen hogy kimarad. Pont az lenne most nekik a fontos, hogy azokat a játékosokat vegyék elő, akik kevesebb szerepet kapnak, de mennek a VB-re, mintsem az olyan kulcsjátékosokat, akiknek megkérdőjelezhetetlen a szerepük. Egy Rodrygo, Militao pont az előbbi kategóriába esik.Andris írta: ↑2025.08.27. 14:17:34De ennek mi értelme lenne? Értem én, hogy van múltja a madriddal, de miért az ő érdekükben, vagy miért a Barca ellen dolgozna, miért lenne ez neki szempont most? Neki sem érdeke brazil szövetségi kapitányként, rohadtul nem, hogy Raphinha élete formájából megsérüljön vagy túlterhelődjön.Chino írta: ↑2025.08.27. 12:26:06Ancelotti a Chile és Bolívia elleni idegenbeli meccsre nem hívta be Rodrigot, Militaot és Viniciust (bár ő csak az egyiket játszhatná le), viszont Raphinhának mennie kell a teljesen tét nélküli, szinte barátságos meccsekre.
Még ha szerencsénk lesz és nem sérül le, két ilyen mérkőzést követően kíváncsi leszek milyen állapotban tér vissza, mikor 4000+ méteren kell majd játszania, aztán meg fél napokat utazni.
Kicsit sem gyanús, hogy Ancelotti, hogyan kavar.
Viszont a válogatott meccseket szerintem teljesen értelmetlen tétnélküliként definiálni, a válogatottaknál minden együtt töltött perc aranyat ér, mivel ez egy csapatjáték, és a válogatottak kohéziója finoman szólva is kemény dió rendszeres együtt edzés és készülés hiányában. Én szövkapként a garantált kerettagokat minden lehetséges alkalommal szeretném a kezeim alatt tudni, első perctől az utolsóig. Ez persze nem jelenti azt, hogy éles meccsen is játszatnám őket elsőtől utolsóig, de azt se, hogy padon tartanám végig, ha amúgy fitt.
A pihentetés szvsz a klubok és nem a szövetségek dolga általánosságban, hiszen ott nagyságrendekkel több erre a mozgástér. Ha az aktuális fizikai-orvosi állapot ezt másként nem indokolja, legalábbis.
Vinit annyira szerette, hogy mindig kezdett, bármi volt. Rodrygo nála Vini mögött volt, de azért kedvelte, csak a bunkóbbik brazil kedvéért utóbbit rakta más posztokra. Mivel mindkettő balszélső, valakinek el kellett vesztenie ezt a csörtét a posztért, Rodrygo meg sokkal okosabb és alkalmazkodóbb, emiatt 3-4 posztra is alkalmas játékos.Andris írta: ↑2025.08.27. 14:41:51Nem úgy volt, hogy Vinicius és Rodrygo is vacak formában vannak, meg egyiküket se igazán szerette Ancellotti amúgy sem? Különösen utóbbit, de lehet rosszul emlékszem.
Amúgy hiába mi károsodunk anyagilag, ez nem szempont mérlegelésnél, nem is lehet, hiszen a válogatott foci nem versenypiaci üzletág. Oké hogy mi Barcás szemszögből gondolkodunk, vagy ha úgy tetszik klub szemszögből, de attól még objektív szempontként nem merülhet föl olyasmi, ami csak az egyik serpenyőben létezik.
Akkor Rodrygoék miért nincsenek ott amúgy? Nem sejtek annyira összeesküvést, de érdekesnek tényleg érdekes, de persze részemről az egész válogatott futball úgy ahogy van megszűnhetne, vagy redukálódhatna 1-2 nyári tornára a nemzeti érzelmek kiélése miatt és kész, szóval eleve súlyos ellenérzéseim vannak a rendszerrel, emiatt telítődik túl a versenynaptár, szerintem egy 2025-ös focival egyszerűen nem kompatibilis a mostani válogatott rendszer, sem anyagi, sem egészségügyi okokból. Túl gyors és fizikális már a játék, és túl sok pénze van már benne, a játékosokban a kluboknak.
De ennek mi értelme lenne? Értem én, hogy van múltja a madriddal, de miért az ő érdekükben, vagy miért a Barca ellen dolgozna, miért lenne ez neki szempont most? Neki sem érdeke brazil szövetségi kapitányként, rohadtul nem, hogy Raphinha élete formájából megsérüljön vagy túlterhelődjön.Chino írta: ↑2025.08.27. 12:26:06Ancelotti a Chile és Bolívia elleni idegenbeli meccsre nem hívta be Rodrigot, Militaot és Viniciust (bár ő csak az egyiket játszhatná le), viszont Raphinhának mennie kell a teljesen tét nélküli, szinte barátságos meccsekre.
Még ha szerencsénk lesz és nem sérül le, két ilyen mérkőzést követően kíváncsi leszek milyen állapotban tér vissza, mikor 4000+ méteren kell majd játszania, aztán meg fél napokat utazni.
Kicsit sem gyanús, hogy Ancelotti, hogyan kavar.
2025-ben összesen kétszer volt csk, mert ugye DJ alapkezdő lett (1-2-szer biztos felhúzta meccs végén pár percre még). Még azok is februárban voltak, a problémás esetei meg meg inkább a márciusi válogatott szünet után voltak, ott elszállt eléggé a nagy arcoskodás után. Csk szalaggal makulátlan volt a viselkedése végig, és ahogy mondod, minden konfliktusnál elsőként van ott, és teljes nyugalommal választja szét a játékosokat. Ehhez mondjuk nem kell a szalag, de szerintem érezhető a különbség nála felelősségben. Ő vezér akar lenni, a Leedsben is az volt, itt is az. Tartom, hogy ez a fajta mentalitás óriási segítség volt Flick számára, a brazil kis túlzással egy mini-Flick a pályán, a jobbkeze. Ez egy olyan kvalitás, amire nagy szüksége volt a csapatunknak, és nehéz számszerűsíteni, de szerintem sokat adott a csapatnak. Ehhez sem kell csk-szalag, de nem tudom, jobban ki lehet-e érdemelni azt, mint ahogy ő tette.brazilfan írta: ↑2025.05.28. 13:51:13Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Igazából csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a helyezéseknek nincs jelentőségük, nem hiszem, hogy Raphinha és Pedri veszekednének a 3-4. helyért.
De első számú csapatkapitánynak lenni tényleg fontos pozíció, és Raphinha minden szempontból alkalmas rá, de szerintem Ter Stegen is az (leszámítva, hogy a kapuból inkább ne rohangáljon ki egy-egy vitás esethez, bár a bírók győzködésének vagy a tiltakozásnak úgysincs jelentősége), nem egy harsány típus, de ő is vezéralkat, és eléggé intelligens is.
A legutolsó meccsen volt egy vita, és Raphinha rögtön odaugrott a két játékos közé védőfalnak, szerintem a szituációk gyors lereagálása és a konfliktusok elfojtása, mielőtt lángra lobbannának, nagyon jellemző rá.
Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Viszont ezeken a meccseken nem volt rajta a karszalag. Szerintem ez pont megakadályozná ezt a pár jelenetsort, neki ez egy hatalmas dolog, érzi a felelősségét.
A szezon egy jelentős részében jól állt rajta a karszalag, a játéka és a karaktere is példamutató volt, szociálisan érzékeny, van igazságérzete, és él-hal a csapatért.
Igen, egyértelműen több a lélekjelnléte a kapu előtt, akármi is volt a gond, az elmúlt másfél évben sem a rúgótechnikája volt a probléma, ez tuti. Valami azok közül, amit írtál, bizonyítási vágy, önbizalom. Hát most már nincs neki mit.brazilfan írta: ↑2025.05.12. 10:29:52Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.
A korábbi években többször is megtörtént, hogy ziccerben a kapusba lőtte a labdát, valamiért nem akart vagy nem mert alápöccinteni és átemelni fölötte, vagy fölemelni a felső sarokba, hanem általában laposan lőtte el, makacsul. (Ezeket ősszel sokkal jobban csinálta).
Nem néztem utána, hogy hány százalékban, de mintha az asszisztjait is az egyszerűség jellemezné, számtalan tűpontos beadás (sokkal több, mint amennyit a csatárok értékesíteni tudnak) és lőtt passz, de kevés olyan körömpassz, leheletfinom mozdulat, amilyenekre fölmorajlik a stadion.
Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.bence0330 írta: ↑2025.05.12. 03:34:12Szerintem a futball IQ-ja az egekben van.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos.